sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Kuka on suomalainen, kuka on ruotsalainen jne.

Näin tänään MTV3:n uutissivuilla tällaisen kuvan:
Kuvan yhteydessä oli teksti:

Ruotsalainen Mustafa Mohamed juoksi 3 000 metrin esteissä uuden Pohjoismaiden ennätyksen 8.05,75 Heusdenissa, Belgiassa. Aika nostaa ruotsalaisen kauden maailmantilastossa kolmanneksi.

Minusta on hyvin omituista kutsua Mustafa Mohamed-nimistä afrikkalaista ruotsalaiseksi.

Minusta ruotsalaiset urheilijat ovat tämännäköisiä:

Vastaavasti tässä on suomalainen urheilija:

Tämä ei ole suomalainen urheilija, vaan Suomessa asuva afrikkalainen urheilija:


Mielestäni tällaisten erojen pitäisi olla itsestäänselviä, mutta multikultidogmien mukaista aivopesua harrastavat tiedotusvälineet pyrkivät kirjaimellisesti sanomaan mustaa valkoiseksi.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kertaus on opintojen äiti, eix nii???

Vaan oliko mitään uutta?

Dr. Doctor kirjoitti...

Ruåttalaiset ovat oikaisseet tilanteen. Ruotsissa ruotsalainen tarkoittaa kaikkia joilla kansalaisuus. Kalpeaa skandinaavia kutsutaan siis virallisestikin "ruotsalaista syntyperää olevaksi".

Vähän väsynyt postaus sinulta, urheilu on oikeasti ainut joka hyötyy monikulttuurikokeilusta, suotakoon siis siitä iloitseminen fanaatikoille...

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ks.
http://maanmuuttajat.blogspot.com/2006/07/jalkapallojtti-ranska.html

Anonyymi kirjoitti...

Esimerkiksi pikajuoksija Stefan Koivikon isä on nigerialainen ja äiti suomalainen. Onko hän siis afrikkalainen, suomalainen vai ei kumpaakaan? Kuinka suuri osa verenperinnöstä pitää olla suomalaista, jotta kelpuutat ihmisen suomalaiseksi? Riittääkö esimerkiksi 75%? Onko raja sama nigerialais-suomalaiselle kuin vaikkapa italialais-suomalaiselle?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Raja ei ole noissa tapauksissa sama. Minunkin neljästä isovanhemmastani yksi on maahanmuuttaja: äidinäitini syntyi Saksassa ja tuli sieltä pikkulapsena vanhempiensa mukana Suomeen. Tilanne on vähän toinen kuin esim. Lola Odusogan tyttärellä, jonka neljästä isovanhemmasta yksi on Nigeriasta.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy myöntää, että en oikein ymmärrä Ellilää. Voiko Lola Odusogan tytärtä siis sanoa suomalaiseksi? Jos ei, niin ei kai hän nyt afrikkalainenkaan ole? Tai onko saksalaisen natsin raiskaaman lapinmummon tyttärentytär suomalainen? Ehkäpä on tanskalainen? Entäpä ovatko USAlaisia urheilijoita kenties vain intiaanit? jospa mustat amerikkalaiset edustaisivat yleisesti Afrikkaa ja Valkoiset Eurooppaa seuraavissa yleisurheilukisoissa.

Anonyymi kirjoitti...

"Raja ei ole noissa tapauksissa sama..."
Mielenkiintoista, mutta epäselvää. Jos olen ymmärtänyt oikein, suomalaisuus, kongolaisuus, kiinalaisuus ym. ovat ennen kaikkea geneettisiä ilmiöitä, eivätkä esim. kulttuurisuus- tai kansalaisuuskysymyksiä. Nythän on niin, että saksalaisilla on "epäsuomalaisuusgeenejä", geenejä joita ei esiinny "oikeilla suomalaisilla". Teoriassa 1/4 nigerialaisella voi olla enemmän suomalaisuusgeenejä (eli vähemmän ei-suomalaisuusgeenejä) kuin 1/4 saksalaisella (oletetaan, että molemmilla on loput 3/4 esivanhemmista yhtä suomalaisia).
Suomalaisuus (tai mikä muu etnisyys tahansa) on siis gradienttimainen, eikä kyllä/ei-tyyppinen ominaisuus. Jokainen yksilö paitsi identtiset kaksoset ovat näin ollen suomalaisuudeltaan erilaisia.