maanantai 6. heinäkuuta 2009

Ali Qassim update: shit hits the fanAli Qassim, somalialaistaustainen huippuosaaja

Kirjoitin puolisentoista vuotta sitten Ali Qassim-nimisen Suomessa asuvan n. 40-vuotiaan somalin tekemisistä tällaista:


Somalian väestöstä n. 75 % on lukutaidottomia YK:n tilastojen mukaan. Miten Somaliasta tulleiden lukutaidottomien vuohipaimenien tai kalashnikovia heiluttavien öyhöttäjien "osaamiselle" voisi olla kysyntää Suomen työmarkkinoilla?

Vastaus: ei sille tietenkään olekaan mitään kysyntää. Siksi somaleista yli 90 % onkin työmarkkinoiden ulkopuolella.


Loput somalit ovat "töissä" enimmäkseen julkisella sektorilla suomalaisten veronmaksajien rahoilla tai julkisen sektorin rahoittamissa "kansalaisjärjestöissä" niin ikään suomalaisten veronmaksajien rahoilla.

Malliesimerkki näistä huippuosaajista on Ali Qassim, joka sai 344.650 euroa suomalaisten veronmaksajien rahaa hankkiakseen kahdellekymmenelle maahanmuuttajalle töitä tai täydennyskoulutusta.

Siis maahanmuuttajalle maksetaan suomalaisten veronmaksajien rahoista palkkaa siitä, että hän hankkii töitä tai koulutusta toisille maahanmuuttajille.

Tätä on se huippuosaaminen, joka poistaa Suomen työvoimapulan.

Rahat ilmeisesti menivät suoraan Ali Qassimin henk.koht. pankkitilille, koska projekti keskeytettiin laittomuuksien vuoksi.

Tämä on se sama Ali Qassim, joka aikaisemmin esitettiin monikulttuurisuususkontoa edustavassa valtamediassa malliesimerkkinä menestyvästä maahanmuuttajasta, Suomen hirveän työvoimapulan poistavasta huippuosaajasta.

Ali Qassim oli pitkään kaikkien sädekehä päänsä päällä poseeraavien kukkahattutätien eli Suvaitsevaiston eli monikulttuurisuusfanaatikkojen lempilapsi. Qassimia haastateltiin vähän väliä sanomalehdissä, tv-ohjelmissa, radio-ohjelmissa ja internet-julkaisuissa Suomen kulttuuria ja yhteiskuntaa rikastuttavana monikulttuurisena huippuosaajana. Hänet kutsuttiin vähän väliä esitelmöimään poliitikoille ja virkamiehille monikulttuurisuuden ihanuudesta.

Jussi Halla-aho kommentoi jo tuolloin, että tämän somalin osaaminen koostuu suomalaisten veronmaksajien rahoilla pyöritettyjen huuhaaprojektien lypsämisestä:

Hän työskentelee Maahanmuuttajien tuki ry:n hallituksen puheenjohtajana, Euroopan rasismin vastaisen verkoston ENAR:n Suomen puheenjohtajana sekä työministeriön alaisessa valtakunnallisessa etnisten suhteiden neuvottelukunnassa (ETNO). Lisäksi hän on mukana maahanmuuttajien asioita edistävässä Helsingin kaupungin sosiaaliviraston Sisu-Integra-projektissa ja Etelä-Suomen läänin syrjinnän vastaisessa JOIN-hankkeessa. Lisäksi Ali Quassim on työskennellyt tutkijana ulkomaalaisvaltuutetun toimistossa. (nyk. vähemmistövaltuutetun toimisto, Mikko Ellilä huom.) On vaikea kiistää, että nämä ovat eurooppalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannalta tuikitarpeellisia ja niihin sijoitettujen veroeurojen väärttejä toimenkuvia. Kukakohan nämäkin työt olisi tehnyt, ellei meillä olisi monikulttuurisuutta ja siirtolaisuutta Afrikan sarvesta?Vitsi on tietysti siinä, että nuo ovat täysin tarpeettomia töitä. Somaleille räätälöidään sellaisia "työpaikkoja", joita ei olisi olemassakaan ilman somaleita.

Somalit eivät siis tule Suomeen tekemään mitään olemassaolevia töitä. Somalit ovat kyvyttömiä ja/tai haluttomia tekemään niitä töitä, joille Suomessa todellisuudessa on kysyntää. Siksi heille keksitään tuollaisia suojatyöpaikkoja, joissa he eivät tee mitään hyödyllistä.

Ilman somalien palkkaamista noihin suojatyöpaikkoihin kukaan ei olisi tehnyt noita samoja töitä, koska nuo suojatyöpaikat ovat vain somalien todellisen työttömyysasteen peittämiseksi keksittyjä näennäistyöpaikkoja. Ketään muuta ei olisi palkattu noihin turhiin töihin, koska noita turhia työpaikkoja ei olisi edes perustettu ketään muita kuin somaleja varten.

Qassimin tapa lypsää veronmaksajien rahoja kävi pikkuhiljaa selväksi viranomaisillekin, kun Qassimin saama yli kahden miljoonan mummonmarkan suuruinen avustus meni laittomasti Qassimin omaan lompakkoon projektin julkilausutun tavoitteen eli kahdenkymmenen muun maahanmuuttajan työllistämisen sijasta.

Jostain syystä Qassimin nimeä ei ole koskaan mainittu hänen rikoksiaan koskevan uutisoinnin yhteydessä. Aiemmin Qassimin nimeä ja naamaa esiteltiin joka paikassa malliesimerkkinä ihanaa monikulttuurisuutta edustavasta afrikkalaisesta herrasmiehestä. Kun Qassim nyt on syytteessä vakavista rikoksista, jostain syystä hänen nimensä ja naamansa ovat kokonaan kadonneet julkisuudesta. Niin kauan kuin Qassim on monikulttuurisuuden mannekiini, hän sai valtavasti julkisuutta. Kun hän paljastui rikolliseksi, "tiedotusvälineet" ovat tyystin vaienneet hänestä. Miksi? Eikö valtamedia halua kansan saavan totuudenmukaista tietoa siitä, millaisia nämä kulttuuriamme rikastuttavat huippuosaajat ovat?


Jouduin toteamaan vielä pari kuukautta sitten, että Ali Qassimin nimeä ei vieläkään mainittu hänen tekemiään suuria rikoksia koskevassa uutisoinnissa:Maahanmuuttajien tuki -järjestön entisiä johtajia syytetään entistä kovemmista avustusrikoksista. Syyttäjä Jaakko Tapala ja ulkoministeriö aikovat vaatia oikeudessa heille rangaistusta 148 000 euron avustuspotin käyttämisestä väärään tarkoitukseen.


Syytteet avustusten väärinkäytöstä ja kirjanpitorikoksesta on nostettu toiminnanjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toimineita miehiä vastaan. He ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.


Poliisitutkinnan mukaan johtajat käyttivät ulkoministeriön kehitysyhteistyöhön 2001–2003 myöntämät 20 000–30 000 euroa omiin palkkoihinsa, verovelkojen maksuun ja yhdistyksen yleisiin kuluihin. Kehitysyhteistyörahat oli määrä käyttää orpojen ja pakolaisten kouluttamiseen Somaliassa sekä prostituoitujen ja hyväksikäytettyjen nuortentukemiseen Filippiineillä.


Syyttäjä Tapala lähti alkuperäisessä syytteessään siitä, että vain 12 000 euroa olisi mennyt väärään tarkoitukseen. Ulkoministeriö nosti kuitenkin oman syytteen 148 000 euron väärinkäytöksestä, ja syyttäjä on yhtynyt syytteeseen.

Oikeudenkäynti järjestetään aikanaan Helsingin käräjäoikeudessa. Pääkäsittelyn oli määrä alkaa jo tänään torstaina, mutta sitä on siirretty syytettyjen lisäselvityspyynnön vuoksi.


Helsingin Sanomat pyrkii siis peittelemään suurrikollisten henkilöllisyyttä mahdollistaakseen näille ammatti- ja taparikollisille suuren luokan rikosten tekemisen jatkossakin.

Älkää koskaan tilatko tai ostako Helsingin Sanomia, jos ette halua tukea rikollisia.

HS oli kirjoittanut Ali Qassimista useita kertoja nimeltä mainiten silloin, kun hän oli vielä median lempilapsi, somalialaistaustainen huippuosaaja, työvoimapulan poistaja, maahanmuuttajien malliesimerkki, monikulttuurisuuden mannekiini jne.

Ks. esim.:
Kun Ali Qassim paljastui rikolliseksi, HS yhtäkkiä lakkasi kirjoittamasta hänestä nimeltä mainiten.

HS siis suojelee ammatti- ja taparikollisia, jotta nämä voisivat jatkossakin tehdä rikoksia, pelkäämättä huonon maineensa tulemista yleiseen tietoisuuteen.
Ei nimi miestä pahenna, jollei mies nimeä. HS yrittää nimenomaan estää ammatti- ja taparikollisten nimien tulemisen julkisuuteen, jotta nämä rikolliset voisivat jatkossakin helposti tehdä rikoksia omalla nimellään, hyväuskoisten hölmöjen tietämättä ko. henkilön olevan tunnettu ammatti- ja taparikollinen. HS siis estää lainkuulisia kansalaisia varomasta rikollisia. HS on rikollisten puolella rehellisiä ihmisiä vastaan.

Älkää siis koskaan tilatko tai ostako Helsingin Sanomia, jos ette halua tukea rikollisia.

Tämä talousrikollinen Ali Qassim on itsekin pyrkinyt sensuroimaan häneen kohdistuvaa rikosuutisointia uhkailemalla hänestä kirjoittaneita henkilöitä kunnianloukkausoikeusjutuilla. Qassim yrittää siis pelotella ihmisiä hiljaiseksi uhkaamalla heitä sakoilla ja vahingonkorvausvaatimuksilla "kunnianloukkauksesta".

Poliisille 2.12.2008 tekemässään väärässä ilmiannossa Qassim on väittänyt minun, Jussi Halla-ahon ja Seppo Lehdon syyllistyneen kunnianloukkaukseen häntä vastaan.

Qassimin tekemä tutkintapyyntö oli lyhykäisyydessään tällainen:Helsingin poliisi attn / tutkija Juha Hirvonen


Pyydän tutkimaan ja saattamaan rangaistavaksi seuraavat kolme minua koskevaa julkaistua perätöntä loukkausta.


Helsinki 2.12.2008 Ali Qassim


Tämän perässä oli kolme sitaattia, joista yksi oli tämä:
Lähettänyt Mikko Ellilä klo 18:39 21. helmikuuta 2008


Somaleille maksetaan palkkaa tietokonepelien pelaamisesta


"Rahat ilmeisesti menivät suoraan Ali Qassimin henk.koht. pankkitilille, koska projekti keskeytettiin laittomuuksien vuoksi."


"Qassimin saama yli kahden miljoonan mummonmarkan suuruinen avustus meni laittomasti Qassimin omaan lompakkoon."


Muut kaksi olivat ilmeisesti sitaatteja Jussi Halla-ahon ja Seppo Lehdon kirjoituksista. Itse en ole nähnyt poliisin minulle forwardoimasta Qassimin viestistä, mitä spesifejä kohtia Halla-ahon ja Lehdon kirjoituksista Qassim on siteerannut. Halla-aho on kuitenkin julkaissut omassa blogissaan ko. kohdat:


"Suomessa 15 vuotta asuneen Ali Quassimin... Somaliasta tulee Suomeen tietotaitoa, jota ilman ei pitkälle pötkittäisi."

"...somaliyhteisön lippulaivasta, moniosaaja Ali Qassimista... ...kymmenen prosenttia Suomessa asuvista somaleista, joka käy töissä, työllistyy pääasiassa aloille, joita ei olisi edes olemassa ilman somalivähemmistön olemassaoloa... ...Ali Qassimin huippuosaamisprojektista... Teksti vaikuttaa erehdyttävästi tietokoneohjelman generoimalta pupulta... ...epäselvyyksiä mm. avustusten käytössä ja kirjanpidossa... ...hankkeeseen, jonka sisältö on silkkaa puutaheinää... ...Alin kämmäykset... ...aliqassimit ovat tietyssä mielessä nykyaikainen versio Sarumanista ja Auervaarasta... ...rahat, joita Maahanmuuttajien Tuki ry huijaa..."

"...Ali "Synergian Silta" Qassim aukoi taas ärsyttävällä tavalla päätään... Ali Qassim, joka on koko Suomessa oleskelunsa ajan roikkunut erilaisissa julkisrahoitteisissa höpöhöpöviroissa..."

"...puuhamiehenä kuin Ali Qassim Somaliasta... Kassi-Ali, tai ehkä pikemmin Massi-Ali, tuo tekijämies, joka on kohta 20 vuoden ajan onnistunut työllistämään itsensä pelkällä somaliudellaan..."

"Kysykää vaikka Alilta. Syyttäjän näkemyksen mukaan koko firma on humpuukia..."

"...Ali Qassimille... ...miksi aleilla ja rachideilla on tendenssi päätyä erilaisiin julkisrahoitteisiin mannekiinimaahanmuuttaja- ja kotouttajavirkoihin."

"Alia ja hänen kaveriaan syytetään TE-keskukselta, ulkoministeriöltä ja Ray:ltä erilaisiin hyviin tarkoituksiin pumpattujen satojen tuhansien eurojen käyttämisestä vähemmän hyviin tarkoituksiin kuten Alin palkkoihin ja verovelkoihin."

"...nyttemmin leivättömän pöydän ääreen päätynyt Ali "Synergian silta" Qassim..."


Kaikki lainausmerkeissä olevat sitaatit ovat siis Qassimin Halla-ahon kirjoituksista saksimia kohtia, joiden Qassim väittää täyttävän kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Sitaatit olivat peräisin näistä Halla-ahon kirjoituksista:Halla-ahon kommentti Qassimin kunnianloukkausrikosilmoituksen esitutkintaan:


Pöytäkirjassa Alilta kysytään, onko tämä "vaatinut asiassa oikaisua", mihin Ali vastaa, ettei "pidä tällaista mitenkään realistisena lähestymistapana asiaan".


Kuten kuulustelussa totesin, minun on vaikea kommentoida Ali Qassimin syytöksiä, kun en ymmärrä, mikä siteeratuissa teksteissä voisi olla rikosoikeudellisessa mielessä loukkaavaa. Rikosoikeudellinen loukkaavuus ei kaiketi, toisin kuin Ali näyttää kokevan, synny vielä siitä, että Alia koskevat kirjoitukseni löytyvät googlettamalla tai että niistä voi olla haittaa Alille.


Muutoinhan minä voisin tehdä tutkintapyynnön jokaisesta verkossa julkaistusta, itseäni koskevasta ja ei-suopeasta kirjoituksesta (niitäkin on muutamia).


Rikollista ei, toisin kuin Ali näyttää kokevan, voine olla sekään, että kutsun hänen toimenkuviaan "julkisrahoitteisiksi höpöhöpöviroiksi". Muutoinhan minunkin pitää tehdä tutkintapyyntö jokaisesta verkossa esitetystä lausunnosta, jossa julkituodaan halventavia näkemyksiä esim. verovaroilla rahoitetusta muinaiskirkkoslaavin tutkimuksesta.


Rikolliseksi ei voitane tulkita sitäkään, että olen käsitellyt Ali Qassimin toimintaan kohdistuvia rikosepäilyjä ja syytteitä. Muutoinhan voisin itse tehdä tutkintapyynnön kaikista Suomen tiedotusvälineistä ja muutamasta tuhannesta bloginpitäjästä.


Ali kiistää kuulustelussa olevansa "julkisuuden henkilö". En tiedä, onko tämä oleellinen seikka, mutta mielestäni julkisuuden henkilö on sellainen, joka omasta suostumuksestaan esiintyy toistuvasti julkisuudessa. Itse asiassa kaikki Alia koskevat mainintani liittyvät hänen esiintymisiinsä mediassa. Niihin ei liity omaa tutkimustyötäni.


Odotamme mielenkiinnolla syyteharkinnan valmistumista. Mielenkiintoista ei ole niinkään se, nostetaanko syyte, koska vallitsevassa tilanteessa ei liene mahdollista tehdä minua koskevia syyttämättäjättämispäätöksiä, ainakaan somalin ollessa asianomistajana. Sen sijaan kiinnostavaa on, miten saadaan kikkailtua sellainen kunnianloukkausta koskevan lakipykälän tulkinta, johon minun Alia koskevat mainintani istuvat mutta joka ei ole sovellettavissa mihinkään muuhun, äkkiä katsoen vastaavaan tapaukseen.Qassim oli esitutkinnassa kommentoinut minun, Jussi Halla-ahon ja Seppo Lehdon kirjoituksia yhdellä kertaa, yhdessä ja samassa viestissä, eriyttämättä vastauksiaan lainkaan. Mielestäni poliisin ei olisi pitänyt hyväksyä tällaista epäadekvaattia vastausta, jossa kunnianloukkausrikosilmoituksen tekijä puhuu samalla kertaa kolmen eri henkilön täysin toisistaan erillisistä teksteistä.

Qassim on muutenkin syyllistynyt viranomaisen harhauttamiseen monin eri tavoin.

Myös poliisi teki virheen lähettäessään minulle alun perin tällaiset kysymykset:


Ali Qassim Mohamadin tekemä rikosilmoitus


Hei !

Mohamed on tehnyt kunnianloukkausta koskevan ilmoituksen 6070/R/175235/08 Helsingin rikospoliisiin.

Seuraavaksi rikosilmoituksen selostusosa.

Ellilän ja Halla-Ahon epäillään loukanneen Mohamedin kunniaa internetissä julkaisemissa kirjoituksissaan.

Mohamed ilmoitti, että netissä on sivustoja jonne on kirjoitettu häntä loukkaavia ja mahdollisesti rasistisia kommentteja. Näitä sivustoja ovat www.rasismi-rasismi.blogspot.com/, www.suomaliansanomat.blogspot.com/ ja www.halla-aho.com/scripta.
Viestejä ovat kirjoittaneet Mikko Ellilä ja Jussi Halla-Aho.
Mohamad vaatii tekijöille rangaistusta.

WWW.RASISMI-RASISMI.BLOGSPOT.COM/ 5. TAMMIKUUTA 2008

Rasismi rasismi rasistit eli neekerit somalit, islamistit ympärileikkaajarikolliset Ali Qassim Somalia & Sylvain Kipre Norsunluurannikko

Ykkönen ;) Maahanmuuttajien Tuki ry:n vetäjä somalihuijari Maahanmuuttajien Tuki ry:n puheenjohtaja Ali Qassim - Ablodeja. Montako satatuhatta euroa tämä onnistui laittamaan kultasormuksiinsa ja Somalian matkoihinsa ennen kuin viranomaiset kiinnostuivat syksyllä 2007? Näitä lisää ;)?

- Miten olisi suoraan Darfurista muutama pataljoona neekereitä murhaavia arabineekereitä?
- Olisivatko ne niitä paljon kaivattuja huippuosaajia?

WWW.SUOMALIANSANOMAT.BLOGSPOT.COM/ 21. HELMIKUUTA 2008
Somaleille maksetaan palkkaa tietokonepelien pelaamisesta
Malliesimerkki näistä huippuosaajista on Ali Qassim, joka sai 344.650 euroa suomalaisten veronmaksajien rahaa hankkiakseen kahdellekymmenelle maahanmuuttajalle töitä tai täydennyskoulutusta. Siis maahanmuuttajalle maksetaan suomalaisten veronmaksajien rahoista palkkaa siitä, että hän hankkii töitä tai koulutusta toisille maahanmuuttajille. Tätä on se huippuosaaminen, joka poistaa Suomen työvoimapulan. Rahat ilmeisesti menivät suoraan Ali Qassimin henk.koht. pankkitilille, koska projekti keskeytettiin laittomuuksien vuoksi. Tämä on se sama Ali Qassim, joka aikaisemmin esitettiin monikulttuurisuususkontoa edustavassa valtamediassa malliesimerkkinä menestyvästä maahanmuuttajasta, Suomen hirveän työvoimapulan poistavasta huippuosaajasta.


Pyydän että vastaan minulle sähköpostilla viimeistään 13.02.2008 kello 16.00 mennessä seuraaviin kysymyksiin :
K: Oletko kirjoittanut WWW.RASISMI-RASISMI.BLOGSPOT.COM/ 5. TAMMIKUUTA 2008 jaWWW.SUOMALIANSANOMAT.BLOGSPOT.COM/ 21. HELMIKUUTA 2008 viesteissä olevat tekstit ?
K: Mihin perustuvat väitteet siitä, että Mohamed olisi ostanut Maahanmuuttajien Tuki ry:n saamilla avustusrahoilla kultasormuksia tai rahoittanut niillä omia Somalian matkojaan ?

K: Mihin perustuvat väitteet siitä, että Mohamed olisi siirtänyt Maahanmuuttajien Tuki ry:n saamia avustusrahoja omalle tililleen ?
K: Katsotko syyllistyneesi Mohamedin kunnianloukkaukseen em. kirjoituksilla ?
K: Onko sinulla jotain lisättävää kuulusteluun ?
Juha Hirvonen
rikosylikonstaapeli
Helsingin rikospoliisi
Talous- ja omaisuusrikosyksikkö
PL 11, 00241 Helsinki
050 - 456 1017

Huomautin poliisille puhelimitse, että minä en ole kirjoittanut tuota WWW.RASISMI-RASISMI.BLOGSPOT.COM-sivustoa. Poliisi sanoikin puhelimessa, että sen sivuston on kirjoittanut ilmeisesti Seppo Lehto. Minulle oli siis erehdyksessä lähetetty Seppo Lehdon kirjoitusta koskevia kysymyksiä. Sittemmin poliisi korjasi virheensä ja lähetti uudet kysymykset.

Vastaukseni poliisille oli tällainen:

2009/2/9 Hirvonen Juha HPL juha.hirvonen@poliisi.fi:

> Hei !

>

> Tässä muokattu versio edellisestä sähköpostista. Kuten puhelimessa kerroin,

> sinua epäillään vain suomaliansanomat -blogissa olleesta kirjoituksesta.Selvä.> Mohamedin tekemässä rikosilmoituksessa kaikki kolme blogikirjoitusta oli

> kirjattu samaan rikosilmoitukseen, mutta kustakin blogikirjoitutukseta tullaan

> lähiaikoina kirjaamaan oma rikosilmoitus. Tiedoksi myös netissä olleeseen

> ihmettelyyn Mohamed nimen vaihtelevista kirjoitusasuista voin todeta, että

> kyseessä on kirjoitus/stilisointivirhe. Asianomistaja ja ilmoituksen tekijä on

> virallisten rekisterien mukaan Ali Qassim MOHAMED.Kyseinen henkilö on esiintynyt julkisuudessa, mm. tv-ohjelmissa ja sanomalehdissä, jatkuvasti pelkästään nimellä Ali Qassim. Niinpä oletan, että Qassim on hänen sukunimensä ja Ali hänen etunimensä.

Ks.
esim.http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2007_5/5766


> Mohamed on tehnyt kunnianloukkausta koskevan rikosilmoituksen 6070/R/175235/08

> Helsingin poliisiin.

> Seuraavaksi rikosilmoituksen selostusosa.

>

> Ellilän epäillään loukanneen Mohamedin kunniaa internetissä julkaisemissa

> kirjoituksissaan.

>

> Mohamed ilmoitti, että netissä on sivustoja jonne on kirjoitettu häntä

> loukkaavia ja mahdollisesti rasistisia kommentteja. Näitä sivustoja ovat www.

> rasismi-rasismi.blogspot.com/, www.suomaliansanomat.blogspot.com/ ja www.

> halla-aho.com/scripta./ Mohamad vaatii tekijöille rangaistusta.Qassimin mielipide häntä koskevien kirjoitusten rasistisuudesta ei ole juridisesti relevantti seikka, koska kunnianloukkaus-rikosnimikkeen tunnusmerkistöön ei kuulu rasistisuus. Suomen laissa ei ole sellaista rikosnimikettä kuin rasismi. Minkään rikosnimikkeen tunnusmerkistössä ei tietääkseni mainita sanaa rasismi. Niinpä Qassimin mielipiteet häntä koskevien kirjoitusten rasistisuudesta ovat Suomen lain kannalta täysin merkityksettömiä eikä Qassimin mielipiteitä näin ollen voida tältä osin ottaa lainkaan huomioon hänen tekemänsä rikosilmoituksen johdosta aloitetussa esitutkinnassa.> WWW.SUOMALIANSANOMAT.BLOGSPOT.COM/ 21. HELMIKUUTA 2008

> Somaleille maksetaan palkkaa tietokonepelien pelaamisesta. Malliesimerkki

> näistä huippuosaajista on Ali Qassim, joka sai 344.650 euroa suomalaisten

> veronmaksajien rahaa hankkiakseen kahdellekymmenelle maahanmuuttajalle töitä

> tai täydennyskoulutusta. Siis maahanmuuttajalle maksetaan suomalaisten

> veronmaksajien rahoista palkkaa siitä, että hän hankkii töitä tai koulutusta

> toisille maahanmuuttajille. Tätä on se huippuosaaminen, joka poistaa Suomen

> työvoimapulan. Rahat ilmeisesti menivät suoraan Ali Qassimin henk.koht.

> pankkitilille, koska projekti keskeytettiin laittomuuksien vuoksi. Tämä on se

> sama Ali Qassim, joka aikaisemmin esitettiin monikulttuurisuususkontoa

> edustavassa valtamediassa malliesimerkkinä menestyvästä maahanmuuttajasta, Suomen

> hirveän työvoimapulan poistavasta huippuosaajasta.

>

>

>

> Pyydän että vastaan minulle sähköpostilla viimeistään 13.02.2008 kello 16.00

> mennessä seuraaviin kysymyksiin :

>

>

> K :

> Oletko kirjoittanut WWW.SUOMALIANSANOMAT.BLOGSPOT.COM/ 21. HELMIKUUTA 2008> viestissä olevan tekstin ?Olen.> K :

> Mihin perustuvat väitteet siitä, että Mohamed olisi siirtänyt Maahanmuuttajien

> Tuki ry:n saamia avustusrahoja omalle tililleen ?Sanomalehtitietoihin ja internetissä olleisiin tietoihin.

Ks.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135240116746

Maahanmuuttajien tukiyhdistyksen johto sai rikossyytteet
10.10.2008

Lasse Kerkelä
Helsingin Sanomat

Maahanmuuttajien tuki -järjestön entiset johtajat joutuvat käräjille.

Syyttäjä vaatii toiminnanjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toimineille miehille rangaistuksia avustusten väärinkäytöstä ja kirjanpitorikoksesta.

Kaksikko on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Poliisitutkinnan mukaan johtajat käyttivät ulkoministeriön kehitysyhteistyöhön 2001–2003 myöntämästä noin 100 000 eurosta 20000–30 000 euroa omiin palkkoihinsa, verovelkojen maksuun ja yhdistyksen yleisiin kuluihin.

Syyttäjä Jaakko Tapala ei tiettävästi syytä kaksikkoa näin suuren summan väärinkäyttämisestä, sillä ainakin osa siitä meni lailliseen tarkoitukseen.

Yhdistyksen kirjanpito on ollut niin puutteellista tai sekavaa, että jälkikäteen on vaikea selvittää, mihin rahat on käytetty.

Kehitysyhteistyörahat oli määrä käyttää orpojen ja pakolaisten kouluttamiseen Somaliassa sekä prostituoitujen ja hyväksikäytettyjen nuorten tukemiseen Filippiineillä.

Rikossyytteet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Maahanmuuttajien tuki perustettiin 1994. Se ilmoitti tavoitteekseen "maahanmuuttajien ja maahanmuuttajaorganisaatioiden täysivaltaistamisen sekä maahanmuuttajien työllistymisedellytysten parantamisen".

Yhdistys lopetti toimintansa 2005.

Tukihanat olivat tuolloin ainakin osittain sulkeutuneet sotkujen vuoksi.

Uudenmaan työvoima- ja elinkeinokeskus myönsi yhdistykselle 300 000 euroa Synergian silta -nimiseen yhteisöaloitehankkeeseen vuonna 2004.

TE-keskus ehti maksaa 27 000 euroa, mutta keskeytti tukien maksun muunmuassa kirjanpitoepäselvyyksien vuoksi.

Raha-automaattiyhdistys tuki järjestöä 320 000 eurolla 1998–2002. Ray ei ollut tyytyväinen asioiden hoitoon järjestössä eikä myöntänyt rahaa enää 2003.

http://www.halla-aho.com/scripta/kultamunien_kuoriutumista_odotellessa.html
http://www.halla-aho.com/scripta/huippuosaamista_osa2.html

http://finlandiafoorumi.blogspot.com/2007/10/helsinki-perii-urheiluseuroilta.html

19. lokakuuta 2007

Helsinki perii urheiluseuroilta takaisin avustuksia

Helsingin liikuntavirasto palkkasi kalliin tilintarkastusyhtiön perimään takaisin muutamien seurojen saamia aiheettomia avustuksia.

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsinki+perii+liikuntaseuroilta+takaisin+aiheettomia+avustuksia/1135231136721

Summat vaihtelevat muutamista sadoista euroista muutamiin tuhansiineuroihin. Ei siinä mitään, seurojenkin rahojenkäytön on oltava läpinäkyvää ja tilinpidon on oltava kunnossa. Mutta, koskahan Helsingin Kaupunki aikoo periä Maahanmuuttajien Tuki Ry:ltä takaisin perusteettomasti saadut saadut avustukset, jotka ovat satojatuhansiaeuroja ja menneet kyseisen yhdistyksen nokkamiehen, Ali Qassimin taskuun?

http://buurhakaba.com/News%5C2007%5Cjune/ali%20qasim%20mohamed.jpg

Juttelin monen monituista kertaa hra Qassimin kanssa vuosina 2004-2005 hänen Somalian matkoistaan ja ihmettelin aina itsekseni, miten hänellä riittää rahaa matkustaa sinne kymmenenkin kertaa vuodessa. Sitten tajusin, että tuo yhdistys onkin hänen pääasiallinen tulonsa, eli kaikki avustukset valuvat hra Qassimin taskuun.

Silmänlumeeksi tuo yhdistys järjesti joitain kursseja, mutta suurimman osan aikaa sen toimitiloissa ei tapahtunut yhtään mitään. Olin siihen aikaan samassa rakennuksessa töissä, missä tuo yhdistys sijaitsi. Helsingin Kaupunki avusti tuota yhdistystä sadoilla tuhansilla euroilla, siitä oli oikein linkkikin kaupungin sivuilla, mutta nyt se on näemmä poistettu, ilmeisestikin juuri kyseisen hra Qassimin rasismisyytösten pelossa.

http://www.hel2.fi/heke/tyollisyys/tyollistamistmk/poytakirjat/tyollistamistmknpk-2005-05.asp

Linkissä oli kiinnitetty huomiota Maahanmuuttajien Tuki ry:n olemattomaan kirjanpitoon ja veronkiertoon. Tuolloin hra Qassim ajeli uudehkolla Mersulla ja pukeutui kalliisiin pukuihin ja kulta kimalteli sormissa ja ranteessa. Ei tuntunut olevan rahasta puutetta.

Samaan aikaan oli RAY myöntänyt yhdistykselle yhteensä 84000€:n avustukset. Linkki RAY:n sivulle.

http://www.ray.fi/avustustoiminta/avustuskohteet/2002/jarjesto/3977.html

Kysymys kuuluukin, miksi näitä ei tutkita? Lue myös Uutispäivä Demarin juttu
maahanmuuttajayhdistyksistä.

http://www.demari.fi/Article.jsp?article=3249&category=11&main=11

Jokunen vuosi sitten liikuntaviraston silloinen johtajahan jäi itse kiinni viraston rahoilla omaan käyttöön ostetuista hyödykkeistä. Hän oli ostellut itselleen ja perheenjäsenilleen veneitä ja rakentanut liikuntaviraston tarvikkeilla itselleen kesämökin Helsingin saaristoon. Kaverini oli tuolloin tukityöllistettynä liikuntavirastolla ja sai sitten käyttöönsä yhden noista veneistä työtänsä varten, jotka oli siis saatu takaisin liikuntavirastolle.

Lähettänyt Arvo Suomalainen klo perjantai, lokakuu 19,
2007

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2009/01/21/strategista-karajointia-kohti-vallankumousta/
21.01.2009

Strategista käräjöintiä kohti vallankumousta

Posted by Kullervo Kalervonpoika

"Monet rasismia vastustavat kansalaisjärjestöt eivät ole yleensä ottaneet osaa oikeusjuttuihin usein siitä yksinkertaisesta syystä,ettei niillä ole ollut lakeja joihin vedota.

Kuitenkin Euroopan unionin rasismidirektiivin käyttöönotto ja kansallisten lakien kehitys tarkoittavat, että nyt enemmän kuin koskaan käräjöinnillä on mahdollisuus johtaa todelliseen muutokseen niiden kohdalla, jotka ovat alttiina rasismille ja syrjinnälle.

Rasisminvastaisuus on melko uusi alue laeissa ja kansalaisjärjestöjen tehtävä on kasvattaa yleistä tietoisuutta niistä mahdollisuuksista, joita sillä on.

Tästä johtuen strategisesta käräjöinnistä on tullut hyödyllinen asianajotekniikka, kansalaisjärjestöt voivat sekä suoranaisesti ottaaosaa strategiseen käräjöintiin että tukea muita keräämällä tietoa, arvioimalla mahdollisia uhreja ja ottamalla osaa asianajamiseen.

"Strategia tai vaikutus, jota käräjöinti käyttää oikeussysteemissä pyrkiessään luomaan laajan sosiaalisen muutoksen"

Strategisessa käräjöinnissä päähuomio on enemmän lain tai käytännön muuttamisessa kuin yksittäisen henkilön hyvittämisessä, vaikka nämä kaksi asiaa eivät ole toisiaan poissulkevia. Strateginen käräjöinti pyrkii yksittäistapausta tai -uhria pidemmälle, se pyrkii tuomaan laajennetun suojelun piiriin kaikki, jotka ovat syrjinnälle alttiina. Muuttamalla lakia tai luomalla ennakkotapauksen yksittäistapaus voi toimia pisarana, joka johtaa muutoksen aaltoon paljon laajemmalla tasolla.

Strategisen käräjöinnin käsitteeseen kuuluu tapauksien valinta, tapauskohtainen suunnittelu ja hallinta sekä varmistus siitä, että suotuisat tulokset toteutuvat. Jokaisella kansalaisjärjestöllä ei ole valtuuksia tai taitoja osallistua käräjöintiin, eikä käräjöinti liioin ole oikea toimintatapa monissa tapauksissa. Tästä huolimatta kaikkien rasisminvastaisten toimijoiden on tärkeää tunnistaa strategisen käräjöinnin merkitys työkaluna, jolla luodaan muutosta"

Tämä Suomen perustus- ja rikoslain kanssa ristiriidassa oleva teksti löytyi täältä (kiitos vinkistä Roopelle). Sen takaa löytyy Enar-Finland ry. Ja tämän yhdistyksen takaa - puheenjohtajan asemasta- löytyy puolestaan Ali Qassim.

Sama Ali Qassim on bongattu usein näiden kansallisvaltion ja laillisuuden muutokseen pyrkivien ns. monikulttuuristen projektien - ja niiden julkiseen rahoitukseen liittyvien jälkiselvittelyjen yhteydessä.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135240116746

(Palaamme asiaan…)

Lain ja käytännön muuttamista…

Tällainen toiminta suunniteltuna ja järjestelmällisenä on erittäin huolestuttavaa. Kyseessä on suora puuttuminen ns. kansalaistoiminnan (tai tässä tapauksessa myös sellaisten toimijoiden kautta, jotka eivät ole edes kansalaisia) suomalaiseen oikeuskäytäntöön ja jopa lainsäädäntöön.

Tällaista toimintaa ei tule hyväksyä yhtään sen enempää kuinturkistarhaiskuja, talonvaltauksia, järjestelmällistä lastensilpomista kuin vieraiden kulttuurien lainvastaisten tapojen hyväksymistä suomalaisessa lainsäädännössä eikä oikeuskäytännössä.

Toiminnan mallit ovat hyvin 1970-lukulaisia - samoin kuin ainakin kantaväestöä näissä edustavat toimijatkin. Kuten tuosta lainauksesta käy ilmi, kyse voi olla jopa suoranaisesta vallankaappauksen valmistelusta tai laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamisesta.

Taistolaisten opit yhteiskunnan murentamisesta sisältäpäin ovat saaneet uuden muodon.

Valtionsyyttäjän vastuu?

Valtionsyyttäjän tehtäviin on kirjattu lainsäädännössä näin:

Valtionsyyttäjien on ensisijaisesti huolehdittava syyttäjän tehtävistä
yhteiskunnan kannalta merkittävimmissä rikosasioissa.


http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/05/31/rikkoiko-valtionsyyttaja-mika-illman-lakia/

Tätä nimenomaista laissa määriteltyä tehtävää vasten, tuntuu suorastaan irvokkaalta, että esimerkiksi valtiosyyttäjä Mika Illmanilla on aikaa ja intressiä jatkaa (henkilökohtaista?) kampanjaansa ja ristiretkeään sananvapautta vastaan.

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2009/01/20/jussi-halla-ahon-esitutkintaan-liittyen/

Kysymys kuuluukin - mitä virkaa on tällaisella virkavallalla?

Jukka Korpela kommentoi uutisryhmissä vähemmistövaltuutettujenprioriteetteja aika osuvasti.

Valitettavasti näyttää siltä, että Suomen kaikki vähemmistövaltuutetut nykyisin keskittyvät sanallisiin pyrkimyksiin rajoittaa ajatusten ilmaisemista kuin vähemmistöjen ja vähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien puolustamiseen. Huomatkaa, mikä yleistäväväite! Koliseeko haastemies kohta postiluukusta?


http://groups.google.com/group/sfnet.keskustelu.laki/browse_thread/thread/8be5bfc3c0f34b38/d28564ef7af35d5a?pli=1

Minusta tuon saman havainnon voi liittää myös eräisiin muihin virkamiehiin.

(Nimittäin, puuhastelu kansalaisoikeuksien kanssa joutuu vieläkin epäilyttävämpään valoon silloin, kun näiden kaikessa rauhassa vallankumousta tekevien enareiden takaa löytyy yleisliittolaista puuhastelua…)

http://www.enar-eu.org/


> K :

> Katsotko syyllistyneesi Mohamedin kunnianloukkaukseen em. kirjoituksella ?

En tietenkään. Olen vain referoinut sitä, mitä mm. Helsingin Sanomien toimittaja Lasse Kerkelä on kirjoittanut hänestä 10.10.2008 julkaistussa artikkelissaan.

Jos sanomalehdissä ja muissa tiedotusvälineissä esitetyt Ali Qassimia koskevat tiedot eivät Qassimin itsensä mielestä pidä paikkaansa, hän voi tehdä häntä koskevista kirjoituksista kantelun Julkisen sanan neuvostolle (JSN).

Mikäli JSN:n päätös Qassimia koskevista kirjoituksista ei riitä Qassimille, hän voi tehdä poliisille tutkintapyynnön hänestä kirjoittaneista tiedotusvälineistä.

Koska Qassim ei tiettävästi ole tehnyt tutkintapyyntöä Helsingin Sanomien em. kirjoituksesta, hänen voidaan katsoa myöntäneen siinä esitetyt tiedot oikeiksi. Jos ja kun Helsingin Sanomien tiedot Qassimista ovat oikeita, myös minun Qassimista kertomani tiedot ovatoikeita. Minä en ole Suomen lain mukaan mitenkään voinut syyllistyä kunnianloukkaukseen referoimalla Helsingin Sanomien Qassimista kertomia tietoja, jotka Qassim itse on konkludentisti myöntänyt oikeiksi olemalla tekemättä Helsingin Sanomista tutkintapyyntöä poliisille tai edes kantelua Julkisen sanan neuvostolle.

> K :

> Onko sinulla jotain lisättävää kuulusteluun ?

> Juha Hirvonen

> rikosylikonstaapeli

> Helsingin rikospoliisi

Ali Qassim on julkisuuden henkilö, jonka johtamaa Maahanmuuttajien tuki ry:tä on käsitelty tiedotusvälineissä siihen kohdistuvientalousrikosepäilyjen vuoksi. Sanomalehtitietojen mukaan Ali Qassim ei ole käyttänyt yhdistyksen saamia apurahoja siihen tarkoitukseen, johonne on myönnetty. Niinpä minun kirjoittamani kuvaus Qassimista on täsmälleen sama kuin hänestä yleisesti tiedotusvälineissä annettukuva. Minä en ole vastuussa sanomalehdissä ja muissa tiedotusvälineissä esitettyjen tietojen oikeellisuudesta. Minulla ei ole mitään syytä epäillä ko. tietojen luotettavuutta, koska Qassimilla itsellään ei ole tiettävästi ollut mitään valittamista niistä. Qassim ei voi Suomen lain mukaan vaatia minulle rangaistusta Helsingin Sanomien julkaisemien häntä koskevien tietojen referoimisesta, jos ja kun hän ei ole vaatinut rangaistusta Helsingin Sanomille näiden tietojen julkaisemisesta.

Qassim on julkisuuden henkilö, joka on viime vuosina esiintynyt useasti tv-ohjelmissa, sanomalehdissä ja internet-sivustojen haastatteluissa osana laajaa yhteiskunnallista keskustelua maahanmuuttopolitiikasta ja monikulttuurisuusideologiasta.

Ks. esim.

http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2007_5/5766

Koska Qassim on itse vapaaehtoisesti esiintynyt julkisuudessa aktiivisesti, hänen julkista toimintaansa on voitava kritisoida. Häntä koskeva rikosepäily ei ole hänen yksityisasiansa, jonka paljastaminen voisi täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Qassim on ollut lukuisien julkisesti toimivien ja valtion, kuntien ja kansalaisjärjestöjen rahoitusta saavien järjestöjen ja viranomaisorganisaatioiden palveluksessa johtavassa asemassa. Niinpä tähän hänen julkiseen toimintaansa kohdistuva rikosepäily on yhteiskunnallisesti erittäin merkittävää tietoa, joka ei kuulu yksityisyyden suojan piiriin. Näin ollen ko. tietojen julkaiseminen ei voi täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistöä.

Qassim on käytännössä viranomainen tai viranomaiseen rinnastettavissa oleva johtavassa asemassa oleva julkisuudessa aktiivisesti toimiva ja julkisuuteen oma-aloitteisesti hakeutunut henkilö. Näin ollen häntä koskevasta rikosepäilystä on voitava uutisoida aivan samaan tapaan kuin muihinkin julkisuuden henkilöihin kohdistuvista rikosepäilyistä.

Vakavia talousrikoksia, Qassimin tapauksessa valtion, kuntien ja kansalaisjärjestöjen varojen väärinkäyttöä, koskeva epäily on lähtökohtaisesti julkista tietoa. Qassim ei ole esittänyt mitäänperustetta sille, miksi yleisistä julkisuussäädöksistä ja oikeuskäytännöistä olisi poikettava juuri hänen kohdallaan.

Niinpä hänen tekemänsä rikosilmoitus on minua koskevalta osaltaan perätön ilmianto, joka täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Qassim siis syyllistyy kunnianloukkaukseen minua kohtaan eikä päinvastoin. Niinpä minä tulen vaatimaan Qassimille rikosoikeudellista rangaistusta kunnianloukkauksesta ja korvauksia tämän kunnianloukkauksen minulle aiheuttamasta mielipahasta ja Qassimin tekemän rikosilmoituksen sisältämien, internetissä levitettyjen väärien tietojen minulle aiheuttamasta haitasta.

Lisäksi pyydän poliisia välittömästi tekemään päätöksen tutkinnan lopettamisesta minun osaltani. Poliisilla ei ole mitään syytä epäillä minua mistään rikoksesta. Tutkintakynnys ei voi ylittyä minun kohdallani. Poliisin on siis lopetettava minuun kohdistuva tutkinta ilmeisen perusteettomana.

--Mikko Ellilä


Sittemmin sain postitse esitutkintapöytäkirjan, johon sisältyi Ali Qassimin vastaukset poliisin hänelle asianomistajana esittämiin kysymyksiin:

Hyvä Juha Hirvonen

Toistan ensin tutkintapyyntöviestini , lopussa vastaukset kysymyksiinne :

K : Mitkä kohdat Jussi Halla-ahon / Mikko Ellilän / Seppo Lehdon kirjoituksissa esittivät sinusta valheellisen tiedon tai vihjauksen ?

V : Katso alla tutkintapyyntö, kaikki ko. kohdat.

K : Onko sinut tuomittu em. kirjoituksissa mainittujen rikosepäilyjen johdosta ?

V : Ei

K : Oletko ollut yhteydessä tämä asian vuoksi em. henkilöön ?

V : En näe noin pahantahtoisten kirjoituksien osalta yhteydenotossa mitään mieltä enkä tarkoitusta.

K :Oletko vaatinut asiassa oikaisua ?

V : En pidä tällaista mitenkään realistisena lähestymistapana asiaan.

K :Mitä vahinkoa, kärsimystä tai sinuun kohdistuvaa halveksuntaa (henkistä tai konkreettista) em. henkilön esittämät väitteet ovat sinulle aiheuttaneet ?

V : Olen saanut useita kommentteja ja kysymyksiä ihmisiltä, jotka ovat netissä lukeneet ko. tekstejä esim. googlatessaan minua, varsinkin Halla-ahon väitteistä. Vahinkoa on niin yksityis- kuin työsuhteissani sekä tästä johtuvaa tarpeetonta stressiä puolustella ja oikoa jo vuosia jatkunutta solvaamista.

K :Katsotko olevasi julkisuuden henkilö?

V : En

K :Onko sinulla jotain oma-aloitteista lisättävää tähän kunnianloukkausasiaan ?

V: Ihmisten taustoja tutkitaan nykyisin googlaamalla, se on keskeinen profilointiväline uusien suhteiden alkaessa. Lisääntyvä rasistijoukko klikkailee toistensa kirjoituksia, jolloin ne frekvenssinsä perusteella sijoittuvat googlen kärkisaiteiksi ennen asiallisempaa tietoa.

Jokainen em. vastaus on sama kaikille kolmelle.

Terveisin Ali Qassim

Helsingin poliisi attn / tutkija Juha Hirvonen

Pyydän tutkimaan ja saattamaan rangaistavaksi seuraavat kolme minua koskevaa julkaistua perätöntä loukkausta.

Helsinki 2.12.2008

Ali Qassim

1. http://suomaliansanomat.blogspot.com/2008/02/somaleille-maksetaan-palkkaa.html Lähettänyt Mikko Ellilä klo 18:39 21. helmikuuta 2008

Somaleille maksetaan palkkaa tietokonepelien pelaamisesta

"Rahat ilmeisesti menivät suoraan Ali Qassimin henk.koht. pankkitilille, koska projekti keskeytettiin laittomuuksien vuoksi."

"Qassimin saama yli kahden miljoonan mummonmarkan suuruinen avustus meni laittomasti Qassimin omaan lompakkoon."
Kommentoin tätä Qassimin alkuperäisen tutkintapyynnön tekstiä ja hänen esitutkintavaiheessa antamaansa asianomistajalausuntoa seuraavasti:

2009/7/2 Hirvonen Juha POL HPL :
>

> Hyvä Juha Hirvonen

>

>

> Toistan ensin tutkintapyyntöviestini , lopussa vastaukset kysymyksiinne :

>

>

> K :

> Mitkä kohdat Jussi Halla-ahon / Mikko Ellilän / Seppo Lehdon kirjoituksissa

> esittivät sinusta valheellisen tiedon tai vihjauksen ?

> V : Katso alla tutkintapyyntö, kaikki ko. kohdat.

Ks. allaoleva kommenttini tutkintapyynnössä mainittuihin kohtiin.> K :

> Onko sinut tuomittu em. kirjoituksissa mainittujen rikosepäilyjen johdosta ?

> V : Ei

Eipä tietenkään ole vielä tuomittu, kun asiaa koskeva rikosoikeudenkäynti ei ole vielä päättynyt.

Nähdäkseni Ali Qassim syyllistyy viranomaisen harhauttamiseen jättämällä mainitsematta, että hän on syytteessä vakavista talousrikoksista.

Se, että hän on syytteessä näistä talousrikoksista, on olennaisen tärkeää tietoa. Minun kirjoitukseni koski hänen tekemiään talousrikoksia. Hän sanoi tutkintapyynnössään olevansa sitä mieltä, että minun kirjoitukseni oli "perätön loukkaus". Tällä hän ilmeisesti tarkoitti sitä, että kirjoitukseni täyttää hänen mielestään kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Tämän rikosnimikkeen tunnusmerkistön täyttymisen arvioinnin kannalta on ratkaisevan tärkeää, ovatko minun väitteeni hänen talousrikoksistaan paikkansapitäviä. Qassim sanoo, että häntä ei ole TUOMITTU kyseisistä rikoksista; hän jättää tahallaan mainitsematta sen olennaisen seikan,että hän on SYYTTEESSÄ kyseisistä rikoksista.

Salaamalla asiaan kuuluvan seikan ilman laillista syytä tutkintapyyntönsä johdosta suoritetussa esitutkinnassa, vastatessaan asianomistajana poliisin hänelle esittämiin kysymyksiin, Qassim syyllistyy perättömään lausumaan viranomaismenettelyssä rikoslain 15 luvun 2 § mukaisella tavalla.


> K :

> Oletko ollut yhteydessä tämä asian vuoksi em. henkilöön ?

> V : En näe noin pahantahtoisten kirjoituksien osalta yhteydenotossa mitään

> mieltä enkä tarkoitusta.

Qassimin väite kirjoitukseni pahantahtoisuudesta on perätön. Kirjoitukseni perustuu tiedotus välineissä julkaistuihin kiistattomiin faktatietoihin, joiden siteeraaminen ei osoita mitään pahantahtoisuutta.

Qassimin mielipide minun kirjoitukseni pahantahtoisuudesta on merkityksetön sen kannalta, olisiko hänen pitänyt vaatia oikaisua vääriksi kokemiinsa tietoihin. Yleisen journalistisen käytännön mukaan tiedotusvälineissä julkaistuihin tietoihin on esitettävä oikaisupyyntö, mikäli ne ovat perättömiä. Tähän ei vaikuta asianomistajan mielipide tietojen julkaisijan hyvän- tai pahantahtoisuudesta.

> K :

> Oletko vaatinut asiassa oikaisua ?

> V : En pidä tällaista mitenkään realistisena lähestymistapana asiaan.

Oikaisuvaatimus on nimenomaan vallitseva käytäntö. Asianomistaja ei siis pidä vallitsevaa käytäntöä ja yleisiä hyviä tapoja "realistisena lähestymistapana". Näin ollen on katsottava, että asianomistaja on tietoisesti ja tahallisesti toiminut yleisten tapojen ja käytäntöjen vastaisesti.

Asianomistaja on asunut Suomessa lähes 20 vuotta (lehtitietojen mukaan hän on muuttanut Suomeen vuonna 1990) ja puhuu suomea erittäin hyvin ja on täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen Suomen kansalainen.

Asianomistaja ei siis voi olla tuntematta Suomessa vallitsevia yleisiä tapoja ja käytäntöjä. Asianomistajan tietoinen ja tahallinen yleisten hyvien tapojen ja käytäntöjen vastainen menettelytapa osoittaa tutkintapyynnön perättömyyden ja epäasiallisuuden.> K :

> Mitä vahinkoa, kärsimystä tai sinuun kohdistuvaa halveksuntaa (henkistä tai

> konkreettista) em. henkilön esittämät väitteet ovat sinulle aiheuttaneet ?

> V : Olen saanut useita kommentteja ja kysymyksiä ihmisiltä, jotka ovat

> netissä lukeneet ko. tekstejä esim. googlatessaan minua, varsinkin

> Halla-ahon väitteistä. Vahinkoa on niin yksityis- kuin työsuhteissani sekä

> tästä johtuvaa tarpeetonta stressiä puolustella ja oikoa jo vuosia

> jatkunutta solvaamista.

Halla-ahon väitteistä asianomistajalle esitetyt kysymykset ja kommentit ja niistä asianomistajalle mahdollisesti aiheutunut vahinko tai kärsimys ovat merkityksettömiä minun kirjoitukseni kannalta.

Koska asianomistajan oman lausuman mukaan kommentteja ja kysymyksiä ja niistä mahdollisesti aiheutunutta vahinkoa on tullut "varsinkin" Halla-ahon väitteistä, asianomistaja itsekin katsoo minun kirjoitukseni hänelle aiheuttaman vahingon hyvin vähäiseksi.

Kaikki minun kirjoituksessani esitetyt väitteet asianomistajasta ovat sanomalehtitietoihin ja viranomaislähteisiin perustuvaa kiistatonta faktatietoa. Jos näiden tietojen julkaisemisen johdosta on asianomistajalle esitetty kysymyksiä ja kommentteja, tämä ei mitenkään osoita asianomistajan kärsineen minun kirjoitukseni vuoksi minkäänlaista vahinkoa.

Mikäli asianomistaja katsoo kokeneensa henkistä kärsimystä hänen tekemiensä talousrikosten tulemisesta julkisuuteen, tämä ei tietenkään ole laillinen peruste hänen tekemälleen rikosilmoitukselle kunnianloukkauksesta eikä hänen esittämilleen vahingonkorvausvaatimuksille. Asianomistajan tekemät vakavat, useiden satojentuhansien eurojen suuruiset talousrikokset ovat lähtökohtaisesti julkista tietoa. Asianomistaja ei ole esittänyt mitään perustetta, miksi hänen tekemänsä suuret talousrikokset olisivat salassapidettävää tietoa.

Koska asianomistaja on vieläpä julkisuuden henkilö ja useiden järjestöjen johtotehtävissä sekä korkeissa julkishallinnon viroissa toiminut, poliittisesti aktiivinen henkilö, häntä koskevien rikosepäilyjen totuudenmukainen uutisointi on erityisen tärkeää kansalaisten oikeusturvan ja yhteiskunnan yleisen julkisuusintressin kannalta. Asianomistaja on käytännössä viranomainen ja poliitikko; n ehdottoman tärkeää viranomaisten toimintaan kohdistuvan laillisuusvalvonnan kannalta ja perustuslaillisen demokraattisen päätöksenteon ja yleisen mielipiteenmuodostuksen kannalta, että johtavassa asemassa olevien viranomaisten ja poliitikkojen tekemistä rikoksista uutisoidaan mahdollisimman laajalti ja kattavasti.

On mahdotonta kuvitellakaan sellaista tilannetta, jossa virkamiehen tai poliitikon tekemistä satojentuhansien eurojen suuruisista talousrikoksista kirjoittaminen ei olisi sallittua. Suomen oikeusjärjestelmä ei tunne ainuttakaan perustetta moisen vakavan ja yhteiskunnallisesti merkittävän rikosvyyhdin salaamiselle.

Asianomistajan vaatimus hänen tekemiensä suurten talousrikosten salaamisesta kunnianloukkaustuomion ja vahingonkorvausvaatimusten uhalla on siis täysin perusteeton ja täysin ristiriidassa Suomen oikeusjärjestelmän julkisuusperiaatteiden kanssa.

Asianomistajanvaatimus on siis hylättävä lakiin perustumattomana.

Asianomistaja sanoo tutkintapyynnössä mainitsemiensa kirjoitusten aiheuttaneen hänelle turhaa stressiä ja tarvetta puolustella itseään ja oikoa "jo vuosia jatkunutta solvaamista". Koska asianomistaja on antanut tämän lausuntonsa sähköpostitse poliisille 13.5.2009, hänen mainitsemansa "jo vuosia jatkunut solvaaminen" ei voi tarkoittaa minun 21.2.2008 julkaistua kirjoitustani. Asianomistaja on tehnyt tutkintapyyntönsä 2.12.2008, jolloin on kulunut vasta reilut yhdeksän kuukautta kirjoitukseni julkaisusta. Asianomistajan em. lausunto esitutkinnassa on annettu reilu vuosi kirjoitukseni julkaisun jälkeen.

Asianomistajan käyttämä ilmaisu "jo vuosia jatkunut solvaaminen" tarkoittaa selvästi useita vuosia. Näin ollen asianomistaja ei voi tarkoittaa minua puhuessaan häneen kohdistuneesta solvaamisesta.

Asianomistaja siis itsekin katsoo, että minä en ole solvannut häntä.

Asianomistaja syyllistyy viranomaisen harhauttamiseen puhumalla yhdessä lausunnossaan samalla kertaa kolmesta eri henkilöstä, jotka ovat laatineet kolme eri kirjoitusta asianomistajasta, kukin yhden kirjoituksen. Asianomistaja ei spesifioi, ketä hänen väitteensä "jo vuosia jatkuneesta solvaamisesta" koskee.

Tämä on asiaan kuuluvan seikan salaamista ilman laillista syytä, joten tässäkin kohdin asianomistaja Qassim syyllistyy perättömään lausumaan viranomaismenettelyssä rikoslain 15 luvun 2 § mukaisella tavalla.

Puhumalla samalla kertaa kolmen eri henkilön kirjoituksien hänelle muka aiheuttamista haitoista, spesifioimatta erikseen kunkin kirjoituksen aiheuttamaa haittaa, asianomistaja pyrkii antamaan asiasta harhaanjohtavan kuvan selvästi mala fide.

Asianomistaja pyrkii tietoisesti ja tahallisesti siihen, että minua epäiltäisiin ja syytettäisiin toisten henkilöiden laatimista kirjoituksista.

Tulen tekemään tästä aikanaan erillisen tutkintapyynnön ja vaatimaan Qassimille rangaistusta rikoslain 15 luvun 6 § mukaisesta väärästä ilmiannosta ja vaatimaan tästä vahingonkorvausta.

> K :

> Katsotko olevasi julkisuuden henkilö?

> V : En

Kuten olen aiemmassa lausunnossani todennut, Ali Qassim on useasti esiintynyt tiedotusvälineissä: sanomalehdissä, tv-ohjelmissa,internetissä ja viranomaisten julkaisuissa. Näin ollen Qassim syyllistyy perättömään lausumaan viranomaismenettelyssä rikoslain 15luvun 2 § mukaisella tavalla väittäessään, että hän ei muka olisi julkisuuden henkilö.

Lisäksi Qassim on lukuisten julkishallinnollisten virkojensa ja yhteiskunnan rahoittamien järjestötoimiensa vuoksi viranomaistaho tai viranomaiseen rinnastettavissa oleva toimija.

Jussi Halla-ahon 3.10.2005 julkaisemassa kirjoituksessa (http://www.halla-aho.com/scripta/huippuosaamista.html) siteerataan Helsingin Sanomia, jonka mukaan Qassim työskentelee Maahanmuuttajien tuki ry:n hallituksen puheenjohtajana, Euroopan rasismin vastaisen verkoston ENAR:n Suomen puheenjohtajana sekä työministeriön alaisessa valtakunnallisessa etnisten suhteiden neuvottelukunnassa (ETNO). Lisäksi hän on mukana maahanmuuttajien asioita edistävässä Helsingin kaupungin sosiaaliviraston Sisu-Integra-projektissa ja Etelä-Suomen läänin syrjinnän vastaisessa JOIN-hankkeessa. Lisäksi Ali Qassim on työskennellyt tutkijana ulkomaalaisvaltuutetun toimistossa.

Nämä tiedot ovat luettavissa Helsingin Sanomien arkistossa olevasta artikkelista:
http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/Maahanmuuttajien+puolestapuhuja/HS20051003SI1YO02kpc

Toinen Ali Qassimin haastattelu Helsingin Sanomissa:

http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/Ali+Qassim+Maahan-++muuttajien++ty%C3%B6tt%C3%B6myys+pit%C3%A4%C3%A4+puolittaa/HS20051003SI1YO02kpe

Ensimmäinen Helsingin Sanomien artikkeli Ali Qassimin talousrikoksista on julkaistu 18.12.2005:

http://www.hs.fi/arkisto/artikkeli/Maahanmuuttajien+yhdistyksen+tuki+lopetettiin/HS20051218SI1KA01r6y

Kuka tahansa näin monissa julkishallinnollisissa viroissa ja viranomaisorganisaatioiden rahoittamissa järjestöissä johtavassa asemassa toiminut henkilö on ilman muuta automaattisesti julkisuuden henkilö.

Koska Qassimin talousrikoksista on uutisoitu laajalti mm. Helsingin Sanomissa jo vuonna 2005, on täysin mahdotonta epäillä minua kunnianloukkauksesta minun vuonna 2008 referoimieni sanomalehtitietojen ym. tiedotusvälineissä julkaistujen tietojen perusteella.

Qassimin väite minun syyllistymisestäni kunnianloukkaukseen on siis rikoslain 15 luvun 6 § mukainen väärä ilmianto. Tulen vaatimaan tästä Qassimille rangaistusta ja vaatimaan tästä vahingonkorvausta.

Qassimin tekemä väärä ilmianto ja hänen lukuisat perättömät lausumansa viranomaismenettelyssä on nähtävä osana samaa talousrikollisuutta, johon kuuluvat hänen tekemänsä satojentuhansien eurojen suuruiset määrärahojen väärinkäytökset. Hänen motiivinsa tähän väärään ilmiantoon ja siihen liittyviin perättömiin lausumiin asianomistajana esitutkintavaiheessa on mitä ilmeisimmin pyrkimys saada vilpillisin perustein korvauksia kunnianloukkauksista harhauttamalla poliisi- ja syyttäjäviranomaiset ja käräjäoikeuden tuomarit ja lautamiehet uskomaan siihen, että hän olisi muka kokenut taloudellista vahinkoa ja henkistä kärsimystä häneen kohdistuneiden muka perättömien syytösten vuoksi.

Qassim on aikaisemmin pyrkinyt tavoittelemaan perusteetonta taloudellista etua saamalla käyttöönsä satojentuhansien eurojen suuruisia määrärahoja valheellisin apurahahakemuksin ja nyttemmin hän selvästi pyrkii hankkimaan itselleen lisää rahaa vilpillisin keinoin, vaatimalla perusteettomia vahingonkorvauksia häneen muka kohdistuneista kunnianloukkauksista.

Qassim on ammatti- ja taparikollinen, joka on jo lähes neljän vuoden ajan (vuoden 2005 lopulta asti) ollut jatkuvasti kahnauksissa viranomaisten kanssa systemaattisten, jatkuvien, toistuvien, tahallisten ja tarkkaan suunniteltujen suuren mittakaavan talousrikostensa vuoksi.

Qassim vaatii näistä hänen rikoksistaan kirjoittaneille henkilöille rangaistusta kunnianloukkauksista paitsi saadakseen väärin perustein vahingonkorvauksia häneen muka kohdistuneista kunnianloukkauksista, myös estääkseen hänen tekemiään vakavia talousrikoksia koskevan tiedon tulemisen julkisuuteen.

Qassim on vuosien ajan systemaattista talousrikollisuutta harjoittanut ammatti- ja taparikollinen, joka mitä ilmeisimmin aikoo jatkossakin väärinkäyttää viranomaistahojen ja/tai kansalaisjärjestöjen hänelle tai hänen mahdollisille bulvaanijärjestöilleen myöntämiä määrärahoja.

Koska hänen aiempien talousrikostensa tuleminen yleiseen tietoisuuteen haittaisi hänen mahdollisuuksiaan saada lisää määrärahoja käytettäväkseen, hän pyrkii kunnianloukkaussyytöksillä uhkaamalla poistamaan hänen talousrikoksiaan koskevat tiedot julkisuudesta voidakseen jatkossakin höynäyttää sinisilmäisiä, hyväuskoisia viranomaisia ja järjestötoimijoita.

Nämä väärät ilmiannot kunnianloukkauksista kuuluvat siis saumattomasti hänen jo vuosien ajan systemaattisesti harjoittamaansa talousrikollisuuteen ja sen peittelyyn.

> K :

> Onko sinulla jotain oma-aloitteista lisättävää tähän kunnianloukkausasiaan ?

> V: Ihmisten taustoja tutkitaan nykyisin googlaamalla, se on keskeinen

> profilointiväline uusien suhteiden alkaessa. Lisääntyvä rasistijoukko

> klikkailee toistensa kirjoituksia, jolloin ne frekvenssinsä perusteella

> sijoittuvat googlen kärkisaiteiksi ennen asiallisempaa tietoa.

Qassimin käyttämä ilmaisu "lisääntyvä rasistijoukko" on solvaus, joka täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Qassim siis syyllistyy kunnianloukkaukseen minua kohtaan rikoslain 24 luvun 9 §:ssä tarkoitetulla tavalla sanoessaan, että minä kuuluisin johonkin"lisääntyvään rasistijoukkoon".

Solvaavuutta korostaa se, että Qassim sanoo tämän "lisääntyvän rasistijoukon" kirjoitusten sijoittuvan googlehauissa "ennen asiallisempaa tietoa": Qassim siis väittää minun esittämieni tietojen olevan muka epäasiallisia, vaikka minun tietoni perustuvat mm. Helsingin Sanomien julkaisemiin artikkeleihin ja viranomaistahojen (ulkoministeriö, työministeriö, Helsingin kaupunki) tiedottamiseen.

Qassim on täysin oikeassa siinä, että ihmisten taustoja tutkitaan nykyisin googlaamalla. Tämä on juuri se syy, miksi hän yrittää väärillä ilmiannoillaan ja muilla väärillä lausumillaan harhauttaa poliisi- ja syyttäjäviranomaiset ja käräjäoikeuden tuomarit ja lautamiehet sensuroimaan hänen tekemiään talousrikoksia koskevia tietoja.

Qassim ei tietenkään halua, että hänen talousrikoksiaan koskevat tiedot löytyvät helposti internetistä. Juuri kuten Qassim sanoo, googlettaminen on keskeinen profilointiväline uusien suhteiden alkaessa. Koska tiedot Qassimin talousrikoksista löytyvät nykyisin googlella, Qassimin on jatkossa entistä hankalampi huijata viranomaistahoja ja järjestötoimijoita myöntämään hänelle lisää määrärahoja väärinkäytettäväksi.

Qassim on ammatti- ja taparikollinen, joka haluaa jatkaa talousrikoksiaan. Hänen aikaisempi toimintansa ei kestä päivänvaloa, joten hän haluaa poistattaa aiempia rikoksiaan koskevat tiedot julkisuudesta voidakseen tehdä samanlaisia rikoksia jatkossakin, käyttäen hyväkseen kaikenlaisia määrärahoja myöntävien viranomaistahojen ja järjestötoimijoiden tietämättömyyttä ja herkkäuskoisuutta.

> Jokainen em. vastaus on sama kaikille kolmelle.

>

> Terveisin

>

> Ali Qassim

Kuten totesin, kolmen eri henkilön kirjoituksia koskevien kommenttien tahallinen sekoittaminen toisiinsa samassa poliisiviranomaiselle lähetetyssä asianomistajalausumassa osoittaa Qassimin syyllistyneen väärään ilmiantoon rikoslain 15 luvun 6 § mukaisesti ja perättömään lausumaan viranomaismenettelyssä rikoslain 15 luvun 2 § mukaisesti.

> Helsingin poliisi

>

> attn / tutkija Juha Hirvonen

>

> Pyydän tutkimaan ja saattamaan rangaistavaksi seuraavat kolme minua koskevaa

> julkaistua perätöntä loukkausta.

>

> Helsinki 2.12.2008

>

> Ali Qassim

>

> 1.

>

> http://suomaliansanomat.blogspot.com/2008/02/somaleille-maksetaan-palkkaa.html

>

> Lähettänyt Mikko Ellilä klo 18:39 21. helmikuuta 2008

>

> Somaleille maksetaan palkkaa tietokonepelien pelaamisesta

Tämä lause on siis vain kirjoitukseni otsikko eikä koske Ali Qassimia millään tavalla.

Minä: "Espoon kaupungin tiedotuslehden uusimman numeron kannessa on nuorehkon somalimiehen pärstä, joka on varustettu otsikolla Unelmaduunissa. Tekstistä käy ilmi, että kyseessä on kirjaston vahtimestari."

Espoon kaupungin tiedotuslehti: "Virallisesti Yassin Mohamedin tehtävä Sellon kirjaston vahtimestarina on ylläpitää järjestystä. Käytännössä hän pelaa, juttelee ja pitää seuraa kirjastossa aikaansa viettävien nuorten kanssa."

Minä: "Nämä "asiakkaat" ovat toisia somaleja, jotka ottavat varmasti hyvin vastaan suomalaisten veronmaksajien kustantamia tietokonepelejä heidän kanssaan pelaavan heimoveljen. (Tämä siis ei ole minun tulkintani, vaan näkyy selvästi ko. artikkelin kuvituksesta. Vahtimestarin vieressä sohvalla istuu kolme "nuorison" edustajaa eli n. 20-vuotiasta somalia gangstarapper-releet päällä pelaamassapleikkarilla.)"

Kaikki tämä siis koski vain tätä Yassin Mohamed-nimistä Sellon kirjaston vahtimestaria eikä liity Ali Qassimiin millään tavalla.

> "Rahat ilmeisesti menivät suoraan Ali Qassimin henk.koht. pankkitilille,

> koska projekti keskeytettiin laittomuuksien vuoksi."

>

> "Qassimin saama yli kahden miljoonan mummonmarkan suuruinen avustus meni

> laittomasti Qassimin omaan lompakkoon."

Kuten edellä on todettu, nämä ovat tiedotusvälineissä julkaistuja ja viime kädessä viranomaislähteisiin perustuvia tietoja. Näin ollen näiden tietojen julkaisu ei mitenkään voi täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistöä.

Aikaisemmassa viestissäni antamieni tietojen lisäksi oheistan tämän kopion Helsingin kaupungin henkilöstökeskuksen työllistämistoimikunnan kokouksen pöytäkirjasta:Työllistämistoimikunnan kokouksen pöytäkirja nro 5/2005
Aika: Keskiviikko 26.10.2005 klo 8.40 - 9.40.
Paikka: Neuvotteluhuone 624 - 625, henkilöstökeskus, Kaikukatu 2 C, 6. krs.

Läsnä:

Malinen Jouko

Alatalo Hermann

Lauttanen Helena

Laine Reino

Varila Anu

Lehmussaari Merja

Björklund Ilkka-Christian

Tulensalo Hannu

Taskinen Tarja

Hulkkonen Helinä

Mickwitz Leena

Svedlin Rebecka

Hanni Eija

Koski Merja

Maahanmuuttajien Tuki ry:lle myönnetyn avustuksen keskeyttäminen

Maahanmuuttajien Tuki ry:lle, jonka puheenjohtaja on Mohamed Ali Qassim, kaupunki on myöntänyt avustusta työllistämisvaroista 27 000 € vuodelle 2005 käytettäväksi vuokriin ja sähköön, tiedotukseen, toimistokuluihin, kirjanpitoon ja tilintarkastukseen. Avustuksesta on maksettu kahdessa erässä puolet eli 13 500 €. Henkilöstökeskus on pyytänyt Maahanmuuttajien Tuki ry:ltä selvityksen avustuksen käytöstä.

Syyskuussa saapuneen selvityksen mukaan Hitsaajankadulla sijaitsevan tilan vuokra on maksettu kesäkuun loppuun.

Henkilöstökeskus on keskeyttänyt 3. ja 4. maksuerän suorittamisen allaolevista syistä.

Maahanmuuttajien Tuki ry ei verottajalta saatujen tietojen mukaan ole maksanut työnantajamaksujaan ainakaan vuosilta 2004 ja 2005.

Uudenmaan Te-keskus on myöntänyt Maahanmuuttajien Tuki ry:lle rahoitusta runsaat 300 000 € Equal – yhteisöaloitehankkeeseen Synergian Silta. TE-keskus on keskeyttänyt avustuksen, koska on ilmennyt epäselvyyksiä mm. avustusten käytössä ja kirjanpidossa.

Yhdistyksen kirjanpidosta on meneillään erityistilintarkastus. Synergian Silta – hankeen kumppaneilla on Helsingin käräjäoikeudessa vireillä oikeudenkäynti Maahanmuuttajien Tuki ry:tä vastaan.

Sampo-pankki ja Nordea ovat sulkeneet yhdistyksen tilit epäselvyyksien vuoksi, jotka liittyvät nimenkirjoittajien toimivaltaan.

Henkilöstökeskus ryhtyy asian vaatimiin toimiin, sen jälkeen kun erityistilintarkastus on loppuun saatettu.

Henkilöstökeskus on konsultoinut kaupungin oikeuspalveluja Maahanmuuttajien Tuki ry:n asiassa.

Osastopäällikkö Eija Hanni esitteli.
(Eija Hanni puh. 310 43980)

Päätös: Merkittiin tiedoksi.

Mainittakoon lisäksi, että aikaisemman poliisille antamani lausunnon johdosta syyttäjä käski poliisin tehdä lisäselvityksiä Ali Qassimin talousrikoksista ja Qassimin asemasta julkisuuden henkilönä.

9 kommenttia:

lmm / jukka kirjoitti...

Olikohan tuo kovinkaan järkevää kutsua omassa, poliisille toimitettavassa vastineessa Qassimia ammatti- ja taparikolliseksi?

Kuten Qassim itsekin totesi, häntä ei ole vielä tuomittu eli todettu rikokseen syylliseksi eli todettu rikolliseksi. Vaikka häntä todennäköisin syin epäillään rikoksesta (ja todennäköisesti tulee tuomionsa myös saamaan), kyseessä on kuitenkin käsittääkseni epäily ennen tuomiota, joka lopullisesti vahvistaa asian.

Nähdäkseni ihmisen kutsuminen rikolliseksi ennen tuomiota saattaisi juurikin täyttää nuo kunnianluokkauksen tunnusmerkit. Kyllä minua ainakin loukkaisi, jos minut leimattaisiin rikolliseksi jo ennen tuomion julistamista.

Noin ohimennen mainiten, olethan itsekin saanut tuomion, ja nyt olet syyteharkinnassa jo toisesta rikoksesta. Jos pelkkä vahva epäily, syyte ja oikeusprosessi tekee ihmisestä mielestäsi taparikollisen, luokittelisitko itse itsesi ko. määritelmän mukaan taparikolliseksi yhden tuomion ja yhden syyteharkinnan perusteella?

Jukka

Mikko Ellilä kirjoitti...

Qassimin talousrikoksissa ei ole kyse yksittäistapauksesta, vaan vuosia jatkuneesta systemaattisesta ja laaja-alaisesta, ammattimaisesta rikollisesta toiminnasta.

Qassim on kavaltanut määrärahoja satojatuhansia euroja mm. Helsingin kaupungilta, Uudenmaan työvoima- ja elinkeinokeskukselta, ulkoministeriön kehitysyhteistyöosastolta, Raha-automaattiyhdistykseltä jne.

Cpt. D.River kirjoitti...

Linkitettyjä Hesarin artikkeleita ei voi lukea ilman kirjautumista ja salasanaa. Mistä ne saa...

Cpt. D.River kirjoitti...

Perun edellisen kysymyksen. Käyttäjätunnuksen saa rekisteröitymällä (ilmeisesti olen rekisteröitynyt jo muutaman kerran, joska en meinannut löytää sähköpostiosoitetta, joka ei olisi jo käytössä). Mutta artikkelien lukeminen maksaa... enkä halua tukea Helsingin Sanomia ylimääräisillä maksuilla.

Pääasia on, että juttuja kirjoituksessa mainitusta henkilöstä on ollut Hesarissa - sehän tässä on oleellista.

lot kirjoitti...

Tärkeää asiaa, mutta näin pitkänä pötkönä tavattoman vaikeasti luettavaa sellaista.

Vähän palastellummin, maybe?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ehkä julkaisen saman tekstin lähiaikoina paloiteltuna pieniin, helppolukuisiin osioihin.

Halusin kuitenkin nyt laittaa kaiken relevantin materiaalin tähän kerralla.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Allekirjoittanut oli tietoinen siitä että Ali Qassim Mohamedia epäillään kyseisestä talousrikoksesta, koska olen itse ollut tutkimassa kyseistä juttua. Samoin syyttäjä on tietoinen asiasta ja häneltä on tullut lisätutkintapyyntö, jossa yhtenä kohtana on mm. se, että lisätutkintapöytäkirjaan tulee liittää päätös ko. talousrikosjutusta, koska tällä päätöksellä on olellinen merkitys sille meneekö kunnianloukkausjuttu (jutut) oikeuteen vai tehdäänkö tässä jutussa syyttämättäjättämispäätös.

Juha Hirvonen
rikosylikonstaapeli
050 - 456 1017
071 - 877 5546

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://hommaforum.org/index.php/topic,9463.msg149951.html#msg149951

Ali Qassimin putiikki ENAR vetosi vaalien jälkeen julkaistussa tiedotteessaan Euroopan Parlamentin muihin puolueisiin, että ne estäisivät mm. Suomen (PS), Tanskan (DF) ja Hollannin (Wildersin Vapauspuolue) vaaleissa voittaneita äärioikeistolaisia puolueita muodostamasta parlamenttiin uutta ryhmittymää. Ja vetosivat kieltopuuhassaan puolueiden allekirjoittamaan rasisminvastaiseen julistukseen, aivan kuten RKP Suomessa.

Demokratia se vaan ei sovi EU:hun, ainakaan Euroopan Rasisminvastaisen Verkoston mielestä.

Tämä sama ENAR myös ohjeisti lehtisessään ns. rasisminvastaisiin strategisiin oikeudenkäynteihin. Qassim noudatti firmansa ohjeita hyökkäämällä saamistaan rikossyytteistä kirjoittaneiden kimppuun kunnianloukkaussyytteillä. On kummallista, ettei Qassim ole oikonut lehdissä uutisoituja kavallustietoja, vaan perää menetettyä kunniaansa takaisin vain blogikirjoittajilta.ENAR’s bureau is composed of seven members elected by the
Board, which have the task of monitoring the managerial aspects
of the network.
Chair:
Mr. Mohammed Aziz, United Kingdom
Vice-Chairs:
Ms. Clara Lopez de Letona, Spain
Dr. Chibo Onyeji, Austria
Treasurer:
Mr. Ali Qassim, Finland
Representative of the northern region:
Mr. Andreas Hieronymus, Germany
Representative of the southern region:
Ms. Andriana Mardaki, Greece
Representative of the eastern region:
Mr. William Ejalu, Hungary

TeTeAr kirjoitti...

Ei itse tekstin pituus ole mikään ongelma, vaan muotoilu! Jutun paloittelu pienempiin osiin ei juurikaan auta tämän blogin luettavuutta.

Teksti on kapealla alalla, ja siinä on tarpeettoman paljon välilyöntejä. Niinpä lukeminen on yhtä alaspäin selaamista.

Aivan hirveää luettavaa kun kappaleiden välissä on viisi välilyöntiä.

Lisäksi muualta lainatut tekstit (toiset blogit ja sähköpostit) olet jo nyt laittanut sisennettynä, joten älä laita lainauksien alkuun enää hirveästi välilyöntejä. Lainaukset voisit laittaa erilaisella fontilla niin olisi vielä parempi.