keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Ali Qassim Hbl:ssa


Ali Qassim kräver att politikerna slutar göra politik av rasismen och entydigt fördömer debattklimatet. Jussi Halla-aho (i bakgrunden) lystrar inte utan tänker fortsätta på den väg han valt.Nätrasism hotar demokratin

Publicerad: 24/03 06:10 ›uppdaterad: 24/03 10:13

Genom att skrämma forskare, politiker och tjänstemän till tystnad hotar de aggressiva nätrasisterna demokratin, ansåg deltagare på ett seminarium i Helsingfors på tisdagen.

...

– När det går så långt att de goda människorna börjar tiga är vi inne på en farlig väg. Det borde nazi-Tyskland stå som exempel på, säger Ali Qassim, ordförande för nätverket mot rasism, Enar.

Han är ytterst orolig över de hätska tongångarna.

– Själva migrationsministern har blivit mordhotad. Då kan du bara föreställa dig hur vanliga människor på gatan behandlas.

Det vet Mohamud Ahmed.

– Den senaste tiden har jag blivit rädd för att röra mig i stan. Det känns som om jag är i ett akvarium där folk stirrar på mig. Jag undrar vad jag ska säga till dem: Att jag är en invandrare som har jobb, att jag ska fara tillbaka till Somalia - om där bara var fred?

Qassim är mer pragmatisk.

– Det finns totalt 2,5 procent invandrare i Finland. Tycker någon intelligent människa på riktigt att de ens teoretiskt kan utgöra ett problem?

Han, liksom många andra av gårdagens deltagare, betraktar den anonyma nätrasismen som ett reellt hot mot demokratin. När människor med invandrarbakgrund skräms till tystnad genom direkta hot så har det gått för långt.

...

Vad de som simmar i grumliga vatten tycker? Stadsfullmäktigeledamot Jussi Halla-aho, dömd för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid på grund av sina bloggskriverier, tänker fortsätta på sin egen linje:

– Att uppvigla till våld eller brott är redan nu olagligt och ska så vara. Men visst måste man kunna föra en invandrarkritisk debatt utan att bli stämplad som rasist eller dömd för det.Jeanette Björkqvist

029 080 1313, jeanette.bjorkqvist@hbl.fiHbl ei tiedä eikä tajua mistään mitään. Hbl haastattelee ammatti- ja taparikollinen Ali Qassimia jonain asiantuntijana, joka auktoriteettiasemastaan käsin kertoo totuuksia rasismista.

Hbl näyttää olevan täysin tietämätön Ali Qassimin lukuisista määrärahaväärinkäytöksistä.

Jos Hbl sen sijaan on tietoinen Ali Qassimin rikoksista, niiden peittely on nähtävä avunantona tämän talousrikollisuuden jatkamiseen.

Kun sanomalehdet jättävät mainitsematta Ali Qassimin rikokset, Qassim voi jatkossakin huijata veronmaksajien rahoista itselleen kaikenlaisia määrärahoja esiintymällä maahanmuutto-, monikulttuurisuus- ja rasismiasiantuntijana.

Qassim ja hänen maanmiehensä ja Enar-kollegansa Mohamud Ahmed esitetään tässä haastattelussa rasistien ja natsien hirveiden uhkausten viattomina uhreina, vaikka kumpikaan heistä ei ole todellisuudessa saanut mitään uhkauksia. Qassim ei itse edes väitä joutuneensa uhkausten kohteeksi, vaan puhuu "uhkauksista" yleisellä tasolla.

Qassim väittää, että "tavallisia ihmisiä" jotenkin kohdellaan kaltoin kadulla. Tästä ei kuitenkaan anneta yhtäkään esimerkkiä. Toimittaja ilmeisesti pitää esimerkkinä tästä Qassimin kaveria Mohamud Ahmedia, joka kertoo ihmisten TUIJOTTANEEN häntä kadulla. Onpa kamalaa. Tosi uhkaavaa.

Suomalainen "nettirasismi" on siis sitä, että jonkun somalin mielestä jotkut suomalaiset ovat joskus tuijottaneet häntä kadulla. Jaaha. Tällaista tämä hirveä rasismi on.

Hbl:lla ja muulla suvaitsevaisella sanomalehdistöllä on nyt mopo karannut pahasti käsistä.

Hbl kirjoittaa reportaasin rasismin vastaisesta seminaarista, jossa esitetään pahana esimerkkinä rasismista jonkun somalin subjektiivinen kokemus tuijotetuksi tulemisesta kadulla.

Eikö Hbl:n toimituksessa ole ketään, jolla olisi edes jonkin verran todellisuudentajua ja suhteellisuudentajua? Ilmeisesti ei.

Olennaisinta tässä on kuitenkin se, että Qassimin rikostausta jätetään tyystin mainitsematta.

Onneksi Hbl:n yleisöpalstan nuivistit kertovat tosiasioita Ali Qassimista ja esittävät kritiikkiä Hbl:n harrastamaa Qassimin rikosten peittelyä kohtaan:

Lele 24.3 2010 kl. 9.58

Om Ali Qassim är dömd för brott är han förstås en ovärdig talesman för sina landsmän och andra invandrare i Finland.

Namnlös 24.3 2010 kl. 10.01

Censuren slog till igen

Det gick bra för JB att poängtera att Halla-Aho är dömd (även om domen inte har vunnit laga kraft, i och med att den blivit överklagad). Men att fråga varför Ali Qassims missbruk av biståndspengar, med därpåföljande dom, inte ansågs behöva nämnas, får man inte göra för det blir bortplockat av censorn.

Realist 24.3 2010 kl. 10.16

Är det ett kriterium för att bli journalist nu för tiden att man hatar finländare? Det är ju helt vidrigt hur ni svartmålar Halla-Aho, nämner att han är dömd osv. (han har ju verkligen inte gjort något brottsligt på riktigt, bara citerat islams heliga skrifter). Samtidigt idealiserar ni invandrarna, och om man nämner det faktum att den invandrare ni citerar som en trovärdig auktoritet är dömd för försnillande av hundratusentals euro bidrag raderar ni inläggen direkt. Var rättvisa, om ni ljuger ökar intoleransen bara!

Namnlös 24.3 2010 kl. 10.21

Om den kriminella Ali Qassim är den bästa represetanten de kunde hitta undrar man ju vad de andra kulturberikarna har för kriminellt förflutet.

Organisatorn 24.3 2010 kl. 10.26

Till Hbl

Jag undrar, precis som flere andra här, varför ni inte nämnde att Al Qassim är dömd för missbruk av finansiering?


Johan Andersson 24.3 2010 kl. 10.28

Qassim

Skam av Hbl att censurera fakta (jag är ärligt talat chokerad). Eftersom Qassim tagit sig en offentlig roll är det befogat att disskutera hans karaktär. Halla-Ahos dom diskuteras i artikeln trots att han bara dömdes till böter och för ett politiskt brott. Inte en betydligt strängare dom för ett verkligt brott!
Vad skriver jag om, vad censurerades?
Qassim är Maahanmuuttajien tuki rys fd. ordförande. Relevans? Kolla gärna in mtv3:
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/a rkistot/rikos/2010/01/1039346

Johan Andersson 24.3 2010 kl. 10.41

HBLs etik

Om HBL har som policy att svartmåla personer som har åsikter som strider mot tidnigens politiska linje och samtidigt hålla borta obehagliga fakta om personer som stöder denna är det verkligt negativt för svenskfinland. I ljuset av censuren som slagit till mot denna diskussion skulle man gärna se ett principiellt ställningstagande av moderatorn. Vad vinner man på att snedvrida debatten? Är HBLs redaktion så naiv att den tror att åsikterna försvinner eller modereras? Relaterat: Är det bra för hbl om förtroendet för dess integritet urholkas?

Carola E 24.3 2010 kl. 11.21

När migrationminister Thors i sista stund låter meddela att hon är upptagen och hoppar av en uppreklamerad tillställning som denna kan det nog tolkas som att hon anat hur groteskt det skulle se ut att offentligt ställa upp vid sidan av en som nyligen dömts för förskingring av biståndsmedel - något som HBL av outgrundliga skäl alltså väljer att förtiga.


Hbl:n yleisöpalstan journalistinen taso on paljon korkeampi kuin Hbl:n toimituksen.

Hbl:n toimittajat ovat joko täysin tietämättömiä ja ammattitaidottomia tai sitten rikollisia, vastoin parempaa tietoaan tahallaan vaikenevia Qassimin talousrikosten avunantajia.

Onneksi Hbl:n lukijoiden joukossa on rehellisiä ja asioista perillä olevia ihmisiä. Hbl:n toimituksessa sellaisia ei ole.

Hbl:n lukijat esittivät myös yleisiä maahanmuuttokriittisiä kommentteja artikkelin sisältämästä mokupropagandasta:

Namnlös 24.3 2010 kl. 7.14

"Tycker någon intelligent människa på riktigt att de ens teoretiskt kan utgöra ett problem?" I synnerhet är det i teorin möjligt! Kanske här här är kärnan i problemet(!)? Vanliga människor är trötta på, att bli problemen ss dålig integration, arbetslösheten (bland vissa grupper >50 %), överstora socialbidrag (mer än vanlig finländare får ens i lön då familjen har stort antal barn och då betalar finländaren allting själv ss boende), brottslighet mm mm sopas under mattan för, att det inte nes teoretiskt ;-) kan vara ett problem!Namnlös 24.3 2010 kl. 7.16

mattan för, att det inte ens teoretiskt ;-) kan vara ett problem! Dvs "de goda" som det nämns i artikeln tiger om problemen för "de finns ju inte" förutom i "rasisternas" huvuden!Säkert är jag "rasist" ;-) fast jag har en hel del utlänska arbetskompisar (ingenjörer) 24.3 2010 kl. 7.33

Mitt sista inlägg i denna debatt

Om någon säger, att den jobbar så borde man precisera vilket jobb det är frågan om. Ofta är det fråga om att den som först lärt sig hjälplig finska fungerar sedan som stats(?)anställd tolk för sina landsmän. Dvs som jag skulle få jobb/betalt av staten med att översätta finsk myndighetstext och tal till min finlandssvenska släktingar/vänner. Dessa jobb är ganska konstgjorda och bygger inte upp välfärd utan tvärtom belastar statens finanser. (lihavointi Mikko Ellilä)Johan Behringer 24.3 2010 kl. 11.08

"– Det finns totalt 2,5 procent invandrare i Finland. Tycker någon intelligent människa på riktigt att de ens teoretiskt kan utgöra ett problem?"

det är bevisat att muslimska familjer har mera barn än normala finska familjer. om 20 år kommer dom vara kring 6-10% om 40 år 20-40% osv. och då bara ifall immigrationen upphör nu! men nej det tas in och det kommer tas in mycket större mängder av folk i framtiden. men det får man ju inte tala om för då är man rasist. synd att mina barnbarn-barnbarnsbarn blir uppväxta i ett mini-somalienJohannes 24.3 2010 kl. 13.16

Problemet är inte de 2.5 % (som förresten är FLER i detta tal räknas endast första generationens invandrare), problemet är att massimmigration har blivit ett syfte i sig. Vi måste "berika" våra samhällen trotts att det har gåt käpprätt åt helvette i andra länder där man gått på samma linje.

Har själv bott i ett invandrartätt område i Sverige och sett den totala förödelsen.

Måtte resten av norden bevaras.Erityisen tärkeä on se asianlaita, että maahanmuuttopoliittisessa keskustelussa mielipidevaino on kohdistunut nimenomaan maahanmuuttokriittisiin (mm. minä, Halla-aho jne.), ei suinkaan maahanmuuton "tutkijoihin" eli hallituksen propagandaa tuottaviin viranomaisiin:


F d svensk 24.3 2010 kl. 7.01

Naiv Halla-aho

Halla-aho tror att "nog måste man kunna föra en invandrarkritisk debatt utan att bli stämplad som rasist" Han har fel. Det går inte. I Sverige har man satt rasiststämpeln på den som vill att invandrare assimileras och att invandringen skall vara reglerad. Varför skulle det vara annorlunda i Finland? Människor i Sverige har hotats och misshandlats av s k autonoma, belagts med yrkesförbud eller stoppats i karriären bara på grund av att de varit motståndare till mångkulturen. (lihavointi Mikko Ellilä) Varför skulle det bli annorlunda i Finland?Realist 24.3 2010 kl. 8.29

Så yttrandefrihet hotar demokratin? Skitprat! Dessutom så har vi ju inte heller total yttandefrihet ens i de flesta internetdebatter. Det gäller nog att hålla tungan rätt i mun om man vill inläggen ej blir borttagna och ip-adressen blockad av någon ideologiskt styrd moderator. I denna så kallade demokrati kan du ju t.o.m. bli dömd om du uttalar bevisbara sanningar (hets mot folkgrupp). Nog är ni (etablissemanget) rädda nu alltid då ni märker vi (folket) ej vill ha ert misslyckade projekt. Vi tyckte vårt land var bra förut!Öppen debatt gagnar alla. 24.3 2010 kl. 9.39

Ytterligare sätt att tysta debatten

Halla-Aho har en poäng. Dock är det så att moralpolisen använder sig av de klassiska härskarteknikerna mot de som motsätter sig frikostig invandringspolitik:
  • Osynliggörande (tystar ner kritiken),
  • Förlöjligande (dumförklarar debattörerna),
  • Undanhållande av information (censur, tystar ner integrationsproblem i andra länder),
  • Dubbelbestraffning ("de" är opålästa och om de debatterar sakligt så är de rasister),
  • Påförande av skam (de är "rasister", osolidariska och slår folk på käften).

FYI:Vänsterextremister praktiserar också politiskt våld.skogsfinne 24.3 2010 kl. 10.27

Mors grisar

Rasister är vi allihopa, allihopa, allihopa, du med och jag med. - Tidningarna har skrivit under årtiondenas lopp, att finländare är rasister eller hjärtelösa rasister. Vi är vana vid sådana skrivelser - tror någon att vi skulle bry om dem? Det har varit rasism, att säga "maassa maan tavalla" och det har varit rasism att kritisera Sveriges invandrarpolitik på 1990-talet. Journalisterna och politikerna skäller gärna sina medmänniskor och de tänker inte på földjerna. Vi har fått nog. Tror de sig vara bättre folk?Pravda 24.3 2010 kl. 10.34

Sanningen

Det var just så här jag tänkte det skulle gå, idag kan alla möjliga o omöjliga söka asyl, utländska studenter som blir utan pengar, turister från östeuropa, vänner o släktingar till invandrare, fd kriminella osv, sedan när konsekvenserna börjar synas i samhället o folk reagerar, ordnar man seminarier, kurser mm för att stävja folks ilska, det är plötsligt folkets fel.

Samtidigt som beslut sker mer o mer på hög nivå, bakom stängda dörrar, försvarar man kriminella o dömer ut en bloggare som pekar på oegentligheter! KAFKA2!Herr Bruun 24.3 2010 kl. 10.50

""Stadsfullmäktigeledamot Jussi Halla-aho, dömd för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid på grund av sina bloggskriverier, tänker fortsätta på sin egen linje: ""
Kunde ni rätta till sakfelen i detta?

Han fick en dom i trosfrid, då enligt [domaren] sak-argument och fakta inte har en plats i religionsdiskussioner.

Däremot blev det ingen dom över upphetsning, då endast åklagaren blev upphetsat av Jussis skriverier... vilka i detta fall var riktade mot åklagarämbetet och deras hetsjakt mot oliktänkande.Johan Andersson 24.3 2010 kl. 12.45

Brytningspukten

Skall vissa ideologier vara skyddade från kritisk debatt tackvare att de samtidigt är religioner? Finland och vissa andra länder har lagstiftning som skyddar religionerna och sålunda försvårar fri invandringsdebatt (och kan leda till åsiktsförtryck typ domen mot Halla-Aho). En del länder sätter yttrandefriheten högre, andra förbjuder all religionskritik. Jag är för yttrandefriheten (frukten av en lång kamp mot vår egen kyrka!)On todella ilahduttavaa lukea tällaista järkevää tekstiä Hbl:n yleisöpalstalta vastapainona Hbl:n toimittajien totaaliselle tyhmyydelle, tietämättömyydelle ja valehtelulle.

Veikkaan, että muutaman vuoden päästä tuollaiset monikulttuurisuusideologiaa saarnanneet ja maahanmuuttokriittisyyden sensurointia vaatineet fanaatikot joutuvat samanlaiseen häpeään kuin taistolaiset. Nykyisin sanomalehdistössä vallalla oleva multikulti-uskonto on nimenomaan taistolaisuutta muistuttava fanaattinen, totalitaarinen ideologia.

Ei kommentteja: