torstai 9. elokuuta 2007

Taas HS yrittää peitellä maahanmuuttajien rikollisuutta

HS ei kerro, että kiinalainen murhaaja oli kiinalainen.

Asiasta kirjoittaa bloggaajanimimerkki Nozick:

Hiljainen ja arka nainen olikin taiwanilainen

Hesarin toimituksen tapa olla koskaan kertomatta rikoksesta epäiltyjen kansallisuutta johtaa aika erikoisiin linjauksiin. Espoon Suvelassa taiwanilaissyntyinen nainen tappoi kolme lastaan. Tällaisella rikosjutulla ei ole sen suurempaa yhteiskunnallista merkitystä, vaan jutun uutisarvo johtuu sen traagisuudesta. Ihmisiä kiinnostaa tietää miksi joku ajautuu niin epätoivoiseen tekoon, että tappaa omat lapsensa.

Tällaisessa tapauksessa se, että äiti on ulkomaalaissyntyinen tuntuisi aika oleelliselta tiedolta. Eläähän hän itselleen vieraassa kulttuurissa ilman esimerkiksi sukunsa tukea. Hesari ei kuitenkaan tätä tietoa meille kerro. Sen sijaan Hesari kertoo, että naapurit kuvailevat naista "kohteliaaksi, mutta hyvin hiljaiseksi ja araksi." Luulen kyllä, että oikeasti naapurit kuvailivat naista taiwanilaiseksi.

Sisarlehti Ilta-Sanomat ei samalla tavalla ujostele, vaan kertoi äidin olevan ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen ja lähtöisin Aasiasta. Iltalehti kertoo äidin olevan taiwanilainen ja nostaa äidin ulkomaalaistaustaisuuden lööppiin asti.(Lainasin jutun kokonaan, koska en viitsinyt lähteä keksimään pyörää uudelleen kirjoittamalla samaa asiaa omin sanoin.)

Ei kommentteja: