maanantai 30. heinäkuuta 2007

Monikultturismilla on väri

Turun Sanomat kirjoittaa puolueiden olevan löytämässä vähemmistöt. Suurista puolueista demareilla on somaliyhdistyksensä, kokoomuksella läheisjärjestönsä ja keskustalla Monikulttuuriset-yhdistyksensä.

Lisäksi viiden suurimman puolueen puoluesihteerit kertovat, että niiden verkkosivujen kielivalikoimaa tai maahanmuuttajille suunnattua tietoa on tarkoitus laajentaa. Innokkaimmin asialla on jälleen entinen ympäristö- ja ekologiapuolue vihreät, joka aikoo julkaista verkkosivunsa mm. somalinkielisenä.

No, sinnehän se on katse suunnattava, missä uusia liikkuvia äänestäjiä vapaana liikkuu. Täytyyhän maahanmuuttajien (jälleen kerran on turvapaikanhakijat ja töihin tulleet niputettu saman termin alle) saada tietää, keitä heidän on etuoikeutetusta asemastaan kiittäminen.

Mutta sitten:

Yksikään maahanmuuttaja ei kuitenkaan päässyt eduskuntaan.


Tämä tarkoittanee, että yksikään oikean värinen maahanmuuttaja ei päässyt eduskuntaan. Ruotsissa syntynyt Elisabeth Nauclér ei epäetnisyydessään ole edelleenkään tarpeeksi ihqu kelvatakseen medialle "maahanmuuttajaksi".

2 kommenttia:

K kirjoitti...

Tuo oli tänään myös Itä-Savossa ja lähteeksi ilmoitettiin STT. Merkillistä miten tärkeä asia ihonväri on monikulttuurista ykseyttä propagoivalle Suvaitsevaiston TotuusToimistolle.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Eduskunnassa on aiemmin ollut myös virolainen Jutta Zilliacus (RKP) ja niinikään virolainen Hella Wuolijoki (SKDL). Hekään eivät ilmeisesti olleet "maahanmuuttajia", koska olivat valkoista rotua. Tästä voidaan päätellä, mitä lehdistö tarkoittaa sanoessaan poliisin etsimien raiskaajien olevan "ulkomaalaisen näköisiä".

Esimerkiksi viime joulukuussa suomalainen nainen joutui kuuden ilmeisesti Lähi-idästä kotoisin olevan miehen joukkoraiskaamaksi Oulussa. Mediassa näitä miehiä kuvattiin vain “ulkomaalaisen näköisiksi”.

Esimerkiksi Daniel Craig, Ben McKenzie, Jean-Baptiste Maunier, Gérard Depardieu, Owen Wilson ja William Mountbatten-Windsor olisivat Suomessa ulkomaalaisia miehiä, mutta jostain syystä en uskoisi kenenkään suomalaisen voivan kuvailla heitä “ulkomaalaisen näköisiksi”.