lauantai 30. tammikuuta 2010

Vuoden uusturkulainen ja vuoden monikulttuurisuusteko

Tiesitkö, että Turussa asuu tällä hetkellä 131 maan kansalaisia? Tai että Turussa puhutaan 99 eri kieltä? Muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia turkulaisia on lähes 11 800.


Turun kaupunki palkitsee jälleen vuoden uusturkulaisen ja monikulttuurisuusteon. Tunnustuksilla halutaan kiinnittää myönteistä huomioita kaupungin kansainvälisyyteen ja monikulttuuriseen arkipäivään. Vuoden uusturkulaiseksi nimetään Turun seudulla asuva, maahanmuuttajataustainen henkilö ja monikulttuurisuusteosta palkitaan henkilö, yritys, yhdistys tai muu yhteisö, joka on esimerkillisesti edistänyt monikulttuurisuutta.

Tunnustuksen saajat valitaan kaupunkilaisten tekemien ehdotusten perusteella. Ehdotuksia voi jättää internetin kautta sekä lomakkeella, joita on jaossa muun muassa Turun kirjastoissa, Turku-Pisteessä (Puolalankatu 5) ja Kansainvälisessä kohtauspaikassa (Vanha Suurtori 3). Ehdotuksen voi tehdä joko molemmista palkittavista tai ainoastaan toisesta.

Nimeä oma ehdokkaasi

Esityksen tekee kaupunginjohtaja Mikko Pukkisen koolle kutsuma raati, johon kuuluu maahanmuuttajien, Turku-seuran, kauppakamarin, työvoimatoimiston, Turun Seudun Kehittämiskeskuksen, median ja kaupungin edustus.

Tunnustukset jaetaan nyt viidettä kertaa

Turkuun valitaan vuonna 2010 viidennen kerran vuoden uusturkulainen ja monikulttuurisuusteko.

Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet:

vuonna 2006 artenomi Binh Le Xuan ja opettaja Tellervo Vaitinen
vuonna 2007 opettaja Irina Ossipowski ja projektipäällikkö Sari Kanervo
vuonna 2008 toiminnanohjaaja Selim Selimi ja erityissosiaalityöntekijä Päivi Talvinen
vuonna 2009 yrittäjä Ahmed Al Chibib ja opettaja Ismo Laine.

Tunnustukset jaetaan Suomen kansalaisuuden saaneiden juhlassa Turun linnassa 6.3.2010.

Lisätietoja:
Yhteysjohtaja Mikko LohikoskiEi kommentteja: