maanantai 12. huhtikuuta 2010

Rasistisyytökset ovat merkityksettömiä


Thors: Suomalainen rasismi muuttanut muotoaan


Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) vaatii laajaa tuomiota vihapuheille ennen kuin ne muuttuvat vihateoiksi. YLEn TV1:n Ykkösaamussa Thors luonnehti suomalaista rasismia hienostuneeksi; suoria rasistisia termejä ei käytetä.

Thors ei myönnä, että häneen kohdistunut uhkailu olisi muuttanut hänen puheitaan ja käyttäytymistään.

Viime aikojen maahanmuuttokeskustelun kärjistymistä hän toivoo opitun sen, että vihapuheet pitää tuomiota nopeasti. Muutoin ne muuttuvat teoiksi.

Thorsin mukaan kotimainen rasismi on muuttanut muotoaan. Kokonaisten ryhmien leimaaminen - vaikkapa puheet sosiaalipummeista tai kukkahattutädeistä - on hänestä väärin. Vaikka aivan suoria rasistisia termejä ei käytetä, on ministerin mukaan siirrytty ksenofobiaan, muukalaispelkoon. Siinä lähtökohtana on olettamus, että jotkut maahanmuuttajaryhmät eivät voi kotoutua tänne.Kommentti hommaforumilta:

Olen usein haukkana analysoimassa poliitikkojen mielentiloja ja sanomisia. Nyt ei ole tarvinnut. Thors sanoo sen suoraan. Hän ilmoittaa ikään kuin selviönä "rasismin" olevan hänelle vain sana, jolla voi leimata poliittisia toisinajattelijoita. Hän polkee kuraan oikean rasismin uhrit ja koko rasismin käsitteen. Hän mitätöi rasismi-sanan merkityksen sanomalla suoraan ja avoimesti, että merkityksellä ei ole mitään väliä, koska sanan voi ampua keneen tahansa oli tämä rasistinen tai ei, sanoi tämä mitään rasistista tai ei. Hän purkaa kaiken mitä on ollut aiemmin sanovinaan ns. "rasismia", todellisuudessa länsimaalaista etnisyyttä vastaan. Thors peruu kaikki puheensa, joita on aiemmin suoltanut ristiretkellään ihmisyyttä vastaan. Paitsi sotahuudon, sotahuudon hän säilyttää. Hän jättää vaatimuksen laajasta toisinajattelijoiden vainosta, vaikka sille ei sitten olekaan mitään perusteita, kuten hän myöntää.

Ei siinä paljon tarvitse analysoida, kun kaikki kortit ovat jo pöydällä.

Ei kommentteja: