keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Veronmaksajien rahoilla opetetaan somaleita poimimaan mustikoita

On pakko mainostaa bloggaaja Octaviuksen esille nostamaa esimerkkiä somalien sosiokulturaalisesta assimiloitumisesta Suomeen:


Toiminnan kulminaatiopiste on siis ollut se, kun yksi moniosaava rikastuttava uussuomalainen somalijärjestöstä kuuli, että mustikoita saa kerätä. Siis mustikoita saa kerätä, oli tämä somali oikein kuullut niin kuin omilla korvillaan. Mitäpä sitä normisomali nyt sitten muuta keksii kuin että asia pitää organisoida yhteiskunnan avulla ja tuella.

Seuraavaksi perustettiin toimintaan sitten jokin satoja tuhansia veroeuroja nielevä Ekoarki-hanke, jossa koordinaattorit ja sopeuttajat seuraavaksi opettivat 15 vuotta Suomessa asuneita somaleita poimimaan mustikoita.Tämä kuulosti niin mahdottomalta, että oli pakko tarkistaa asia primaarilähteestä eli ko. somaliyhdistyksen sivuilta:
Yksi jäsen Berde ry:stä on kuulut, että mustikkaa saa kerätä luonnosta. Hän levitti tämän tiedon yhdistyksen sisällä ja sanoi olevansa kiinnostunut asiasta.

Berde ry otti asian vakavasti ja on etsinyt aiheesta tietäviä suomalaisia asiantuntijoita. Ekoarki-hanke koordinaattori Hanna Liljaan lupasi auttaa asiassa ja nyt H-hetki on koittanut.

Berde ry:ssä asiasta kiinnostuneet luonnon antimien kerääjät ovat lähteneet retkillä ja näillä retkille Kivikon metsissä oppaana on toiminut Unikko Lehtinen. Hän on kertonut yleisesti miten luonnossa toimitaan, ja millaiset varusteet kannattaa metsään ottaa mukaan. Lisäksi Unikko Lehtinen on kertonut marjojen hyödyistä ja hyötykäytöstä.

Retkeläiset ovat tutustuneet mustikoihin, puolukoihin, juolukoihin, vadelmiin, kanttarelleihin ja muihin sieniin. Mohammed Timoadde, Suomessa jo 15 vuotta asuneena sanoi: ”Olen asunut Suomessa jo viisitoista vuotta, enkä ole ollut tietoinen tästä asiasta. Tästä eteenpäin suunnittelen retkiä luonnon antimien keräämiseksi omaan käyttöön.”

Retkeläiset tutustuivat myös sodan aikaisiin juoksuhautoihin, ja olivat Helsingin maastollisesti korkeimmalla kohdalla.

Kirjoittaja: Hagi AbdullahiSiis jumalauta.

Yksi jäsen Berde ry:stä on kuulut, että mustikkaa saa kerätä luonnosta. Hän levitti tämän tiedon yhdistyksen sisällä ja sanoi olevansa kiinnostunut asiasta.

Yksi somaliyhdistyksen jäsen oli siis äskettäin yhtäkkiä "kuullut" jostain (ilmeisesti hänelle aivan uutena asiana), että metsästä voi poimia mustikoita. Hän sitten kertoi tämän uuden tiedon toisille somaleille, jotka eivät olleet koskaan asiasta kuulleetkaan.

Tämä yksi jäsen sanoi olevansa kiinnostunut asiasta - hän siis vaati yhdistystä järjestämään hänelle lisätietoja mustikoiden poimimisesta, koska ei tietenkään itse edes osaa poimia mustikoita metsästä ilman veronmaksajien rahoilla toimivien somalijärjestöjen hankkimia mustikanpoimimisenopettajia.

Berde ry otti asian vakavasti ja on etsinyt aiheesta tietäviä suomalaisia asiantuntijoita.

Siis somalijärjestö otti asian vakavasti ja joutui oikein etsimällä etsimään asiasta jotain tietäviä suomalaisia asiantuntijoita. Ilmeisesti somalien aivokapasiteetti ei riitä mustikoiden poimimiseen, koska kukaan somali ei tiedä marjojen poimimisesta mitään ilman suomalaisten sosiaaliviranomaisten apua.

Ekoarki-hanke koordinaattori Hanna Liljaan lupasi auttaa asiassa ja nyt H-hetki on koittanut.

Somalien aivokapasiteetti ei selvästikään riitä myöskään suomen oppimiseen, koska jotain 15 vuotta Suomessa asunut somali ei kykene edes kirjoittamaan sanoja "hankkeen koordinaattori Hanna Lilja". Sama somali ei myöskään osannut käyttää oikeita aikamuotoja (perfekti virheellisesti imperfektin sijasta kahdessa eri yhteydessä) eikä sijamuotoja ("Berde ry:n jäsen" kirjoitettu genetiivin sijasta elatiivissa, "levitti tätä tietoa" kirjoitettu partitiivin sijasta akkusatiivissa, sanoja "retkillä" ja "retkille" käytetty kahteen kertaan väärinpäin).

Lisäksi tekstissä käytetään kahteen kertaan oppiperäistä fraasia "luonnon antimien kerääminen", joka esitetään muka sitaattina jonkun somalin lausumasta repliikistä. En usko, että huonosti suomea kirjoittava somaliyhdistyksen aktiivi ja hänen haastattelemansa toinen somali sattumalta käyttävät molemmat spontaanisti tuota samaa fraasia. Todennäköisesti tämä yksi somali on haastatellut toista somalia somaliaksi ja sitten kääntänyt repliikin tuolla suomen kielen oppikirjasta kopioimallaan fraasilla.

No mikä sitten on se Ekoarki-hanke?

Ekoarki on Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen hanke, joka on osa EU:n Urban II -yhteisöaloiteohjelmaa.

Ei sentään siis erikseen maahanmuuttajia varten räätälöity sosiaaliprojekti. Kuitenkin herää kysymys, miksi ihmeessä jonkun veronmaksajien rahoilla toimivan kierrätyskeskuksen pitää opettaa somaleja poimimaan mustikoita.

Somalijuttu jatkuu:

Mohammed Timoadde, Suomessa jo 15 vuotta asuneena sanoi: ”Olen asunut Suomessa jo viisitoista vuotta, enkä ole ollut tietoinen tästä asiasta. Tästä eteenpäin suunnittelen retkiä luonnon antimien keräämiseksi omaan käyttöön.”

Suomessa jo 15 vuotta asuneena Mohammed sanoi asuneensa Suomessa jo viisitoista vuotta. Kyllä tämä somalien kielenkäyttö on sitten loistavaa.

"En ole ollut tietoinen tästä asiasta." No miksi et? Miksi et osaa itse kävellä metsässä ilman, että sosiaalitäti vie sinut sinne kädestä pitäen? Kun näet metsässä mustikoita, miksi et osaa itse poimia niitä?

Jos et ole kertaakaan elämässäsi nähnyt mustikoita ennen Suomeen muuttamistasi, miksi et ole 15 vuoden aikana Suomessa asuessasi tajunnut mustikoiden olemassaoloa? Oletko sokea vai tyhmä? Miten olet voinut olla näkemättä, että metsässä kasvaa mustikoita? Jos et ole tiennyt mustikoiden olevan syötäväksi kelpaavia marjoja, mistä tämä johtuu? Oletko 15 vuoden ajan Suomessa asuessasi ollut niin totaalisesti suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin ulkopuolella, että et ole koskaan tajunnut käsitettä mustikka?

Etkö ole koskaan nähnyt mustikoita myytävänä torilla tai kaupassa? Oletko sokea? Etkö ole koskaan nähnyt ihmisten syövän mustikkapiirakkaa tai juovan mustikkakeittoa? Mistä luulet niiden mustikoiden tulevan? Miksi aivokapasiteettisi ei riitä siihen, että hahmottaisit yhteyden suomalaisten syömien mustikkapiirakoiden ja suomalaisten metsästä poimimien mustikoiden välillä?

P.S.

Juttu päättyy näin:

Retkeläiset tutustuivat myös sodan aikaisiin juoksuhautoihin, ja olivat Helsingin maastollisesti korkeimmalla kohdalla.
Kirjoittaja: Hagi Abdullahi


Wanhat stadilaiset pitävät Helsingin korkeimpana kohtana yleensä Taivaskalliota. Siellä ei ole mitään sodan aikaisia juoksuhautoja, ilmatorjuntatykkejä kylläkin. Nämä somalit kuitenkin seikkailivat metsässä Kivikko-nimisessä lähiössä Itä-Helsingissä, joka meidän stadilaisten mielestä ei kuulu stadiin. Sielläpäin on kyllä juoksuhautoja, mutta ne ovat ensimmäisen maailmansodan aikaisia tsaarin Venäjän armeijan kaivauttamia juoksuhautoja.

Teknisesti ottaen tämä somali on oikeassa sanoessaan, että ko. juoksuhaudat ovat "sodan aikaisia": kieltämättä ne on kaivettu erään sodan aikana, nimittäin ensimmäisen maailmansodan aikana. Minusta kuitenkin jotenkin tuntuu siltä, että tämä Hagi Abdullahi ei oikein hahmota eroa ensimmäisen ja toisen maailmansodan välillä.

Tämäkin kertoo jotain somalien koulutustasosta, yleissivistyksen tasosta ja integroitumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Eihän kukaan suomalainen sanoisi vain "sodanaikainen juoksuhauta" tarkoittaessaan ensimmäisen maailmansodan juoksuhautoja.

Eipä kyllä kukaan suomalainen tarvitsisi myöskään kaikenmaailman järjestöjen ja virastojen hankkimien "asiantuntijoiden" jakamaa "tietoa" ja "opastusta" mustikoiden poimimisesta.

55 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei reppana!

Miltä tuntuu elää jatkuvassa pelossa? Miksi pelkäät? Alkaa olla jo aika huolestuttavaa että jaksat repiä noin sairaita kiksejä "somalien mustikanpoimimisesta" (Vitun älykäs kieli tää suomi muuten:poimimimimisesta). Oikeasti, kannattaa harkita avun pyytämisestä.

Varmaan vielä kasvuiässä olevat lapset kyselevät ja ihmettelevät kuten sinä": Miksi tuo mies on musta?" Harmi ettei sinulle kukaan selittänyt kun olit pieni, ja joudut nyt tiedon valtavirran melskeessä ottamaan selvää näistä monimutkaisista kysymyksistä. Mitä vanhemmaksi ihminen kasvaa, sitä vaikeampi on usein oppia uusia asioita, tämä on tietenkin vain rankka yleistys, joka kannattaa pyrkiä vain sellaisena käsittelemään.

Miksi kirjoitan sinulle? En siksi että juttusi olisi jotenkin pistänyt ajattelemaan, vaan siksi että juuri nyt en keksi parempaa tekemistä. Itsekkin mietin näitä maailman kysymyksiä ja koen ettei valtamedia aja etujani. En silti lähde kiusaamaan muutamaa sodan jaloista selvinnyttä "rauhan uskolaista". Veikkaanpa hyvinkin että heisimadon juuret on jossain muualla.

Voisin ehkä sellaisen vinkin antaa, että mikäli todella haluat ymmärtää jotain mistä kirjoitat, niin hanki nyt edes yksi sellainen "pelottava" tyyppi sen verran kaiffariksi, että voit itse tehdä henk.kohtasia johtopäätöksiä, ettei tarvitse jatkuvasti nojata sekundäärisiin lähteisiin. Sinun kaltaisesti ajattelevia ihmisiä Suomi on täynnä, etkä valitettavasti pysty vakuuttamaan hölyn pölylläsi oikein ketään, saatika tuomaan mitään uutta. Ja muista, että myös maahanmuuttajat itse tarkastelevat kriittisesti toimintaansa ja käytöstään, mutta kuinka voisit tietää siitäkään tai ymmärtää heitä, jos et edes ymmärrä mistä he ovat tulleet. Saati heidän toimintaansa? Aurinkomatkat jossain Epsanjan hotellissa ku ei paljoa avarra. Mietippä, voikin olla että juuri sinä olet täysin väärässä omassa subjektiivisessa todellisuudessasi? Voikin olla että juuri sinä olet media propagandan uhri? Monet maahanmuuttajat taitavat ymmärtää sodan (syyt ja seuraukset) huomattavasti sinua paremmin. Myönnä se itsellesi, ja myös se, ettet sinä ole tehnyt mitään tämän maan puolesta. Et sinä ole ollut talvisodassa. Sinun kokemuksesi perustuvat tietokonepeleihin ja elokuviin ja tuntemattomaan sotilaaseen. Vaikka olisit turvaamassa rauhaa, ei se olisi mitenkään verrattavissa niiden ihmisten kokemukseen, jotka sodanoloista ponnistavat. Samalla voit myös miettiä, onko juuri tämän kokemuksen puuttuminen se, mitä peilaat maahanmuuttajiin, siksikö he sinua kiinnostavat. Vai montako kertaa olet joutunut näiden rauhanuskolaisten uhriksi?

Muutama kysymys? Montako rauhanuskon maata on sotilaallisesti miehitetty? Montako niin jakamaasi länsimaata (voisit joskus selittää mitä sillä tarkoitat?) musulmaanit miehittävät? Vaikka rakastatkin asioiden yksinkertaistamista, niin muista, että suomalaisia asuu ulkomailla enemmän kuin maahanmuuttajia Suomessa. Ettet vaan sattuisi vertaamaan ulkomaalaisten olemassaoloa miehitykseen (en laske leikkiä, ihan oikeasti saattaisit).

Miksi ihmiset ovat samanlaisia, koska se on tieteellisesti todistettu, toki jokainen voi nähdä asiat miten päin vain, mutta sepä juuri meistä jotain kertoo.

Jos saisit joskus itsesi raahattua muaailmalle, niin lupaan että se olisi parasta mitä sinulle voisi tapahtua. En väitä, että välttämättä mitään kuitenkaan saisit, onhan pakkomielteesi aika huolestuttava. Mutta saisitpa ainakin argumentoitua vähän paremmin. Olisi paljon vielä sanottavaa, mutta tuli parempaa tekemistä, joten töks, loppu!

Anonyymi kirjoitti...

"rauhan uskolaista"...hmmm...

Ja muista, että myös maahanmuuttajat itse tarkastelevat kriittisesti toimintaansa ja käytöstään...hmmm...just

"Myönnä se itsellesi, ja myös se, ettet sinä ole tehnyt mitään tämän maan puolesta"
...esim pelkkä verojen maksu on jo tekemistä jotain tämän maan puolesta...ja sitä ei tarvitse kulttuurin rikastuttajilta odottaa...töks,loppu

Anonyymi kirjoitti...

Täältäpä löytyi jonkun "suvaitsevaisen" helvetin pitkä vuodatus kun joku kritisoi sitä, että mihin kaikkeen hömppään verorahoja tuhlataan. Ja sitten valitellaan rahan vähyyttä hallituksen toimesta. Maahanmuuttajien hyysäyskoneisto on itse itseään ruokkiva ja kasvattava hirviö ja sitä pitääkin arvostella. Tuosta koneistosta on tullut jo päättäjistäkin riippumaton, joidenkin humanistien ja muiden histfiilareiden elinkeino.Se pitäisi purkaa välittömästi.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Uskomattominta tässä on juuri se, että nämä multikultifanaatikot kehottavat multikulti-ideologian kritisoijia "ottamaan asioista selvää" ja "hankkimaan kokemuksia eri kulttuureista matkustelemalla ulkomailla" esittämättä itse yhtään mitään argumentteja.

Noottikriisi kirjoitti...

"Voisin ehkä sellaisen vinkin antaa, että mikäli todella haluat ymmärtää jotain mistä kirjoitat, niin hanki nyt edes yksi sellainen "pelottava" tyyppi sen verran kaiffariksi, että voit itse tehdä henk.kohtasia johtopäätöksiä, ettei tarvitse jatkuvasti nojata sekundäärisiin lähteisiin."

Tuossa ajatuskulku jota en lakkaa ihmettelemästä: "Tutustu yhteen etnisen ryhmän edustajaan ja tee sitten (positiivinen) yleistys."

Yleensä tämän neuvon antaja on valmis myös syyllistämään eri mieltä olevat siitä että he tekevät (negatiivisia) yleistyksiä yksittäistapauksista.

weekendsoldier kirjoitti...

Jaahas. Näyttää taas "hässäkkä" päästelevän aivopieruja.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Bloggaaja Octavius kirjoitti aiheesta lisää:
http://octavius.vuodatus.net/blog/881902

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä hankkimalla edes yhden "pelottavan" kaiffarin ystäväksi voisit huomata kuinka typeriä negatiiviset yleistyksesi ovat.

Maahanmuuttjien hyysäys koneisto ja itseään ruokkiva hirviö, juuri tässä kohtaa kannattaa miettiä omia pelkotilojaan, ja onko ne osoitettu oikeaan paikkaan? Kun valitellaan hallituksen rahojen vähyyttä, kannattaisiko kuitenkin huolestua enemmän vaikkapa optioista, joita muutamat saavat tässä ihanassa suomalaisessa "hyväveli-järjestelmässä"?

Verojen maksu se vasta on urhoollisuusmitallin paikka. Vain pullanmussuttajalta pääsee tuollaisia pieruja? Jos nyt joku maahanmuuttaja ei halua syödä pyttipannua, niin sekö on itkun paikka? Oma elämäntapasi on niin kestämättömällä pohjalla että planeetta kohta poksahtaa. Tarkkaileppa joskus muovin määrää, energian kulutusta ja saasteiden määrää, jonka ylimielisellä elämänasenteellasi aiheutat. Peilistä maailma näyttää joskus erilaiselle. Keksitkö yhtää järkevää syytä, miksi juuri sinulla on oikeus laveaan elämään, ja mitä sillä muille aiheutat? Talouden kiemurat ovat sokkeloisia, eikä putkiaivoilla näytä olevan helppoa ymmärtää asioiden syy-seuraus suhteita.

Matkusteleminen avartaa, sillä huomaat että kusipäitä mahtuu niin ulkomaille kuin Suomeenkin, mutta samalla avulaiaita ja yrittelijöitäkin. Silloin voi tuomita ihmisiä tekojen mukaan, eikä yleistää jotain ihmisryhmää omien pelkojen purkaus objektiksi. Sanoit juuri oikein! Miksi yleistät!?! Siinä kohtaa sinulla vippaa. Mutta nyt tiedät kohdan, tee asialle jotain.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ylläoleva vuodatus on jälleen hyvä esimerkki multikultiuskonnon kritisoinnin tukahduttamiseen pyrkivien fanaatikkojen logiikan ja mielenterveyden tasosta.

P.S.
Bloggaaja Octavius kirjoitti näistä somalijutuista vielä pisteen i:n päälle:
http://octavius.vuodatus.net/blog/883197

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sinä et osaa kirjoittaa, vai haluatko minulta satoja linkkejä erilaisille kirjoituksille jotka laittavat pisteen lauseen loppuun?

Muistan pienenä Pekka töpöhännästä Monnin, Pillin ja Pullan.

Anonyymi kirjoitti...

Miten Berde muistuttaakin niin perinteistä suomalaisen talonyhtiön hallituksen johtajaa, siis perussäätäjää, että onpas hauska huomata taas kuinka samanlaisia me ihmiset olemmekaan. Ei tarvitse kuin lukea minkä tahansa suomalaisen talonyhtiön järjestyssääntöjä, tai yhtiön tulevista tapahtumista kertovia ilmoituksia niin voi vaivattomasti laittaa Berden nimen tilalle vaikkapa Matti Pönttölän. Matti Pönttölällä on tietenkin apunaan kyylämummo. Mummolla on avaimet talonyhtiön yhteistilaan, jossa on biljardi huone. Mummeli käy jokapäivä tarkistamassa ja laskemassa katossa olevat nuorison bilismailolla tekemät talonyhtiön järjestyssääntöjä rikkovat eristeitä puhkovat reiät. Raportoi nämä sitten hallituksen muille jäsenille hiukan värittämällä tapahtumia, ja hankkimalla jännitystä elämäänsä.

Tämä kertomus osoittaa, miksi kaikki suomalaiset ovat olleet tuhansia vuosia täysin alikehittynyt yhteiskunta. Tämä maa-alue pääsi hiukan kehittymään, kiitos ryssien, jotka Porvoon valtiopäivien jälkeen halusivat autonomian kautta tehdä Suomesta kv-näyteikkunan, kehittämällä maata rakentamalla meille nykyisen pääkaupunkimme, ja asettivat meille tullitariffit, jotta taloutemme pääsi hienoiseen kasvuun ja irtautuisimme Ruotsista. Päättivätpä he myös kehittää kieltämme jotta vihdoin löytäisimme identiteettimme.

Opportunistisina käytimme tilaisuuttamme hyväksemme, ja puukotimme heitä aina selkään kuin oli mahdollista, ja saimme itsenäisyytemme. Hyökkäsimme heidän kimppuun natsien rotuteoreetikkojen kirjoitellessa, kuinka olisimme arjalaisille oivaa orjakansaa. Toisaalta, olisiko meidän pitänyt jäädä Stalinin jalkoihin, ei ollut vaihtoehtoja. Nyt olemme nauttineet muutaman kymmentä vuotta “kehityksestä”, joka ei kyllä kirjoituksistanne heijastu. Todellisina uusrikkaina ja menestyksemme sokaisemina, jotkut meistä esittävät vertauksia meidän kuulumisesta Länsimaiseen kulttuuripiiriin, jonka juuret ovat jossain antiikin Kreikassa. Vaikka elämäntapamme on kerta kaikkiaan kestämätön, pidämme itseämme luonnon ystävinä. Laavut Rovaniemen lähialueilla kertovat karua kieltään ihmisten suhtautumisesta luontoon. Pohjoisessa ollaan lähes aina sitä mieltä, että etelän tampiot ovat syyllisiä. Moottorikelkka safarit, ruuhkat Länsiväylällä, internetin käyttö (tiedon sijaan eri tutkimukset osoittavat kuinka tietoyhteiskunnan valioyksilöt käyttävät aikaansa etsiessä toistaan suurempia rintoja ja alastomia naisia), ja Itämeren tila heijastavat älykkyyttämme.

Kumarramme aina sen suuntaan jonka koemme olevan se ns. alfauros, milloin se on Venäjä, milloin Saksa ja milloin Yhdysvallat. Koulussa Leopoldin kansanmurhaa ei mainita edes alaviitteellä. 10 miljoonan afrikkalaisen surmaamisen sijasta puhumme taukoamatta Holokaustista, ja unohdamme ketkä sen tekivät, ja miten? Kolonialismin ja Imperialismin järisyttävät seuraukset, ja etenkin sen toimintaan oikeuttavan kirjoittelun ymmärrys on nykysuomalaisen käsityksen ulottumattomissa. Pelkästään 1800-luvun toisella puoliskolla yli 60 miljoona ihmistä sai surmansa Eurooppalaisten sairaalloisissa hirmuteoissa.

Ennen tätä Eurooppalaisten elintaso oli suorastaan luolamiesten tasolla. Kun kuuluisa arabialainen Ibn Battuta kirjoitteli kokemuksistaan kiertäessään Eurooppaa, hän kertoi “pohjoisen neekereistä”. Hän kauhisteli eurooppalaisten kehityksen alhaisuutta ja mitä pohjoisemmaksi meni, sen barbaarisemmaksi ihmiset muuttuivat. Arabien valtakausi (josta valitettavasti ei koskaan koulussa Terhille ja Veikalle kerrota) kesti sentään lähes 1000 vuotta. Sitä ennen kehityksestä vastasivat milloin Lähi-idän/Egyptin asukkaat, milloin Kreikka tai P-Afrikan maat. Yhteistä näille alueille ei kuitenkaan ollut eurooppalaisuus/Länsieurooppalaisuus, vaan Välimerellinen sijainti muovasi kaupankäynnin ja muuttoliikkeen avulla aluetta. On valitettavaa että EU:n kaudella yhteisen identiteetin nimissä raja vedetään keskelle Välimerta, seurauksena todellisuuden hämärtyminen. Monet Roomalaiset keisarit, kirkkoisät saattoivat olla yhtä hyvin Välimeren etelä- kuin itäpuolelta. Kiitos heille ja monille muille sivilisaatioille. Globalisaatio ja EU:n federalismi pelottavat paikallisia Einareita. Toiset Einarit vielä kieltävät suvivirren koulusta.

Valitettavasti tarvittiin ideologia oikeuttamaan 1700-luvun lopulla alkanut imperialismi, ja historia kirjoitettiin nostamaan kissan häntä, Kreikka vain, ja ainoastaan nähtiin ns. eurooppalaisen renessanssin siemeniksi, arabien historiasta vaiettiin tyystin, puhumattakaan Intian tai Kiinan loistokkaista kausista. En ala tässä kertomaan niistä lukuisista afrikkalaisista kuningaskunnista ja sivilisaatioista, ne lukija selvittäkööt itse. Jos eurooppalaista ylemmyydentuntoa tarvittiin aiemmin oikeuttamaan imperialismin rikolliset teot, voidaan nykyään heijastella männeitä tapahtumia nykyiseen demokratisoimiseen. Kuten huomasitte, meiltäkin kysyttiin EU:n uudesta perustuslaista.

Valitettavasti seuraukset tulevat pikku hiljaa perässä. Valtaisat ongelmat joita aiemmin miehitetyt alueet siirtomaa-ajasta perivät liittyvät juuri väestön liikakasvuun, koulutuksen heikkoon laatuun ja joskus jopa suoraan nälänhätään, kulkutauteihin tai etnisiin rajasotiin, jotka viivoittimen jälki on jättänyt. Kehitysapu, on naurettavan pieni verrattuna siihen, kuinka paljon yhä tänä päivänä revimme köyhemmiltämme irti, säilyttääksemme elintapamme. Tutkikaapa niitä rahavirtoja tarkemmin niin selviää mihin ne rahamassat ja mistä liikkuvat. Kuinka näihin haasteisiin voisimme vastata? Jätetään se tällä kertaa auki, että olisi edes jokin seikka mihin lukija voi luettuaan tekstin yrittää tarttua.

Täällä nero ystävämme hehkuttaa kansanryhmän ja maanosan tuhoamista lietsovaa kirjoitusta? Kaiken lisäksi ihmisten murhaamista vastustavat kirjoitukset luokitellaan paapomiseksi ja maailman parantamiseksi. Nämä niin sanotut todelliset “realistit” kuin ovat valmiita omin käsin vaan tappamaan tosta noin. Lähinnä olen kuullut nuorten kuulapäiden käyvän metroasemia siivoavien vanhojen somalipappojen kimppuun, jotka tekevät juuri sitä erään edellä mainitsemaa urhoollisuus työtä, eli maksaa veroja???

Tämä ei ole mikään vuodatus. Teidän nettibloginne ovat vuodatuksia, jatkuvaa narinaa siitä kuinka pelottaa. Mitä sairaampia kirjoituksia toisensa perään talonyhtiön Mateista ja Maijoista. Siis vuodatuksia vuodatusten perään. Ymmärtäisin että jos olisi nälkä, niin huimaisi, ja kirjoittaisi jotain yhtä sairasta. Mutta ei, tod näk netti yhteys jumittaa ja ulkona kävelee somali. Kuten sanoin, tämä ei ole vuodatus, ja jotta osoittaisin samanlaista “lujuuttaa ja kovuutta”, niin julistan että tuhotaan koko Suomen kansa, sillä tuhansien vuosien ajan me emme ole kuin olleet pohjoisen neekereitä, ja jos joskus voimme olettaa afrikkalaisten neekerien pääsevän aallonharjalle uudestaan, jossa he ovat olleet jo tuhansia vuosia ennen meitä, he tulevat viemään päätökseen sen mikä meiltä jäi kesken. Tuhotaan Suomi ja koko Eurooppa ja mennään ulkomaille vetämään turpaan kaikkia suomalaisia. Näinkö puhuu sivistynyt ihminen? En ikinä perusta blogia käsittelemään teidän vuodatuksianne. Älkääkä pelätkö, en haluaisi tuhota Suomea, sillä meitä on moneen junaan.

Muuten, kommunistitkin ovat vähemmän rasittavia kuin te. (Anteeksi Teidän yleistäminen). Kirjoituksenne muuten sisältävät pilkkuvirheitä. Ette ole ainoita suomalaisia jotka niitä tekevät.

“Olen syntynyt Suomessa, enkä vieläkään ollut tietoinen näistä asioista”
“Oletteko niin tyhmiä, ettette tiedä mistä suomalaiset ovat tulleet”?
“Ette taida integroitua tähän maailmaan muiden kanssa, vaan luulette voivanne tappaa kaikki”

http://news.independent.co.uk/world/
africa/article3030349.ece

Anonyymi kirjoitti...

"Eipä kyllä kukaan suomalainen tarvitsisi myöskään kaikenmaailman järjestöjen ja virastojen hankkimien "asiantuntijoiden" jakamaa "tietoa" ja "opastusta" mustikoiden poimimisesta."

paskapuhetta.
Luonnonvara-alan koulutuksen tiedotteesta:

"Koulutuksen avulla poimimaan tai luonnontuotealan ammattiin

Järjestelmällinen luonnontuotealan koulutus aloitettiin maassamme 1960-luvulla. Tuolloin laadittiin kolmiportainen koulutushierarkia, jossa keruutuotetarkastajat kouluttavat alan neuvojia ja nämä edelleen poimijoita. Ylimmälle asteelle eli keruutuotetarkastajaksi pääseminen edellyttää ammattitutkintolain mukaista erikoisammattitutkinnon suorittamista.

Neuvojakursseja järjestetään sienistä, yrteistä ja marjoista. Kurssit kestävät runsaan viikon ja sisältävät opetuksen lisäksi teoria- ja lajintuntemuskokeet. Neuvojakurssin suorittaa vuosittain yli sata osanottajaa. Poimijoita koulutetaan päivän mittaisilla kursseilla. Poimijakursseilla opetellaan kerrallaan tunnistamaan ja käsittelemään 1–3 lajia. Suoritetuista lajeista saa merkinnän poimijakorttiin, joka toimii todistuksena koulutuksesta. Myös erikoisluonnontuotteisiin liittyvä koulutus on lisääntynyt viime vuosina.

Luonnontuotealan koulutus Suomessa on korkeatasoista. Vain pätevyytensä osoittaneet neuvojat saavat antaa poimijakoulutusta. Neuvoja- ja poimijakurssien yksityiskohtaiset ohjeet takaavat samanlaisen koulutus- ja vaatimustason kaikissa kurssipaikoissa. Lisäksi kurssin päätteeksi neuvojalle tai poimijalle annettu kortti takaa sen, että henkilö on koulutettu asianmukaisesti ja täyttää kortin haltijalle asetetut vaatimukset.

Luontoalan ammatillinen koulutus on tärkeä väylä alan työtehtäviin tai yrittäjyyteen. Luonnontuotealaan painottuvaa ammatillista koulutusta voi suorittaa kolmella tasolla. Ammatillisen perustutkinnon kautta valmistuu luontoyrittäjäksi, joka hallitsee luontomatkailun lisäksi myös luonnontuotealan perustaidot. Luonnontuotealan ammattitutkintoa järjestetään aikuisille kohdennettuna näyttötutkintona ja se antaa monipuoliset tiedot luonnontuotealasta. Luonnontuotteiden lajituntemukseen ja alan ammatilliseen osaamiseen syventävää koulutusta tarjoaa keruutuotetarkastajan erikoisammattitutkinnon suorittaminen."

Anonyymi kirjoitti...

Vielä huomautan, että vaikka suomalaisia koulutetaan veronmaksajien rahoilla keräämään marjoja, ylivoimaisesti suurin osa myyntiin tulevista suomalaisista metsämarjoista on thaimaalaisten ja mongolialaisten keräämiä. Eihän suomalainen alennu keräämään marjoja euro/kilo kun työttömänäkin pärjää ihan hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä pointti. Tietääkseni metsään jää myös aika paljon marjoja. On varmaan jossain statistiikkaakin olemassa että kuinka paljon... Sen sijaan ulkomaalaiset pakastin marjat menee helpommin mustikkapiirakkaan ja muihin.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Anonyymi maahanmuuttopolitiikan kritisoinnin vastustaja siis oksensi tänne vuolasta tajunnanvirtaansa Lähi-idän muinaisten sivilisaatioiden hienoudesta ja muinaisten eurooppalaisten junttiudesta muka jonain perusteluna kymmenien miljoonien afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten Eurooppaan tulemisen sallimiselle nykyisin.

Priceless.

Parodia on jo pitkään ollut mahdotonta, koska he tekevät sen itse.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa että luit viestini, harmi ettet ymmärtänyt siitä paljoa.

Nimenomaan kritisoin Ibn Battutaa siitä, mitä hän kirjoitti, sillä useiden lähteiden mukaan hän ei edes koskaan käynyt eteläistä ja itäistä Eurooppaa pohjoisempana, vaan "yleisti" näkemyksensä mielestäni vaatimattomissa mittakaavoissa. Sille ajalle tyypillistä (ks. myös Marco Polo). Esimerkinllä ajattelin osoittaa konkreettisesti miksi matkustaminen joskus avartaa? Ajattelin että olisit ehkä tiennyt hänestä. Nyt on vuosi 2007, internetin aikakausi, tehdäänkö vieläkin niin?

Kysymys ei ole myöskään vastakkainasettelusta länsi vs. itä, miten voitkaan ymmärtää niin mustavalkoisesti?

En myöskään kannata kuuluisan ranskalaisen aristokraatin Arthur de Gobineaun yleistuksiä suomalaisista "pohjoisen neekereistä" 1800-luvulta, puhumattakaan ajattele että vain Lähi-idässä oli hienoja sivilisaatioita. Uskon että kukin vuorollaan.

Teidän mustavalkoisten argumenttien käsittely ei ole maahanmuuton yltiöpäistä sallimista, eikä fanaattista ajatustenne tukahduttamista. Luulisi sinunkin kykenevän dialogiin. Milloin muuten viimeksi olit mustikka metsässä?

Ps. Huomaatko, kuin varomattomia yleistyksiä jakelet jatkuvasti. Pitäisikö tehdä yleistys, ja vetää johtopäätös ettet kykene monimutkaisempaan asioiden tarkastelemiseen vaan olet ehkä idiootti?

Anonyymi kirjoitti...

Tiedättekö mikä on vielä järkyttävämpää kuin se, ettei 15 v. Suomessa asunut somali tunne mustikkaa? Ystäväni päivitteli, että kun hän oli yliopistossa pitämässä biologian kurssia suomalaisille tuleville alakoulun opettajille, moni umpisuomalainen opiskelija ei ennen kurssia tuntenut sen paremmin mustikkaa kuin puolukkaakaan... Ei helvetti tätä uusavuttomuutta!

Mikko Ellilä kirjoitti...

Huomaatko, kuin varomattomia yleistyksiä jakelet jatkuvasti. Pitäisikö tehdä yleistys, ja vetää johtopäätös ettet kykene monimutkaisempaan asioiden tarkastelemiseen vaan olet ehkä idiootti?

Mitähän ovat ne "varomattomat" yleistykset, joita väität minun tehneen? Millaista olisi se "monimutkaisempi asioiden tarkastelu", jota minun pitäisi sinun mielestäsi harrastaa?

Minä olen puhunut yleisistä korrelaatioista mm. tiettyjen rodullisten/etnisten ryhmien ja tiettyjen kulttuuriaspektien välillä.

Tällaiset yleistykset eivät ole "varomattomia", vaan välttämättömiä ja rationaalisia.

"Monimutkaisempaa asioiden tarkastelua" ei ole se, että tuijotetaan jotain yksittäistapauksia. Sinähän kehotit minua ystävystymään joidenkin afrikkalaisten kanssa ja tekemään "johtopäätöksiä" näistä yksittäisistä afrikkalaisista kavereistani. Tämähän olisi juuri sitä perusteetonta yleistämistä.

On rationaalisempaa tarkastella asioita kulttuurien ja populaatioiden tasolla. Esimerkiksi Saharan eteläpuolisen Afrikan alkuperäisväestön mediaani-ÄO on kaksi keskihajontaluokkaa huonompi kuin eurooppalaisten mediaani-ÄO. Tätä et voi mitenkään kumota puhumalla yksittäisistä "kivoista" tai "fiksuista" afrikkalaisista "kavereistasi".

Mikko Ellilä kirjoitti...

Vielä yksittäistapauksista ja yleistämisestä:

http://www.halla-aho.com/scripta/ettei_yksittaisyys_unohtuisi.html

Mitä se tarkoittaa, että tapaukset ovat "yksittäisiä"? Jos lähdetään sanan "yksittäinen" varsinaisesta merkityksestä, toteamus on triviaaliudessaan melko turha, koska kaikki maailmankaikkeuden tapaukset ovat yksittäisiä. Jokainen sadepisara ja hiekanjyvä on yksittäinen, jokainen hyttysenpisto on yksittäinen, jokainen syntymä ja kuolema on yksittäinen, kaikki aine koostuu yksittäisistä atomeista.

Tämä ei kuitenkaan muuta sitä, että usein yksittäisistä komponenteista muodostuu kokonaisuuksia ja nähtävissä olevia tendenssejä, joita ei välttämättä ole käytännöllistä tai järkevää ajatella toisiinsa liittymättöminä yksittäisinä komponentteina. Yksittäisistä sadepisaroista muodostuu sade ja hiekanjyvistä hietikko. Vaikka jokainen hyttysenpisto on yksittäistapaus, näitä yksittäistapauksia on sattunut niin monta, että on järkevää tehdä yleistys: hyttyset pistävät ihmisiä.

Vastaavasti yksittäisten maahanmuuttajien tekemistä yksittäisistä rikoksista muodostuu kokonaisuus nimeltä "maahanmuuttajien rikollisuus Suomessa", joka puolestaan on osa suurempaa kokonaisuutta nimeltä "maahanmuuton seuraukset Suomelle".

Vai tarkoittaako poliisi sitä, että käsillä olevat insidentit ("kolmannen maailman maahanmuuttaja käy ilman syytä ohikulkijan kimppuun") ovat poikkeuksellisia? Mikäli tarkoittaa, väite ei tietenkään pidä paikkaansa. Tällaiset tapaukset ovat erittäin yleisiä, niin Suomessa kuin muissakin Länsi-Euroopan maissa. Trendin voi todeta lukemalla väkivaltarikollisuutta kuvaavia tilastoja, joissa kolmannen maailman maahanmuuttajilla on huikea yliedustus. Trendin voi todeta myös lukemalla rikosuutisia.

Anonyymi kirjoitti...

Maahanmuuttajat saavat suhteellisesti enemmän rikostuomioita kuin suomalaiset. Erityisesti maahanmuuttajanuorilla on huomattavasti enemmän rikostuomioita kuin suomalaisnuorilla. Nuoret, maahanmuuttajataustaiset miehet saivat neljäsosan kaikista maahanmuuttajien rikostuomioista, kun vastaavasti suomalaisten nuorten osuus on vajaa viidennes kaikista suomalaisten rikostuomioista. Poikkeuksen tästä muodostivat vain huumerikostuomiot. Mikä onkaan selittelyn merkitys suomenkielellä ja vallitsevat ennakkoluulot. Suomalainen voro hukkuu jo massaan helpommin kuin jatkuvan syynin alla oleva "murjaani".

Maahanmuuttajien saamien rikostuomioiden määrä, työttömyysaste ja pienituloisuus kasaantuivat samoihin ryhmiin, sama pääte suomalaisten kohdalla. Niissä ryhmissä, joissa rikostuomioita on erityisen paljon, myös työttömyysaste on korkea ja pienituloisten osuus suuri. Maahanmuuttajissa on suhteellisesti enemmän nuoria, ja nämä tekevät muuta väestöä enemmän rikoksia sekä suomalaisten että maahanmuuttajien parissa. Näin se sinunkin kokonaiskuvasi helposti vääristyy. Kysy Osmo Soininvaaralta kuinka erilaisia tilastoja kannattaa tulkita. Näistä tilastoista kun et edes löydä ärsykkeiden määrää koskevaa funktiota, joita maahanmuuttajat “suvaitsevaisen” kantaväestön toimesta kohtaavat.

Mielenkiintoinen on myös Sorbonnen yliopiston tutkimus, jossa yrityksille lähetettiin sama työhakukaavake samalla ansioluettelolla varustettuna. Ainoana erona näissä hakemuksissa oli sitten joko ranskalainen nimi, tai pohjoisafrikkalainen. Kutsu työhaastatteluun tuli viisi kertaa useammin kun paperissa oli ranskalainen nimi. Ranskalainen siis työllistyy jo lähtökohdallisesti viisi kertaa paremmin kuin maahanmuuttaja.

Kannattaako muutenkaan tehdä VAROMATTOMIA yleistyksiä, puhumattakaan että etenet soluista hyttysiin ja sitten ihmisten tekemiin rikoksiin tai muihin luonteenpiirteisiin. Ala sinäkin hyväksymään että rotu on neutraalitekijä tieteellisten johtopäätösten tekemisessä. Kulttuuritekijät vasta haastavia tieteellisen teorian kannalta ovatkin? Toisaalta niihin vedotaan tänä päivänä etenkin siksi, että rodullisten tekijöiden korostaminen on tullut jo hyvän aikaa sitten tiensä päähän. Kun enää ei puhuta rodullisista eroista, niin vetoaminen kulttuuriin nähdään joidenkin toimesta hedelmällisempänä. Toisaalta kannattaako kulttuurinkaan perusteella vetää kovin suuria tai pitkälle meneviä johtopäätöksiä?

Toki on myös hyvä muistaa että tieteelliset teoriat ovat nekin vain väitteitä. Tätä tarkoitan mm. asioiden monipuolisemmalla käsittelyllä. Sama pätee myös ymmärrykseesi ÄO johtopäätöksistäsi, joiden tieteellinen pohja on yhtä hatara kuin käsityksesi maahanmuuttaja “kavereistani”, joihin viittaamalla implisiittisesti paljastat ettei sinulla reaali suhdetta heihin ole. Geeni illuusiosi tukee vahvasti yleistä pelkotilaasi. Sitä paitsi Saharan etetäpuolisen Afrikan kokonaisuutesi saattaa olla hauskin yleistyksistäsi, ellei Monnin filosofia “yksittäisestä kokonaisuuteen”. Taisin jo aiemmin ihmetellä ymmärrystäsi syy-seuraus suhteista.

Toki nyt vaikkapa Ruotsin siirtolaisslummeista kumpuava väkivaltainen ammattirikollisuus on varoittava esimerkki myös Suomelle. Maahanmuuttajien rikollisuus saattaa jopa olla kasvussa Suomessa, mutta tilanne on vielä korjattavissa sekä aktiivisella puuttumisella rikolliseen toimintaan ja ennen muuta tehostamalla maahanmuuttajien kielikoulutusta, ammatillista koulutusta ja työllistymistä helpottavaa työharjoittelua. Ei varmaan kannata painaa näitä asioita villaisella, mutta ei absoluuttisen negatiivisella asenteellakaan. Tai voit tuttuun tyyliisi tehdä pian varomattomia yleistyksiä itsesi ja erilaisten fanaattisten uskonryhmien välillä.

Olen nyt argumentoinut sinun väitteesi, milloin vastaat minun kysymyksiini sen sijaan että siirrät keskustelun toisiin aiheisiin? Kykenetkö?

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä tässä kaikessa on kysymys suuremman luokan väärinkäsityksestä Suomen liittyessä Euroopan Unioniin. Nimittäin ihmisten, työvoiman vapaan liikkuvuuden osalta. Ainakin minä käsitin asian niin, että osaava työvoima voi liikkua vapaasti sinne missä on työtä ja parempaa palkkaa. Ei niin, että kaikki halukkaat saavat tulla vapaasti Suomeen (elätettäviksi), kuten jotkut meidän "intellektuelleista" tuntuvat asian käsittäneen. Nyt on korkea aika korjata tämä väärinkäsitys tai sitten erota kokonaan EU:sta.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...

Niissä ryhmissä, joissa rikostuomioita on erityisen paljon, myös työttömyysaste on korkea ja pienituloisten osuus suuri. Maahanmuuttajissa on suhteellisesti enemmän nuoria, ja nämä tekevät muuta väestöä enemmän rikoksia sekä suomalaisten että maahanmuuttajien parissa.

Tämä ei todellakaan riitä selittämään sitä, että maahanmuuttajat tekevät raiskauksia yli 20 kertaa enemmän per capita kuin suomalaiset ja somalit yli 100 kertaa enemmän ryöstöjä per capita kuin suomalaiset.

Kysy Osmo Soininvaaralta kuinka erilaisia tilastoja kannattaa tulkita.

Huolimatta tilastotieteen opinnoistaan Soininvaara ei osaa tai halua lukea tilastotietoja. Soininvaara mm. valehteli äskettäin omassa blogissaan, että somalien korkea työttömyys (alle 10% somaleista on työssäkäyviä) johtuu suomalaisten rasismista.

Mielenkiintoinen on myös Sorbonnen yliopiston tutkimus, jossa yrityksille lähetettiin sama työhakukaavake samalla ansioluettelolla varustettuna. Ainoana erona näissä hakemuksissa oli sitten joko ranskalainen nimi, tai pohjoisafrikkalainen. Kutsu työhaastatteluun tuli viisi kertaa useammin kun paperissa oli ranskalainen nimi. Ranskalainen siis työllistyy jo lähtökohdallisesti viisi kertaa paremmin kuin maahanmuuttaja.

Väärin. Ranskalaisten saamat kutsut työhönhaastatteluihin eivät selitä eroa ranskalaisten ja afrikkalaisten työttömyysasteen välillä.

Vaikka afrikkalaisten korkea työttömyys johtuisi osittain rasismista, so what? Miksi afrikkalaiset eivät mene takaisin Afrikkaan? Miksi he ovat Euroopassa, jos he täällä joutuvat kärsimään rasismia?

Ala sinäkin hyväksymään että rotu on neutraalitekijä tieteellisten johtopäätösten tekemisessä.

Mitähän mahdat tarkoittaa?

Rotujen välillä on tilastollisesti erittäin merkittäviä eroja älykkyydessä, rikollisuudessa, aggressiivisuudessa, seksuaalisuudessa, motoriikassa, atleettisissa kyvyissä jne. Rotu ei siis todellakaan ole tilastollisesti neutraali faktori erinäisten ilmiöiden tieteellisessä selittämisessä.

Sama pätee myös ymmärrykseesi ÄO johtopäätöksistäsi, joiden tieteellinen pohja on yhtä hatara

Rotujen välisten älykkyyserojen olemassaolo ei todellakaan ole hataralla pohjalla, vaan erittäin vankalla tieteellisellä pohjalla oleva tieto.

kuin käsityksesi maahanmuuttaja “kavereistani”, joihin viittaamalla implisiittisesti paljastat ettei sinulla reaali suhdetta heihin ole.

Nyt sinä kyllä sekoilet jotenkin. Sinä
kehotit minua hankkimaan maahanmuuttajia kavereiksi; minä kommentoin tätä sinun kehotustasi toteamalla, että yksittäisistä kavereista ei voida vetää johtopäätöksiä populaatiotasolla. Et nähtävästi tajunnut tätäkään pointtia.

Lisäksi yhdyssanavirheesi kertovat jostain syvemmästäkin ajatteluvammasta.

Geeni illuusiosi tukee vahvasti yleistä pelkotilaasi.

Yhdyssanavirheet jatkuvat, lisäksi tulee taas hämärää ja irrelevanttia löpinää pelkotiloista, inkoherentteja lauseita (yrität käyttää ilmaisua "tukee pelkotilaasi" ilmeisesti merkityksessä "tukee hypoteesiani pelkotilastasi"), epäselviä ja idiosynkraattisia käsitteitä (käytät sanaa "geeni-illuusio" spesifioimatta, mitä geeneihin liittyviä illuusioita minulla sinun mielestäsi on) jne.

Maahanmuuttajien rikollisuus saattaa jopa olla kasvussa Suomessa, mutta tilanne on vielä korjattavissa sekä aktiivisella puuttumisella rikolliseen toimintaan ja ennen muuta tehostamalla maahanmuuttajien kielikoulutusta, ammatillista koulutusta ja työllistymistä helpottavaa työharjoittelua.

Toiveajattelua. Maahanmuuttajien koulutuksen ja työharjoittelumahdollisuuksien parantaminen ei todellakaan riitä poistamaan sitä ongelmaa, että maahanmuuttajat tekevät raiskauksia yli 20 kertaa enemmän per capita kuin suomalaiset ja somalit yli 100 kertaa enemmän ryöstöjä per capita kuin suomalaiset.

Mitähän tarkoitat "aktiivisella puuttumisella rikolliseen toimintaan"? Rikollisuuteen puututaan jo nyt poliisin, tuomioistuimien ja vankilalaitoksen keinoin. Mitä sellaisia keinoja ehdotat, joita ei ole vielä käytetty?

Olen nyt argumentoinut sinun väitteesi,

Et ilmeisesti ymmärrä sanaa argumentoida.

milloin vastaat minun kysymyksiini sen sijaan että siirrät keskustelun toisiin aiheisiin?

Mihin kysymyksiin olen sinun mielestäsi jättänyt vastaamatta ja mihin toisiin aiheisiin olen sinun mielestäsi siirtänyt keskustelun?

Kekke kirjoitti...

anonyymi, "kiitos ryssien, jotka Porvoon valtiopäivien jälkeen halusivat autonomian kautta tehdä Suomesta kv-näyteikkunan, kehittämällä maata rakentamalla meille nykyisen pääkaupunkimme, ja asettivat meille tullitariffit, jotta taloutemme pääsi hienoiseen kasvuun ja irtautuisimme Ruotsista. Päättivätpä he myös kehittää kieltämme jotta vihdoin löytäisimme identiteettimme."

Miten venäläiset muka kehittivät suomen kieltä sortokausineen?

sdasfafasd kirjoitti...

Thaimaalaiset eivät tarvitse mitään erikoisavustuksia mustikoiden poimintaan, tai ylipäätään tällaisiin asioihin. Joten miksi meidän pitäisi sitten haalia tänne maahan sellaista sakkia, joka tarvitsee järjestöjä ja erikoistoimenpiteitä pelkästään metsään päästäkseen. Kun sellaistakin ulkomaista osaajaa on saatavana, joka ilman erillisiä kehotuksia, tekee töitä ja paljon.

Löytääkö somali geeniensä ja ympäristönsä puolesta paremmin sossunluukulle kuin marjametsään?.

Anonyymi kirjoitti...

Tätäkö argumentointi tarkoittaa?

"Maahanmuuttajat tekevät raiskauksia yli 20 kertaa enemmän per capita kuin suomalaiset ja somalit yli 100 kertaa enemmän ryöstöjä per capita kuin suomalaiset."

Väärin. Tilastot raiskauksista ja ryöstöistä eivät liity etnisyyteen.

"Huolimatta tilastotieteen opinnoistaan Soininvaara ei osaa tai halua lukea tilastotietoja. Soininvaara mm. valehteli äskettäin omassa blogissaan, että somalien korkea työttömyys (alle 10% somaleista on työssäkäyviä) johtuu suomalaisten rasismista."

Väärin. Soininvaara ei valehtele.

"Vaikka afrikkalaisten korkea työttömyys johtuisi osittain rasismista, so what? Miksi afrikkalaiset eivät mene takaisin Afrikkaan? Miksi he ovat Euroopassa, jos he täällä joutuvat kärsimään rasismia?" (kärsimään rasismista, huomaa väärä sijamuoto!)

Oikein. Afrikkalaisten työttömyys johtuu osaksi rasismista. He palaavat kotimaahansa, kun “länsimaat” lopettavat rikollisten johtajien tukemisen omien etujensa nimissä ja yhteiskuntaa voidaan alkaa rakentaa.

"Rotujen välillä on tilastollisesti erittäin merkittäviä eroja älykkyydessä, rikollisuudessa, aggressiivisuudessa, seksuaalisuudessa, motoriikassa, atleettisissa kyvyissä jne. Rotu ei siis todellakaan ole tilastollisesti neutraali faktori erinäisten ilmiöiden tieteellisessä selittämisessä."

"Rotujen välisten älykkyyserojen olemassaolo ei todellakaan ole hataralla pohjalla, vaan erittäin vankalla tieteellisellä pohjalla oleva tieto."

Väärin. Valehtelet ja tiedät sen hyvin itsekin.

"Yksittäisistä kavereista ei voida vetää johtopäätöksiä populaatiotasolla. Et nähtävästi tajunnut tätäkään pointtia."

En niin, joten voidaan vetää vain negatiivisia johtopäätöksiä? Mitä häh? Kuka ei tajunnut?


Hm...


Ajattelusi rakentumisen logiikka osoittaa yhä alkeellisempia piirteitä. Puutut epäoleellisuuksiin ja vedät johtopäätöksiä sen mukaan, miten haluaisit asiat nähdä. Puutut kirjoitukseni kieliasuun ja tulkitset tilastoja miten sattuu, kun et muuta keksi. Minä en väheksy johtopäätöksiäsi ihmeellisten sanojesi vuoksi (työhönhaastatteluihin?), vaan aivan muiden syiden takia. On parempi nähdä metsä puilta. Keskittyä olennaiseen. Et ilmeisesti ole myöskään lukenut aikaisempia tekstejä. Pyrit väkisin viemään keskustelua rikostilastoihin, kielen oikeinkirjoitussääntöihin ja itsellesi vahvoiksi tuntemiin osa-alueisiin. Se kertoo myös paljon epävarmuudestasi. No, ok.

"Maahanmuuttajat tekevät raiskauksia yli 20 kertaa enemmän per capita kuin suomalaiset ja somalit yli 100 kertaa enemmän ryöstöjä per capita kuin suomalaiset."

En voi sietää raiskaajia tai rikollisia, olivatpa he suomalaisia tai maahanmuuttajia. Mutta ihmeelliset “etniset” johtopäätöksesi? Virolaiset syyllistyvät raiskauksiin suhteellisesti useammin kuin somalit (lue kaikki maailman afrikkalaiset ja tummaihoiset ympäri maailmaa?). Myös ryhmien pieni koko vaikuttaa mittasuhteisiin, kun vertailet rikoksia suomalaisten ja maahanmuuttajien välillä. Usein voi kyseessä olla sama henkilö/jengi, joka leimaa koko väestöryhmän suurella tilastoissa näkyvällä panoksellaan. Oletko kuullut perättömistä ilmiannoista? Tiesitkö, että erilaisten tilastojen mukaan suomalaisista naisista 40 prosenttia tai joka viides (näin ne tutkimuksetkin eroavat toisistaan) on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Ilmoituksia valitettavasti jätetään erilaisista syistä johtuen tekemättä. Onko joka viides suomalainen mies naistenhakkaaja? Entä suomalaisten seksimatkat ja seksirikokset Thaimaassa ja muualla? Suomalaiset ovat Viron maksullisten seksipalvelujen suurin asiakasryhmä. Onko meille kehittynyt jokin ihmeellinen geeni Uralin takana? Onko kyse kulttuuristamme? Kuulostaa typerälle, koska olet suomalaisten ympäröimänä. Sitä paitsi luulet, että Suomessa naisia kunnioitetaan toisin kuin vaikka joissain arabimaissa. Minusta taas on ihmeellistä, että vielä 2000-luvulla Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa” naisen euro” on 85 senttiä. Kuinka usein raiskauksen kohteeksi joutuu ulkomaalainen prostituoitu Suomessa tai ulkomailla? Ethän vaan ole sitä mieltä, että on pienempi synti raiskata seksityöntekijä kuin “kunniallinen nainen”? Rikostilastoissa eivät myöskään näy suomalaisten tekemät rikokset ulkomailla.

Väkivalta ulkomaalaisia kohtaan on myös kasvanut. Etenkin rasistiset rikokset. Somalit joutuvat muita helpommin kohteeksi. Tietty Monni, Pilli ja Pulla nyt kelaavat, että sitä saa mitä tilaa. Sen sijaan virolaisiin kohdistuneet rasistiset väkivallanteot eivät ole kasvaneet. Ketkä niitä raiskauksia tekikään? (Olix oikea muoto?) Vaikuttaako rasismi vain yksisuuntaisesti? Miksi somalit ovat jengeissä? Kun skiniporukka haastaa riitaa illanvietossa ulkomaalaisille, laittaa poliisi maahanmuuttajat putkaan ja päästää riidan aloittaneen kuulapääporukan lähtemään rauhassa (henk.koht. kokemuksia). Tämäkään esimerkki ei tarkoita, että kaikki suomalaiset haastavat riitaa maahanmuuttajien kanssa tai että maahanmuuttajat eivät koskaan hyökkää syyttömien suomalaisten kimppuun. Se kertoo elämän monimuotoisuudesta, jota yksittäiset tilastot eivät aina kykene heijastelemaan.

Rikoksiin puuttuminen on aktiivista toimintaa. Mikä sinulle jäi epäselväksi? Tehostamalla maahanmuuttajien kielikoulutusta, ammatillista koulutusta ja työllistymistä helpottavaa työharjoittelua parannetaan tilannetta. Keskittyisit sisältöön sen sijaan, että viilaat pilkkuvirheitä. Sinulta menee aika paljon ohi.

Sinun luulisi ymmärtävän, että Suomi ei ole mikään erillinen saareke tässä maailmassa. Niin kauan kuin käydään erilaisten raaka-aineiden nimissä terrorismin vastaista sotaa muutamien tuhansien kilometrien päässä, heijastuu se myös meidän elämäämme. Seuraukset tulevat usein jälkikäteen ja erilaisine muotoineen. Ongelmat eivät seuraa teennäisiä valtionrajoja, joihin sinun mielesi on jumiutunut. Sama koskee ympäristöongelmia. Samalla tavalla 1800-luvun kolonialismi on vaikuttanut miljoonien ihmisten elämään ja mahdollisuuksiin päättää ja vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa. Joidenkin vapaus on toisten riistoa. Noilta ajoilta lähtien luonnonrikkaudet on ohjattu kehittämään ja vaurastuttamaan nykyisten teollisuusmaiden yhteiskuntia. Ei se tee meistä parempia, vaan varkaita. Etenkin on hyvä muistaa, etteivät voimasuhteet ole aina olleet näin ja lopettaa valkoisen rodun nostaminen jalustalle. Se puolestaan kertoo siitä, että myös muut osaavat alistaa ja ryöstää. Jos me haluamme näyttää olevamme aikaisempia kehityksen aallonharjalla tuulettaneita sivilisaatioita parempia, niin tässä olisi nyt se paikka. Meillä on nyt viestikapula ja mahdollisuus kehittää ja keksiä.

“Älykkyys on paitsi perinnöllinen, myös opittu ominaisuus. Suomalaisten keskimääräinen älykkyys on lisääntynyt huomattavasti sadan vuoden aikana. Henkisen ympäristön ohella siihen vaikuttavat muun muassa synnytyksen riskit ja ravinnon saanti. On hyvin opettavaista lukea 1800-luvun rotuoppeja, joissa arvioitiin suomalaisia. Varmaankin älykkyys periytyy myös geneettisesti. Joitakin lahjakkuuteen liittyviä geenejä on onnistuttu paikallistamaankin. Yksikään niistä ei sivutöinään säätele ihonväriä” (Soininvaara). Myös Soininvaaralla leikkaa joskus. ÄO-tutkimukset erilaisten etnisten ryhmien välillä on toteutettu tieteellisistä lähtökohdista katsottuna niin erilaisissa ympäristöissä, että niiden vertaileminen keskenään on täysin kestämätöntä. Ne eivät anna objektiivista tietoa erilaisissa olosuhteissa elävien ihmisten älyllisistä eroista rodullisellakaan mittapuulla. Jo pelkästään tieteellisen tutkimuksen perusedellytykset eivät toteudu, kun erilaiset testit on tehty vertauskelvottomissa tilanteissa/olosuhteissa. Älykkyyttä on monenlaista: tunneälyä, sosiaalista älykkyyttä jne. Voisit tarkistaa älykkyys-käsitteen määrittelyn. Ehkäpä sinulla on vastaus siihen, mikä on Spearmanin g-tekijä? Kaiken lisäksi on turha naamioida väitteet yleisten korrelaatioiden taakse = heikoilla jäillä käveleminen.

Kuluttaisit sinäkin aikaasi ja “lähes täydellistä” suomenkielen taitoasi rauhanomaisemman ja tasapuolisemman maailman rakentamiseen sen sijaan, että jaksat tuijottaa joidenkin yksittäisten maahanmuuttajien ylilyöntejä. Ja vielä kerran, hankkimalla ystäväksesi maahanmuuttajan, saatat ehkä ymmärtää jotain enemmän elämän ja maailman monimuotoisuudesta sen sijaan, että kerta toisensa jälkeen tarkastelet kokonaisuuden kannalta yksittäisiä irrelevantteja tekijöitä, joista teet lapsellisia yleistyksiä. Kannustetaan maahanmuuttajia keräämään mustikoita sen sijaan, että agitoidaan nuorempia väkivaltaisuuksiin heitä vastaan. Mitä enemmän on väkivaltaa ja sotia, sitä enemmän ongelmia. Vai onko rauha saapunut Bagdadiin? Tuleeko se pommittamalla Iran? Mitä Iranin jälkeen pommitetaan? Aseteollisuus tarvitsee voittoja. Pitäisit huolta vaikka siitä, että suuryritysten johtajien älykkyysosamäärät olisivat korkealla.

Epäjohdonmukainen ajattelusi näkyy jo tavassasi irrottaa yksittäisiä lauseita kontekstista ja tehdä niistä johtopäätöksiä vahvan asenteellisen latauksen, ylimalkaisten kommenttien ja varomattomien yleistysten kera. Olet varmasti itsekin tietoinen puutteestasi. Geenit eivät toimi yksin, älykkyys ei periydy vaan oppimiskyky. Älykkyysgeenejä ei ole, eikä yksi geeni riitä selittämään älykkyyttä, koska älykkyydessä on kyse monimutkaisesta suorituskyvystä, joka koostuu lukuisista eri prosesseista eri aivoalueilla. Älykkyyttä ei voi olla olemassa ilman oppimista. Itsestään mikään ei lisäänny, aina tarvitaan kokemusta, harjoittelua ja koulutusta. Tätä tarkoitan mm. vetoamalla illuusioihisi.

Jotkut ihailevat mustaa ihonväriä, toiset valkoista. Olen kuullut myös kuinka puhutaan kullanruskeasta ihosta (ei liian vaalea, ei liian tumma). Tähän kategoriaan kuuluville ihmisille toivotan hyvää matkaa johonkin maailman autiomaista. Voisivat siellä selvittää välinsä ja perustaa sinne ihanneyhteiskuntansa, syödä vaikka toisensa jos ruoka loppuu. Antaisivat meidän suvaitsevampien ja erilaisuutta hyväksyvien ihmisten olla rauhassa ja kehittää yhteiskuntaa eteenpäin. Me kun jäämme turhaan fanaatikkojen väliin. Ongelmia riittää muutenkin. Liikkuminen ja ihmisten kohtaaminen on hyvin tyypillistä meille ihmisille. Berliinin ja Kiinan muurit jäävät yksi toisensa jälkeen historiaan. Sinulla on toki oikeus (minun mielestäni) käydä keskustelua, mutta olet valitettavasti vähän myöhässä. 1800-luku sopisi sinulle paremmin.

En usko, että parjaamalla muutamaa maahanmuuttajaa saataisiin mitään konkreettista aikaan. Sen sijaan meidän on aika alkaa tunnustaa, miten tähän tilanteeseen on tultu. Se ei tarkoita, että pitää alkaa syyttää itseään. Omaa elämäntapaa ja asenteita on silti hyvä tarkastella kriittisesti. Tosiasioiden tunnustaminen on ainoa tie vastata meitä uhkaaviin haasteisiin. Siihen tarvitaan myös empatiankykyä (yksi älykkyyden muoto, jota sinulla ei muuten ole), sillä emme ole täällä yksin. Jos haluat perustaa jonkin “etnisesti” puhtaaksi katsomasi alueen, niin perusta sellainen jonnekin muualle. Nyt purat kiukkuasi väärään osoitteeseen ja hankaloitat turhaan syyttömien ihmisten arkea. Kuten maahanmuuttajien, sinunkin kuuluu elää maassa maan tavalla. Silloin ei ole sopivaa agitoida yhtä väestönryhmää vastaan. Se on lakiemme vastaista. Kaunokirjallisuus saattaisi muuten myös avata sinulle uusia ja monimuotoisempia ajatusmalleja, jos et halua tutustua maahanmuuttajiin.

Kehitysapu menee tietysti hukkaan, jos samaan aikaan erilaiset suuryhtiöt keskittyvät siihen, mitä viivan alle jää sen sijaan, että rakentaisivat toimintansa kestävän kehityksen raameihin. Ajattelen tässä kohtaa yhtä itsekkäästi kuin varmasti muutkin, että ennalta ehkäisemällä sotia ja konflikteja sekä vastustamalla rasismia pysymme paremmin turvassa. Siis oman turvallisuuteni kautta. Jokaiselle oma kotiseutu on tärkeä, eikä kukaan halua jättää kotiaan ellei ole pakko. Suomalaiset lähtivät Venäjälle, Yhdysvaltoihin ja Ruotsiin erilaisten pakottavien olosuhteiden seurauksena. Eivät suomalaisetkaan aina ole herättäneet ulkomailla ihastusta. Kun tilanne on parempi, ei tarvitse lähteä. Sopeutuminen vieraaseen kulttuuriin tapahtuu pikkuhiljaa. Suomeen ei ole keskittymässä valtavia siirtolaisten kommuuneja. On myös turha etsiä populistisia uhkakuvia muualta ja pelotella ihmisiä niiden kautta.

Kekke (Pilli), tarkista milloin olivat sortokaudet ja milloin Porvoon valtiopäivät. Erityisesti vertaa Suomen kehitystä ennen vuotta 1809 ja sen jälkeen. Samalla voit pohdiskella, mikä asema ruotsinkielellä oli.

Russ (Pulla) Mikko osaa varmasti vastata sinun kysymykseesi.

sdasfafasd kirjoitti...

Tuossahan taisi tulla jokainen suvaitsevainen pieru mitä ollaan koskaan keksitty, ristiretket taisi unohtua

Valkoinen heteromieskin raiskaa

Siksi on ihan sama raiskataanko täällä enemmän vai vähemmän, joukolla vai yksin.

Valtioiden rajat ovat keinotekoisia

Tervetuloa venäjä, sananvapaus ja venäjän ihana ihmisoikeuksia kunnioittava armeija joka saadaan varmasti täysin kivuttomasti osaksi jotain sellaista pientä läiskää nimeltä suomi.

Älyä on monenlaista

Mutta toisaalta taas ÄO:llahan ei pitänyt olla mitään merkitystä. Miksi sitten tunneäly ja empatiakyky, jotka ovat "älykkyyden muotoja", ovat yht'äkkiä tärkeitä.

Kaikista hauskin vedos tästä mitä olen lukenut, on se miten Afrikkalaisilla on enemmän "sydämen sivistystä", kuin meillä. Sitäkin perusteltiin yhtenä älykkyyden muotona.

..ÄO mittaukset eivät ole vertailukelpoisia

Eivät ne olekaan vertailukelpoisia, aivan kuten kulttuuritkaan eivät ole vertailukelpoisia, kaikki on yhtä hyvoä. Toinen kulttuuri pystyy suunnittelemaan digitaalikameroita, toinen savimajoja.

Mamujen kohtaama rasismi

Monikulttuuri tekee suomesta turvattomamman. On päivänselvää että nyt ollaan menossa kohti yhdysvaltojen mallia, ja siellä rasismi on kestoaihe, ja ei väliä mitä valkoinen siellä tekee niin mustat pitävät uhristatuksestaan kynsin ja hampain kiinni. Sama kehitys on täällä tulossa. Kun tarpeeksi monta kertaa paskaa lentää suuntaan ja toiseen, kukaan ei enää välitä kuka sen aloitti, mutta varmuudenvuoksi syytetään itseämme. Meille tulee etnogettot ja levottomammat elinympäristöt monikulttuurin myötä.

Jostakin kumman syystä, aasialaiset kyllä menestyvät yhdysvalloissa ja menestyvät muuten suomessakin. Eikä heitä ole minkään sortin rasismi tai ennakkoluulo pidellyt. Yhdysvalloissa aasialaiet naiset, tekevät enemmän rahaa kuin valkoiset naiset.

Aika on integraatiossa tärkeintä.. aika.. kyllä ne sadan vuoden päästä sopeutuu! Suomalaisetkin tarvitsivat aikaa kun muuttivat maasta

Aika ei itse asiassa ole niin oleellinen osa sopeutumista mitä luullaan. Jos jokin ryhmä sopeutuu, niin se sopeutuu tänne päivä yhdestä lähtien. Tataarimuslimit ovat sopeutuneet saumattomasti suomalaiseen yhteiskuntaan, kunnes taas mustalaiset, jotka ovat olleet täällä kauemmin - eivät vieläkään yksinkertaisesti osaa.

Suomi ei voi opettaa muslimeille tasa-arvosta mitään, koska naisen euro on täällä 20 senttiä ja joka toinen nainen raiskataan täällä

Feminismi on epätasa-arvon ja suurin yksittäinen aiheuttaja. Miten meillä voi olla tasa-arvoa, kun meillä on feminismi. Siinä mielessä ihan oikeassa.

Tämä on ajanhukkaa, mutta menkööt.

sdasfafasd kirjoitti...

Ui ui.. kauheasti tuli kirjoitusvirheitä. Kirjoittelin vähän sivuten tätä, ei mikään korkein prioriteetti.

Vielä sen verran haluaisin lisätä, että jos lähdetään pelaamaan peliä nimeltä historia, niin olisi hyvä muistaa että muslimit yrittivät valloittaa Euroopan ennen yhtäkään ristiretkeä.

Ainiin ja löytyihän tuolta vielä maininta muiden kulttuurien loistokkaista kausista, joka on yleensä intro sellaiselle muslimit keksivät A,B ja C yhdistelmälle.

Voimasuhteet eivät tosiaan ole aina olleet samat, mutta hyvä että kristityt punnersivat työetiikalla niskan päälle. Mitä taas tulee sortoon ja riistoon, minä en voi neuvotella työehtoja kiinalaisten saati ruotsalaisten puolesta. Heidän hallituksensakin tulee vastaan, ja kun ei perhana noiden kanssa voi oikein kauppakaan olla käymättä, eihän ne muuten koskaan kehity.

Afrikallekin pitäisi laitta apurahahanat jäihin, jolloin niiden olisi vähän pakko ryhdistäytyä, ja hankkiutua kusipäistään vallankahvoissa eroon. Toisi vähän lisämotivaatiota maanviljelyynkin.

Anonyymi kirjoitti...

Afrikan avustaminen passivoi neekereitä. Tämän totuuden myöntävät itsekin. Vaan se uhristatus. Että valkoisella miehellä on velvollisuus elättää musta mies pystyyn. No way. Vapautuisi meillekin kipeästi tarvitsemiamme varoja terveyden-ja vanhusten huoltoon. Siellä jatkuvasti valitellaan rahanpuutetta mutta ulkomaalaismenojen puolella on millä mällätä. Mahdetaanko niitä edes budjetoida. Piikki on aina auki kun on kysymys pakolaisista ja kehitysavusta. Samoihin maihin, joista porukkaa tänne tulee, syydetään rahaa kehitysapuun. Eikö tässä ole aika paha dilemma? Vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee. Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Opponenttimme tajunnanvirta pulppuaa taas yli äyräiden. Tällä kertaa hän mm. sanoo tilastoja yksittäistapauksiksi. Samalla hän edelleen kehottaa meitä hankkimaan afrikkalaisia ystäviä ja vetämään näiden käytöksestä johtopäätöksiä satojen miljoonien afrikkalaisten käytöksestä.

Priceless.

Samaa luokkaa on tämä:
Tilastot raiskauksista ja ryöstöistä eivät liity etnisyyteen.

Tämä siis tuli vastauksena siihen, kun kerroin maahanmuuttajien tekevän raiskauksia 20 kertaa enemmän per capita kuin suomalaiset ja somalien tekevän ryöstöjä yli 100 kertaa enemmän per capita kuin suomalaiset.

Maahanmuuttajien suunnattoman suuri rikollisuus "ei liity etnisyyteen" opponenttimme mielestä. Kätevää. Maahanmuuttajien rikollisuudesta ei saa puhua, koska se jostain syystä "ei liity etnisyyteen". Miten niin ei liity?

Virolaiset syyllistyvät raiskauksiin suhteellisesti useammin kuin somalit (lue kaikki maailman afrikkalaiset ja tummaihoiset ympäri maailmaa?).

Mikähän mahtaa olla lähteesi tuolle hyvin omituiselle väitteellesi?

Minun tietoni rikostilastoista tulevat oikeusministeriön internetsivuilta. Linkit olen tarjonnut moneen kertaan sekä vanhassa että uudessa blogissani.

Väität, että valtavat rikollisuuserot etnisten ryhmien välilä eivät "liity etnisyyteen". Mikä sitten liittyy etnisyyteen? Mihin ne rikollisuuserot etnisten ryhmien välillä liittyvät, jos eivät etnisyyteen?

Kerroin aiemmin tällaista faktaa:
Rotujen välillä on tilastollisesti erittäin merkittäviä eroja älykkyydessä, rikollisuudessa, aggressiivisuudessa, seksuaalisuudessa, motoriikassa, atleettisissa kyvyissä jne. Rotu ei siis todellakaan ole tilastollisesti neutraali faktori erinäisten ilmiöiden tieteellisessä selittämisessä.

Opponentti vain intti:
Väärin. Valehtelet ja tiedät sen hyvin itsekin.

Miten niin väärin? Miten niin valehtelen?

Väitätkö tosissasi, että rotujen välillä ei ole tilastollisesti merkittäviä eroja mm. älykkyydessä, rikollisuudessa, aggressiivisuudessa, seksuaalisuudessa, motoriikassa ja atleettisissa kyvyissä?

Mihin tämä väitteesi perustuu?

Näytä yksikin tutkimus, jossa olisi havaittu eurooppalaisten, afrikkalaisten ja aasialaisten olevan populaatiotasolla tilastollisesti samanlaisia älykkyydessä, rikollisuudessa, aggressiivisuudessa, seksuaalisuudessa, motoriikassa ja atleettisissa kyvyissä!

Yhtäkään tällaista tutkimusta ei tietenkään ole.

Oletko kuullut perättömistä ilmiannoista? Tiesitkö, että erilaisten tilastojen mukaan suomalaisista naisista 40 prosenttia tai joka viides (näin ne tutkimuksetkin eroavat toisistaan) on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Ilmoituksia valitettavasti jätetään erilaisista syistä johtuen tekemättä.

Luuletko tosissasi, että perättömät ilmiannot tai aiheellisten rikosilmoitusten tekemättä jättäminen jotenkin kaventaisivat tilastollista rikollisuuseroa suomalaisten ja afrikkalaisten välillä?

Miksi ihmeessä luulet näin?

Afrikkalaisten todellinen rikollisuus on varsinkin perheväkivallan ja muiden afrikkalaisten keskinäisten rikosten osalta paljon suurempaa kuin mitä poliisille on ilmoitettu. Afrikkalaisten omassa kulttuurissahan perheväkivaltaa ei edes pidetä rikoksena, koska afrikkalaisten mielestä miehellä on oikeus hakata vaimoaan ja lapsiaan. Jos afrikkalainen mies raiskaa vaimonsa tai vaikka tyttärensä tai sisarensa, tämä ei edes koe joutuneensa rikoksen uhriksi. Niinpä afrikkalaiset jättävät tekemättä rikosilmoituksia keskinäisistä rikoksistaan. Tästä syystä tilastoissa näkyvä afrikkalaisten rikollisuus on pienempää kuin afrikkalaisten todellinen rikollisuus. Rikosten ilmoittamatta jättämisen vuoksi ero suomalaisten rikollisuuden ja afrikkalaisten rikollisuuden välillä on todellisuudessa paljon suurempi kuin tilastoissa.

Mikko Ellilä kirjoitti...

...jatkuu...

Entä suomalaisten seksimatkat ja seksirikokset Thaimaassa ja muualla? Suomalaiset ovat Viron maksullisten seksipalvelujen suurin asiakasryhmä.

Mitä tällä on merkitystä sen kannalta, että Suomessa maahanmuuttajat tekevät yli 20 kertaa enemmän raiskauksia per henki kuin suomalaiset?

Sitä paitsi luulet, että Suomessa naisia kunnioitetaan toisin kuin vaikka joissain arabimaissa.

Ai että minä luulen naisten aseman olevan Suomessa parempi kuin arabimaissa?! Sinun mielestäsi se ei ole niin?! Mitä sieniä olet syönyt?!

Minusta taas on ihmeellistä, että vielä 2000-luvulla Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa ”naisen euro” on 85 senttiä.

Kaiken muun tyhmyyden ohella siis hoet vielä tuotakin valheellista mantraa. No, samat hullut yleensä uskovat moniin eri valheisiin.

Ks.
http://mikkoellila.thinkertothinker.com/?p=13

Kuinka usein raiskauksen kohteeksi joutuu ulkomaalainen prostituoitu Suomessa tai ulkomailla?

En tiedä. Miten tämä liittyy asiaan?

Rikostilastoissa eivät myöskään näy suomalaisten tekemät rikokset ulkomailla.

Rikostilastoissa eivät myöskään näy Suomessa asuvien maahanmuuttajien tekemät rikokset ulkomailla. Koska maahanmuuttajat matkustelevat ulkomailla enemmän kuin suomalaiset (maahanmuuttajat ovat määritelmän mukaan kotoisin ulkomailta, joten he oleskelevat usein pitkiä aikoja vanhassa kotimaassaan tapaamassa sukulaisiaan jne.), ulkomailla tehtyjen rikosten jääminen Suomen tilastojen ulkopuolelle kaventaa tilastoissa näkyvää eroa maahanmuuttajien rikollisuuden ja suomalaisten rikollisuuden välillä todellista pienemmäksi. Maahanmuuttajien rikollisuus on siis vielä suurempaa kuin tilastoista käy ilmi.

Väkivalta ulkomaalaisia kohtaan on myös kasvanut.

Lähde? Miten tämä liittyy asiaan?

Etenkin rasistiset rikokset.

Lähde? Miten tämä liittyy asiaan?

Miksi somalit ovat jengeissä?

Koska tulevat afrikkalaisesta heimo- ja klaaniyhteiskunnasta ja harrastavat mm. joukkoraiskauksia. Seuraava kysymys?

Kun skiniporukka haastaa riitaa illanvietossa ulkomaalaisille, laittaa poliisi maahanmuuttajat putkaan ja päästää riidan aloittaneen kuulapääporukan lähtemään rauhassa (henk.koht. kokemuksia).

Missä tuollaista on muka tapahtunut ja milloin? Itse en ole nähnyt yhtäkään skiniporukkaa missään yli kymmeneen vuoteen. Skinit ovat vainoharhaisten hörhöjen keksimiä satuolentoja, joilla yritetään perustella sairasta stalinistista ajojahtia maahanmuuttopolitiikan kritisoijia vastaan.

Se kertoo elämän monimuotoisuudesta, jota yksittäiset tilastot eivät aina kykene heijastelemaan.

Hah hah. Tilastot nimenomaan antavat tilanteesta kokonaiskuvan. Yksittäistapaukset ovat pelkkiä arvottomia anekdootteja. Somalit tekevät yli sata kertaa enemmän ryöstöjä per henki kuin suomalaiset oikeusministeriön julkaisemien rikostilastojen mukaan. Tätä et voi mitenkään kiistää kertomalla satuja jostain 15 vuotta sitten muka näkemästäsi yhdestä skinijengistä.

Tehostamalla maahanmuuttajien kielikoulutusta, ammatillista koulutusta ja työllistymistä helpottavaa työharjoittelua parannetaan tilannetta.

Luuletko tosissasi, että tuo vähentäisi esim. somalien tekemät ryöstöt sadasosaan nykyisestä?

Luuletko tosissasi, että maahanmuuttajat eivät tähän mennessä ole saaneet kunnollista kielikoulutusta, ammatillista koulutusta ja työharjoittelumahdollisuuksia?

Luuletko tosissasi, että maahanmuuttajien suunnaton rikollisuus johtuu näiden puutteellisuudesta?

Sinun luulisi ymmärtävän, että Suomi ei ole mikään erillinen saareke tässä maailmassa. Niin kauan kuin käydään erilaisten raaka-aineiden nimissä terrorismin vastaista sotaa muutamien tuhansien kilometrien päässä, heijastuu se myös meidän elämäämme.

Miten tämä liittyy asiaan eli maahanmuuttajien rikollisuuteen?

1800-luvun kolonialismi on vaikuttanut miljoonien ihmisten elämään ja mahdollisuuksiin päättää ja vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa.

Miten tämä liittyy asiaan eli maahanmuuttajien rikollisuuteen?

Joidenkin vapaus on toisten riistoa.

Miten niin? Oletko marxilainen?

Noilta ajoilta lähtien luonnonrikkaudet on ohjattu kehittämään ja vaurastuttamaan nykyisten teollisuusmaiden yhteiskuntia. Ei se tee meistä parempia, vaan varkaita.

Miten niin? Kuka on varastanut ja keneltä ja mitä?

Jos me haluamme näyttää olevamme aikaisempia kehityksen aallonharjalla tuulettaneita sivilisaatioita parempia, niin tässä olisi nyt se paikka. Meillä on nyt viestikapula ja mahdollisuus kehittää ja keksiä.

Kehittää ja keksiä mitä?

Varmaankin älykkyys periytyy myös geneettisesti. Joitakin lahjakkuuteen liittyviä geenejä on onnistuttu paikallistamaankin. Yksikään niistä ei sivutöinään säätele ihonväriä” (Soininvaara).

Olipas harvinaisen tyhmää tekstiä. Vaikka älykkyyteen vaikuttavat geenit eivät "sivutöinään säätele ihonväriä", tämä ei mitenkään poista tilastollisesti erittäin merkittävää korrelaatiota rodun ja älykkyyden välillä.

ÄO-tutkimukset erilaisten etnisten ryhmien välillä on toteutettu tieteellisistä lähtökohdista katsottuna niin erilaisissa ympäristöissä, että niiden vertaileminen keskenään on täysin kestämätöntä.

ÄO-tutkimukset nimenomaan perustuvat sosiokulturaalisesta ympäristöstä riippumattomiin, neutraaleihin, abstraktia ajattelua mittaaviin testeihin.

Et siis tiedä ÄO-tutkimuksista mitään. Yrität vain epätoivoisesti kiistää niiden tuloksia ideologisista syistä.

Älykkyyttä on monenlaista: tunneälyä, sosiaalista älykkyyttä jne.

Irrelevanttia. Puhuttiin ÄO:sta.

hankkimalla ystäväksesi maahanmuuttajan saatat ehkä ymmärtää jotain enemmän elämän ja maailman monimuotoisuudesta sen sijaan, että kerta toisensa jälkeen tarkastelet kokonaisuuden kannalta yksittäisiä irrelevantteja tekijöitä, joista teet lapsellisia yleistyksiä.

Tilastot ovat nimenomaan kokonaisuuden kannalta olennaisia asioita kuvaavaa faktatietoa, jonka pohjalta voidaan tehdä erittäin perusteltuja, rationaalisia yleistyksiä.

Sen sijaan joku yksittäinen ystäväksesi hankkimasi maahanmuuttaja ei anna sinulle mitään yleispätevää tietoa maahanmuuttajista populaatiotasolla.

Kannustetaan maahanmuuttajia keräämään mustikoita sen sijaan,

Kukaan ei siis saa kritisoida maahanmuuttajien avuttomuutta, vähä-älyisyyttä, assimilaatiokyvyttömyyttä ja -haluttomuutta ja sosiaaliviranomaisten harrastamaa hysteeristä holhousta?

että agitoidaan nuorempia väkivaltaisuuksiin heitä vastaan.

Kuka on agitoinut ja ketä?

Mitä enemmän on väkivaltaa ja sotia, sitä enemmän ongelmia. Vai onko rauha saapunut Bagdadiin? Tuleeko se pommittamalla Iran?

Miten tämä liittyy asiaan eli Suomessa harjoitettuun maahanmuutto- ja monikulttuurisuuspolitiikkaan, maahanmuuttajien rikollisuuteen ja tiettyjen etnisten ryhmien assimilaatiokyvyttömyyteen ja -haluttomuuteen?

Kuten maahanmuuttajien, sinunkin kuuluu elää maassa maan tavalla. Silloin ei ole sopivaa agitoida yhtä väestönryhmää vastaan. Se on lakiemme vastaista.

Kuka on agitoinut ja ketä ja miten?

Sopeutuminen vieraaseen kulttuuriin tapahtuu pikkuhiljaa.

Mustalaiset ovat asuneet täällä 500 vuotta eivätkä ole vieläkään sopeutuneet. Meneekö somalien sopeutumiseen kenties tuhat vuotta vai kymmenentuhatta vuotta?

Suomeen ei ole keskittymässä valtavia siirtolaisten kommuuneja.

Ai ei vai? Jo nyt on ainakin Helsingissä ja Turussa tuhansien asukkaiden kaupunginosia, joissa maahanmuuttajien osuus asukasluvusta on yli 20%. Mitä enemmän Suomeen tulee maahanmuuttajia, sitä pidemmälle ghettoutuminen ja slummiutuminen etenee.

On myös turha etsiä populistisia uhkakuvia muualta ja pelotella ihmisiä niiden kautta.

Jos Suomessa olisi yhtä paljon maahanmuuttajia kuin Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Ranskassa ja Britanniassa, miksi ne eivät aiheuttaisi täällä samoja ongelmia kuin siellä?

Anonyymi kirjoitti...

Mikko Ellilä kirjoitti...

“Opponenttimme tajunnanvirta pulppuaa taas yli äyräiden. Tällä kertaa hän mm. sanoo tilastoja yksittäistapauksiksi. Samalla hän edelleen kehottaa meitä hankkimaan afrikkalaisia ystäviä ja vetämään näiden käytöksestä johtopäätöksiä satojen miljoonien afrikkalaisten käytöksestä”

Ei vaan älkää hankkiko yhtään maahanmuuttajaa ystäväksenne ja tehkää heidän käytöksestä johtopäätöksiä. Haloo!!! Onko ketään kotona? Kun ei mene perille niin ei.

Mikko Ellilä, etkö ymmärtänyt että parodioin edellisessä viestissä tapaasi argumentoida? Suurin osa vastaväitteistä oli tehty sinun käsialaasi mukaillen.

Esimerkki:

Kysy Osmo Soininvaaralta kuinka erilaisia tilastoja kannattaa tulkita.

Huolimatta tilastotieteen opinnoistaan Soininvaara ei osaa tai halua lukea tilastotietoja. Soininvaara mm. valehteli äskettäin omassa blogissaan, että somalien korkea työttömyys (alle 10% somaleista on työssäkäyviä) johtuu suomalaisten rasismista.

Mielenkiintoinen on myös Sorbonnen yliopiston tutkimus, jossa yrityksille lähetettiin sama työhakukaavake samalla ansioluettelolla varustettuna. Ainoana erona näissä hakemuksissa oli sitten joko ranskalainen nimi, tai pohjoisafrikkalainen. Kutsu työhaastatteluun tuli viisi kertaa useammin kun paperissa oli ranskalainen nimi. Ranskalainen siis työllistyy jo lähtökohdallisesti viisi kertaa paremmin kuin maahanmuuttaja.

Väärin. Ranskalaisten saamat kutsut työhönhaastatteluihin eivät selitä eroa ranskalaisten ja afrikkalaisten työttömyysasteen välillä.

Esimerkki loppuu

Olen myös TARKOITUSELLA kirjoittanut: “Virolaiset syyllistyvät raiskauksiin SUHTEELLISESTI useammin kuin somalit (lue kaikki maailman afrikkalaiset ja tummaihoiset ympäri maailmaa?).”

...sillä tämä on ainoa todellinen argumentti, mikä Mikolla on. Tähän hän haluaa puuttua. Itse asiassa, jos tarkastelette aiempia keskusteluja aiheesta erilaisissa blogeissa, huomaatte että tätä rasismin puolustajat käyttävät todistusaineistonaan puoltaakseen tieteellisesti kestämättömiä väitteitään. Aina puututaan sanaan SUHTEELLISESTI. Tästä myös kumpuaa epävarman Mikko Ellilän itsevarmuus. Reppana!

Mikko, sinua on naurettavan helppoa lukea kuin avointa kirjaa. Olet vain luullut pystyväsi takertua tähän typerään yksityiskohtaan. Olen tosin jo aiemmin pyrkinyt monipuolisempaan keskusteluun kuin “ulkomaalaisten tekemät rikokset raportti”. Tilastot toki antavat jotain osviittaa, mutta se ei tue eikä todista yleistyksiänne jonkin väestön osan tyhmemmyydestä tai agressiivisuudesta puhumattakaan etnisistä eroista Syyt löytyvät muualta. Köyhyys, ulkomaalaisten ryhmien pienuus ja tilastojen väärentyminen, suomalaisten rikosten tuomitsemattomuus, vieras yhteiskunta, mahdolliset muut maastamuuttoon liittyvät tekijät. Tässä avaimia todellisuuden tarkastelulle tilastoja viilatessa. Ei jostain syystä mene teidän kaaliin. Miksi? Kannattaa myös harkita lukemiseksi koskien aihetta tieteelliset tilastot tieteen filosofian muotona ja kuinka niitä kannattaa tulkita. Sen verran jo alan sääliä maahanmuuttajia että en toivo enää teidän keverustuvan heidän kanssaan. AÖ -tutkimuksiin liittyvät kommenttini lukija voi lukea aiemmista kirjoituksistani, en todellakaan aio toistaa niitä uudelleen, uudelleen ja ... Vain mikko jaksaa hokea:

“maahanmuuttajat tekevät raiskauksia 20 kertaa enemmän per capita kuin suomalaiset ja somalit tekevät ryöstöjä yli 100 kertaa enemmän per capita kuin suomalaiset.”

Kaikki muut Mikon väittämät koskevat sienien syömistä, marxilaisuutta, vähä-älyisiä neekereitä ja jopa oikeinkirjoitusta.

Skinejä ei ole enää olemassa? Mikko tietää jotain naisena olemisesta Suomessa ja arabimaissa? Elämästä Somaliassa? Romanien kokemuksista Suomessa? Kolonialismista? (Miten niin kuka ryöstänyt ja mitä?)

On myös huolestuttavaa todeta ettei Mikko vastaa mihinkään todellisiin kysymyksiin, joita olen esittänyt, saatikka kykene yhdistelemään asioita osaksi suurempaa kokonaisuutta. Suomi ei siis ole hänen ajatusmaailmassaan yksittäinen saareke, vaan kaikki nämä asiat ovat toisistaan riippumattomia. Miksi? Sillä Mikolla ei ole muita argumentteja kuin hänen itsensä itselleen sopivaksi tulkitsemat tilastot?

“Tilastot ovat nimenomaan kokonaisuuden kannalta olennaisia asioita kuvaavaa faktatietoa, jonka pohjalta voidaan tehdä erittäin perusteltuja, rationaalisia yleistyksiä.”

Älykkyyden määritelmä on edelleen Mikolla täysin hakusessa, ja ai niin, asioiden yhdistelemättömyydestä:

“Älykkyyttä on monenlaista: tunneälyä, sosiaalista älykkyyttä jne.” (Minä)

“Irrelevanttia. Puhuttiin ÄO:sta.”

Muuten Mikon argumentoinnit ovat tätä luokkaa:

“Kukaan ei siis saa kritisoida maahanmuuttajien avuttomuutta, vähä-älyisyyttä, assimilaatiokyvyttömyyttä ja -haluttomuutta ja sosiaaliviranomaisten harrastamaa hysteeristä holhousta?”

“Kuka on agitoinut ja ketä?”

“Kuka on agitoinut ja ketä ja miten?”

“Mustalaiset ovat asuneet täällä 500 vuotta eivätkä ole vieläkään sopeutuneet. Meneekö somalien sopeutumiseen kenties tuhat vuotta vai kymmenentuhatta vuotta?”

“Jo nyt on ainakin Helsingissä ja Turussa tuhansien asukkaiden kaupunginosia, joissa maahanmuuttajien osuus asukasluvusta on yli 20%. Mitä enemmän Suomeen tulee maahanmuuttajia, sitä pidemmälle ghettoutuminen ja slummiutuminen etenee.

“Jos Suomessa olisi yhtä paljon maahanmuuttajia kuin Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Ranskassa ja Britanniassa, miksi ne eivät aiheuttaisi täällä samoja ongelmia kuin siellä?”

Pilli, Pulla ja Jouko onnistuvat sitten vielä mallikkaammin. Tässä Joukoa:

“Afrikan avustaminen passivoi neekereitä. Tämän totuuden myöntävät itsekin. Vaan se uhristatus. Että valkoisella miehellä on velvollisuus elättää musta mies pystyyn. No way. Vapautuisi meillekin kipeästi tarvitsemiamme varoja terveyden-ja vanhusten huoltoon. Siellä jatkuvasti valitellaan rahanpuutetta mutta ulkomaalaismenojen puolella on millä mällätä. Mahdetaanko niitä edes budjetoida. Piikki on aina auki kun on kysymys pakolaisista ja kehitysavusta. Samoihin maihin, joista porukkaa tänne tulee, syydetään rahaa kehitysapuun. Eikö tässä ole aika paha dilemma? Vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee. Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.”

Viimeisestä lauseesta olen Joken kanssa samaa mieltä.

Tässä Pilliä ja Pullaa:

“Vielä sen verran haluaisin lisätä, että jos lähdetään pelaamaan peliä nimeltä historia, niin olisi hyvä muistaa että muslimit yrittivät valloittaa Euroopan ennen yhtäkään ristiretkeä.Monikulttuuri tekee suomesta turvattomamman. On päivänselvää että nyt ollaan menossa kohti yhdysvaltojen mallia, ja siellä rasismi on kestoaihe, ja ei väliä mitä valkoinen siellä tekee niin mustat pitävät uhristatuksestaan kynsin ja hampain kiinni. Sama kehitys on täällä tulossa. Kun tarpeeksi monta kertaa paskaa lentää suuntaan ja toiseen, kukaan ei enää välitä kuka sen aloitti, mutta varmuudenvuoksi syytetään itseämme. Meille tulee etnogettot ja levottomammat elinympäristöt monikulttuurin myötä. ”

“Löytääkö somali geeniensä ja ympäristönsä puolesta paremmin sossunluukulle kuin marjametsään?.”

Pyrin auttamaan teitä?

Anonyymi kirjoitti...

"Syyt löytyvät muualta. Köyhyys, ulkomaalaisten ryhmien pienuus ja tilastojen väärentyminen, suomalaisten rikosten tuomitsemattomuus, vieras yhteiskunta, mahdolliset muut maastamuuttoon liittyvät tekijät."

Sinulla oletettavasti on myös joitain todisteita näille seikoille?

Tekevätkö esim. somalit siis prosentuaalisesti vähemmän rikoksia maissa joita heitä on enemmän, jos vääristymä johtuu heidän vähäisestä määrästään Suomessa?

'mahdolliset muut maastamuuttoon liittyvät tekijät' = siis maahanmuuttaja on ollut pahoinpitelijä tai raiskaaja jo kotimaassaan? Miksi tällainen henkilö sitten on vielä täällä niitä tilastoja vääristämässä eikä ole karkoitettu?

Muidenkin väitteiden osalta voisit esittää joitain perusteluja tai lähdeviitteitä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Mikko Ellilä,

Pyydän, ettet enää koskaan tule Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan kirjaston (U35) tietokoneille kirjoittelemaan näitä älyllisesti ala-arvoisia blogikommenttejasi.

Kyseiset koneet on tarkoitettu tiedekunnan ja yliopiston opiskelijoiden työskentelyyn, ei pikkunatsien kehärunkkaukseen. Mikäli et ole onnistunut hankkimaan itsellesi opiskelupaikkaa, et ole enää tervetullut akateemisen tiedeyhteisömme työskentelytiloihin.

Jos vielä kerran tapaan sinun epämiellyttävän naamasi ja heiveröisen runkosi kyseisiltä koneilta samoissa puuhissa, pyydän jotain kirjaston henkilökuntaan kuuluvaa poistamaan sinut paikalta tai teen sen itse. Se tulee olemaan helppoa, usko pois.

Anonyymi kirjoitti...

"Tekevätkö esim. somalit siis prosentuaalisesti vähemmän rikoksia maissa joita heitä on enemmän, jos vääristymä johtuu heidän vähäisestä määrästään Suomessa?"

Hm... tekevätkö somalit sitten 100% enemmän raiskaksia yhteiskunnassa ja maissa joissa heitä on enemmän? Perusteluja?

"Muidenkin väitteiden osalta voisit esittää joitain perusteluja tai lähdeviitteitä."

Kiireinen aikataulu, valitan. Myös motivaation puute listalla vallinneen keskustelun tason johdosta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos olet sama anonyymi kuin aikaisemmin tähän threadiin kirjoitellut, niin keskustelun alhaisesta tasosta saat kyllä pääasiassa kiittää itseäsi.

Mikset muuten voi käyttää jotain nimimerkkiä?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Anonyymilla opponentillamme ei edelleenkään ole mitään argumentteja.

Ei vaan älkää hankkiko yhtään maahanmuuttajaa ystäväksenne ja tehkää heidän käytöksestä johtopäätöksiä. Haloo!!! Onko ketään kotona? Kun ei mene perille niin ei.

Taas tätä jankutusta. Ei näköjään mene sinulle perille se ero yksittäistapauksien (=omat kaverit ja heidän käytöksensä) ja yhteiskunnan kokonaiskuvan (=mm. tilastot) välillä.

Olen myös TARKOITUSELLA kirjoittanut: “Virolaiset syyllistyvät raiskauksiin SUHTEELLISESTI useammin kuin somalit (lue kaikki maailman afrikkalaiset ja tummaihoiset ympäri maailmaa?).”

...sillä tämä on ainoa todellinen argumentti, mikä Mikolla on. Tähän hän haluaa puuttua. Itse asiassa, jos tarkastelette aiempia keskusteluja aiheesta erilaisissa blogeissa, huomaatte että tätä rasismin puolustajat käyttävät todistusaineistonaan puoltaakseen tieteellisesti kestämättömiä väitteitään. Aina puututaan sanaan SUHTEELLISESTI.


Miten niin? Puhut ihan sekavia.

Paljonko väität a) virolaisten, b) somalien, c) suomalaisten tekevän raiskauksia per capita? Mikä on lähteesi?

Mikko, sinua on naurettavan helppoa lukea kuin avointa kirjaa.

Skitsofreenikoilla on tyypillisesti sellainen harha, että he pystyvät lukemaan toisten ajatuksia.

Tilastot toki antavat jotain osviittaa, mutta se ei tue eikä todista yleistyksiänne jonkin väestön osan tyhmemmyydestä tai agressiivisuudesta puhumattakaan etnisistä eroista

Tilastot eivät ainoastaan "anna osviittaa", vaan ne nimenomaan kertovat mm. etnisistä eroista juurikin yleisellä tasolla eli populaatiotasolla.

Skinejä ei ole enää olemassa?

Missä olet viimeksi nähnyt skinejä ja milloin? Kuinka paljon luulet niitä olevan Suomessa? Miten paljon luulet niiden hyökkäilevän fyysisesti maahanmuuttajien kimppuun?

Mikko tietää jotain naisena olemisesta Suomessa ja arabimaissa?

Aivan ilmiselvästi tiedän siitä paljon enemmän kuin sinä, koska sinähän kuvittelet naisten aseman olevan arabimaissa yhtä hyvä kuin Suomessa. Tämä osoittaa sinun olevan täysin vailla mitään todellisuudentajua.

Rikosoikeudenkäynti 3.12.2007 kirjoitti...

Tämä on totuus tie ja käräjäoikeustilanne 3.12.2007

Tervetuloa käräjille

Maahanmuuttajien ykköskuningas the most attractive man in Finland his royal highness Sylvain Aristide Kipre syytteessä "Laiton uhkaus"

Maahanmuuttajarikollisten ja rikosten uhri Seppo Lehto

Anonyymi kirjoitti...

No niin...

Suvaitsevaisto on sanonut sanansa.

Niitä oikeita vihollisia odotellessa on kiva huomata se, kuinka paljon omien kanssakansalaisten parhaimmista ja intellektuelleimista voimista löytyykään tukea yhteisöllisyydelle - ja etenkin sille kuuluislle suvaitsevaisuudelle.

Voimia pojat.

Kullervo

Anonyymi kirjoitti...

"valtiot. yo. sanoi...
Hyvä Mikko Ellilä,

Pyydän, ettet enää koskaan tule Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan kirjaston (U35) tietokoneille kirjoittelemaan näitä älyllisesti ala-arvoisia blogikommenttejasi.

Kyseiset koneet on tarkoitettu tiedekunnan ja yliopiston opiskelijoiden työskentelyyn, ei pikkunatsien kehärunkkaukseen. Mikäli et ole onnistunut hankkimaan itsellesi opiskelupaikkaa, et ole enää tervetullut akateemisen tiedeyhteisömme työskentelytiloihin.

Jos vielä kerran tapaan sinun epämiellyttävän naamasi ja heiveröisen runkosi kyseisiltä koneilta samoissa puuhissa, pyydän jotain kirjaston henkilökuntaan kuuluvaa poistamaan sinut paikalta tai teen sen itse. Se tulee olemaan helppoa, usko pois."

... sanoi Suuri ja Mahtava Sananvapauden Puolustaja. Tuollaiset haluaisivat sensuroida koko internetin jos heillä olisi valtaa. Onneksi ei ole, vielä. Vapaa netti on piikki tuollaisten lihassa. Sama koskee valtaa pitäviä. Särkyy kuva utopistisesta maailmasta pahemman kerran. Ja me joskus aikoinaan vapauduimme kommunismista,reaalisosialismista ja suomettumisesta. Nyt on uudet aatteet vallalla mutta perustyyli on sama. Mutta se koira älähtää johon kalikka sattuu. Taitaa tehdä tosi kipeää Mikko Ellilän heittämät kalikat.

Anonyymi kirjoitti...

Opponentti-anonyymi (erona tämän kirjoittavaan anonyymiin) kirjoitti:

"Virolaiset syyllistyvät raiskauksiin suhteellisesti useammin kuin somalit (lue kaikki maailman afrikkalaiset ja tummaihoiset ympäri maailmaa?)."

Johon palstanpitäjä että:

"Mikähän mahtaa olla lähteesi tuolle hyvin omituiselle väitteellesi?

Minun tietoni rikostilastoista tulevat oikeusministeriön internetsivuilta. Linkit olen tarjonnut moneen kertaan sekä vanhassa että uudessa blogissani."

Kävin annetulla lähteellä (http://www.optula.om.fi/uploads/nul786y.pdf). Siellä kerrottiin:

"...vuonna 2005. Ulkomaalaisten tekemiin ryöstöihin
epäillyistä lähes 40 % oli somaleja. Lähes kaikki somalialaisten suorittamat
ryöstöt tapahtuivat Helsingissä, missä somalialaisnuorten ryhmä syyllistyi
poikkeuksellisen moniin ryöstö- ja pahoinpitelyrikoksiin. Virolaiset olivat
puolestaan ulkomaalaisista muita useammin (27 % ulkomaalaisepäillyistä)
epäiltynä raiskauksista."

Somaliesimerkki tuntuu aavistuksen tarkoitushakuiselta, koskapa se perustuu poikkeusvuoden pienen porukan aiheuttamaan piikkiin. Virolaiskysymys on aika epäselvä. Jos Virolaiset ovat muita (ulkomaalaisepäiltyjä) useammin epäiltynä raiskauksesta, tarkoittaako se, että absoluuttisesti vai suhteellisesti? Jos (ja ilmeisesti) absoluuttisesti, kertoo se ainakin sen, että raiskaavat (eikunsiis ovat syytettynä raiskauksesta) suhteessa selvästi useammin kuin venäläiset.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ei jumalauta. Se trolli on täällä siis väittänyt virolaisten syyllistyvän raiskauksiin "suhteellisesti enemmän kuin somalit" sillä naurettavalla perusteella, että virolaisten prosentuaalinen osuus raiskaajista on suurempi kuin somalien. Suomessa asuu noin 20.000 Viron kansalaista ja noin 4.000 Somalian kansalaista. Somalien pitäisi siis tehdä raiskauksia viisi kertaa niin paljon per capita kuin virolaiset, jotta virolaisten osuus raiskaajista ei olisi suurempi kuin somalien.

Mainittakoon nyt vielä kerran, että maahanmuuttajat keskimäärin tekevät n. 20 kertaa niin paljon raiskauksia per capita kuin suomalaiset. Täällä trollaava idiootti yrittää vähätellä tätä suunnatonta diskrepanssia maahanmuuttajien rikollisuuden ja suomalaisten rikollisuuden välillä sillä perusteella, että 20.000-henkinen virolaispopulaatio tekee absoluuttisesti enemmän raiskauksia kuin 4000-henkinen somalipopulaatio. Ihmettelen tätä logiikkaa.

Sivumennen sanottuna Suomessa rikoksia tekevät Viron kansalaiset ovat disproportionaalisen usein etnisesti venäläisiä, georgialaisia, armenialaisia ym. Neuvostoliiton imperialistisen hallinnon Viroon rahtaamia väestöaineksia.

Anonyymi kirjoitti...

Somaliporukan aiheuttama piikki 2005 nostaa esiin kysymyksen.
Jos tiedettiin että tietty somaliporukka riehuu Helsingissä niin merkittiinkö tämän porukan tekemiin rikoksiin epäillyiksi samat henkilöt = ko. ryhmä, vai oletettiinko tekijöiden olevan aina eri henkilöitä, riippumatta rikosten välisestä matkasta ja ajasta? Ensimmäisessä vaihtoehdossa saman ryhmän tekemät rikokset eivät heilauta tilastoa suuntaan eivätkä toiseen. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa yksittäisen ryhmän tekemät rikokset pystytään tietyissä rajoissa siivoamaan aiempien tietojen perusteella. Tällöin epäiltyjä somaleja 1000 somalia kohti olisi 250-290, vuosittainen vaihtelu huomioiden.

Samainen anonyymi valitteli myös sitä että keskusteluissa käytetään käsitettä suhteellisuus eli puhutaan suhdeluvuista. Suhdeluku on juuri se millä asioita voidaan verrata keskenään. Kilohinta on suhdeluku. Verratessa eri vuosien hintoja keskenään ne lasketaan suhteessa kuluttajahintaindeksiin. Kun verrataan populaatioiden syntyvyyttä, kuolleisuutta, tai vaikkapa rikollisuutta keskenään suhteutetaan ne populaatioiden kokoon.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tämän verran, vaikka olen tyytyväinen etten ole enää jatkanut kirjoittelua tänne.

Keskustelu ei ole edennyt. Olen jo alusta asti kritisoinut keskustelun tasoa alhaiseksi, sillä se kesityy joko rikostiastoihin joita täällä tulkitaan aivan miten sattuu, tai Mikko Ellilän käsitykseen ÄO:stä, jonka hän iloisesti sitoo ihmisten geeneihin (vaikka yhtään tälläistä älykkyyttä ja ihonväriä sätelevää geeniä hän ei ole edelleenkään meille kertonut).

Kaikenlisäksi nyt kannattaa taas tässä vaiheessa palata ja lukea uudestaan anonyymin viestejä, sen sijaan että laitetaan sanoja hänen suuhunsa, eli väitetään sellaista mitä hän ei ole väittänyt.

Olen mm. nauranut sille että keskustelu pyörii sanan "suhteellisesti" ympärillä ja jopa mainiosti ennakoin siitä etukäteen Lukekaapahan viestit uudestaan!

Lopetin kirjoittamisen tänne juuri siksi, että huomasin ettei viestejäni luettu/ymmärretty saatika asioihin vastattu. Toki nyt ymmärrän kun luen "ihmeellisiä" tulkintojanne, ei pelkästään koskien ministeriön raporttia rikostilastoista, vaan myös käsitystä älykkyydestä, historiasta ja jo pelkästään tällä listalla esitetyistä argumenteista, että on ajanhukkaa käydä keskustelua näistä asioista täällä.
(Huom! en lopeta sen takia että joku on asioista kanssani erimieltä vaan siksi, ettei keskustelun taso vastannut odotuksiani.) Jotta viimeinen sana jäisi teille, syytän siitä "tietenkin" vain itseäni.

En enää jatka missään muotoa tänne listalle kirjoittamista. Ihmisiä kun olemme kaikki, vastasitte juuri niitä ennakkoluulojani rasistisesti ajattelevista ihmisistä, onneksi minulla ei ole ennakkoluuloja maahanmuuttajia kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Erkki Toivanen toteaa

Siis Erkki Toivanen on niinku rasisti. Vitsiku Erkkiki olis joskus käynyt ulkomailla tai ystävystynyt jonkun ulkomaalaisen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Se siitä se hyvä puoli onkin, että nämä Ällölät yms. ovat niin onnettomia veikkosia, että heillä ei jo senkään vuoksi ole oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia saada ajatuksiaan esille missään konkreettisessa yhteydessä.
Ja myös lapsellisella vihakirjoittelullaan tekevät itsestään naurettavia pellejä, joiden esittämän ehkä hyvätkin ajatukset kaatuvat siihen...

Niin ja KakkaKekke tiedoksi vaan, että on niitä muitakin jotka osaa kirjoittaa kuin hässäkkä.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Sami Holmström kommentoikin jo tätä anonyymia trollaajaa varsin osuvasti. Esitän nyt itse vielä pari spesifiä kommenttia ihan vain analysoidakseni multikultiuskonnon kritiikin tukahduttamiseen pyrkivien fanaatikkojen argumenttien tasoa.

Olen jo alusta asti kritisoinut keskustelun tasoa alhaiseksi, sillä se kesityy joko rikostiastoihin joita täällä tulkitaan aivan miten sattuu,

Et ole osoittanut yhtäkään virhettä täällä esitetyissä rikostilastoissa tai niiden tulkinnoissa. Et yhtä ainoaakaan.

Sen sijaan sinun tulkintasi tilastoista sisältävät lukuisia logiikkavirheitä, jotka on eksplisiittisesti osoitettu.

tai Mikko Ellilän käsitykseen ÄO:stä, jonka hän iloisesti sitoo ihmisten geeneihin

Älykkyys on vahvasti geneettinen ilmiö. Tämä on havaittu tieteellisissä tutkimuksissa. Kyllä minä voin sanoa iloisesti kannattavani tieteellistä tutkimusta ja hyväksyväni tutkimustulokset. Te uskovaiset ette niitä hyväksy, vaan haluatte kiistää tieteellisten tutkimusten tulokset uskonnollisin perustein.

(vaikka yhtään tälläistä älykkyyttä ja ihonväriä sätelevää geeniä hän ei ole edelleenkään meille kertonut).

En ole koskaan väittänyt, että samat geenit säätelisivät älykkyyttä ja ihonväriä. Tuo on siis olkinukkeargumentti, jonka olet selvästi kopioinut Osmo Soininvaaralta. Soininvaara nimittäin kyhäsi täsmälleen saman olkinuken blogissaan jokin aika sitten.

Olen mm. nauranut sille että keskustelu pyörii sanan "suhteellisesti" ympärillä ja jopa mainiosti ennakoin siitä etukäteen


Käytät sanoja väärin, kirjoitat sekavasti ja sitten "jopa mainiosti ennakoit" sekavan kirjoittamisesi herättämää kritiikkiä. Berde ry:n somalit voisivat vastaavasti "mainiosti ennakoida" huonon suomenosaamisensa herättämää kritiikkiä.

Toki nyt ymmärrän kun luen "ihmeellisiä" tulkintojanne, ei pelkästään koskien ministeriön raporttia rikostilastoista, vaan myös käsitystä älykkyydestä, historiasta ja jo pelkästään tällä listalla esitetyistä argumenteista, että on ajanhukkaa käydä keskustelua näistä asioista täällä.


Et ole osoittanut yhtäkään virhettä täällä esitetyissä rikostilastoja, älykkyyttä tai historiaa koskevissa väitteissä tai täällä käytettyjen argumenttien loogisuudessa. Et ole pystynyt löytämään edes yhtä ainoaa virhettä mistään.

Tulet vain tänne lällättelemään lapsellisesti tyyliin "te ootte ihan tyhmii" pystymättä lainkaan sanomaan, mitä asiavirheitä me olemme sinun mielestäsi tehneet. Et ole pystynyt löytämään yhtä ainoaa virhettä mistään tekstistäni tai muiden tässä keskustelussa samalla puolella olleiden teksteistä.

vastasitte juuri niitä ennakkoluulojani rasistisesti ajattelevista ihmisistä,

Edelleenkään sinulla ei siis ole yhtäkään argumenttia. On nimittäin meidän väitteidemme loogisen pätevyyden kannalta täysin yhdentekevää, vastaammeko me jollakin tavalla sinun ennakkokäsityksiäsi multikultiuskonnon kritisoijista eli "rasisteista".

onneksi minulla ei ole ennakkoluuloja maahanmuuttajia kohtaan.

Ooo... Ei ole ennakkoluuloja... Ooo...

Sinunkaltaisiasi ihmisiä kuvaamaan on keksitty termi moraalisäteilijä: sinä kuvittelet säteileväsi korkeamman moraalin valoa, koska olet omasta mielestäsi "ennakkoluuloton" ja "suvaitsevainen".

Sinulla kyllä todellisuudessa on maahanmuuttajia koskevia ennakkoluuloja eli tietoon perustumattomia ennakkokäsityksiä: luulet perusteettomasti maahanmuuttajien olevan paljon rehellisempiä, älykkäämpiä ja sivistyneempiä kuin he todellisuudessa ovat.

Sinähän mm. väitit naisten aseman olevan arabimaissa yhtä hyvä kuin Suomessa. Tämä osoittaa täydellistä tietämättömyyttä maahanmuuttopolitiikan kannalta relevanteista yhteiskunnallisista ja kulttuurisista eroista esim. Euroopan ja Lähi-idän välillä. On hyvä, että moraalisäteilijöiden totaalinen tietämättömyys asioista paljastuu näin räikeästi.

Argumenttiesi typeryys näkyy kuitenkin kenties kaikkein räikeimmin juuri siinä moneen kohteen havaitussa virheessäsi, että et lainkaan ymmärrä eroa yksittäisten anekdoottien ja väestötason tilastollisten korrelaatioiden välillä. Luulet voivasi kumota miljoonien ihmisten populaatioissa havaitut tilastolliset korrelaatiot viittamalla yhden käden sormilla laskettaviin henkilökohtaisiin anekdotaalisiin kokemuksiin. Tuollainen järjettömyys on suorastaan järkyttävää, mutta hyvin tyypillistä multikultiuskovaisille.

Anonyymi kirjoitti...

touko kirjoitti:
"Jos tiedettiin että tietty somaliporukka riehuu Helsingissä niin merkittiinkö tämän porukan tekemiin rikoksiin epäillyiksi samat henkilöt = ko. ryhmä, vai oletettiinko tekijöiden olevan aina eri henkilöitä, riippumatta rikosten välisestä matkasta ja ajasta?"

Eihän kyseisessä tilastossa mitään "oleteta". Tilasto ei ota antaa rikosten jakautumiseen eri yksilöiden välillä. Siitä ei, ikävä kyllä, ole saatavilla tilastoa. Siis: tilaston kannalta on yhdentekevää syytetäänkö yhtä somalialaista (ruotsalaista/papua-uusiguinealaista jne.) kymmenestä vuoden aikana suoritetusta rikoksesta, vai kymmentä kyseisen maan kansalaista yhdestä rikoksesta kutakin. Kaikki menevät kyseisen maan kansalaisten piikkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ellilä:
"Älykkyys on vahvasti geneettinen ilmiö. Tämä on havaittu tieteellisissä tutkimuksissa."

Antaisitko pari viitettä tieteellisiin tutkimuksiin (siis tieteellisiin julkaisuihin, riippumatta siitä, saako niitä netissä tavallinen pulliainen auki).

Anonyymi kirjoitti...

Argumentointivirhe=
Olkiukko=
Relevantti=

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi pyysi viitteitä Ellilän väitteeseen:
"Älykkyys on vahvasti geneettinen ilmiö. Tämä on havaittu tieteellisissä tutkimuksissa."

Siis pari viitettä ihan oikeasti tieteellisiin tutkimuksiin. Tekijät, artikkelin nimi, missä lehdessä julkaistu jne. Antaapa tulla... jos pystytte.

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa, huomasin vasta nyt, että tuo anonyymin pyyntö oli jo lokakuulta. Eli ei löydy Ellilältä tietoa.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Löytyy tietoa, mutta tapanani ei ole perustella painovoimalain kaltaisia yleisesti tunnettuja itsestäänselvyyksiä antamalla runsaita lähdeluetteloita. Voit ihan itsekin käyttää Googlea:
http://img337.imageshack.us/img337/6914/bartsimpsongeneratorphpky0.gif

Mikko Ellilä kirjoitti...

Siis
http://tinylink.com/?njgRVfCAfy

Anonyymi kirjoitti...

Ei piä ihan pelleksi heittäytyä. Voihan sitä väittää mitä vaan ja viitata bartsimpsoneihin tai "painovoiman kaltaisiin itsestäänselvyyksiin", mutta kenen näistä pitäisi vakuuttua? Onko kirjoitukset suunnattu pelkästään "neekerinälyisille"?