sunnuntai 17. kesäkuuta 2007

Islamin lapset ja nuoret, osa III

(Oheinen, Huolestuneen kirjoittaman mielenkiintoisen "islamin lapset ja nuoret" -artikkelisarjan kolmas osa julkaistaan ensin täällä, osana kehittelyasteella olevaa yhteistyötämme.)


Islamin lapset ja nuoret, osa III

Yhteisöstä kertoo paljon tapa, jolla se kohtelee omia lapsiaan. Itse olen onnellisessa asemassa, koska olen syntynyt sivistysmaahan ja sivistyneeseen kulttuuriin. Pienestä pitäen olen tiennyt, että vaikka koko muu maailma kaatuisi niskaan, kotiin voisin aina mennä, ja että olisin aina tervetullut sinne. Kaikkialla ei ole kuitenkaan näin. Monet kokevat kurjan lapsuuden Suomessakin, mutta se ei ole mitään verrattuna oloihin muslimiyhteisöissä. Olen käsitellyt aihetta aiemmin jo täällä ja täällä.

The Jerusalem Post uutisoi reilu kuukausi sitten tapauksesta, jossa palestiinalaiset vanhemmat myivät 12- ja 13-vuotiaat tyttärensä 23- ja 25-vuotiaille miehille. Hinta oli 2700 Jordanian dinaaria eli alle 2900 euroa. Miehet on pidätetty syytettyinä alaikäisen raiskauksesta.


Tämä tapaus vie meidät takaisin orjuuden aikakauteen. Mikä on vielä tyrmistyttävämpää, on se, että miesten äiti sanoi tällaisen olevan hyväksytty käytäntö.

Palestiina esiintyy teksteissäni usein, koska mielestäni siellä harrastettava toiminta on sairasta. Se on jotain sellaista, mitä terveiden ja täysjärkisten ihmisten ei olettaisi harrastavan. Se on jotain sellaista, miltä kenenkään sivistyneen ihmisen ei tulisi sulkea silmiään. Mitä sinä teit lapsena tarhassa ollessasi? Leikit legoilla ja väritit värityskirjoja. Mitä lapsesi tekevät? Jotakuinkin samaa. Mitä palestiinalaisessa lastentarhassa tapahtuu? Tällaista.


Mikä on korkein pyrkimyksesi? Kuolema Allahin puolesta.

Onko kyseessä sitten jokin uusi ilmiö, kun lapset on puettu sotilaiksi ja heille on laitettu aseet käsiinsä. Joko oikeat aseet tai leikkisellaiset? Miltä vuodelta luulet tämän lehdenkannen olevan peräisin? 2007? 2000? Ei, se on Life-lehden kansi vuodelta 1970. Toisin sanoen kuvassa olevat lapset ovat nyt nelikymppisiä. Uskotko, että Israel on ainoa syyllinen Lähi-idän rauhaprosessin toivottomuuteen? Mahtaisiko myös palestiinalaisissa olla vikaa, vaikka tiedotusvälineet antaisivatkin muuta ymmärtää.

Palestiina ei ole suinkaan ainoa paikka, jossa jokin viestii muslimikulttuureissa jonkin olevan todella pahasti pielessä. Pakistanin luoteisosassa islamistit pommittivat viime vuonna ainakin neljää tyttökoulua ja levittivät uhkauksia, joissa kehottivat tyttöjä pysymään kotona (linkki). Epäislamilaista naisten kouluttautumista vastustava vaikutusvaltainen saarnaaja, Maulana Fazlullah, perustelee toimintaa seuraavasti:


Naisia on kehotettu pysymään neljän seinän sisällä. Miehille on annettu etuoikeus Jumalan toimesta.

Tyttökoulujen pommituksen ohella Pakistanissa kunnostaudutaan muun muassa kaappaamalla koululaisia koulutettavaksi vähän erilaisiin tarkoituksiin. Kidnapatut lapset viedään koulutusleireille, joissa heistä koulitaan jihad-taistelijoita (linkki). Pakistanin lisäksi koulua käyvät lapset joutuvat islamistien tulilinjalle ainakin Thaimaassa ja Afganistanissa. Jälkimmäinen on maa, jossa lukutaidottomien osuus on 70 % väestöstä.

Irakissa lapset on valjastettu pommintekoon vääräuskoisia miehittäjiä vastaan (linkki). 11-vuotias Seif Abdul-Rafiz kertoo:


Olin todella peloissani aluksi, mutta sitten vanhempani sanoivat minulle, että pommien valmistus on hyvä asia kahdesta syystä. Ensimmäinen on auttaa perhettä syömään. Toinen on taistella miehitystä vastaan.

IIA:n (Iraq Aid Association) edustaja Fatah Ahmed kertoo:


He (lapset) ovat suorassa kontaktissa vaarallisten kemikaalien kanssa. Väärin käsiteltyinä ne voivat aiheuttaa lasten kuoleman. Meillä on varmaa tietoa, että ainakin kolme lasta on kuollut valmistaessaan pommeja.

Yli 40 lasta pommintekoon kouluttanut Abu Katib puolustautuu sanomalla, että lasten täytyy työskennellä ja heillä on töitä tarjolla. Ketään ei pakoteta mihinkään, mutta jos lapset tulevat töihin, heidän on syytä työskennellä kovaa. Jos lapset työskentelevät hyvin, heille ei käy mitenkään. Katib lisää:


Olemme lähellä kaiken aikaa. He työskentelevät turvallisissa oloissa ja polttavat itsensä kemikaaleilla harvoin. Jos näin käy, meillä on sairaanhoitajat ja lääkäri heitä varten.

Toisaalla kapinalliset kuitenkin myöntävät oikeat syyt. Lapset ovat halvempia, työskentelevät nopeammin eivätkä kiinnitä aikuisten tavoin turvallisuusjoukkojen huomiota. Jokainen voi muutenkin miettiä omassa päässään näinköhän täyden anarkian vallassa olevassa maassa pommeja tehtaileville lapsille tarjotaan työetuina sairaanhoitajien ja lääkärin palvelut vahinkotilanteissa. Itse ainakin rohkenen epäillä.

Se kehitysmaiden tapahtumista. Vilkaistaan miten tunnetun onnistuneesti länsimaisiin yhteiskuntiin integroituneet muslimit toimivat sivistyneeseen maailmaan tultuaan. Australiassa hengellinen johtaja, sheikki Taj Din al-Hilali, kertoi oppilailleen, että jokaisen muslimin on liityttävä pyhään sotaan, mikäli jokin islamilainen valtio joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Tämä siinäkin tapauksessa, että se tarkoittaisi vihollislasten tappamista. Toisaalla nuorisojohtaja, sheikki Shady Suleiman, kertoi oppilailleen, että olisi itsepuolustusta tappaa taistelussa hyökkäävät lapset. Nämä lausunnot eivät yllätä minua millään tavalla. Mikäli kuitenkin oletetaan, että tämä mahdollinen sota tapahtuu länsimaalaisten ja muslimien välillä, sheikki Suleimanin olisi hyvä tietää, että lasten taistelussa käyttämistä esiintyy lähinnä heidän puolellaan. Sivistyneessä maailmassa lapset pidetään viimeiseen saakka pois taistelukentältä.

Suomessakin uutiskynnyksen rikkoneessa 20-vuotiaan Banaz Mahmodin kunniamurhassa Iso-Britanniassa motiivina toimivat liika länsimaalaistuminen ja väärään mieheen rakastuminen. Nuorempana tyttö oli jo joutunut pahoinpidellyksi isänsä toimesta, koska oli käyttänyt hiuskiinnettä. Lopulta muun muassa 16-vuotiaana järjestetyssä pakkoavioliitossaan hakatuksi ja raiskatuksi tullut nuori nainen aiheutti perheellensä niin kovan häpeän, että hänet oli yksinkertaisesti pakko tappaa ja sulloa matkalaukkuun haudattavaksi talon perustuksiin. Niinpä niin.

Aamulehden jutussa kerrotaan lisäksi, että Iso-Britanniassa on viimeisten kymmenen vuoden aikana tapahtunut ainakin 25 kunniamurhaa islamilaisten sukulaisten toteuttamina. Sana "ainakin" pelastaa lauseen suoranaiselta valehtelemiselta. Uskallan nimittäin väittää, että kyseinen 25 on pahasti alakanttiin arvioitu luku 1,8 miljoonan muslimin Iso-Britanniassa. Äskettäisiä tapauksia ovat yllä mainitun lisäksi muun muassa pakistanilaistaustaisten 17-vuotiaan Sana Alin ja 19-vuotiaan Rabia Sanin murhat ja älkööt kukaan luulko, että lähellekään kaikki Iso-Britannian kunniamurhat tulisivat allekirjoittaneen tietoon.

Edelleen Brittein saarilta kerrotaan 11-vuotiaan bangladeshiläisalkuperää olevan tytön pelastuneen järjestetyltä avioliitolta (linkki). Tapauksen sanotaan olleen yksi 5000 jutusta, jotka hallituksen pakkoavioliittoyksikkö on käsitellyt. Ministeri Baroness Scotland sanoo:


Se (pakkoavioliitto) on jotain, mitä ei saisi tapahtua modernissa maailmassa - se ei ole kunnioitettava kulttuuri- tai uskonnollinen traditio.

Sillä ei ole myöskään mitään tekemistä kunnian kanssa - voimaan ja vihamielisyyteen perustuvassa avioliitossa ei voi olla mitään kunniaa.


Kehotan kiinnittämään huomiota kahteen eri asiaan. Ensimmäinen on se, että pakkoavioliittotapaukset eivät ole mitään harmittavia yksittäistapauksia vaan huomattavan yleisiä. Käytännössä ne ovat vakiintunut tapa, joka ei häviä uudessakaan maassa. Toinen taas on se, että ongelma on todellakin niin laaja, että sen vuoksi on nähty tarpeelliseksi perustaa oma yksikkönsä tutkimaan ja kitkemään asiaa. Kuka maksaa tämän lystin? Moskeijoiden rakentamista Eurooppaan rahoittava Saudi-Arabia vaiko kenties joku muu taho...

Niin pakkoavioliitot kuin kunniamurhatkin ovat ongelmia, jotka järjetön maahanmuuttopolitiikka tuo tullessaan. Ongelmia, joita ei ole käytännössä esiintynyt ennen muslimien valtaisaa maahanmuuttoa. Näiden ongelmien ratkaisu lankeaa pääosin kantaväestön maksettavaksi, kun tunnetaan muutenkin eniten ongelmia aiheuttavan muslimiväestön työttömyysluvut ja sitä kautta muodostuva huomattavasti keskivertoa pienempi veronmaksukyky. Kun vielä otetaan huomioon, että kunniamurhien motiivina on käytännössä tyttöjen länsimaalaistuminen, en voi olla miettimättä taas kerran, millä ihmeen logiikalla tällaisia ihmisiä on järkeä ottaa sivistyneeseen Eurooppaan. Ihmisiä, jotka muuttavat länsimaihin paremman elämän perässä ja muutaman vuoden kuluttua sitten tappavat omia lapsiaan, jotka ovat oppineet elämään tuon paremman elämän mahdollistaneen systeemin ehdoilla.

Kirjoittanut "Huolestunut"

Ei kommentteja: