tiistai 17. huhtikuuta 2007

Uutissensuuri murtumassa?

Hesarin uutisointi Malmön sunnuntai-iltaisista maahanmuuttajamellakoista on positiivinen yllätys: juttu vaikuttaa kerrankin rehelliseltä tiedonvälitykseltä.

Tekstissä tosin pyörivät tutut termit "nuoriso" ja "teinit", mutta tällä kertaa nuorison ei yritetä antaa ymmärtää olevan "ruotsalaista". Toivottavasti kyse ei ole lipsahduksesta, vaan linja olisi oikeasti muuttumassa.

Itse tapahtuma on järkyttävä, muttei tämänkaltaisia uutisia viime aikoina runsaasti nähneelle mitenkään poikkeuksellinen. Monikulttuurinen rikkaushan se vain naapurissamme kukoistaa.

Katsotaanpa tarkemmin:


Nuoret ajoivat kivittämällä ainakin yhden poliisipartion pakosalle ja estivät palokuntaa saapumasta sammutustöihin, malmöläinen Sydsvenskan-lehti kertoi.

Poliisipartio kävi lauantai-iltana rutiinikäynnillä rosengårdilaisessa asunnossa. Partion poistuessa talosta heitä odotti yllättäen 50–100 teinin joukko, joka alkoi heittää kiviä ja munia. Partio joutui pakenemaan.

"Poliisilla ei ollut mitään mahdollisuutta puuttua tilanteeseen, heidän oli asetettava oma turvallisuutensa etusijalle", Per Roberts Malmön poliisista sanoi Sydsvenskanille.

Tämän jälkeen läheistä kauppaa alettiin kivittää. Myöhemmin yöllä useita roskahuoneita sytytettiin tuleen. Silminnäkijöiden mukaan pelastuslaitoksen paloautot odottivat poliisivahvistuksia, ennen kuin lähestyivät palopaikkoja.

"Henkilökuntamme oli saanut lasipulloja päähänsä ja tiesi, että tilanne oli vaarallinen", Linus Eriksson pelastuslaitokselta sanoi.

"Tämän takia, ja koska kaupunginosa on edelleen riitaisa ja rauhaton, pelastuslaitos tulee jatkossakin odottamaan poliisia ennen alueelle ajamista", pelastuslaitos totesi viikonloppuna tiedotteessaan.

Levottomuuksia on ollut aiemminkin. Viime vuosina muun muassa palokunta on pitänyt palkkalistoillaan ns. "sillanrakentajia", ympärivuorokautisesti päivystäviä maahanmuuttajanuoria, jotka osaavat asukkaiden kieltä ja voivat rauhoittaa tilannetta pelastustehtävien yhteydessä. Vuodenvaihteessa rahoitus sillanrakentajavakansseille loppui.Poimin tuohon vain ne kohdat, jotka kertovat viranomaisten työn suoranaisesta mahdottomuudesta monikulttuurisessa paratiisissa. Katsokaa niitä uudestaan.

Poliiseja kivitetään, paloautoja ei päästetä palopaikalle, vaan niiden pitää odottaa poliisia päästäkseen suorittamaan tehtäviään.

Palokunta on tarvinnut jopa ympärivuorokautisesti päivystäviä ja riehujien kieltä osaavia "sillanrakentajia" rauhoittamaan tilanteita päästäkseen sammuttamaan riehujien itsensä sytyttämiä paloja!

Malmön mellakoiden kaltaiset tapahtumat eivät ole poikkeus. Samaa tapahtuu etnolähiöissä joka puolella Eurooppaa.

Mellakat kertovat, että tilanne on karannut täysin käsistä. Suomessa olisi vihdoin aika avata silmät näkemään monikultturismin tuhoisuus jo ennen kuin täälläkin päästään mellakka-asteelle.

Me olemme vasta tulevan monikulttuurihelvetin esikartanossa, pusikossa-on-alkanut-suhista -asteella. Päätös Ruotsin ja muiden rikastuneiden osoittamasta paraatiovesta sisään marssimisesta on vielä jonkin aikaa omissa käsissämme.

Voimme siis kääntyä vielä takaisin, mutta päätös on tehtävä pian. Ensimmäinen askel on heittää poliittinen korrektius romukoppaan ja lopettaa tiedotussensuuri.

Samoin on lopetettava monikulttuurisuuden aivoton ihannointi ja työvoimapulahöpötykset ja keskityttävä hoitamaan oman maan työttömien ja vanhusten asiat kuntoon. Maailman voi pelastaa sitten sen jälkeen.

Vähemmistövaltuutettu sensuurivaatimuksineen, siis stalinistisine houreineen ja muutenkin omaa kansaansa syrjivine möläytyksineen, joutaa Malmön palokunnan sillanrakentajaksi.


* * *

Mutta on hienoa jos Hesari on pääsemässä punavihersokeudestaan.

Toisin on YLE:n laita: naapurimaassamme paljastunut kaupunkisota ei ole ylittänyt uutiskynnystä lainkaan! Kansallisen yleisradioyhtiömme toimittajat lienevät hurmioituneet työkyvyttömiksi uuden maahanmuutto- ja Eurooppa-ministeri Astrid Thorsin linjanvedoista:


Tuleva maahanmuutto- ja Eurooppa-ministeri RKP:n Astrid Thors arvioi Suomen maahanmuuttopolitiikan muuttuvan aktiivisemmaksi. Hallituksen tavoitteena on edistää maahanmuuttoa, jotta ikääntymisen haasteisiin pystytään vastaamaan.

4 kommenttia:

Sisu Sapeli kirjoitti...

Oikeassapa olet.
"Etnokulttuurin" leviäminen Suomeen olisi pysäytettävä, kun se vielä on teoriassa mahdollista.
Tuntuu kuitenkin siltä, että ennen pitkää, ämerrrikkalaiseen tapaan, suomalaisissakin opinahjoissa joku "etnokulttuurin suurlähettiläs" ampuu toisia opiskelijoita.
Sitä tietenkin sitten kauhistellaan, mutta lopuksi asia kuitataan sillä, että teon alkumotiivina oli ns. kunniamurha ja se on: "etnojen kulttuuria ja heitä täytyy ymmärtää".

Anonyymi kirjoitti...

Sinä näet nyt unta. Maininnat ulkomaalaisista oli lainattu ruotsalaislehdestä. Ei Hesarikaan voi lainattua lähdetekstiä muutella. Jos Hesari sen sijaan olisi väsännyt tekstin alusta asti itse, etnisistä taustoista ei taatusti olisi mainittu sanallakaan. Lehtihän on tehnyt linjauksen, että niitä taustoja ei enää mainita. Eli älä luule, että tämä toistuu.

Päätoimittaja kirjoitti...

Sapelille:

Joissakin kulttuureissa se "kunnia" on niin kovassa kurssissa, että sen säilyttämiseksi ollaan valmiita kovin kunniattomiin tekoihin.

Kulttuuri- ja uskonnollisperäinen kunniaväkivalta muuten ON saapunut jo Suomeenkin:

http://www.turunsanomat.fi/?ts=1,3:1000:0:0,4:1:0:1:2007-03-12,104:1:444530,1:0:0:0:0:0

Mutta sehän on vaan sitä monikulttuurista rikkautta.

Meillähän ei siis ole mitään oikeutta nuivia muita kulttuureita. Etkö usko? Luepas mitä vihreä luonnonlapsi Leena Griinari kirjoittaa:

"Jokaisella ihmisellä on oltava oikeus säilyttää oman kulttuuritaustansa keskeiset piirteet, kuten uskonto ja olennainen tapakulttuuri."

"...On meidän etuoikeutemme auttaa heitä ja samalla oppia tuntemaan erilaisia kulttuureja ja ymmärtämään erilaisia tapoja. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus omassa maassamme ovat rikkaus, jota perussuomalaiset eivät tunnu vielä ymmärtävän, ...

Suomi on rikkaampi kuin koskaan aikaisemmin, mutta arvomme ovat koventuneet."


http://www.kouvolansanomat.fi/page.php?page_id=67&news_id=200723262757

Niih. Ettäs tiedät.

------

Anonyymille:

Voi olla, että sorruin yltiö-optimistiseksi Pravdan suhteen. Mutta olisihan se voinut Ylen tavoin jättää asian kokonaan huomioimatta. Tai joku vastaava olisi voinut vaikka poistaa tekstin jälkikäteen, karmean erehdyksen huomattuaan.

Kyllä tästä Pravdalle yksi rehellisyyspiste kuuluu antaa. Aika näyttää onko aihetta enempään.

Päätoimittaja kirjoitti...

Ja heti tulee tänään Pravdasta lunta tupaan. Ei ole sensuuri murtunut miksikään. Täytyy tehdä siitä lyhyesti uusi kirjoitus.