tiistai 30. maaliskuuta 2010

Nuivia mielipiteitä Hbl:n yleisönosastossa

Tämä on jatkoa postaukselle Thors-kritiikkiä Hbl:n yleisönosastossa. Allaolevat mielipidekirjoitukset ovat Thorsin haastattelun yleisökeskustelupalstalta.

Airi S 29.3 2010 kl. 21.50

Rädda harar

Mångkultur innebär problem, men betydligt fler möjligheter. Vi kan inte vara det lilla efterblivna landet i nordöst längre, ett land där man tydligen fortfarande kryper efter väggarna och är rädda för influenser och nytt blod. Finland är ett av världens tråkigaste länder, det vet varje finsk ungdom.

När vi väl börjar ta emot invandrare, då kommer attityden bli mycket öppnare.Namnlös 29.3 2010 kl. 22.08

Klassiskt mönster

Airi S kommentar följer klassiskt mönster. Då man inte med hull och hår sväljer att den odefinierade mångkulturismen är enbart gott, så är man en rädd hare. Förvisso ett fräscht alternativ till att kallas rasist eller xenofob. Kunde Airi S helt konkret räkna upp vilka möjligheter invandringen av en outbildad Somalisk getherde för med sig? Eller kan det tänkas vara som så att viss invandring för med sig möjligheter, medan annan eventuellt för med sig enbart kostsamma problem?Sebbe 29.3 2010 kl. 22.32

Gåtfullt

Man frågar sig förstås var i världen SFP-ledningen lyckats inhämta sina "kunskaper" om mångkulturalismens välsignelse? Kan vi få en liten vink åtminstone? Är det "ogrundade fördomar" om man hänvisar till det bedrövliga läget i våra nordiska grannländer? Jag tror personligen att partiets ansvarslösa ståndpunkt bara kommer att leda till ett försämrat samhällsklimat där vi svenskspråkiga också får sitta emellan.


Namnlös 30.3 2010 kl. 9.00

Humanitär invandring eller nordisk välfärdsmodell

Jag börjar bli allt mer övertygad om att de är varandra uteslutande alternativ. Vår välfärdsmodell har gjort slut på lågavlönade "hantti"-jobb som vem som helst kan utföra. I och med att dessa är de enda jobb en outbildad invandrare kan utföra, så betyder det att han kommer att leva på socialstöd. Mao. humanitär invandring kräver en nedmontering av vår välfärdsmodell, så att lågavlönade "hantti"-jobb åter en gång uppstår. Eller så måste man acceptera att det kommer invandrare som aldrig kommer att försörja sig själv.


Patrik 30.3 2010 kl. 10.25

Vem var den strateg som i tiderna kläckte planen att Sfp skulle bli ett invandrarparti för att bredda sitt kommande röstarunderlag? Kan det ha varit Stenbäck? Resultatet tycks i varje fall bli det rakt motsatta. Och med en förgrundsfigur som den här doktrinära damen uppnår man synergieffekter också, dessvärre inte positiva för minoriteten.


Namnlös 30.3 2010 kl. 9.49

sfp för en oansvarig politik som kommer att drabba finl.svenskar. Vi blir alla dragna över en kam vare sig vi vill eller inte.


åå 30.3 2010 kl. 9.56

Namnlös 30.3 2010 kl. 9.49
På vilket sätt kommer det att drabba finlandssvenskarna?


Namnlös 30.3 2010 kl. 10.34

"På vilket sätt kommer det att drabba finlandssvenskarna?"
Ju flera olika minoritetsgrupper vi får i Finland, desto svårare blir det att motivera svenskans ställning. Jag tycker det är helt ofattbart att SFP:arna inte begriper detta. Det lär inte t.ex. dröja särskilt länge förrän Somalierne med sin extrema nativitet och massiva anhöriginvandring går förbi finlandssvenskarna. SFPs oförmåga att inse det här har lett till att jag aldrig mera kommer att ge dem min röst. För mig är SFP med sin invandringspolitik svenskfinlands fiende nummer ett!


Ej-rasist 30.3 2010 kl. 11.03

En varning

Vill också varna alla PK-nissar på vänsterkanten, att varje gång ni spelar rasistkortet mot vanliga medelsvenssons och meikäläinen så kommer de att sakta men säkert dras mot radikala partier. Själv är jag inte alls rasist och dömder inte människor enligt deras genetiska uppsättning men börjar bli grymmt förbannad på att jämt bli kallad rasist/xenofob. Troligen kommer jag att tvingas rösta på Sannfinländarna fast mina åsikter går tvärt emot dem i princip allt annat än invandrings och EU-frågor.


Namnlös 30.3 2010 kl. 11.07

Floskler?

År 2009 hade vi 5988 asylsökande och samma år beviljades 116 personer asyl (källa Pakolaisneuvonta). Siffran 5988 innehåller inte alla de som genom familjeåterförening etc. utan vidare beviljades uppehållstillstånd. Hur som helst, det är att ta i att skriva "riskerar livet varje dag" då av alla de tusentals humanitära invandrare endast 116 faktiskt var i behov av asyl.Namnlös 30.3 2010 kl. 11.09

vi har massor av somalier som kommer hit trots att deras grannland kenya tar emot dem. Om inte det får folk att ana ugglor i mossen är vi dömda till undergång.


Larry Finnegan 30.3 2010 kl. 11.12

smältdegel

I USA har man lättare att acceptera invandring därför att man vet att invandrare inte kommer till dukat bord utan skall börja knega och jobba precis som alla andra. Ingen fribiljett där! Samma modell hit och toleransen ökar mycket snabbt.Namnlös 30.3 2010 kl. 11.22

"En assylsökande som får bli i finland har en möjlighet att överleva och kostar säkert 50.000 euro i året fram till dess att han får ett jobb och kan försörja sig själv för att inte tala om hans 10 barn som kanske alla betalar 20.000 Euro var och en i skatt efter 20 år."
Exakt... just så här har det gått för Somalierna som kom hit för 20 år sedan. Eller? Hur många av dessa Somalier och deras barn har idag riktiga arbeten? Det är inte många det. Kom också ihåg att muslimska kvinnor är mera eller mindre förbjudna att jobba utanför hemmet


Pekka 30.3 2010 kl. 11.32

Till namnlös

Tror du att det är somaliernas fel att de inte fått jobb eller våra politikers oförmåga att integrera dem i samahället? Detta är ett typiskt exempel på dålig business. De som är anvariga för integrationen av finlands somalier borde sparkas hela högen och ersättas med folk som vet vad de gör.Ej-rasist 30.3 2010 kl. 11.40

Pekka

Du gör konstiga antaganden här, vaför skulle Finland (eller andra värdland) ha något som helst ansvar för exempelvis somalier? Det är väl upp till den som flyttar in att se till att anpassa sig till samhället? Hur är det om du flyttar till Saudi Arabien och inte får ett jobb, är det saudiernas fel eller ditt eget fel? Om du flyttar till Norge, är det dom rasistiska norrmännens fel om du inte får allt du behöver? ENDAST somalerna själva är ansvara för sin egen integration. Fråga vilken integerarad somal som helst.


Namnlös 30.3 2010 kl. 11.42

"Tror du att det är somaliernas fel att de inte fått jobb eller våra politikers oförmåga att integrera dem i samahället?"
Jag tror att det största felet ligger hos somalierna. Den finska staten har nog gjort mera än tillräckligt för att hjälpa dem. En person integreras inte i ett samhälle om han/hon inte har en vilja att göra det. Då hjälper det inte vad än politiker, staten, etc. försöker göra. Man kan inte fortsätta leva som i Somalien om man vill att det ska fungera i Finland.


Namnlös 30.3 2010 kl. 11.46

"Detta är ett typiskt exempel på dålig business. De som är anvariga för integrationen av finlands somalier borde sparkas hela högen och ersättas med folk som vet vad de gör."
Då du nu Pekka tycker att integrationen av somalier har fungerat så dåligt i Finland kunde du ju komma med några konkreta förslag hur den skulle fungera bättre. Kanske man borde ge dem ännu mera pengar och bättre lägenheter? Har inte somalierna själv något ansvar?kalle 30.3 2010 kl. 11.49

Eviga socialfall

90% av infyttade somalier är outbildade analfabeter, för dem finns inget arbete, de kommer att belasta samhället livet ut.Ej-rasist 30.3 2010 kl. 11.51

Om integration

Folk som är för massinvandring kan också läsa hur somalerna i Göteborg mår, och eftersom man inte kan vara rasist om man är mörkhyad så kan ni ju läsa va somaler har att säga om andra somaler på
http://www.gp.se.adp-visitor.sth.basefar m.net/nyheter/goteborg/1.115816-goteborg s-somalier-ett-folk-i-kris
Abdulahi Mohammed
"Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?"Namnlös 30.3 2010 kl. 12.13

Nomader

Somalierna har traditionellt varit nomader, en livsstil till vilken hör att med närmaste familjen eller klanen leva isolerade från det omgivande samhället. Osökt kommer man att tänka på en annan liknande grupp i Finland som trots en närvaro på hundratals år fortfarande inte är en integrerad del av vårt samhälle.

Ei kommentteja: