perjantai 10. elokuuta 2007

Elokuun antirasistinen uutislimbo

Suvaitsevaisen Totuuden Torven "uutinen", jonka mukaan lähes puolet USA:ssa murhatuista on mustia, on lyönyt läpi koko suomalaisen mediakentän.

On vaikea löytää uutissivuja tai päivälehteä, joiden verkkosivuilla ei tänään olisi juuri noilla sanoilla otsikoitua "uutista". Asialla ovat ainakin Yle, Maikkari, Hesari, Kaleva, Verkkouutiset ja Iltalehti.

Ja näin se kuuluu:


Lähes puolet Yhdysvalloissa murhatuista ihmisistä on mustia

Torstaina julkaistun Yhdysvaltain oikeusministeriön raportin mukaan afroamerikkalaisten osuus vuonna 2005 murhatuista oli 49 prosenttia, vaikka heidän osuutensa koko väestöstä on vain 13 prosenttia.

Mustista useimmiten henkirikoksen uhreiksi joutuvat 17-29-vuotiaat miehet. Heidän osuutensa afroamerikkalaisista uhreista oli 51 prosenttia. Mustien murhiin liittyy valkoisten murhia useammin ampuma-aseita, ja ne tapahtuvat useimmiten tiiviisti asutuilla kaupunkialueilla.

STT-AFP


Mitähän unohtui?

Miten on mahdollista, että "uutinen" jättää vastaamatta kaikkein ilmeisimpään, ensimmäisenä lukijan mieleen tulevaan huutavaan kysymykseen: kuka niitä mustia sitten murhaa?

Ettei vain olisi tarkoitus synnyttää jotain mielikuvia?

Kysymystä ei tarvitse enää pohtia. Siihen löytyy vastaus Hesarin uutiskeskustelusta, jo aivan ensimmäisten viestien joukosta:


The study by the Bureau of Justice Statistics also found that from 2001 to 2005, more than nine out of ten black murder victims were killed by other blacks, and three out of four were slain with a gun.

Lähde: Washington PostMustia on USA:n väestöstä 13 %.

Mustia on murhien uhreista 49 %.

93 % mustista uhreista kuolee toisten mustien tappamina.

Lähde: Mercurynews.com

USA:n murhien uhreista on mustia 49 %. Näistä 93 % on toisen mustan murhaamia. Peruskoulumatematematiikalla laskettuna 0,49 x 0,93 = 46 % kaikista murhista on sellaisia, jossa on sekä musta tappaja että musta uhri.

Kun päälle lasketaan tapaukset, joissa musta tappaa valkoisen, latinon jne., niin mustien murhaajien osuus nousee paljon yli 50 prosentin.


(Nimimerkin N.N. viesteistä poimittua)

Suomalialaisen valtamedian "tiedonvälitys" muistuttaa yhä enemmän neuvostojournalismia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mihin muuten hävisi uutinen Tsetsenialaisen ministerin kommentista, jossa hän sanoo tsetsenialais-ryhmän tulleen huijatuksi Suomeen? En muista mistä lehdestä sen muutaman rivin uutisen bongasin ja nyt en löydä sitä mistään!

Päätoimittaja kirjoitti...

"Mihin muuten hävisi uutinen Tsetsenialaisen ministerin kommentista, jossa hän sanoo tsetsenialais-ryhmän tulleen huijatuksi Suomeen?"

Totuusministeriön postiputkeen?

Sk kirjoitti...

Minä en kykene ymmärtämään tätä empatian puutetta tämän blogin pitäjissä. Missä teillä on se järki joka sanoo, että kaikki vaikuttaa näin pienellä pallolla kaikkeen ja on siis kaikkien etu, että muillakin ihmisillä menee hyvin? Tämä tajuaa lapsikin joka antaa karkeistaan toiselle kun on ikävää kun toisella on paha mieli. Junnaamisenne siinä, että olisi muka jokin ihmiseen sisäänrakennettu käyttäytymiskoodi "rotujen" mukaan, ei ole ensinnäkään totta, eikä edistä mitenkään sitä että kaikilla olisi mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Jos että halua että tänne tulee somaleita, miksette auta heitä elämään Somaliassa?! Samaa koko Eurooppa teki meille viime vuosisadan sotien aikaan, olisimme joutuneet ihan samalla tavalla muuttamaan pakoon ilman ruoka- ja ase-avustuksia, vaikka ne nykyään ovat vanhentunut keino auttaa.

Päätoimittaja kirjoitti...

sk:

"Minä en kykene ymmärtämään tätä empatian puutetta tämän blogin pitäjissä. Missä teillä on se järki joka sanoo, että kaikki vaikuttaa näin pienellä pallolla kaikkeen ja on siis kaikkien etu, että muillakin ihmisillä menee hyvin? Tämä tajuaa lapsikin joka antaa karkeistaan toiselle kun on ikävää kun toisella on paha mieli."

Tästä tulee mieleen aiempi postaukseni Moraaliylimystö mummoratsailla, jossa lainasin Mikko Niemistä Hesarin keskustelusta mm. näin:

"Jatketaan vielä ajatusleikkiä. Jos miljoona intialaista ja neljä miljoonaa afrikkalaista haluaisi tulla tänne eläkepäiviä viettämään, niin pitäisikö heidät päästää tänne? Jos ei, niin miksi ei? Mihin vedetään raja?

Suomessa ihmiset ruokkivat vain omia lapsiaan. Miksi ihmiset eivät ruoki myös naapureidensa lapsia tai kaikkia Afrikan lapsia? Ovatko omat lapset jotenkin parempia ihmisinä kuin muut lapset?

Ihmiset myös ostavat rahoillaan useimmiten itselleen kaikenlaista, vaikka voisivat lahjoittaa koko omaisuutensa muille ihmisille? Miksi? Pitävätkö ihmiset itseään muita tärkeämpinä?

Olisihan se toki kivaa, että kaikilla olisi kivaa, mutta pieni realismi ei tekisi kenellekään pahaa."


Siis ei empatian puutetta, arvoisa sk, vaan realismia.

"Junnaamisenne siinä, että olisi muka jokin ihmiseen sisäänrakennettu käyttäytymiskoodi "rotujen" mukaan, ei ole ensinnäkään totta, eikä edistä mitenkään sitä että kaikilla olisi mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään."

Rotuasioihin en ole itse halunnut pahemmin ottaa kantaa, koska en ole niihin perehtynyt, eikä monikultturismin epäonnistumisen osoittaminen ole mielestäni välttämättä edellyttänyt sitä.
Näen kulttuurierot tässä vaiheessa tärkeämpänä huomion kohteena.

Mutta että rotuerot "eivät ensinnäkään ole totta", niinkuin rohkeasti väität, on vielä kiistanalaista. Emmeköhän jätä sen puolen tieteelliseen diskurssiin, heille joilla on kompetenssia kinata siitä.

Mitä tulee "kaikkien mahdollisuuteen ihmisarvoiseen elämään", niin muistuttaisin jälleen realismista. Länsimaisen hyvinvointi- ja sosiaalivaltion kukkarolla on pohja, ja se alkaa jo näkyä.

Onko muuten vain elämä länsimaiseen kulttuurin ja sivistyksen sosiaalisateenvarjon alla "ihmisarvoista" elämää? Mikä vika afrikkalaisten ihmisarvossa on heidän elellessään omassa kulttuurissaan, kotona Afrikassa?

"Jos että halua että tänne tulee somaleita, miksette auta heitä elämään Somaliassa?!"

Ymmärtääkseni jokaisesta tienaamastani eurosta menee osa niin kutsuttuun "kehitysapuun", jonka ristiriitaisuudesta on ollut jo juttua täälläkin. Ehkä somalialaisten olisi lakattava sotimasta keskenään ja ryhdyttävä auttamaan itse itseään?

"Samaa koko Eurooppa teki meille viime vuosisadan sotien aikaan, olisimme joutuneet ihan samalla tavalla muuttamaan pakoon ilman ruoka- ja ase-avustuksia, vaikka ne nykyään ovat vanhentunut keino auttaa."

Paljonkohan niitä avustuksia olisi saatu, jos olisi ollut kyse esimerkiksi savolaisten sisällissodasta pohjalaisia vastaan? Tai lappalaisten sinnikkäästä yrityksestä vallata Helsinki?

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin osuvasti sanottu!