perjantai 26. maaliskuuta 2010

Vesa Puuronen revisited
Vesa Puuronen


Lecturer of Sociology, University of Kuopio, Lehtori, sosiologia, Kuopion Yliopisto
University of Kuopio, P.O. BOX 1627, 70211 Kuopio, Canthia huone 3105
Sähköposti: vesa.puuronen@uku.fi
Puh. (017) 162 649, GSM 050-3203434
Head of Research Project, University of Joensuu, Projektinjohtaja, Joensuun yliopisto

Research project: Difference in Russia 2004-2007, Tutkimusprojekti: Erilaisuus Venäjällä 2004-2007

University of Joensuu, Karelian Insitute, P.O. BOX 111, 80101 Joensuu, Finland

E-mail: vesa.puuronen@joensuu.fiHbl mainosti äskettäin Vesa Puurosen nimellä perustettua valeblogia. Nyt tietysti herää kysymys, että kuka on Vesa Puuronen.

Puuronen esitettiin Hbl:ssa yhtenä niistä "rasistien vainoamista tutkijoista", joita propagandakoneisto on viime aikoina tuonut esille joka ikinen päivä tukahduttaakseen maahanmuuttokeskustelun leimaamalla kaikki maahanmuuttokriittiset keskustelijat tappouhkauksia esittäviksi rikollisiksi:

Forskaren Vesa Puuronen från Östra Finlands universitet hör till dem som inte har tänkt tystna även om hans motståndare försökt göra livet surt för honom.


Näitä "vastustajia" on ilmeisesti tasan yksi (1) henkilö, joka on tehnyt hänestä yhden valeblogin. Tämä Puurosen "vastustaja" on siis "yrittänyt tehdä hänen elämänsä ikäväksi" perustamalla valeblogin hänen nimellään.

Puuronen "har debatterat rasism och utlänningsfientlighet i många år". Puurosen tuttavat löysivät hänen nimellään perustetun valeblogin neljä vuotta sitten. Nyt sitten Puuronen fiksusti hankki tälle tuikituntemattomalle valeblogille tuhansia lukijoita kertomalla noin sadantuhannen ihmisen lukemassa sanomalehdessä, että kyseinen valeblogi löytyy hänen nimellään ensimmäisten hakutulosten joukossa.

Puuronen katsoo aiheelliseksi mainita erikseen, että hän ei itse ole valeblogissa mainittujen juttujen takana.

Puuronen:
Om man ska delta i diskussionen om invandring och rasism så får man bereda sig på den där typen av mothugg.


No katsotaanpa googlesta, millä tavalla Puuronen on "osallistunut" tähän "keskusteluun":


Iltalehti: Lehti: X Factorin Renne Korppilalla skinhead-tausta 9.2.2010

Renne Korppilan taustalta löytyy yhteyksiä skinhead-kulttuuriin, kertoo Ilta-Sanomat.

X Factor -tuomari, radiojuontaja Renne Korppila laulaa The Wrongdoers -yhtyeessä, joka mainostaa MySpace-sivuillaan itseään nelihenkisenä skinhead rock/Oi!-yhtyeenä. Yhteydet skinhead-kulttuuriin ilmenevät myös yhtyeen videolta, jossa fanien kädet nousevat natsitervehdykseen. Uusnatseihin viittaa lisäksi Rennen kyynärpäässä oleva seittitatuointi.

Rennen skinhead-yhteydet nostaa esille Ilta-Sanomat. Yrityksistä huolimatta mies ei itse suostunut kommentoimaan asiaa lehdelle.

Rasismiin erikoistuneen dosentti Vesa Puurosen mielestä on kyseenalaista, jos rasistista maailmankuvaa kannattava henkilö valitaan X Factorin kaltaiseen ohjelmaan.

- Vaarana on, että rasistisesta ajattelusta tulee entistä salonkikelpoisempaa, hän toteaa Ilta-Sanomille.

Puuronen huomauttaa myös, ettei skinhead-alakulttuuri ole yhtenäinen. Mukaan mahtuu myös rasismia vastustavia skinheadejä.


Jaaha. Että tällainen "tutkija" on asialla. Puuronen siis kehottaa tv-ohjelmien tuottajia valitsemaan tv-esiintyjät heidän poliittisten mielipiteidensä perusteella. Puuronen on "vainon" kohteeksi joutunut "tutkija", mutta Puuronen itse vainoaa rockmuusikkoa ja tv-esiintyjää tämän poliittisten mielipiteiden perusteella.

Iltalehti: X Factorin Renne Korppila raivostui natsisyytöksistä

X Factorin Renne Korppila raivostui natsisyytöksistä

Renne Korppila otti kantaa Ilta-Sanomien juttuun radiokanava Energyn aamushowssa.

Ilta-Sanomat kirjoittaa tiistaina X Factor -tuomarin, radiojuontaja Renne Korppilan taustoista. Korppilan yhtye, The Wrongdoers esittelee MySpace-sivuilla olevansa skinhead rock -yhtye. Sivuilla on nähtävissä myös video, jonka sisältöä rasismiin erikoistunut dosentti Vesa Puuronen arvostelee lehdessä.

- Minä en ole tuomassa rasistista ajattelua X Factoriin enkä mihinkään muuallekaan, Korppila kommentoi radion aamulähetyksessä.

Korppila puolustaa musiikkiiaan tiukasti.

- Punk on kaikille avoin eikä syrji ketään, enkä itse toimisi rasistisesti. En tiedä mikä siinä olisi rasistista ja epäsopivaa, jos kommentoi oman maan ongelmia, hän sanoo.

- Musta yritetään vaan tehdä seuraavaa valtakunnan kusipäätä.


"Rasismiin erikoistunut" dosentti siis Vesa Puuronen arvostelee rockvideota sanomalehtihaastattelussa. Puuronen on "tutkija", joka saa palkkaa tästä "työstä".

Veronmaksajien rahoista maksetaan palkkaa virkamiehelle, joka työkseen katselee rockvideoita. Sitten tämä virkamies vielä antaa viran puolesta lausunnon, että jollain MySpace-sivulla olevan underground-rockvideon tekijää ei saa päästää television viihdeohjelman kilpailutuomariksi.

Sinä maksat veroja, joista on maksettu tälle valtion virkamiehelle palkkaa tällaisen "työn" tekemisestä ja tällaisten lausuntojen antamisesta. Vituttaako?


Kommentteja facebookista:

Jiri Salin:
Vesa Puuronen on hyvin vanhan liiton antirasse vuosikertaa von Grevendorp. Vahvistamattoman tarinan mukaan hän ollessaan dosenttina Joensuun yliopistossa opettamassa jotain ja rasisminvastustamista olisi väittänyt vakavalla naamalla, että rasismi ja muukalaisvastaisuus Suomessa ovat Seppo Lehdon vika. En takaa tarinan totuutta, mutta vakuutan, että en keksi sitä itse.


Riku Hautala:
Puuronen oli Sepin suosikkeja jo Totaalisen Sodan (TM) aikaan.


Timo Hellman:
Totaalisen Sodan johdanto maallikoille: http://www.halla-aho.com/tesoma/fileet/johdanto.html. Itse materiaalin voisi joku taas laittaa jakoon, niin eeppinen kama pitää saada näkyviin.


Hbl on näemmä kantanut kortensa kekoon tuon materiaalin julkisuuden lisäämiseksi mainostamalla tätä Puuroseen kohdistunutta "vainoa". Hbl:n juttuhan saa ihmiset googlettamaan hänen nimeään etsiäkseen tuota materiaalia. Puuronen ja Hbl siis yksissä tuumin hankkivat tuolle kamalle lisää lukijoita.


1 kommentti:

Vasarahammer kirjoitti...

Puurosella oli netissä sivusto, jossa hän kertoi poliittisesta toiminnastaan. Hän on kuitenkin poistanut tämän sivuston.

Kaikki varmasti arvaavat, millaista Puurosen poliittinen toiminta on ollut.