maanantai 18. tammikuuta 2010

Sukurutsa yleistä muslimien keskuudessa

SILMINNÄKIJÄ: ARKA AIHE

YLE TV2 ma 18.01.2010 klo 22.05


Serkkujen kesken solmitut avioliitot ovat herättäneet hämmennystä mm. Norjassa ja Ruotsissa. Suomessa asiasta ei ole toistaiseksi edes keskusteltu.

Silminnäkijä esittää Ruotsin SVT:n Uppdrag Granskning -sarjassa esitetyn ohjelman serkkuavioliitoista. Siinä kysytään, miksi ruotsalaiset viranomaiset vaikenevat sukulaisavioliittojen riskeistä.

Sukulaisavioliitot koskevat maahanmuuttajaperheitä. Viranomaiset pelkäävät syyllistyvänsä rasismiin, jos he kertovat riskeistä. Aihe on liian arka.


Serkkujen keskinäisistä avioliitoista syntyneet lapset ovat kehitysvammaisia tai muuten invalideja moninkertaisesti suuremmalla todennäköisyydellä kuin normaaleissa, ei-sukulaisten keskinäisissä avioliitoissa.

Muslimien keskuudessa serkkujen keskinäiset avioliitot ovat yleisiä, koska muslimeilla useimmat avioliitot ovat sukulaisten järjestämiä; tyypillisesti isä haluaa naittaa tyttärensä veljensä pojalle, jotta veljeksien lapset vahvistaisivat suvun yhteenkuuluvuudentunnetta olemalla keskenään naimisissa.

Muslimien avioliitoista 25 - 50 % (maasta riippuen) on serkkujen keskinäisiä avioliittoja.

Tästä syystä muslimeista on moninkertaisesti suurempi prosentuaalinen osuus kehitysvammaisia kuin eurooppalaisesta väestöstä.

Tämä on sitä ihanaa monikulttuurisuutta, jota islamilaiset maahanmuuttajat tuovat Suomeen ja muihin Euroopan maihin.

Hei te suvaitsevaiset muslimien maahanmuuton kannattajat, miksi te kannatatte sukurutsaa?


Ei kommentteja: