maanantai 25. kesäkuuta 2007

Rasistisia rikoksia 2

Kansanmedian ulkomaanuutinen kertoo Britannian ensimmäisen muslimikansanedustajan saamista tappouhkauksista. 1997 parlamenttiin valittu Mohammad Sarwar auttoi skottilaisen koulupojan Kriss Donaldin surmaajien saamisessa tuomiolle. Nyt Sarwar aikoo jättää politiikan, koska pelkää perheensä olevan vaarassa.

Uutinen ei kerro kuka häntä uhkaa. Sarwar itse sanoo näin:


“Perhettäni on uhattu. He sanoivat, että pojastani tehdään varoittava esimerkki. Hänelle tehdään sama kuin Kriss Donaldille. Minun henkeäni, poikieni henkeä ja lapsenlasteni henkeä on uhattu.”

Glasgowssa vuonna 2004 tapahtunut surmatyö tehtiin rasistisin motiivein:


"Sarwarin hyvät suhteet korkean tason pakistanilaisviranomaisiin olivat ratkaisevassa roolissa luovutusneuvotteluissa, kun teini-ikäisen Kriss Donaldin rasistisesta surmasta syytetyt Imran Shahid, Zeeshan Shahid ja Mohammed Faisal Mushtaq pakenivat Pakistaniin. Puolitoista vuotta kestäneiden neuvotteluiden jälkeen luovutus vihdoin onnistui ja Glasgowssa toimineeseen väkivaltaiseen jengiin kuuluneet miehet saatiin takaisin Britanniaan tuomiolle. Kolmikko sai kukin elinkautisen vankeusrangaistuksen Kriss Donaldin kidnappauksesta, kidutuksesta ja rasistisin perustein tehdystä murhasta. Tuomarin mukaan tappajat valitsivat 15-vuotiaan pojan uhrikseen vain siksi, että tämä oli valkoihoinen ja sattui kävelemään sillä alueella, josta miehet etsivät uhriaan."


Missä ovat tiedostavan mediamme rasismia kirkuvat otsikot nyt? Onko tästä ollut yhtään "virallista" uutista missään? Ehkä ne ovat vielä tekeillä ja julkaistaan sitten kun joku keksii, mihin kohtaan sana "äärioikeistolainen" saadaan tällä kertaa sijoitetuksi.

Krissiä muuten kidutettiin raa'asti ennen kuin hänet murhattiin. Hänet mm. sytytettiin tuleen hänen ollessa mahdollisesti vielä elossa, jolloin hänen ihonsa paloi 70-prosenttisesti. (Lähde)


2 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Hyi hitto!

Sen enempää asiasta tietämättä kuin mitä luin sinun postauksestasi ja linkeistäsi, heitän ilmoille ajatuksen että rasismi oli pelkkä tekosyy.

Luin pari päivää sitten meidän paikallislehdestä hiuksia nostattaneen pikku-uutisen, jossa kerrottiin miten kaksi suomalaista nuorta käveli jossain ja vastaan tuli muutama muu suomalainen nuori. Yksi vastaantulijoista julisti haluavansa tapella. Pojat yrittivät juosta pakoon mutta tappelunhaluinen tyyppi sai toisen kiinni ja hakkasi häntä rautaputkella päähän. He eivät tunteneet toisiaan ennestään.

Voisi arvailla että jengi oli poistettu ravintolasta ja yksi halusi kostaa jollekin. Noita sivullisille kostajia on ihmiskunta pullollaan. Jotkut niistä hakkaavat vaimojaan. Tekosyyn teoilleen he saavat ihan mistä tahansa.

Päätoimittaja kirjoitti...

Rita:

Nyt en ole varma ymmärränkö oikein, mitä yrität sanoa. Tarkoitatko, että tappajat halusivat vain haastaa riitaa jonkun sattumanvaraisen vastaantulijan kanssa, ja että he olisivat tehneet kaamean tekonsa joka tapauksessa, vaikka eteen olisi sattunut joku joka on yhtä vähän valkoihoinen kantaskotti kuin he itse nimistään päätellen ovat?

Tästä olen eri mieltä. Olen toki itsekin kritisoinut sitä, että rasismi tunnutaan näkevän automaattisesti motiivina, jos esimerkiksi nakkarijonon tappelupukarit eroavat etniseltä taustaltaan, mutta tämä on erilainen tapaus. Tappajien kerrottiin varta vasten etsineen uhriaan.

Porukalla liikkuneet tappelunhaluiset kukkoilijat, joihin tunnut viittaavan, eivät käsitykseni mukaan olisi valinneet uhrikseen yksinäistä, teini-ikäistä koulupoikaa. Nämä olivat saalistajia. He etsivät valkoihoista, helppoa saalista. Siksi Kriss Donald kuoli.

Kirjoitukseni tarkoitus oli kiinnittää huomiota kahteen seikkaan. Ensinnäkin siihen, että rasismiin voi todellakin syyllistyä joku muukin kuin valkoihoinen, k.o. maan kantaväestön edustaja. Tätä tuntuu monien olevan mahdotonta niellä. "Syyllisyys" on iskostettu todella lujasti osaksi identiteettiämme (katso aikaisempi kirjoitukseni Rasismista ja syyllisyydestä), kiitos pienestä pitäen läpikäydyn tiedostamis-aivopesun ja "poliittisesti korrektin" uutismediamme.

Tämä uutisointi-puoli olikin sitten se toinen pointtini. Tällaisia uutisia ei kerta kaikkiaan haluta julkaista. Rasismi liitetään mediassa säännönmukaisesti "äärioikeistolaisuuteen" (mitä ikinä sellainen mahtaa ollakaan). Tiedostavan tiedottamisen aivopesun läpikäyneet toimittajat saattavat olla niin kirkasotsaisia, että myöntävät jopa televisiossa, että eivät kuuna päivänä kertoisi maahanmuuttajien tekemistä rikoksista, kuten joku nuori innokas naistoimittaja-idealisti juuri hiljattain julisti, olisiko ollut Pressiklubissa.