torstai 27. toukokuuta 2010

Monikulttuurisuuskeskustelua Hbl:n yleisöpalstalla

maahanmuuttoministeri Astrid Thors


Jatkokeskustelua artikkelin Huvudduk en självklarhet yleisöpalstalla:


Hans 25.5 2010 kl. 21.20

Det är värkligen intressant, att människor inte förstår att mångkulturism är en politisk ideologi. Denna ideologi gör Finland mindre effektiv och svårt att förutse. At the end of the day där ska bli olika regler inom olika grupper. Och alla är glada?


sarah 26.5 2010 kl. 1.00

"Nej det handlar om religiös symbol i deras fall huvudduk, i vårt fall kors".
Nej, huvudduken och deras långa kjolar är för att kvinnan inte får inleda nån man i frestelse och de får inte visa sitt hår eller någon bar kroppsdel för männen. SJUKT!!!



Namnlös 26.5 2010 kl. 8.23

I.S 25.5 2010 kl. 18.58

I.S. himlar sig och undrar vad för fel det är med en huvudduk. Huvudduken är irrelevat i sig. Problemet är att man inför olika regler för elever på basen av den tro deras föräldrar representerar. Detta leder inte till integration, utan till ökad segregation och i slutändan konflikter. Samtidigt ges religionen en större roll i vårt samhälle, än vad den tidigare haft. Religionen var på god väg att förpassas helt och hållet till marginalerna. Nu är den på väg tillbaka. Tyvärr.


Namnlös 26.5 2010 kl. 8.33

Multikulturism

Precis som Hans konstaterar, är multikulturism en ideologi. Samtidigt som Afrikas misär och konflikter anses förorsakade av multietniska samhällen, skapade av europeer som drog gränser hur de tyckte, så skall multietninska samhällen i Europa vara en källa till rikedom. I tidningarna får vi läsa om hur invandrargrupper slåss sinsemellan på flyktingförläggningar, även om multikulturism per defition skall medföra lycka. Ingenting tycks tala för multietniska samhällen. Ändå vill man aktivt göra ett av Finland?



Vakna upp gott folk. 26.5 2010 kl. 10.20

Det är dags att dra en gräns någonstans.

Ultraliberalerna & feministerna sågar av grenen de själva sitter på i sin toleransiver. De religiösa fundamentalisternas krav kommer ju att eskalera i proportion till hur många som importeras.
Huvudduk är en självklarhet? När kommer kraven på att slippa vissa skolämnen (ex. religions- & sexualundervisning)?
Detta är ju en "självklarhet": http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/12/02/skolk-i-islams-namn-%E2%80%93-vad-ska-skolan-gora/

ICA-kuriren har i nummer 46 (9 november) ett reportage med rubriken: Skolk i islams namn – vad ska skolan göra? Man berättar om Vattudalsskolan i det lilla Strömsund i norra Jämtland som fått ett tillskott av 70 uzbekiska invandrarbarn. Många av dessa kommer från islamskt troende familjer som nu motsätter sig sexualundervisning, religionsundervisning, idrott, simning, bild- och musik-lektioner. Skolverkets råd till skolan är “dialog med föräldrarna”, vilket endast lett till mer och allt trassligare individuella särlösningar. Flickor i 8:an och 9:an går i nikab (endast ögonen syns). Skolans rektor Lars Rönnerstrand säger att de nu nått vägs ände.

Vissa segregerar ju ut sig själva. Detta är olyckligt då utbildning behövs - i Borlänge kommun var t.ex. 53% av de nyanlända vuxna analfabeter [http://tinyurl.com/39v4ljh]!


Truth hurts my dear 26.5 2010 kl. 10.21

Läsvärt om mångkultur! http://snaphanen.dk/2010/05/23/s%C3%B8ndagskronik-flykten-fran-mangkulturen/

"Utflyttningen från de mångkulturberikade kommunerna bildar ett mönster som borde göra kommunpolitikerna iskalla av fasa. Det är skatteunderlaget som flyttar, det vill säga de skötsamma, arbetande människorna, barnfamiljer och andra som bär upp vårt land. Kvar blir de som inte har något val – de som är för gamla, för sjuka eller för fattiga och rädda för att flytta. Och kvar blir bidragstagarna och svartjobbarna som inte bidrar med en skattekrona till de gemensamma utgifterna."


Namnlös 26.5 2010 kl. 10.47

53% analfabeter

Vad är nu det. 80-90% av somalierna som kommer hit som en följd av familjeåterföreningar är analfabeter (källa Jorma Vuorio, invandringsverkets överdirektör http://ohjelmat.yle.fi/mot/arkisto/mot_maahanmuuton_hinta/kasikirjoitus). Hur kan någon inbilla sig att dessa någonsin kommer att integreras och bli skattebetalare?



CA 26.5 2010 kl. 11.12

Tolerans?

I min mors hemstad Malmö vågar ingen jude bära varken kippa eller Davidsstjärna pga hot från muslimer, varken på gatan eller ännu mindre i skolan. Vill vi också ha det så?
Islam är ingen tolerant religion det finns många suror i koranen som är direkt hotfulla mot Kristna och Judar.
Kristna behandlas i många muslimska länder som andra klassens medborgare.
Märk även att en muslimsk kvinna får på inga vilkor gifta sig med en kristen enl. Islam då muslimkvinnan anses vara högrestående än den Kristna mannen. Kan vi då integrera dessa personer......?


Namnlös 26.5 2010 kl. 11.23

Homo Multikulturismis

I Sovjet ville man omdana människan till en Homo Sovjetikus, som i allt skulle sätta det kommunistiska samhället främst, och först därefter tänka på sig själv, sin familj och sina närmaste. Vi vet hur det gick. Nu tycks multikulturisterna vilja skapa en Homo Multikulturismis som tolererar och accepterar samt tycker att alla sedvänjor och åsikter är lika underbara. Hur mycket skada skall man hinna ställa till med, innan denna villfarelse neutraliseras?


Namnlös 26.5 2010 kl. 12.18

VI SKA INTE TA HÄNSYN!!!

Det är invandrarna som ska lyda under finska seder och bruk när dom kommer hit. BASTA!!!


peppe 26.5 2010 kl. 13.16

CA 26.5 2010 kl. 11.12
I stort håller jag med dig. Vad jag inte håller med dig om är orden "ingen jude etc" eller "får på inga villkor gifta sig etc" - det är inte sant, det är en generalisering.
Är det just inte de intoleranta vi skall försöka integrera?

Till sist - den ena intoleransen/tokigheten rättfärdigar väl inte den andra.


CA 26.5 2010 kl. 13.43

peppe

Att medlemmar i Malmö Judiska försammling känner sig tvingade att tom. lämna Malmö pga hot från muslimer är välkännt. Problemet med islam är att endel suror i koranen styr muslimen i dennes vardag, detta regelverk säger direkt tex vem som får gifta sig med vem. Tex en muslimsk man får gifta sig med en kristen, men det tas för givet att mannen uppfostrar barnen som muslimer. Detta förklarar varför många barn i blandäktenskap förs mot sin vilja till muslim-mannens hemland.
Speciellt de intoleranta vill inte blanda sig med ursprungsbefolkningen.


Lina 26.5 2010 kl. 21.22

Till Truth hurts my dear

Snaphanen är mycket klarsynt, varför är inte våra politiker det?

Om detta är det nya spännande Finland, vill inte jag vara med längre, jag vet vad som blir nästa steg allt för att bryta ned motståndet mot dessa influenser.....


höken 26.5 2010 kl. 23.35

Huvudduk

Snart är väl hedersmord o könstympning också en självklarhet?



Namnlös 27.5 2010 kl. 13.36

Varför skall det finska jämställda samhället anpassa sig till EN religion? En rligion som inte värdesätter flickoer alls. Ps. Det blir faktiskt farligt då kr aven blir allt mer. Ensidigt. För det finska samhället måste alltid ge efter...



Max 27.5 2010 kl. 14.20

inte bara en duk...

Det är ledsamt att vissa inte inser hur illa det kommer att bli om denna acceptans fortgår. Om det var en "förlåtande" religions sedvänja det gällde, men nu handlar det om en religion vars kvinnosyn är något vi under lång tid frångått dvs ägandet av dottern/kvinnan vilken man markerar genom att dessa inte ens får visa så mycket som ögonen. HUR SKALL EN SÅDAN PERSON KUNNA INTEGRERAS???? Det känns nog som om politikerna är ute och tassar på minerad mark... Sätt er in i detta femomen ordentligt, facit kan man utläsa vid utblick i övriga europa



Hbl:n toimituksessa dhimmit kusevat housuunsa lukiessaan näitä kommentteja.

Mahtaa multikulti-propagandan saarnaajia vituttaa, kun kansa ei olekaan täysin aivopestyä.

Ennen internetiä sanomalehtien propagandisteilla helpompaa, koska lukijoiden mielipiteet eivät tulleet vapaasti esille. Ylläolevista kommenteista yli 90 % olisi jätetty julkaisematta paperilehden yleisönosastossa.

Nykyään ihmisten mielipiteet tulevat vapaasti esille internetissä.

Siksi Tuija Brax, Mika Illman, Astrid Thors, Stefan Wallin, Anne Holmlund, Ritva Viljanen jne. haluavat kieltää politiikasta keskustelemisen internetissä. He vastustavat demokratiaa ja haluavat siksi estää kansaa tuomasta esille todellisia mielipiteitään.

Jos kansalaiset saavat sanoa mielipiteensä vapaasti, silloin nykyisen hallituksen harjoittama fanaattinen monikulttuuristamispolitiikka osoittautuu selvästi kansan tahdon vastaiseksi. Koska monikulttuurisuusfanaatikot haluavat kuitenkin harjoittaa tätä kansan valtaenemmistön tahdon vastaista, länsimaisen yhteiskunnan tuhoutumiseen johtavaa sairasta politiikkaansa, he kieltävät kansalaiskeskustelun.

oikeusministeri Tuija Brax


Seuraavaksi he kieltävät vapaat vaalit. Tämä on jo nähtävissä siitä, että Brax ja hänen koplansa ovat ehdottamassa poliittisten puolueiden sakottamista hallituksen linjan vastaisten mielipiteiden esittämisestä. Tämähän tarkoittaisi sitä, että hallituksen harjoittamaa politiikkaa ei lainkaan voitaisi vaaleissa vastustaa.

Hallitus yrittää betonoida oman asemansa kieltämällä oppositiopuolueita osallistumasta vaaleihin. Brax ja hänen koplansa ovat demokratian vastustajia. He haluavat monikulttuuristaa Suomen vastoin kansan tahtoa tuhotakseen länsimaisen yhteiskuntajärjestyksen tässä maassa. Siksi he haluavat lakkauttaa demokratian voidakseen toteuttaa tämän tuhoamisprojektinsa kansalaisten voimatta vaikuttaa asiaan vaihtamalla hallitusta vaalien kautta.


Ei kommentteja: