maanantai 14. tammikuuta 2008

Sananvapaus Suomessa

Lainaus Jussi Halla-ahon vieraskirjasta nimimerkiltä Tomashot:

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi minut tänään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Tuomioksi tuli 825 € sakkoja, sekä kaikki sivustoni määrättiin suljettaviksi.

Vaikka vaadin että sivuillani ollut täysin faktapohjainen osio "UUTISIA SUOMESTA", jossa uutisoitiin maahanmuuttajien tekemistä rikoksista, olisi säilytettävä, niin myös se tuomittiin suljettavaksi.

Tuomio oli taloudellisesti todella rankka, eikä perheellisellä ihmisellä ole varaa leikitellä tällaisten summien kanssa. Sen johdosta minun on nyt pidettävä sivustoni lopullisesti suljettuina. Oikeudenkäynnistä jäi kyllä sellainen maku, että kaikki olisi jo ennalta päätetty. Mielestäni perustelin asiani ja kantani aivan asiallisesti ja hyväksyttävästi, joten aika heppoisin perustein tämä tuomio minulle kyllä lätkäistiin, siis vain siitä syystä että uskalsin olla eri mieltä ja tuoda ankeaa realismia monikulttuurisuudesta kaikkien nähtäville.

Mutta tämä juttuni nyt oli yksi näistä "esimerkkitapauksista", jolla totuuden ääni halutaan vaientaa.


Varsin käsittämätöntä touhua, joka syö uskoa maan oikeuslaitokseen. Kotimaisessa eurokommunismin versiossa sensuuria ei enää perustella edes sisällöllä, vaan annetaan määräyksiä siitä kuka saa julkaista näkemyksiään ja kuka ei. Sivujen sulkemistuomio ei mitenkään voi olla lain mukainen.

Lopuksi muistutan vielä, että maassamme on oikeistohallitus, joka oli puhtaasti häviävällä puolella kylmän sodan aikaisessa taistelussa neuvostokommunismia vastaan.

PS.

Runoilija sai sakot kansanryhmän kiihottamisesta
.

Toivottavasti runoista kiihottuneet menevät itseensä, kehittävät itsekuriaan ja pyrkivät lukemaan mieltään vähemmän kiihottavaa materiaalia.

42 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tuo nyt ole aika pieni sakko?

Ja jos kokee tulleensa väärin tuomituksi, niin on olemassa paljonkin eri valitusteitä.

Aina voi valittaa vaikka Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Minä kun muuten luulin, että kansallismieliset haluavat noudattaa Suomen lakia? Sikälikin aika huvittavaa, koska tuo kaveri kritisoi juuri maahanmuuttajien rikoksista kertovan sivunsa sulkemista. Ja nyt on sitten itselläkin rikosrekisteri.

Sillä on kiva lähteä seuraavaa työpaikkaa hakemaan. Ja selitellä, mistä on saanut tuomioistuimessa lanketetun tuomion. Voi olla paljon suurempi rangastus kuin muutaman satasen sakko...

IDA kirjoitti...

"Sillä on kiva lähteä seuraavaa työpaikkaa hakemaan."

Ai meinaatko sinä antaa hänelle potkutkin?

Kansanvaltaiseen lainsäädäntöön kuuluu luonnollisena osana sananvapaus, joten nationalismiin en mitenkään kuulu sananvapautta tukahduttavien lakien kunnioitus.

Ja maamme tilan surkeudesta saa tietysti oivallisen kuvan jo pelkästään siitä, kun katsoo ketkä puhuvat kaikkien lakien ehdottoman noudattamisen tärkeydestä.

Anonyymi kirjoitti...

...Minä vain kiihotin kansanryhmää vastaan ja yllytin nuoria skinejä hakkamaan vastaantulijan jolla on tummaiho. Perustelin kantani mustavalkoisella maailmankuvallani ja tilastoilla joista nostin esiin ne kohdat jotka auttaisivat yleisen vihan nousussa erilaisia lakupekkoja, öhöm anteeksi mamuja vastaan. Ne tiedot ovat ihan oikeesti olemassa. No ehkä pikkasen liiottelin mutta kuitenki. Mitä sananvapautta tämä nyt. Vaan Hallis pallis saa antaa porttikieltoja omalle listalleen.

Anonyymi kirjoitti...

Ei putkuja. Mutta useimmat ihmiset joutuvat tai haluavat vaihtaa työpaikkaa. Ja siinä puuhassa rikosrekisteri ei ole yleensä etu.

Ja kuten sanoin, niin miksi ihmeessä sitten kritisoi toisten laittomuuksia, jos ei itsekään pysy kaidalla tiellä. Siinä ei asian selittely millään omalla käsityksellä vapauksista miksikään muutu.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Tomashot oli puhunut siitä, kuinka paljon maahanmuuttajat tekevät ryöstöjä, raiskauksia, pahoinpitelyjä ja murhia sanomalehdissä olleiden uutisten mukaan.

Multikultimafia antoi hänelle 825 € eli noin 5000 mk sakkoja siitä, että hän oli siteerannut sanomalehtiartikkeleita.

Tässä asiassa Tomashot on oikeassa ja multikultimafia väärässä. Sanomalehtien siteeraaminen ei voi olla rikos. Mafian antama tuomio on laiton. Suomi ei ole oikeusvaltio, jos tuollainen tuomio pysyy voimassa. Oikeusvaltion keskeinen periaate on, että kansalaiselle ei voida antaa lakiin perustumatonta rangaistusta. Mikään laki ei määrittele mitään rangaistusta sanomalehtien siteeraamisesta. Tuomio on siis laiton, rangaistusta vaatinut syyttäjä on rikollinen ja tuomion antanut tuomari on rikollinen.

Tätä tietenkään eivät tajua ne trollit, jotka käyvät täällä puolustelemassa viranomaisten tekemiä rikoksia. Oikeusvaltiossa viranomaisilla ei ole mitään erivapautta tehdä rikoksia.
Tätä eivät trollit tajua, vaan kannattavat kaikkia viranomaisten tekoja, myös laittomia ja ihmisoikeuksien vastaisia. Jos viranomaiset tekisivät murhia, trollit olisivat edelleen näiden rikollisten viranomaisten puolella.

Samanlaista paskasakkia oli mm. Natsi-Saksassa. Kun Sturmabteilung murhasi juutalaisia kristalliyönä, roskaväki kannatti näitä murhia. Lain mukaan SA-miehet olisi pitänyt panna syytteeseen näistä murhista. Roskaväki ei ymmärtänyt tätä, vaan luuli SA-miesten olevan lain yläpuolella; sivistymättömät idiootit luulivat, että puolueen jäsenjärjestönä Sturmabteilung sai tehdä mitä tahansa.

Tomashot on nyt samassa asemassa kuin ne juutalaiset, joiden kimppuun SA-miehet hyökkäsivät kristalliyönä. Paskasakki kannatti juutalaisten kimppuun hyökkäämistä, nyt samanlainen saasta kannattaa Tomashotin ja muiden tosiasioita kertovien rehellisten ihmisten kimppuun hyökkäämistä. Sturmabteilung rikkoi lakia hyökätessään juutalaisten kimppuun, multikultimafia rikkoo lakia hyökätessään Tomashotin kimppuun. Paskasakki oli 1930-luvulla Sturmabteilungin puolella juutalaisia vastaan, nykyään samanlainen ali-inhimillinen saasta-aines on multikultimafian puolella Tomashotia vastaan. Ihmiskunnan pohjasakka on aina väkivaltaisten, rikollisten viranomaistahojen puolella ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota vastaan.

työmies kirjoitti...

Ei lisättävää Ellilän kirjoitukseen.
Tsemppiä Tomashot ja muut (tulevat) sananvapauden puolesta taistelleet oikeusmurhan uhrit

Anonyymi kirjoitti...

Ellilä vertaa Tomashotia natsien teurastamiin juutalaisiin? Olenkohan tähän asti kuullut vielä mitään noin naurettavaa ja hätäistä dramatisointia mitä kaveri päästelee. Tomashot piti yllä sivustoa jossa hän toi esille kuinka maahanmuuttajat ja muslimit ovat roskasakkia. Sivut olivat umpirasistiset ja fanaattiset. Niiden tarkoitus eivät olleet tiedon levittäminen vaan vihan lietsominen. Kohteena olivat etenkin muslimit ja tummaihoiset.

USA pommittaa ja tuhoaa muslimien koteja ympäri maailmaa. Hyökkäys Irakiin tehtiin jossain kv-lain atmosfäärissä (jossa myös Israelin toimet sijaitsevat) jonne kenelläkään muulla ei ole oikeutta. USA:n sotilaat voivat teurastaa, raiskata ja kiduttaa perheitä ja vaikka brittejä joutumatta vastaamaan teoistaan. Guantanamossa on virunut ihmisiä (muslimeja) USA:n sotilasleirissä useita vuosia ilman syytteitä. Heihin eivät päde "amerikkalaisen unelman" lait sillä tukikohta ei sijaitse jenkkien maaperällä. Näin asia kieroillaan. Näitä toimia perustellaan terrorisminvastaisella sodalla ja islamin pahuudella ja toteutetaan energia janolla. Näihin Ellilä ja muut sankarit eivät puutu vaan suorastaan kannattavat tälläistä voimankäyttöä. Esimerkkejä löytyy lukuisia, eli jos Ellilä jotain muuta taas alkaa väittää, niin
odotappa hetki vain.

Suuret mediayhtiöt suoltavat roskaa eri tuuteista joissa muslimien uskonto ja kulttuuri pyritään mustamaalaamaan oikeuttaakseen USA:n ja sen muutamat suurtaloutta edustavat kumppanin öljysodat.

Ellilä ja muut typerykset, historiaa väärennellen pitävät rasistisia blogeja tukeutuen juuri tähän suurempaan valtaan MUKA altavastaajan asemasta. Perustelevat rasismiaan ja kiihotuksiaan kansaa vastaan sananvapaudella? He ovat uhreja?
He taistelevat muka heikomman puolella suurta valtiota vastaan? Höpö höpö.

Kyllä homma on niin että muslimit ja muut maahanmuuttajat ovat tämän päivän väärinymmärrettyjä 30-luvun juutalaisia jotka eristetään erilaisiin ghettoihin ympäri Eurooppaa ja joiden halpaa työvoimaa käytetään hyväksi vaan siinä määrin, kun se on suuryrityksille Ellilänkin ihannoimia liberalistisia arvoja noudattaen hyödyllistä. Myös juutalaisista kirjoiteltiin kaikenlaista heidän kulttuuriaan ja uskontoaan mustamaalaten. Antisemitismi oli valloillaan Euroopassa ennen Hitlerin toimeenpanemia kauheita joukkomurhia.

Kaiken lisäksi muslimeja tapetaan ihan oikeasti. Tomashokin vertaaminen juutalaisiin on juutalaisten kansanmurhan historian törkeää väärinkäyttöä omiin natsimaisiin tarkoituksiin. Odotan innolla Ellilän ja muiden joutuvan vastuuseen laittomista toisiin ihmisiin lietsomasta vihastaan. He ovat niitä tämän päivän kansanmurhaajia ja heidän uhrit ovat tässä kohtaa maahanmuuttajia.

Naurettavaa dramatisointia harrastatte ja muka yritätte nostaa jotain aneemista kohua. Toivon henkilökohtaisesti teille suurempia rangaistuksia. Te manipuloitte, syytätte ja luotte kuvaa alemmasta rodusta. Jokainen tietää että ainoa mikä tässä tapauksessa viittaa natsismiin on teidän sairaalloinen ja pakkomielteinen toimintamme.

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelen kirj virheitä, nyt oli kova kiire!

jm kirjoitti...

Eräät tahot tuntuvat innokkaasti hehkuttavan rikosrekisrillä ja sen haitallisuudella työnhaussa.

Tässä on lainaus oikeusrekisterikeskuksen sivulta:

"Mitä tietoja rikosrekisteriin merkitään?

Rikosrekisteriin tulee merkintä, kun henkilö tuomitaan:
ehdottomaan tai ehdolliseen vankeusrangaistukseen
ehdollisen vankeusrangaistuksen ohella sakkoon (oheissakkoon), yhdyskuntapalveluun tai valvontaan
yhdyskuntapalveluun
nuorisorangaistukseen tai nuorisorangaistuksen sijasta sakkoon
viralta pantavaksi tai
jätetään syyntakeettomana tuomitsematta.

Muista kuin edellä luetelluista sakkorangaistuksista ja sakon muuntorangaistuksista ei tule merkintää rikosrekisteriin.

Siviilipalveluslain nojalla tuomitusta vankeusrangaistuksesta ei tule merkintää rekisteriin."

Ei siis huolta työnhakutilanteessa, jos saa sakon sananvapauden "huolettomasta" käyttämisestä.

Jos rikosrekisteriin tulee merkintä, ei ole aivan yhdentekevää mistä rikoksesta se tulee. Työnhakutilanteessa vaikuttaa eri tavalla, lukeko rikosrekisteriotteessa, että henkilö on saanut tuomion murhasta tai taposta, tai lapsenraiskauksesta tai ryöstöstä tai varkaudesta tai kuolemantuottamuksesta liikenteessä tai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Työnhakija voi selittää tapauksen, ja jos työnantaja on fiksu, hän ymmärtää mistä on kyse. Hankalinta voi olla pääseminen kunnan tai valtion töihin, koska nämä tahot eivät selityksiä kuuntele vaan toimivat ohjesäännön mukaan.

Sananvapauden "väärin" käyttämisestä saatu tuomio voi jopa helpottaa työpaikan saamista, jos työnantaja etsii jämerää tyyppiä, joka uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne ovat.

Eivät kaikki - eivätkä todennäköisesti edes useimmat - työnantajat tilaa rikosrekisteriotetta työnhakijoista. Sellainen tilataan ehkä niissä tapauksissa, jossa valitaan ihmistä käsittelemään rahoja tai tekemään jotain muuta sen tyyppistä työtä, jossa taustan tunteminen on paikallaan.

Ja kyllä entinen rötöstelijä (esim. eräs kokoomuslainen) voi päästä vaikka politiikkaan, jos niin päätetään. Ei kukaan ole täydellinen, vaikka joku niin itsestään ehkä luuleekin.

IDA kirjoitti...

"Pahoittelen kirj virheitä, nyt oli kova kiire!"

Myös vihasi tuntui olevan ylitsevuotavaa. Kannattaisi kokeilla ainakin vatsahierontaa ellei jopa orgonienergiakaappia tässä tapauksessa.

Vaikka vertaus oli erittäin vahvasti karrikoitu sillä on minusta perusteet. Ensinnäkin Tomashot tuomittiin ainakin osittain samasta syystä kuin juutalaiset aikanaan, eli syystä, että hän ei satu mielipiteineen miellyttämään kaltaisia ihmisiä ja hänen mielipiteensä pitää siksi vaientaa.

Toisaalta tuomiossa on selviä laittomuuden piirteitä. Kotisivuja voi ihan hyvin pitää vaikka jonkinlaisena henkisenä kotina ja tässä tapauksessa ne tuhottiin tuomiolla sen sijaan, että laiton aineisto olisi selkeästi osoitettu ja tuomittu se poistettavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ida, katsoppa Ellilän viesti ja laske monta saasta-sanaa löydät. Siinä sinulle vihaa. Anonyymin viesti oli erinoimainen ja osui napakymppiin kirjoitusvirheistä huolimatta. Siinä koko ydin tuli lyhkäisyydessään.

Juuri teidän karrikointi vie teidät metsään vaikka ette metsää puilta näe. Tuomio oli täysin oikeutettu! Omituista että vielä 2000-luvulla löytyy kaltaisianne. Onneksi olette natsisminne kanssa pelkkä muinaisjäänne.

Anonyymi kirjoitti...

Tai...ota mukaan vielä sanat paskasakki ja pohjasakka!

IDA kirjoitti...

"Tuomio oli täysin oikeutettu!"

No ei ollut. Sellaisen väittäminen on aika uskomatonta.

Vaikka rehellisesti myöntäisi, että ei pidä sananvapautta arvossa, niin pitäisi sentään pystyä edes jotenkin yksilöimään mikä sivuilla oli laitonta aineistoa.

Minusta pelkkä tekstin kokeminen vastenmieliseksi ei riitä millään tavoin laillisen tuomion perusteeksi.

""Omituista että vielä 2000-luvulla löytyy kaltaisianne."

No ei se niin omituista ole. Ihmisen elinikä noin yleisesti pitenee koko ajan.

"Onneksi olette natsisminne kanssa pelkkä muinaisjäänne."

En ole natsi. Toisaalta sillä ei ole tämän asian suhteen mitään merkitystä. Sitä paitsi näyttää selvältä, että nykyisen politiikan seurauksena myös varsinainen natsismi tulee vahvistumaan. En pidä sitä omana vikanani, koska vahvasti vastustan nykyistä politiikkaa.

jm kirjoitti...

"Maallikoilla" on usein se käsitys, että laki on se mitä lakikirjassa lukee. Koulutetut juristit tietävät, ettei asia ole aivan noin yksinkertainen. Eivät kai muuten lakimiehet riitelisi vuosia jostakin syyteasiasta. Katsottaisiin vain lakikirjasta, onko syytetty syyllistynyt laissa kiellettyyn tekoon, ja sillä siisti.

Varsinaisen lakikirjassa olevan tekstin lisäksi on olemassa lakien tulkinta, ennakkopäätökset, vakiintunut oikeuskäytäntö, viranomaiskulttuuri, syyteharkinta ja muita tämän tyyppisiä asioita, jotka muokkaavat ja joissakin tapauksissa täysin muuttavat kirjoitetun lain sisältöä. Näiden kaikkien muodostama kokonaisuus on samaa kuin laki.

Jos viranomainen voi tehdä avoimesti joitakin (lakikirjan tekstin mukaan) laissa kielletyiltä vaikuttavia asioita joutumatta syytteeseen niistä, teot ovat laillisia. Järjestelmän (poliisi, syyttäjä, tuomioistuin, valtio) reagointi viime kädessä ratkaisee teon laillisuuden tai laittomuuden. Lakikirjan teksti on vain viitteellinen ohje, jota valtion organisaatiot voivat noudattaa harkintansa mukaan. Tämän menettelykokonaisuuden yläpuolella on enää jokin epävarma valituskanava kansainvälisiin oikeusjärjestelmiin.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa... Kukkahattutäti poliisilaitokselta kertoi, että hän näkee rikosrekisteristä kaikki poliisien antamat sakot. Pysäköintivirhemaksut eivät kuulemma näy.

Voisittteko muuten selittää miksi kansallismieliset eivät noudata Suomen lakia?

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kaikenmaailman rasistit saivartelee:" no mikä muka oli laitonta"?

http://web.archive.org/web/
20070505051237/
http://tomashot.pp.fi/SIVUSTO/

Sieltä löytyy. Ida voi lopettaa saivartelun.

IDA kirjoitti...

"Täällä kaikenmaailman rasistit saivartelee:" no mikä muka oli laitonta"?

http://web.archive.org/web/
20070505051237/
http://tomashot.pp.fi/SIVUSTO/

Sieltä löytyy. Ida voi lopettaa saivartelun."

No keskustellaan siitä sitten, kun olet oikeudessa minun herjaamisestani rasistiksi.

Et näemmä kykene sitten osoittamaan mitkä kohdat tekstissä täyttävät laittomuuden tunnusmerkit. Itsekin kykenisin parempaan vaikka kannatan vilpittömästi sananvapautta.

Pitääkö sensuurinkin alkeet opettaa teille?

Anonyymi kirjoitti...

Nimi : TomaShot
Mitä teen : Kommentoin

Viesti : Vaikka osoitteenani on tuo "birkenau", ei sillä ole mitään tekemistä noiden sivujeni kanssa. En ole koskaan levittänyt minkäänlaista natsistista propagandaa, vaan yrittänyt pitää jalat tukevasti maassa. Natsismi oli aate joka tuhoutui omaan mahdottomuuteensa.

15. tammikuuta 2008 8:33:13

Anonyymi kirjoitti...

IDA sanoi...

No se tietysti hävettää, että tuollainen idioottimainen ajatuspoliisi valvoo vapaita, suomalaisia miehiä.

En tiedä Ellilästä ja kumppaneista, mutta itse ainakin olen avoimesti rasisti vähintäänkin niin kauan kuin se erottaa minut Suurpään kaltaisista tolloista.

23. joulukuuta 2007 12:20"

Kukaan muu ei ole kutsunut Idaa rasistiksi. Vain hän itse.

IDA kirjoitti...

"Kukaan muu ei ole kutsunut Idaa rasistiksi. Vain hän itse."

Määrittelin tuossa itse millä ehdoilla suostun olemaan rasisti. Sillä taas ei ole mitään tekemistä oikean rasismin kanssa.

Käsittääkseni yhteiskunnallisten vaikuttajien on myös kestettävä kovempaa arvostelua kuin ns. tavallisten kansalaisten, sillä arvostelu liittyy heidän asemaansa vaikuttajina. Suurpää on tehnyt huomattavan määrän todella tyhmiä ehdotuksia, toiminut todella tyhmästi ja pyrkii vaikuttavassa virkamiesasemassa muuttamaan yhteiskuntaa. Hänen määritelmänsä rasismista on mielikuvituksellinen ja sopii jonkinlaiseen mikämikä - maahan. Ei niinkään todelliseen yhteiskuntaan, joka koostuu elävistä ihmisistä.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi löytyy tarpeeksi ihmisiä, jotka eivät mistään tuollaisista sakoista ja laeista välitä, vaan jatkavat kirjoittamista entiseen malliin. Ja maahanmuuttovastainen aineisto nyt leviää joka tapauksessa netissä. Ei sitä enää voi pysäyttää. Meitä on liikaa.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Nyt kaikkien sananvapauden kannattajien pitäisi ihan piruuttaan copypastata Tomashot-sivuston tekstejä joka paikkaan näyttääkseen Puumalaiselle, Illmanille ja muille totalitaarisille ajatuspoliiseille, että internetiä ei voi sensuroida.

Tämä olisi verrattavissa siihen legendaan, jonka mukaan Tanskan kuningas Kristian ompeli vaatteisiinsa daavidintähden protestoidakseen natsien juutalaisvastaista politiikkaa vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas keskustelun taso laskenut. Joskus täällä vielä väiteltiin faktoista. Nyt on enää euforia jäljellä.

Koittaisitte päättää oletteko avoimesti rasisteja, vai ette. On outoa, että vaihdatte statustanne tuuliviirin lailla.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa "pojilla" olla suhteellisuudentaso hukassa pahemman kerran.
Mutta jospa moisella ropakandalla voi maahanmuuttoon vaikuttaa...

Russ kirjoitti...

Pitäisikö meidän jättää kirjoittamatta näistä asioista, siksi koska joku jossain saattaa kiihottua. Jos joku ei kiihotu, niin vähemmistövaltuutettu kiihottuu.

Ei tällainen peli vetele. Ei sellaista sivustoa nyt vaan voi kieltää, joka kokoaa yhteen uutisia. Varsinkin kun ne uutiset, ovat linjassa nykytilanteen kanssa. Eli monikulttuuri tuo rikollisuutta ja luo turvattomuutta. Muualla ollaan pidemmällä kuin suomessa, joten täällä onkin vielä varaa määkiä "mitä vittua te ny meuhkaatte". Ei tosin kauaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin asioita voi tuoda esille niin monella tavalla.
Minä olen täysin varma, että teidän tapanne tuoda asioita esille ei edistä "asiaanne" pätkääkään. Päinvastoin!

Mutta taitaa juttu olla niin, että "asioiden" edistäminen ei se tavoite tai syy olekkaan.

Russ kirjoitti...

Minun blogini ainakin on nousujohteinen. Asioita voi kieltämättä tuoda esille monella tavalla, mutta jos näistä asioista puhuttaisiin niin kuin virallinen taho haluaisi, eli edes uutisia aihepiiriin liittyen ei saa niputtaa. Niin ei tämä nyt kovin hyvältä näytä. Tämän homman hienoushan piilee siinä, että kun ne kerran pitää meitä tyhminä rasisteina ja pelkän kovan retoriikan käyttäjinä, ne yleensä yllättyvät kun hyökätessään syvyyttä löytyy paljon enemmän kuin heidän pinnallisista "monikulttuuri vaan nyt on hyvä juttu" jutuistaan tai "tuo kaikki johtuu tietämättömyydestä" puhumattakaan "rasisteille ei tarvitse mitään perustella".

Kiihottuminenkin on vain järjestelykysymys. Jos sinä otat 100 yhteiskuntahaasteellista liimaskiniä, niin todennäköisyys on että joku näistä kiihottuu, ja ne sivustot voivat olla suomalian sanomat tai scripta tai iltalehti. Jos ei kiihotu, sinä etsit jostain sata lisää, kunnes saat halutun lopputuloksen. Pitäisikö meidän jättää kirjoittamatta näistä asioista, koska joku voi loputtomasti lapata maahanmuuttajia, vähemmistövaltuutettuja, hyviä ihmisiä, matti vanhasia, tai skinejä siinä toivossa kohdetta X lukemaan että joku niistä kiihottuu. Todennäköisesti joku niistä kiihottuu, pitäisikö meidän siksi jättää kirjoittamatta? Et vastannut kysymykseen.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei tällainen peli vetele. Ei sellaista sivustoa nyt vaan voi kieltää, joka kokoaa yhteen uutisia. Varsinkin kun ne uutiset, ovat linjassa nykytilanteen kanssa."

Tämä on juuri ongelmanne. Luulette että tämä kapea näkemyksenne on linjassa nykytilanteen kanssa. Luotte, tai yritätte luoda todellisuutta täysin irrationaalisesti. Yhteen kootut rikosuutiset, väärin analysoidut tilastot ja vahvat ennakkoluulot juuri vääristävät todellisuutta.

Maahanmuuttajat ovat muutakin kuin rikollisuutta, loismaisuutta, hyväksikäyttöä, islamia, väärää (vääristeltyä) kulttuuria, mellakoita, väkivaltaa jne. Tästä huolimatta karkeasti ottaen teidän juttunne käsittelevät/koskevat/keskittyvät vain näihin negatiivisiin puoliin, jotka yritätte saada näyttämään dominoivilta vaikutuksilta maahanmuutosta, imigraatiosta ja monikulttuurisuudesta puhuttuna. Historia ette oikein osaa mieltää itsenäisesti irrallisena nykypäivän valtarakenteista. Tästä seuraa käsityksiä tyhmemmistä roduista, alemmista ihmisistä. Juuri näissä kohtaa täytätte rasismin edellytykset, josta seuraa ihmisten epäluuloa joskus teräviäkin ajatuksianne ja suorastaan silmiä avaavia huomioitanne kohtaan.

Luulette, että ns. tavikset (tavalliset ihmiset) ovat median manipuloinnista sokaantuneita, ja että vain te näette manipulaation taakse. Oletteko ihan varmoja, ettette juuri te ole erilaisten propagandan ja manipulaatioiden uhreja?

On totta, että on tahoja jotka pyrkivät luomaan positiivista kuvaa maahanmuuttajista vähentääkseen ksenofobiaa, joka on ihmisille varsin luontainen piirre ympäri maailmaa (valitettavasti). Se ei tarkoita sitä että kukaan hyväksyy sen enempää ulkomaalaisten kuin suomalaisten tekemiä rikoksia. Kaikkiin kohdistuu samat rangaistukset. Se että pyöritte päivästä toiseen toistenne maahanmuuttoa kriittisesti, usein jopa rasistisesti tarkkailevilla saiteilla, saattaa vaikuttaa ajatteluunne hyvinkin vahvasti. Teistä tulee epäobjektiivisia (rankasti) ja menetätte uskottavuutenne. Etenkin ihmiskäsityksen määrittelyssä ja arvoissa olette aika pihalla.

Kiihotus teorianne ja kaikenmaailman pyörittelynne monikulttuurisuuden mahdottomuuksilla ovat kyllä hauskoja. Aikaa voisi tosin käyttää paremminkin.

Russ kirjoitti...

Totta

Maahanmuuttajat ovat muutakin, esimerkiksi ruotsalainen tapakristitty on hieman eri sarjaa kuin ne maahanmuuttajat, joiden vuoksi englannissa puolet moskeijoista on radikaalien hallussa.

Minä pidän tavallista ihmistä, sellaisena ihmisenä joka ylipäätään ei ole välttämättä kovin poliittisesti valveutunut. Hän käy töissä, itse asiassa hänellä on kiire käydä töissä. Vapaa-ajallaan hän puolestaan ei halua kuulla ikäviä uutisia tai puhua politiikasta ja niin edelleen. Luonnollisesti häntä ei välttämättä kiinnosta suhtautua kovin kyseenalaistavasti mediaan, ei hänellä ole vielä sen erityisempää syytäkään. Jossain vaiheessa hänelle todennäköisesti tulee syitä, sitten se alkaa näkymään mm.äänestyskäyttäytymisessä.

Et vieläkään vastannut kysymykseeni (jos tämä on sama anonyymio).

Anonyymi kirjoitti...

En ole sama anonyymio jolta olet tivannut jatkuvasti vastausta mutta koen ns. teoriasi aika hupaisaksi, enkä koe että minun kannattaa siihen sen enempää puuttua.

Muista että ihmiset ovat samanlaisia, hyviä tyyppejä ja kusipäitä rodusta, kulttuurista tai uskonnosta riippumatta hyvistä ja huonoista päivistä puhumattakaan!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä "mokukysymys" on aiheena niitä toivottomimpia. Itä ja länsi eivät yritä ymmärtää toisiaan.

sitaatti:
"Ei tällainen peli vetele. Ei sellaista sivustoa nyt vaan voi kieltää, joka kokoaa yhteen uutisia. Varsinkin kun ne uutiset, ovat linjassa nykytilanteen kanssa."


Ensinnäkin: millaisesta tekstistä tämä joku tomashot on oikeasti saanut sakot? En usko että pelkistä sanomalehtien sitaateista, vaikka olisi koostanut kuinka yksipuolisesti ja tarkoitushakuisesti. (Esim. joku "yksi lisäsyy tappaa vastaantulevia kasipalloja löytyy päivän aamulehdestä: "(viite)"..." ei ole pelkkää uutisten yhteenkokoamista.

toinen juttu: mitä tarkoittaa "varsinkin kun ne uutiset ovat linjassa nykytilanteen kanssa"?

Sen vähän perusteella, mitä olen (kiihottumatta muuten) näitä ns. natsisivuja silmäillyt, niin kyllä ainakin ajatteluun kykenevän (vähemmistön?) väestönosan (kiihottaminen/herättäminen/informoiminen) taitaa epäonnistua. Aika paljon näkee faktoiksi esitettävän näitä "englannissa puolet moskeijoista on radikaalien hallussa."-tyyppisiä juttua, vaikka kaipa ne pitäisi ymmärtää "kärjistävinä mielipiteinä" tms.

Russ kirjoitti...

Kukaan teistä ei ole vielä vastannut kysymykseeni. Pitäisikö meidän jättää kirjoittamatta, koska joku saattaa kiihottua?.

Moskeijojen radikaalisuus perustuu poliisiraporttiin josta timesonline teki jutun. Scriptassa on linkki videoon, jossa maltillisena itseään mainostava moskeija paljastuu ei-niin-maltilliseksi.

Ihmiset eivät ole samanlaisia onhan se selvä, rasismikin johtuu tyhmyydestä, takapajuisuudesta ja koulutuksen puutteesta. Minkälaisia ovat sitten kolmannen maailman ihmiset, sisäänrakennetusti pyhiä ja hyviä?. Ei suinkaan, kyllä siihen on hyvät syyt miksi siellä ei tule klaanisodista ja levottomuuksista loppua. Kaikenlisäksi ne pitää vielä tuoda tänne, juuri luin jutun somalien ja kongolaisten joukkotappelusta.

Yhteiskunta koostuu ihmisistä, ja tietynlaiset yhteiskunnat ovat tietynlaisten ihmisten ylläpitämiä.

Ei tämä ole sen vaikeampaa.

Anonyymi kirjoitti...

Totta, olet melkein oikeilla jäljillä!

"Yhteiskunta koostuu ihmisistä, ja tietynlaiset yhteiskunnat ovat tietynlaisten ihmisten ylläpitämiä.

Ei tämä ole sen vaikeampaa."

Kulttuuri on ihmisien tuotetta, ihmiset eivät ole kulttuurin tuotetta!

Kekke kirjoitti...

"Kulttuuri on ihmisien tuotetta, ihmiset eivät ole kulttuurin tuotetta!"

Falsified.

Nuori demari kirjoitti...

On paljon huonoja nettisivuja, mutta nyt löysin pohjanoteerauksen.

Tunnen monta teidänlaistanne, oikeistolaista nationalistia ja stereotypiani ei muutu, kun luen näitä blogeja.

En tajua, mikä on heidän ongelmansa?

Kenties vaikeus elää erilaisten ihmisten kanssa ja levittää nationalistista propagandaa?


Juuri niin.
Kasvakaa, hyvät ihmiset.

Mikko Ellilä kirjoitti...

LOL!! RU4R3L?!!

Nuori demari kirjoitti...

Mikko Ellilä näyttää näköjään jälleen kerran uskomatonta verbaalista lahjakkuuttaan...

Mikko Ellilä kirjoitti...

Nimimerkki "Nuori demari" käyttää ilmaisua "jälleen kerran", mikä tarkoittaa hänen seuranneen keskustelua pitkään. Nimimerkki "Nuori demari" (jesper.ilmasti@gmail.com) on siis yksi niistä samoista peeloista, jotka aiemmin trollasivat täällä anonyyminä.

Nuori demari kirjoitti...

Aivan, Mikko Ellilä. Trollasin täällä anonyyminä peelona.

Kunnes tajusin, että mieluummin herätän luultavasti äärioikeistolaisen tunteet kovin heitä provosoivalla nimimerkilläni.

Muuten, Ellilä, oletko kovin ylpeä omista "maahanmuuttajien vastaisista" agendoistasi?

Näen, että olet. Kutsuisit luultavasti kadulla minua liberaaliksi ämmäksi tai sosialitalebaniksi, jota usein kuulee oikeistolaisten suusta, kun heidän kanssaan alan väittelemään rasismista Suomessa.

Usein tietysti tympäännyn heihin, mutta myös todella monta kertaa huvitun heidän, kuten sinun, hyvä Mikko Ellilä, puheista, kuten tässä blogissa.

Huomaan monien oikeistolaisten puolustelevan rasistista kantaansa maahanmuuttajiin kutsumalla itseään joko roturealisteiksi tai monesti tottapuhujiksi.

Tämä on naurettavaa siinä mielessä, että he myös lisäävät puolustelukantaansa tilastot, tutkimukset, jne. Kuten kaikki nationalistiset oikeistolaiset, heillä ei yleensä ole omaa kokemusta, mutta jos sellainen on, on se aina negatiivinen.
Tämä johtaa siihen, että he YHDEN negatiivisen kokemuksen jälkeen kyseenalaistavat juuri sen kyseisen koko rodun tai etnisen taustan omaavan ihmisen moraalit ja uskomukset.

Näin on käynyt eniten, kun puhutaan oikeistolaisille "kuuluisista" somaleista. Heillä riittää heistä kritisoitavaa, juuri vaikka tälläisen blogin verran.

Olet selvästi samanlainen, Mikko Ellilä, joten luen tätä blogia laajentaakseni näkökulmaani oikeistolaisiin nationalisteihin Suomessa. Ja se näkökulma vain pahentuu entistä enemmän.

Siksi olen trollaillut ja edelleen trollailen täällä, lisääkseni tietämystä ns. sinunlaistesi näkemyksistä. Sillä tavalla tiedän heistä enemmän.

Kiitos siis suuresti sinulle, Mikko Ellilä.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Nuori demari sanoi...
Aivan, Mikko Ellilä. Trollasin täällä anonyyminä peelona. Kunnes tajusin, että mieluummin herätän luultavasti äärioikeistolaisen tunteet kovin heitä provosoivalla nimimerkilläni.

1.) Miksi luulet, että tämän blogin kirjoittajat olisivat äärioikeistolaisia?

2.) Miksi luulet, että tämän blogin kirjoittajat kokisivat nimimerkkisi provosoivana?

Kutsuisit luultavasti kadulla minua liberaaliksi ämmäksi tai sosialitalebaniksi, jota usein kuulee oikeistolaisten suusta, kun heidän kanssaan alan väittelemään rasismista Suomessa.

En ole muistaakseni koskaan käyttänyt kenestäkään ihmisestä ilmaisua "liberaali ämmä" tai "sosiaalitaleban". Varsinkaan sanaa "liberaali" en koskaan käytä pejoratiivisena ilmaisuna.

Huomaan monien oikeistolaisten puolustelevan rasistista kantaansa maahanmuuttajiin kutsumalla itseään joko roturealisteiksi tai monesti tottapuhujiksi.

Luuletko tämän blogin kirjoittajien olevan oikeistolaisia? Mitä tarkoitat oikeistolaisuudella?

Ks.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nolan_chart

Kuten kaikki nationalistiset oikeistolaiset, heillä ei yleensä ole omaa kokemusta, mutta jos sellainen on, on se aina negatiivinen. Tämä johtaa siihen, että he YHDEN negatiivisen kokemuksen jälkeen kyseenalaistavat juuri sen kyseisen koko rodun tai etnisen taustan omaavan ihmisen moraalit ja uskomukset.

Olkinukke.

Olet selvästi samanlainen, Mikko Ellilä, joten luen tätä blogia laajentaakseni näkökulmaani oikeistolaisiin nationalisteihin Suomessa.

Millä perusteella luulet minua oikeistolaiseksi ja millä perusteella luulet minua nationalistiksi?

Kekke kirjoitti...

"Sosialitaleban" onkin hauska termi, kuin kapteeni Haddockin suusta. Pitää panna korvan taakse.

Minä voin kyllä tunnustaa olevani nationalisti ilman sen kummempia kipuiluja mutta Political Compass ja oman ajattelun piirteet osoittavat minun kyllä olevan lievästi vasemmalle kallellaan, varsinkin taloussektorilla.
Yleensäkin nationalismi on perinteisen ja suppean oikeisto-vasemmisto-linjan ulkopuolella. Sinn Féin Irlannissa tunnustautuu sosialistiseksi puolueeksi kansallismielisyytensä lisäksi. Baskien eräät separatistiryhmittymät ovat marxilaisia jne.

weekendsoldier kirjoitti...

Anonyymeille nuoriso demareille ja muille tiedoksi: Se että on saanut sakot siitä että on kirjoittanut totuuden on minun mielestäni ennemminkin kunnia, kuin rangaistus.