perjantai 14. toukokuuta 2010

Sokea kana löytää jyvän: Paatero huolissaan ulkomaalaisten rikollisuudesta

Yle:

Paatero huolissaan järjestäytyneestä rikollisuudesta

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan Suomi on tähän mennessä päässyt vähällä järjestäytyneen rikollisuuden suhteen, mutta tulevaisuus huolettaa.

Paateron mukaan ulkomailta on leviämässä Suomeen kovempia järjestäytyneen rikollisuuden toimintapoja. Poliisin ja muiden viranomaisten uhkailu on aiemmin ollut Suomessa vähäistä, mutta nyt merkkejä uhkailun yleistymisestä on nähtävissä, hän sanoo.

Toinen selkeä kehityssuunta ovat niin sanotut "hit and run"-rikokset. Rikolliset tulevat naapurimaista Suomeen, tekevät rikoksia ja pyrkivät nopeasti pois. Näin toimivat esimerkiksi viime syksyn ruotsalaiset pankkiautomaattien räjäyttelijät.

Jengiytyminen uhkana

Myös uusien rikollisjärjestöjen tulo Suomeen on Paateron mukaan vakava uhkakuva. Etnisten rikollisjengien leviäminen muista pohjoismaista Suomeen on maahanmuuttajaväestön kasvaessa jopa todennäköistä, Paatero sanoo.

Jengiytymisen riskiryhmää ovat erityisesti toisen polven maahanmuuttajat.


Tämä on se sama poliisiylijohtaja Mikko Paatero, joka aiemmin on ollut Anne Holmlundin, Ritva Viljasen, Tuija Braxin, Astrid Thorsin ja Mika Illmanin juoksupoika, rasismin vastainen ristiretkeläinen eli kansalaisten mielipiteiden innokas sensuroija ja laittomasti maassa oleskelevien ulkomaalaisten karkoittamisen vastustaja.
1 kommentti:

Juhnu Lankinen kirjoitti...

Paatero ehdotti lääkkeeksi tehokkaampaa kotouttamista. Vielä ei kuulemma ole liian myöhäistä.