tiistai 19. tammikuuta 2010

Haiti revisited


Mustien ihmisten tuottamia yhteiskuntia ja kulttuureja voisi käydä katsomassa Afrikassa, jos siellä ei olisi valkoisten ihmisten sinne rakentamia rautateitä, lentokenttiä, asfaltoituja teitä ja katuja, kivitaloja, sähköä, puhelinta, televisiota jne.

Afrikkalaisten mielestä ryöstöt, raiskaukset, nepotismi, korruptio, klaanisodat, taikausko ja hetken mielijohteesta huvin vuoksi tehdyt murhat ovat normaalia meininkiä. Jos afrikkalaiset muodostavat väestön enemmistön jossain Afrikan ulkopuolisessa maassa, tämä maa muuttuu Afrikaksi. Näin on käynyt mm. Haitissa, jonka voodoo-kulttuuri ja bolshevistisen anarkian repimä yhteiskunta muistuttavat kummasti afrikkalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa.Raimo Myöhänen:Haitilaiset ovat liitossa saatanan kanssa


Näin julisti yhdysvaltalainen TV-saarnaaja Pat Robertson joku aika sitten Haitissa tapahtuneen maanjäristyksen jälkeen. Väite perustunee haitilaisten harjoittamaan voodoo-uskontoon, jota lähes 80%:a haitilaisia harrastaa kristinuskon ohella.

Vapautensa aikana Haiti on vallattu milloin minkin valtion tai valtioliittymän taholta kymmenkunta kertaa. Syyt ovat olleet monenlaisia. Myös sisäisiä erimielisyyksiä on ollut harva se vuosi. Tämä Karibianmeren aikoinaan rikkain saarivaltio on nyt kymmeniä vuosia jo ollut alueen köyhin. Riistäjiä on ollut ja tullut monelta taholta, ei vähiten saaren omia asukkaita. Vallankumoukset ovat enemmänkin vakiona kuin harvinaisuuksia. Itsenäisyytensä 205 vuoden aikana Haitissa on tapahtunut 32 vallankumousta, ja aina hävinnyt puoli on ryöstetty tyhjäksi voittajan taholta.


Ystäväni , joka on viettänyt Etelä-Amerikan maissa lähes 15 vuotta, ja asunut vähintään puoli vuotta kussakin maassa (rakentelee nykyään GSM-yhteyksiä), sanoo olleensa viikon Haitissa, eikä häntä sinne enää uudelleen saa edes väkipakolla. Jokaisella suomalaisella avustustyöntekijällä pitäisi olla joukkue turvamiehiä mukanaan, jos haluaa huolehtia hengestään.

Panee ajattelemaan, onko Pat Robertson sittenkin oikeassa?
maaherra kommentoi:

Tiistai, Tammikuu 19, 2010 11:35Olen käynyt Haitissa 5 vuotta sitten. Minuakaan ei saa sinne uudelleen millään keinoin.

Raimo Myöhänen kommentoi:

Tiistai, Tammikuu 19, 2010 11:38

Menkööt ne, jotka haluavat tulla raiskatuiksi ja ryöstetyiksi.


maaherra kommentoi:

Tiistai, Tammikuu 19, 2010 11:46
Kaikki avustuslennot pitää ohjata Dominikaaniseen Tasavaltaan, josta ne sotilassaattueissa kuljetetaan kohdepaikkoihinsa. Silloin edes puolet avustuksista voi päätyä niitä tarvitseville.

Port-au-Princen kentällä purkajat varastavat suurimman osan. Esim. toimitettu vesierä riittäisi viikoksi koko kansalle, mutta jo ensimmäisenä päivänä toimituksesta vedestä oli kova pula.

Marko Lilja kommentoi:

Tiistai, Tammikuu 19, 2010 11:54
Haitilaiset osaat kuormasta syömisen jalon taidon. Se kehitettiin huippuunsa entisessä neuvostoliitossa.

Tätä menoa kansa ei ikinä nouse tästä suosta.


Raimo Myöhänen kommentoi:

Tiistai, Tammikuu 19, 2010 12:02Maa pitäisi miehittää kymmeneksi vuodeksi ja opettaa ne elämään ihmisiksi. Se tietäisi kovinta mahdolista rangaistusta esim. murhasta, joita tehdään melkeinpä kuin Venäjällä.


Jukka Turunen kommentoi:

Tiistai, Tammikuu 19, 2010 12:18

Voodoota, vodouta, jne. on runsaasti myös rajan takana DR:ssä, ja kaikkialla siellä missä heitä asuu sankoin joukoin. Samainen uskonto kulkee DR:ssä nimellä santaria.
Jäämme odottelemaan, että Jaakko Hämeen-Anttilan kaltaiset päivystävät desantit ja muut Monikulttuuriset Intellektuellit eli Suvaitsevaiset Moraalisäteilijät ilmoittavat ihailevansa Haitin hienoa kulttuuria ja siihen kuuluvaa sivistynyttä voodoo-uskontoa.


Maahanmuuttoministeri Astrid Thors varmaan haluaa muutamia kymmeniätuhansia haitilaisia voodoo-shamaaneja Suomeen poistamaan Suomen hirveää työvoimapulaa.Ei kommentteja: