torstai 9. lokakuuta 2008

Median mielestä muslimit ovat nuorisoa ja aikuiset afrikkalaiset lapsia

Ensimmäiset pakolaislapset saapuivat Kotkaan








Sosiaaliohjaaja Saara Marjasvaara (oikealla) ja alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin vastaava ohjaaja Saija Makkonen opastivat somalialaisnuoria Laajakosken sairaalaan perustetussa ryhmäkodissa.



Kuvassa näkyy viisi afrikkalaista miestä. Nämä ovat toimittajan mielestä "pakolaislapsia".

Kuvassa on myös kaksi suomalaista naista, jotka ovat innokkaasti hymyillen vastaanottamassa näitä ihqja afroja "alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkotiin".

Minusta nuo kuvassa näkyvät afrikkalaiset miehet näyttävät yli 20-vuotiailta. Ehkä Afrikan auringossa ihminen kypsyy nopeasti. Kymen Sanomien mukaan nämä afrikkalaiset miehet ovat nimittäin 14-16-vuotiaita nuoria:



Ensimmäiset kuusi alaikäistä pakolaista saapuivat tiistaina illalla Laajakosken sairaalan asuntotiloihin perustettuun alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkotiin. Somaliasta lähtöisin olevat 14-16-vuotiaat nuoret ovat tulleet Suomeen ilman vanhempiaan tai sukulaisiaan.

Suomeen somalialaisnuoret ovat saapuneet parin viikon sisällä. Kotkaan heidät siirrettiin Ingaksen ryhmäkodista Espoosta.

Kotkalla on ilman vanhempia saapuvissa pakolaislapsissa haasteellinen tehtävä, sillä aiempaa kokemusta lapsiturvapaikanhakijoista ei ole. Haastetta on lisännyt myös se, että uuden yksikön perustamiseen oli aikaa vain viikko.

- Yksikön perustamisen lisäksi meidän on täytynyt rekrytoida työvoimaa, kalustaa koti ja hoitaa myös turvallisuuteen liittyvät asiat kuntoon, Kotkan vastaanottokeskuksen johtaja Janne Autio kertoi.

Työvoiman palkkaaminen on edelleen kesken, mutta sen verran väkeä on jo saatu, että koti oli tiistaina valmiina vuoteineen ja ruokineen ja henkilökunta odotti lapsia innostuneesti.


Siis nämä kaksi suomalaista naista odottivat innostuneesti näitä "lapsia". Ensinnäkin herää kysymys, miten näiden teini-ikäiseksi väitettyjen, yli 180-senttisten afrikkalaisten jätkien voidaan sanoa olevan "lapsia".


Tätä kommentoikin Kymen vaalipiiristä eduskuntaan valittu kansanedustaja Pentti Tiusanen:

Toisaalta lasten näkökulmasta nämä lapsipakolaiset on mainittu. Kotkassa on avattu tällainen yksikkö. Se on ihan oikein. Mutta on vähän hassua, kun puhutaan lapsipakolaisista, jos asianomaiset ovat 16-17-vuotiaita.



Toiseksi herää kysymys, voivatko tuollaiset yli 20-vuotiaan näköiset afrikkalaiset miehet todella olla vain 16-vuotiaita. On tunnettu tosiasia, että Eurooppaan tulee valtavasti pakolaisia väärin henkilöpaperein. Joku 25-vuotias somali voi matkustaa vaikkapa 16-vuotiaan pikkuveljensä passilla tai serkunkumminkaimalta varastetulla passilla tai väärennetyllä passilla.

Euroopan Unionin rahoittamassa Building Unity Through Diversity-projektissa, jossa pyritään aivopesemään eurooppalaisia kannattamaan "monikulttuurisuutta" eli afrikkalaisten, lähi-itämaalaisten ja aasialaisten tulvimista Eurooppaan monikymmenmiljoonapäisinä laumoina, käytettiin propagandamateriaalina saksalaisen valokuvaajan Uwe Ommerin ottamia kuvia kaikenrotuisista perheistä eri puolilta maailmaa. Yksi näistä perheistä oli tämä:








Kyseessä on kenialainen masaiperhe. Perheenpää eli kuvan vasemmassa reunassa näkyvä nuorimies sanoi ensin iäkseen 18 vuotta. Valokuvaajan ihmetellessä miehen varhaista avioitumista ja lapsien hankkimista mies raapi päätään, mietti hetken aikaa ja ilmoitti sittenkin olevansa 28-vuotias.

Tällainen on normaalia meininkiä Afrikassa. Lukutaidottoman primitiivi-ihmisen mielestä se ei ole mitenkään ihmeellistä, että 28-vuotias mies sanoo vahingossa olevansa 18-vuotias.

Niinpä en yhtään ihmettele sitä, että joku yli 20-vuotias somali ilmoittaa olevansa esim. 16-vuotias. On olemassa paljon afrikkalaisia, jotka ihan oikeasti eivät itse tiedä omaa ikäänsä edes vuoden tarkkuudella. Afrikassa on valtavasti luku- ja kirjoitustaidottomia ihmisiä. Esimerkiksi Somaliassa noin 50% miehistä ja 75% naisista on lukutaidottomia. Näin ollen ei ole yllättävää, että joku yli 20-vuotias somali voi vilpittömästi luulla olevansa teini-ikäinen.

Näiden noin 25-vuotiaiden, 185-senttisten, 75-kiloisten "lasten" saapumisesta Suomeen esitti oman kommenttinsa myös entinen sisäministeri, kansanedustaja Kari Rajamäki:



Myönteisyys maahanmuutolle edellyttää kyllä myös sitä, että kansalaiset voivat luottaa siihen, että turvapaikkajärjestelmää ei käytetä väärin. Se on myöskin tämän maahanmuuton ja maahan tulevan kotoutettavan väestön hallinnan kannalta hyvin keskeinen asia. Tässä ministeri Thors ja hallitus, te olette poikkeamassa kyllä EU:n yhteisen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan linjalta.

Esimerkiksi ilman suojelun tarvetta oleville ollaan selvästi myöntämässä pysyvää oleskelulupaa ja työlupaa. Ensinnäkin turvapaikanhakijoiden määrä on alkuvuoden 100:n määrästä noussut jo elokuussa yli 400:n. Erityisesti yksin tulevien lasten määrä uhkaa nousta 400:aan, mikä somalilasten tapauksessa tarkoittaa 10-11 henkilöä per lapsi. Miten tämä kotouttaminen on voimavarojen osalta teillä ajateltu nyt suorittaa sisäministeriössä, kun teillä ei ole sen kotouttamisen alla rahaa eikä hallintoa?


Somaliassa ja muissa kehitysmaissa pidetään normaalina meininkinä sitä, että suurperheestä lähetetään joku edeltä Eurooppaan ihmissalakuljettajien viemänä, laittomana maahanmuuttajana, ilman passia tai väärennetyn passin kanssa, valheellisin tarinoin turvapaikkaa Euroopasta hakevana "pakolaisena". Kun tämä ns. ankkurilapsi onnistuu pääsemään Eurooppaan asti, hän vetää mukanaan helposti kymmenkunta perheenjäsentään eurooppalaisten maanpetturipoliitikkojen ylläpitämien perheenyhdistämisohjelmien kautta.



Kari Suomalainen ymmärsi tämän jo ensimmäisten somalien saapuessa Suomeen n. 20 vuotta sitten.

Kansanedustaja Kari Rajamäki ymmärtää tämän nykyään.

Sen sijaan maahanmuuttoministeri Astrid Thors, vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää tai sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen eivät tätä ymmärrä vieläkään.

6 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Laki estää lääketieteellisen arvioinnin käytön näissä tapauksissa, joissa epäillään väärää ikää.

Muuten Mikko, eikös sinun haasteessasi syyttäjä tuonut esiin, että ei ole olemassa mitään ns. afrikkalaisia tapoja? Lukaiseppas tämän päivän Totuus sivulta A11, jossa Lasse Kerkelä kirjoittaa:

Rikos tapahtui vuonna 2006, jolloin perheen tytär oli 16-vuotias. Hän oli asunut puolet elämästään Suomessa. Vanhemmat olivat huolissaan tytön kaveripiirin huonosta vaikutuksesta häneen ja lähettivät tyttärensä sukulaisten luokse Kongoon opettelemaan afrikkalaisia tapoja.

MSandt kirjoitti...

Norjassa kulttuurin rikastuttaminen näkyy jo poliitikkojen "neuvonantajien" laadussa:

Kansanedustaja käytti ennustajia neuvonantajinaan Norjassa.

Puhelinennustajat ovat aiheuttaneet pienen skandaalin Norjan suurkäräjillä. Työväenpuolueen kansanedustaja Saera Khan soitti 793 kertaa ennustajille yhdeksän kuukauden aikana.


http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kansanedustaja+k%C3%A4ytti+ennustajia+neuvonantajinaan+Norjassa/1135240114128?ref=rss

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://3.bp.blogspot.com/_EGpJAufpbq8/SO5ZMdFB7pI/AAAAAAAAAIw/Rc-BCZcrdnU/s1600-h/H%C3%B6lm%C3%B6l%C3%A4.jpg

Mikko Ellilä kirjoitti...

Lyhyempi linkki:
http://tinylink.com/?P5RjJKh5os

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200810168433477_uu.shtml



Maahanmuuttovirasto haluaa nuorille pakolaisille ikätestit
16.10.2008 6:47
Monet yksin Suomeen tulevista lapsipakolaisista paljastuvat maahanmuuttoviraston mukaan täysi-ikäisiksi.


Savon Sanomien mukaan maahanmuuttovirasto haluaakin tästä syystä ottaa käyttöön ikätestit.

Virasto epäilee, että yksi syy iän valehtelulle on se, että alaikäiselle turvapaikka myönnetään usein aikuista helpommin. Ikätestissä tutkittaisiin hakijan hampaiden ja ranneluiden kehitystä. Testin teettäisi poliisi, ja se perustuisi vapaaehtoisuuteen.

Suomeen saapuneiden lapsipakolaisten määrä on noussut tänä vuonna ennätyslukemiin. Maahanmuuttoviraston mukaan yksin tulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita oli syyskuun lopussa lähes kolmesataa. Suurin osa lapsipakolaisista saapuu Somalian ja Irakin kriisipesäkkeistä.


STT

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.halla-aho.com/scripta/nagot_att_grubbla_pa_for_tante_astrid.html



Muutama päivä sitten uutisoitiin, että Maahanmuuttovirasto haluaisi ikätestit yksin saapuville alaikäisille turvapaikanhakijoille. Uutinen tarkoittaa kääntäen sitä, että tällä hetkellä tulijoiden ikää ei todenneta millään tavalla.

Ajatellaanpa asiaa Eurooppaan haluavan afrikkalaisen tai aasialaisen kannalta. Internetin aikakaudella puskaradio toimii hyvin. Jos afrikkalainen tai aasialainen perhe kuulee, että jossakin Euroopan maassa a) annetaan turvapaikka (= oleskelulupa + vastikkeeton elatus) kaikille alle 18-vuotiaille (tai sellaiseksi tekeytyville) ja b) päästetään tämän jälkeen maahan (vastikkeetta elätettäväksi) kaikki turvapaikan saaneen alaikäisen perheenjäsenet, uskooko joku, että tällaista automaattia ei alettaisi käyttää hyväksi? Että siitä ei tulisi elintasosiirtolaisuuden kanava? Turvapaikkakäytännön ei kuitenkaan pitäisi olla elintasosiirtolaisuuden kanava vaan väline maailman vainottujen suojelemiseksi.

Maahanmuuttoviranomaiset ja monikulttuuriväki pitävät yllä sitä mielikuvaa, että Suomi olisi tiukan maahanmuuttopolitiikan maa. Tämä oli joskus totta, mutta se ei ole sitä enää. Asian ymmärtävät ne, joiden niskoille Thorsin politiikan seuraukset kaatuvat. Turun Sanomien tuoreen uutisen mukaan Turun poliisilla on turvapaikanhakijoiden räjähdysmäisen kasvun vuoksi jo vaikeuksia selviytyä perustehtävistään kuten rikosilmoitusten vastaanottamisesta. Tutkinnanjohtaja Ari-Pekka Lehtinen:

"Suomi on tällä hetkellä ulkomaalaispolitiikassa yksi Euroopan liberaaleimmista maista. Kreikka, Italia, Iso-Britannia ja muut Pohjoismaat ovat selkeästi kiristäneet ulkomaalaispolitiikkaa. Kielteisten päätösten antamista on tehostettu ja turvapaikanhakijoita on alettu palauttaa lentokonelasteittain Irakiin ja Somaliaan. Meilläkin selvästi enin osa turvapaikanhakijoista on Irakista tai Somaliasta."

Suurin osa turvapaikanhakijoista tulee Tukholman kautta:

"Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Ruotsi on tyhjentynyt turvapaikanhakijoista. Hakijat ovat ennakoineet kielteistä päätöstä ja poistuvat maasta. Meillä ei ole samanlaista palauttamisjärjestelmää. Näyttäisi, että tieto kulkee piireissä, joissa kuljetuksia järjestetään."

Jonkun mielestä on liitoiteltua puhua hallitsemattomasta maahanmuutosta maahanmuuttajien kokonaismäärän ollessa niinkin pieni kuin se tällä hetkellä vielä on. Maahanmuutto kuitenkin voi olla hallitsematonta paitsi määrällisesti myös laadullisesti. Viime viikkoina olemme nähneet useita merkkejä siitä, että homma on karkaamassa tai karannut käsistä. Tämä voi olla tarkoituksellista. Maahanmuuttajien osuuden nostaminen 10 prosenttiin maan väestöstä muutamassa vuodessa vaatii paljon maahanmuuttajia, eikä Suomella ole tarjota sellaisia houkuttimia (palkat, verotus jne.), joilla maahan saataisiin tarvittava määrä työllistyvää väkeä. Eihän meillä sitäpaitsi ole töitä omallekaan väestölle. Haluttu maahanmuuttolisäys hankitaan thorsilaisittain lyömällä turvapaikkapolitiikka lekkeripeliksi.

Elämme eri maailmassa kuin vielä 1980- tai edes 1990-luvulla. Suomi on tietoisilla päätöksillä perimässä Ruotsilta viemärin roolia suuressa kansainvaelluskuviossa. Uuteen tilanteeseen johtaneiden päätösten keskeisiä moottoreita ovat tällä hetkellä Astrid Thors ja Ritva Viljanen. Ihmisten olisi syytä havahtua tilanteen muuttumiseen, ettei kävisi kuten Ruotsissa kävi 1970-luvun puolestavälistä alkaen. Ensin "niitä" oli niiin vähän, ettei ole ollenkaan syytä huolestua. Sitten yhtäkkiä niitä olikin neljännes väestöstä ja jälki sen mukaista.

Ruotsin herrojen puolustukseksi on kylläkin sanottava, että he eivät aikanaan tienneet, mihin hallitsematon maahanmuutto ja monikultturismi johtavat. Meidän herramme (ja rouvamme) tietävät mutta eivät välitä.