sunnuntai 12. elokuuta 2007

Helsingin Sanomat puolustelee lastenraiskaajia

Joukko afrikkalaisia maahanmuuttajia raiskasi kehitysvammaisen suomalaisen tytön, mutta Helsingin Sanomat vähättelee tapausta:Poliisi epäilee lievästi kehitysvammaisen, alle 15-vuotiaan tytön joutuneen seksuaalisesti hyväksikäytetyksi Vantaalla viime viikonloppuna.

Asia tuli poliisin tietoon, kun yön pois kotoaan viettäneen tytön vanhemmat ilmoittivat epäilyistään.

Poliisin tutkinnassa selvisi, että tyttö oli tavannut illalla nuoren miehen ja ollut tämän seurassa eri asunnoissa Vantaalla ja tavannut näissä joukon muita nuorehkoja miehiä seuraavan yön ja aamupäivän aikana. Varsinaisia epäiltyjä on kuitenkin vain kaksi, joista toista poliisi pitää päätekijänä. Kaikkiaan poliisi kuulusteli kuutta miestä.

Väkivaltaa ei käytetty, mutta tyttöä on poliisin mukaan suostuteltu ja osin painostettu.

Tekijä on myöntänyt teon, mutta kertonut mieltäneensä tytön vanhemmaksi. Osaltaan myös kielimuuri on vaikuttanut, sillä miehet ovat ulkomaalaistaustaisia.

Ketään ei ole vangittu ja poliisi pitää tapausta selvitettynä.

Maahanmuuttajilla on siis Pravdan mielestä oikeus raiskata alaikäisiä ja vajaaälyisiä kehitysvammaisia suomalaisia sillä perusteella, että maahanmuuttajat

a) luulevat alaikäistä täysi-ikäiseksi,

b) eivät tunnista silminähden Down-syndroomaista ihmistä kehitysvammaiseksi ja siten vajaaälyiseksi,

c) eivät osaa suomea eivätkä siksi ymmärrä suomalaisen alaikäisen tytön sanomaa sanaa "ei".

Jos ette ole aiemmin tajunneet Pravdan olevan maahanmuutto- ja monikulttuurisuusasioissa täysin perverssillä linjalla, toivottavasti nyt tajuatte.

7 kommenttia:

Adelphi kirjoitti...

Mihin perustuu tieto, että kehitysvammaisella tytöllä oli nimenomaan Downin syndrooma? En ole huomannut tätä tietoa missään aihetta käsitelleessä jutussa, mutta ehkä minulta on jäänyt jotain lukematta.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa ihmetellään täälläkin. Sen lisäksi haluaisin huomauttaa, ettei kukaan, Hesarikaan, suinkaan vähättele teon vakavuutta. Olennaista vaan on se, ettei tekijän etnisellä alkuperällä ole asian kanssa mitään tekemistä. Olisikohan niin, että suomalaisen tehdessä rikoksen, aletaan välittömästi etsiä syitä yhteiskunnan huonosta tukiverkosta, mutta ulkomaalaistaustaisen henkilön kohdalla syyksi riittää eri synnyinmaa. Aika surullista, sanon minä.

Anonyymi kirjoitti...

Amerikkalaisissa lehdissä laitetaan sentään kuva päätekijästä sanomalehden palstalle, Suomessa piilotellaan heitä.

Päätoimittaja kirjoitti...

En osaa vielä sanoa tuosta Downin syndroomasta. Mutta ensimmäiselle anonyymille:

Kirjoitit:

" haluaisin huomauttaa, ettei kukaan, Hesarikaan, suinkaan vähättele teon vakavuutta. Olennaista vaan on se, ettei tekijän etnisellä alkuperällä ole asian kanssa mitään tekemistä."

On toki. Joukkoraiskaukset eivät ole perinteisesti suomalaiskansallinen rikostyyppi. Ne ovat lisääntyneet monikulttuuristamisen myötä ja sama trendi on jo pidemmältä ajalta nähtävissä Ruotsissa ja Norjassa.

"Olisikohan niin, että suomalaisen tehdessä rikoksen, aletaan välittömästi etsiä syitä yhteiskunnan huonosta tukiverkosta, mutta ulkomaalaistaustaisen henkilön kohdalla syyksi riittää eri synnyinmaa. Aika surullista, sanon minä."

Asiahan on siinä mielessä juurikin päinvastoin, että ulkomaalaisen tehdessä rikoksen, aletaan syitä etsiä "rasismista" ja syrjäytymisestä ja pähkäillään, mikä hänen "kotouttamisessa" meni pieleen, eli mitä me teimme väärin. Tuore esimerkki on vajaa kuukausi sitten uutisoitu somaliliiton vaatimus "uudenlaisesta kotouttamisesta karkotusten sijaan". Vaatimus liittyi yhdentoista karkotettavaksi määrätyn, vuonna 2005 Helsingissä katuryöstöjä tehtailleen somalinuoren juttuun. Muun muassa muuan Suomalian Sanomat kirjoitti aiheesta.

Montako somalia Suomi muuten on karkottanut??

Vielä eräs huomio tuosta tämänkertaisesta uutisestamme:

"Ketään ei ole vangittu ja poliisi pitää tapausta selvitettynä."

Anonyymi kirjoitti...

Pelkästään pravdan jutun perusteella en lähtisi juuri tulkitsemaan. Näin koulujen alkamista juhlivien (ihan suomalaisten) nuorten miesten viime viikonloppuna "suostuttelevan ja osin painostavan" pikkutyttöjä oikein olan takaa. "anna meille pillua", "anna mulle pillua" oli niitä yleisimpiä lauseita. jos joku tyttö hätäpäissään suostui, syyllistyikö poika raiskaukseen? Mistä tämän suomalian sanomain (pravdojen pravda) päätoimittaja tietää, että tämä downinsyndrooman ("en osaa sanoa vielä tuosta downin syndroomasta"..) omaava tyttö edes tajusi sanoa "ei"?

Päätoimittaja kirjoitti...

Kolmannelle anonyymille:

"Pelkästään pravdan jutun perusteella en lähtisi juuri tulkitsemaan."

Jos vihjaat edelliseen kommenttiini jengiraiskausten kuulumattomuudesta suomalaiskansalliseen rikosperinteeseen, niin et kai tosissasi luule että johtopäätös niiden tuontitavara-luonteesta on syntynyt tästä uutisesta tai ylipäänsä mistään yhdestä tapauksesta? Lisäksi seksuaalirikokset ovat yleensäkin lisääntyneet valtavasti. Eikö juuri uutisoitu niiden lisääntyneen Suomessakin kymmenillä prosenteilla. Miksi? Mikä suomalaista miestä vaivaa? Tai ruotsalaista, ja varsinkin norjalaista?

Lainaus Brussels Journalista maaliskuulta:

"Norway's most important paper Aftenposten ran a story earlier this week saying that 65% of the rape crimes in Oslo were committed by foreigners, even though they only represent a mere 23% of the population in the Norwegian capital."

http://www.brusselsjournal.com/node/1937

Tässä kertausta, miksi pusikossa suhisee.

"Näin koulujen alkamista juhlivien (ihan suomalaisten) nuorten miesten viime viikonloppuna "suostuttelevan ja osin painostavan" pikkutyttöjä oikein olan takaa. "anna meille pillua", "anna mulle pillua" oli niitä yleisimpiä lauseita."

Mitä tämän oli tarkoitus todistaa?

"jos joku tyttö hätäpäissään suostui, syyllistyikö poika raiskaukseen?"

Miksi kukaan suostuisi hätäpäissään, ellei ole välitöntä, todellista väkivallan uhkaa? Uhattiinko jotakuta?

"Mistä tämän suomalian sanomain (pravdojen pravda) päätoimittaja tietää, että tämä downinsyndrooman ("en osaa sanoa vielä tuosta downin syndroomasta"..) omaava tyttö edes tajusi sanoa "ei"?"

"Pravdojen pravda"

Ei. Tämän julkaisun agenda on luettavissa heti pääotsikon alta. Hesarin ei.

"en osaa sanoa vielä tuosta downin syndroomasta"

Niin. Kun kirjoitan etten osaa sanoa vielä tuosta downin syndroomasta, se tarkoittaa suurinpiirtein sitä etten osaa sanoa vielä tuosta downin syndroomasta. Vaikeaa? Odotetaan vielä hetki kirjoittajan omaa kommenttia.

Olisiko se, että kehitysvammainen tyttö ei tajua sanoa ei, mielestäsi hyväksikäyttäjiä puolustava näkökohta?

Anonyymi kirjoitti...

Somalit ja muut ulkomaalaiset eivät ymmärrä että suomalaisten kärsivällisyys voi loppua vielä tällaisten juttujen esilletulon seurauksena. Kansalaisotamme osoitti taannoin jo sen mitä on luvassa jos niin käy.