lauantai 24. huhtikuuta 2010

Brax ja Illman vaativat ennakkosensuuria facebookiin


IL:


Facebookin käyttäjä voi joutua vastuuseen kavereiden viesteistä


Facebookin käyttäjät saattavat joutua jatkossa rikosvastuuseen kavereiden kirjoittelusta, jos he eivät poista rasistisia viestejä seinältään. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Oikeusministeriö pohtii parhaillaan uusia keinoja rasistisen internetkirjoittelun kitkemiseen. Ministeriön mukaan viestin vastaanottajan vastuun lisääminen voisi olla yksi mahdollinen keino. Oikeusministeriö harkitsee, pitäisikö nettikeskustelupalstojen ylläpitäjällä olla velvollisuus valvoa ja poistaa lainvastaisia viestejä.


Jokuhan voisi vaikka kirjoitella rasistisia vitsejä kaveriensa seinille ja ilmiantaa ne sitten poliisin nettivinkkipalvelun kautta testatakseen tuon sensuurin toimivuutta.

Esimerkki:


Neekeri käveli kadulla kantaen sikaa selässään. Suomalainen mies tuli vastaan ja kysyi:
- Mistä olet tuon saanut?

Sika sanoi:
- Voitin bingossa.


Braxin ja Illmanin sensuuri-ideologian mukaan ihmisiä pitäisi rangaista siitä, että jotkut toiset ovat postanneet heidän facebook-seinälleen tuollaisia rasistisia vitsejä.

Oikeusministeriön sensuurityöryhmän eli oikeusministeri Tuija Braxin ja valtionsyyttäjä Mika Illmanin laatiman sensuurilakiesityksen mukaan facebook-sivun omistajan pitäisi poistaa seinältään viestit jo ENNEN kuin niistä on olemassa poliisin tai tuomioistuimen kantaa.Tämä vaatimus on perustuslainvastainen. Ennakkosensuuri on Suomen perustuslain ja yleensäkin länsimaisen oikeusjärjestyksen mukaan paljon pahempi asia kuin esim. kunnianloukkauksesta rankaiseminen jälkikäteen.

Jos hyväksytään rikosnimike "kiihotus kansanryhmää vastaan", siitäkin pitäisi antaa rangaistuksia vasta tuomioistuimen todettua jonkin tekstin ko. rikosnimikkeen tunnusmerkistön täyttäväksi. Braxin ja Illmanin vaatima ennakkosensuuri kuitenkin edellyttäisi viestien deletointia ILMAN poliisin esittämää vaatimusta tai tuomioistuimen päätöstä.

Braxin ja Illmanin esitys on oikeusvaltion perusperiaatteiden vastainen.

Brax ja Illman haluavat murtaa syyttömyysolettaman eli "syytön, kunnes toisin todistetaan"-periaatteen.

Brax ja Illman haluavat kääntää todistustaakan ylösalaisin. Braxin ja Illmanin mielestä ihmisten pitäisi sensuroida internetistä pois toisten ihmisten viestejä, vaikka tuomioistuin EI ole todennut niitä millään tavalla lainvastaisiksi.

Brax ja Illman ovat lain ja järjestyksen vihollisia. Brax ja Illman vastustavat laillista yhteiskuntajärjestystä. Brax ja Illman haluavat rangaista ihmisiä TOISTEN ihmisten viesteistä, vaikka näitä viestejä ei ole oikeudenkäynnissä tuomittu poistettaviksi.

Brax ja Illman ovat vallankumouksellisia bolshevikkeja. Nimenomaan bolshevikit vastustivat kaikkea lakia ja järjestystä ja hyökkäsivät lainkuuliaisten kansalaisten kimppuun. Tästä syystä Mannerheim sanoi, että bolshevismi on väkivaltaista anarkismia.Brax ja Illman edustavat samaa väkivaltaista bolshevistista anarkismia kuin Lenin, Stalin ja Trotski Venäjän vallankumouksen aikoihin: he haluavat hyökätä väkivaltakoneiston voimin lainkuuliaisten kansalaisten kimppuun toteuttaakseen omia laittomia, vallankumouksellisia terroristisia päämääriään.


Tshekan alkujuuri oli vallankumouksen suunnitellut ja toteuttanut Pietarin vallankumouksellinen sotilaskomitea, jonka keskeisiin johtajiin kuului puolalaissyntyinen, mutta pitkään Venäjällä toiminut ammattivallankumouksellinen Feliks Dzerzinski. Hän loi käsitteen "proletariaatin panssaroitu käsivarsi". Sotilaskomitea julisti heti vallankumouksen jälkeen marraskuussa taistelun "kansanvihollisia" vastaan alkaneeksi. Aluksi kansanvihollisiksi katsottiin lähinnä vanhan vallan aikaiset valtion virkamiehet, mutta kuten jäljempänä nähdään, käsite oli hyvin joustava. Ihmisestä ei tullut kansanvihollista todettujen rikosten tähden. Riitti, että hän oli "epäilty" esimerkiksi sabotaasista tai hamstrauksesta.

...

Vaadin, että on perustettava toimielin, joka tekee tilit selviksi vastavallankumouksellisten kanssa vallankumouksellisella, aidosti bolshevistisella tavalla, Dzerzinski luonnehti edessä olevia tehtäviä Tshekan perustaneessa kansankomissaarien neuvostossa 20. joulukuuta 1917.

Vallankumousjohtajiin kuulunut Trotski oli jo viikkoa aikaisemmin ennakoinut osuvasti terrorin olevan yltymässä samaan tapaan kuin Ranskan vallankumouksen aikana:

- Vihollisiamme ei odota enää pelkästään vankila, vaan myös giljotiini, tämä Ranskan suuren vallankumouksen merkittävä keksintö, kun se havaitsi hyödylliseksi kaulojen katkomisen.

Terroria ja kuula kalloon keinottelijoille, julisti itse Lenin muutamaa viikkoa myöhemmin. Ei siis voida ajatella, että punainen terrori olisi syntynyt esimerkiksi vastauksena valkoiselle terrorille kansalaissodan käynnistyttyä Venäjällä vuonna 1918. Se oli bolshevikkijohtajien selvä päämäärä vallankumouksen päämäärien viemiseksi loppuun asti.


Braxin ja Illmanin tavoitteena on totalitaarinen diktatuuri. He pyrkivät tähän tavoitteeseensa keinoja kaihtamatta. Illman on tunnetusti jo viisi vuotta sitten sanonut, että hänen mielestään kenenkään ei pitäisi koskaan voida verrata mitään kansaa toiseen kansaan millään tavalla:

Illman päätyy siihen, että väkivaltaan kehottaminen rasistisin perustein on kiellettyä ja rikoksen tunnusmerkit täyttävää toimintaa. Myös kehottaminen kansanryhmän syrjintään tai vihaan kansanryhmää vastaan rasistisin perustein ilman väkivaltaakin on rikollista. Sen sijaan positiivinen lausunto, esimerkiksi suomalaisten paremmuudesta, ilman ääneen lausuttua vertailukohtaa tulee sallia sananvapauden nimissä. "Ei se kovin sympaattista tietysti ole, koska siihen sisältyy ääneen lausumattomana ajatus, että ulkomaalaise t ovat huonompia", Illman sanoo.

(Helsingin yliopisto 10.6.2005, Ylen tiedeuutiset 13.6.2005)


Illmanin mukaan siis esimerkiksi lausunto "suomalaisten koululaisten oppimistulokset ovat PISA-tutkimuksen mukaan hyviä" on sallittu VAIN ILMAN VERTAILUKOHTAA, mutta lausunto "suomalaisten koululaisten oppimistulokset ovat PISA-tutkimuksen mukaan parempia kuin ruotsalaisten tai saksalaisten tai englantilaisten" on KIELLETTYÄ "kehottamista kansanryhmän syrjintään tai vihaan kansanryhmää vastaan rasistisin perustein ".


Brax ja Illman vastustavat sananvapautta äärimmäisen fanaattisesti. He kannattavat Neuvostoliiton, Pohjois-Korean, Iranin ja Saudi-Arabian kaltaista totalitaarista yhteiskuntaa, jossa ei ole mitään ihmisoikeuksia. Heidät on pysäytettävä ennen kuin on liian myöhäistä.Ei kommentteja: