keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Normimeininkiä Afrikassa

Vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen, apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ja valtionsyyttäjä Mika Illman ovat vaatineet minulle sakkorangaistusta siitä, että minä olen sanonut väkivallan olevan normaalia meininkiä Afrikassa.

Ohessa BBC:n julkaisemia kuvia Kenian vaalimellakoista.In Nairobi's Kibera slum, people began attacking and looting shops. Whatever the modest shops contained was carried off.
Raila Odinga supporters near burning tyres
Supporters of Raila Odinga waving knives and sticksOdottelen, että Kalske ja Illman nostavat syytteen BBC:n toimittajia vastaan.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

NiiN... onhan se kieltämättä aika laimeasti väitetty kaiken sen rasistisen propagoinnin jälkeen jota harrastat ja mitä lapsellisessa pikku kopassasi pyörittelet...pyörittelet ja ....

james1 kirjoitti...

Zimbabwe (life expectancy at birth 39.5 years, 51.12 deaths/1,000 live births), Liberia (life expectancy at birth 40.39 years, 149.73 deaths/1,000 live births). Esimerkkejä siitä, että väkivalta rehottaa ja järjestelmä taantuu löytyy Afrikasta monia, joten asia ei ole edes väittelyn arvoinen.

Asiasta toiseen. Löytyykö jostakin tilastoa, josta kävisi ilmi, kuinka moni prosentti Suomessa asuvien etnisten tai uskonnollisten ryhmien (valkoiset, romanit, somalit, muslimit ym.) miespuolisista jäsenistä on tuomittu vakavista rikoksista koko elinaikanaan tai esimerkiksi viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana.

Yleisesti on tiedossa, että esimerkiksi mustalaiskulttuuriin suorastaan kuuluu - ja on aina kuulunut - se, että huomattava osa heimon miespuolisista jäsenistä on jossakin elämänsä vaiheessa tuomittu jostakin rikoksesta, ja monet ovat olleet vankilassa.

Mikä on tilanne muiden etnisten ryhmien kohdalla? Ilta-Sanomien juttujen perusteella ei vielä oikein saa luotettavaa tilastoa tehtyä.

Anonyymi kirjoitti...

Enpä tiedä noista, mutta valkoisen miehen siirtomaaimperialismin seurauksena pelkästään 1800-luvun toisella puoliskolla yhteensä 50-60 miljoonaa ihmistä sai surmansa. Sri Lankan väestömäärä oli ennen kolonisaatiota 4-10 miljoonaa, ja se putosi vuoteen 1920 mennessä noin miljoonaan. Algerian väestömäärä laski vuosien 1830 ja 1870 välisenä aikana puolella. Norsuunluunrannikon väestön määrä puolestaan väheni vuosina 1900-1910 1,5 miljoonasta 160 000 ja Sudanin väestö vuosina 1882-1903 8-9 miljoonasta 2-3 miljoonaan. Belgian kuninkaan Leopold II:n hirmuhallinto Kongossa aiheutti yli 10 miljoonan ihmisen kuoleman. Ihan vain muutamina pieninä esimerkkeinä. Intiaanit tapettiin sukupuuton partaalle. Ensimmäinen ja toinen maailmansota kertoo valkoisen miehen rauhallisesta ja sivistyneestä luonteesta. Juutalaisten kansanmurha oli myös tästä osoitus. Atomipommia on käytetty maailman historiassa vain yhden ainoan kerran. Balkanin kriisi, Irakin, Afganistanin, Somalian, Haitin, Panaman miehitykset näin ihan lonkalta heitettynä muutamaksi tuoreemmaksi esimerkiksi ovat myös todistaneet tätä rauhanrakkauttamme. Toisethan tietty kutsuvat niitä vain demokratisoimiseksi tai humanitaarisiksi interventioiksi.

KGB kirjoitti...

No Mikko -poika on sen verran "älykäs", että kaivelee verta omasta nenästään.
Vai olisiko kyseessä vain lapsellinen kiukuttelu.

Adelphi kirjoitti...

Tekstin alusta:

Vähemmistövaltuutettu Mika Illman...

Pitäisi kai olla "vähemistövaltuutettu Mikko Puumalainen" (nykyään ent. vähemmistövaltuutettu, nykyinen apulaisoikeuskansleri).