torstai 29. marraskuuta 2007

Valtionuskonnosta

Halla-ahon vieraskirjasta:



Nimi : TaTu


Miten ihmeessä Puumalainen on valittu apulaisoikeuskansleriksi - ja onko hän tämän aikaisemman perusteella sopiva hoitamaan tehtävää, jossa sananvapauden valvominen on yksi tehtävistä?



Nimi : Tapio Tuuri


Varmaankin siksi, että hän on tunnollisesti ja uutterasti edistänyt ja puolustanut ajan valtaideologiaa, jota kutsutaan suvaitsevaisuudeksi.



Nimi : TaTu


Siis totalitarismi on "suvaitsevaisuutta"? Siis Hannu Salaman tuomiolle vaatijat olivatkin "suvaitsevaisia"?



Nimi : Tapio Tuuri


Nykyään ns. suvaitsevaisuus lähentelee totalitaristista valtioideologiaa.

Salaman tuomion aikoina kristillissiveellisyys oli vielä voimissaan tai kävi viimeisiä kamppailujaan. Sitä ei kuitenkaan silloin, eikä myöhemminkään kutsuttu suvaitsevaisuudeksi. Kekkonen lopulta armahti Salaman 60-luvun loppupuolella, jolloin kristillissiveellisyys oli jo murtunut.

Nykyään taas on "suvaitsematonta" arvostella islamia.

Suvaitsevaisuus on suurin piirtein samalla tavoin Suomessa nykyään virallinen ideologia ja oppi kuin marxismi-leninismi oli Neuvostoliitossa.

Suvaitsevaisuus on kehittynyt Suomessa valtioideologiaksi n. vuodesta 1990 alkaen. Samaan aikaan 60-luvun lopun ja 70-luvun edistykselliset suvaitsevaiset ovat tulleet lopullisesti valtaan. Sitä tietysti avitti somaleiden tulo Suomeen luhistuvasta Neuvostoliitosta. Heistä tuli loistava paapomisen ja rakkauden kohde kaikille "humaaneille ja edistyksellisille sekä suvaitsevaisille rauhantahtoisille voimille".


Nimi : Hammer

Juuri näin asiat ovat. Ylipolitisoituneen 70-luvun jälkeen politiikka muuttui 80-luvulla epämuodikkaaksi. Tämä tarkoittaa käytännössä, että oma sukupolveni ei koskaan suuremmassa mitassa innostunut politiikasta, josta tuli enemmänkin uravalinta muiden joukossa. Yleensä lahjakkaimmat ihmiset eivät ryhtyneet poliitikoiksi.

Suvaitsevaisuuden nousu valtaideologiaksi ajoittuu myös sopivasti Neuvostoliiton hajoamiseen. Vanhan ideologian tilalle tarvittiin uusi, ja sellainen löytyikin monikulttuurista.

Johanna Suurpään valinta vähemmistövaltuutetuksi kertoo, että 1990-luvun alun ihmisoikeusaktivistit ovat nyt päättämässä ulkomaalaisiin ja maahanmuuttoon liittyvistä asioista. En tiedä, onko heille vastavoimaa.




Nimi : Herja

Olen joskus miettinyt, että Neuvostoliiton luhistuessa kasaan iso osa kulttuurieliitistä päätyi potemaan ideologista krapulaa ja henkinen tyhjiö oli vallan suuri. Mutta kuinka monelta loppui myös elanto samalla? Neuvostoliitosta saatiin kuitenkin rahallista suoraan ja välillisesti ja mitäpä kulttuurieliitti voi sille, että heistä monestakaan ei ole oikeisiin töihin. Eli tuliko monikulttuurisuudesta sellainen hitti kuin siitä tuli koska kulttuuri- ja järjestöihmisiä siirtyi itäisen mannan loppuessa uuden rahahanan ääreen puuhailemaan afrotanssikursseja ja tiedostamisprojekteja?

Ei kommentteja: