torstai 31. tammikuuta 2008

Hesari valehtelee taas, kuten aina

Jos joku ei ole vielä tajunnut Pravdan valehtelevan systemaattisesti, toivottavasti nyt tajuaa.

Pravda valehtelee, että Lapissa tehdään enemmän murhia kuin Afrikassa. Tämä ei kerta kaikkiaan ole totta. Yrjöperskeles-blog analysoi asiaa:


Mutta mikä helvatun pakko tuohon juttuun oli sotkea tuota Afrikkaa? Onko kirjoittajan tarkoitus ollut opettaa lukijaa taas kertaalleen, että suomalainen
paha, joku muu hyvä ja mitä enemmän etelästä sen parempi. Ehkäpä kirjoittaja ajatteli, että lukija alkaa uskoa, että meillä pahoilla ja väkivaltaisilla suomalaisilla olis todellakin paljon oppimista afrikkalaisilta sivistyneiltä yhteiskunnilta.

Juttu olis ollu höhlä jo muutenkin, mutta lähinnä rikolliseksi sen tekee se, että väite on vielä silkkaa paskaa. Tarkastellaanpas näitä toimittajankin mainostamia WHO:n tilastoja. Ne löytää tuosta osoitteesta.

Otamme ensiksi tarkasteluun Länsi-Afrikan.

Luettelossa vasemmalla puolella muuten vaan tapetut ja oikealla puolella sodassa kuolleet. Lukemat siis kuolleita per 100.000 asukasta.

...

Keskiarvo 17,20 / 6,98 * Yht. 24,18 / 100.000
Suomi 3,2 / - * Yht. 3,2 / 100.000
Lappi 5,0 / - * Yht. 5,0 / 100.000

Johtopäätös Länsi-Afrikasta: Toimittaja valehtelee, puhuu paskaa, syöttää pajunköyttä, keksii ihan omia tilastoja. Löytyyhän tuolta tosin Kap Verden kaukainen saarivaltio, jossa teilataan sakkia vähemmän kuin Suomessa. Alkoi heti tulla sympatiaa Kap Verdeä kohtaan. Jos panis pennit jonoon ja lähtis käymään? Onkohan olemassa Suomen ja Kap Verden rauhan ja ystävyyden seuraa?

Eli Länsi-Afrikassa tapetaan reilusti enemmän ihmisiä kuin Suomessa ja jopa pelottavassa Lapissakin. Mitenkäs Keski-Afrikan kohdalla?

...

Keskiarvo 16,65 / 16,41 * Yht. 33,06 / 100.000
Suomi 3,2 / - * Yht. 3,2 / 100.000
Lappi 5,0 / - * Yht. 5,0 / 100.000

Ihan yhtä synkkää on sielläkin. Helsingin Pravda valehtelee, minkä ennättää.

Mitä tästä voisi sitten päätellä? Ainakin sen, että toimittajan jostain syystä on pakko halventaa omaa kansaansa, ja jos ei tosiasiat siihen riitä, niin sitten keksitään. Lisäksi hän pitää lehden lukijoita typeränä, koska näyttää selvästi kuvittelevan, että hänen ikiomat tilastotulkintansa niellään sellaisenaan. Hän tuumii, että lukijalle voi syöttää mitä paskaa hyvänsä, kyllä se sen nielee kumminkin.

Ja valitettavan moni nielee.Näin. Hesari siis valehtelee, että Hesarin artikkeleissa mainituissa lähteissä, tässä tapauksessa WHO:n tilastoissa, lukee jotain aivan muuta kuin mitä siellä todellisuudessa lukee.

Lue edellinen virke uudelleen, jos et tajunnut tai uskonut sitä kertalukemalta. Varmuuden vuoksi väännän vielä kerran rautalangasta. Hesari väittää, että WHO:n tilastojen mukaan Afrikassa tehdään vähemmän henkirikoksia kuin Suomen Lapissa. Todellisuudessa nimenomaan niiden WHO:n tilastojen mukaan Afrikassa tehdään moninkertaisesti enemmän henkirikoksia kuin Lapissa.

Hesarin toimittaja väittää lukeneensa väitteen X lähteestä Y. Todellisuudessa lähde Y ei ole esittänyt väitettä X. Hesarin toimittaja siis valehtelee siitä, mitä lähde Y sanoo. Hesarin toimittaja keksii väitteen X omasta päästään ja valehtelee väitteen olevan peräisin luotettavalta lähteeltä Y.

Tämä on jo sen verran törkeä skandaali, että kyllä viimeistään nyt kaikkien pitäisi tajuta, että Hesari valehtelee poliittisesti tarkoitushakuisella tavalla. Hesarin toimittajat eivät ainoastaan esitä uutisia värittyneessä sävyssä esim. jättämällä kertomatta tosiasioita Suomeen tulleiden maahanmuuttajien rikollisuudesta, vaan aktiivisesti valehtelevat keksimällä omasta päästään juttuja, joiden he sitten valehtelevat olevan luotettavan viranomaistahon (WHO) julkaisemia tietoja.

Pravdan tarkoituksena oli valehdella, että afrikkalaiset tekevät vähemmän rikoksia kuin suomalaiset. Tämä valhehan tukisi sellaista toista valhetta, että afrikkalaisten tuleminen Suomeen maahanmuuttajina ei kasvata rikollisuutta Suomessa. Tässä on siis kyseessä Hesarin poliittinen agenda eli maahanmuuton lisääminen eli Suomessa asuvien afrikkalaisten määrän lisääminen. Hesari pyrkii kaikin keinoin saamaan lisää ja lisää afrikkalaisia Suomeen. Kun tämä ei muilla keinoin onnistu, Hesari valehtelee jopa, että afrikkalaiset tekevät vähemmän rikoksia kuin suomalaiset. Hyi saatana. Jos joku vielä tilaa tuollaista paskalehteä, irtisanokaa tilauksenne heti.

Asiaa on kommentoitu myös tuon paskalehden omalla keskustelufoorumilla:

Raine 22.1.2008 11:58

Erittäin hyvä, että olit vaivautunut hakemaan nämä ihan oikeat tiedot esille. Hesarin aateväritteisessä uutisoinnissa ei ole kenellekään kyseisen roskalehden kirjoittelua seuranneelle mitään uutta.Ei taida Hesarin toimittajilla paljon korvien välissä eloa olla, kun kuvittelevat, etteivät jäisi kiinni tällaisista törkeistä vääristelyistä. Jokaisen totuutta ja rehellisyyttä arvostavan olisi syytä sanoa kyseisen roskalehden tilaus irti pikimmiten (jos siis sattuu tilaaja olemaan), seiskassakin alkaa nykyisin olla enemmän asiaa kuin Hesarissa (eikä johdu Seiskan tason noususta tosiaankaan).

Jukka Karén 22.1.2008 14:12

Hesari on Suuremman Asian puolesta liikkeellä, eli tarkoituksena on osoittaa kaikille (Hesaria lukeville) suomalaisten perinpohjainen huonous ja suoranainen pahuus asiassa kuin asiassa, johon sitten ainoa lääke on mahdollisimman laajamittainen maahanmuutto, mahdollisimman erilaisista kulttuureista, jotta saataisiin mahdollisimman monikulttuurinen Suomi.

Tätä Suurempaa Asiaa ajaessaan on täysin sama kuinka idiootilta tulee itse vaikuttaneeksi, ja kuinka paljon lehden linja lähestyy Pahkasikaa.

Ilmeisesti Pravdan palstan moderoijia itseäänkin vituttaa työnantajansa harrastama tahallinen valehtelu niin paljon, että ovat ruvenneet päästämään lävitse lukijapalautetta, jossa osoitetaan Pravdan valheellisuus.

Ihmettelen vain, miksi helvetin monet suomalaiset yhä luulevat Hesarin olevan jotenkin laadukas ja asiallinen ja luotettava tietolähde. Suomessa noin miljoona ihmistä lukee Hesaria joka päivä ja pitää sitä nimenomaan luotettavana lähteenä. Ovatko nämä miljoona ihmistä täysin sokeita puusilmiä?

2 kommenttia:

i.p kirjoitti...

Varsinaisen asian vierestä:

Viimeisimmässä PoliisiTV:n jaksossa käsiteltiin suht.koht. rehellisesti 'ulkomaalaistaustaisten' henkilöiden seksuaalirikoksia (ainakin, en nähnyt koko ohjelmaa). Se oli yllättävää, kun on tottunut, ettei ylellä sellaisesta kerrota. Jakson näkee Arenalta, jos haluaa.

Kekke kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.