tiistai 17. huhtikuuta 2007

Hesari valehtelee

Sen siitä saa kun alkaa optimistiksi: ei ole Pravdan sensuuri mihinkään murtunut.

Tänään klo 19.05 julkaistu uutinen kertoo Espoossa lyhyen ajan kuluessa tapahtuneista kolmesta raiskauksen yrityksestä ja yhdestä raiskauksesta. Uutisessa ei ole ensimmäistäkään tuntomerkkiä tekijöistä ja tekstin lopussa sanotaan, että tapauksista ei ole toistaiseksi uutta tietoa.

Tämä on törkeä valhe.

Espoolaisella Länsiväylä-lehdellä oli sitä tietoa runsaasti jo toissapäivänä 15.4. julkaisemassaan jutussa. Se on pdf-versiona luettavissa tästä.

Jutusta käy ilmi, että tekijä on kahdessa tai kolmessa tapauksessa ulkomaalainen. Länsiväyläkään ei kuitenkaan julkaise tekijöistä tuntomerkkejä.

Minusta takavuosina seksuaalirikosten uutisointiin liittyi aina niin tarkat tuntomerkit kuin mahdollista. Eikö näitä tekijöitä enää nykyään halutakaan saada kiinni? Miten yleisö voi auttaa viranomaisia, jos tekijöistä ei anneta minkäänlaisia tuntomerkkejä?

Miksi Hesari sensuroi viittauksen tekijöiden ulkomaalaistaustaan? Miksi tätä tehdään jatkuvasti? Miksi tätä joudutaan tekemään koko ajan useammin, lähes päivittäin?

Ilmiö on tullut monikulttuurisuuden myötä. Sensuuri ja valehtelu on siis osa monikulttuurisuutta, virallinen monikulttuurinen tiedonvälitysmetodi? Tervetuloa Suomaliaan!

Jos monikulttuurisuus on rikkaus, niin miksi sen rikkauden ilmentymiä pitää sensuroida?

11 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Okei, olet varmaankin oikeassa. En tiedä. Yksi asia mikä minun silmiini on paistanut ja korviini kirskahtanut raiskaustapauksista puhuttessa on se että kovasti vaahdotaan nimenomaan ja ainoastaan siitä ulkomaalaisuudesta, eikä lainkaan puhuta kaikken tärkeimmästä ja kiireellisimmästä, eli siitä millä vältettäisiin uudet tapaukset.

KUKAAN ei ole minun tietääkseni korostanut sitä miten tärkeää nyt on varoittaa naisia ja lapsia liikkumasta yksin, liikkumasta lauantai-iltaisin, menemästä treffeille tuntemattomien kanssa tms. Lasten vanhemmille tulisi neuvoa miten he parhaiten voisivat pelottelematta opastaa jälkikasvuaan turvallisuuteen ja varovaisuuteen. Koulut ovat myös avainasemassa tämänkaltaisessa neuvonnassa.

Kaikki energiamme ei saa mennä sensuurin paheksumiseen ja monikulttuurin haittapuolista puhumiseen. Osa energiasta pitää suunnata tilanteen parantamiseen, ratkaisujen löytämiseen, uhrien auttamiseen, poliisin tukemiseen...

Mitenkään sinun blogiasi kritisoimatta! On hyvä että osoitat epäkohtia ja peräänkuulutat totuutta.

Päätoimittaja kirjoitti...

Ritalle:

Ulkomaalaiset tekevät seksuaalirikoksia moninkertaisesti enemmän per capita kuin suomalaiset. Tämä on tilastollinen fakta.

Suora lainaus tuosta Oikeuspoliittisen Tutkimuslaitoksen raportista:

"Kulttuuriset erot ovat näkyneet muun muassa siinä, että jotkut ulkomaalaisryhmät eivät kunnioita naisten seksuaalista itsemääräämisoikeutta siten kuin suomalaisessa yhteiskunnassa on tapana. Ulkomaalaiset syyllistyvätkin suhteellisesti
kaikkein useimmin raiskausrikoksiin ja muihin seksuaalirikoksiin."


Tämä on totuus ja sitä yritetään jostain syystä peitellä, sen sijaan, että selkeästi olemassaoleva ongelma kohdattaisiin avoimesti ja yritettäisiin ratkaista. Sensuuri ja valehtelu kielii siitä, ettei ongelmaa yritetäkään ratkaista.

Ja se reettarätymäinen "peiliin katsominen" ei ole oikea tapa lähestyä ongelmaa. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu, että naisilla on tasa-arvoinen oikeus kulkea missä haluavat ja milloin haluavat, ilman, että heitä syyllistetään raiskaajien houkuttelemisesta tekoihinsa.

Etkö sinäkin naisena haluaisi säilyttää itselläsi tämän oikeuden? Ja tietysti kaikilla muillakin naisilla, ehkä jopa tyttärilläsi ja heidän tyttärillään?

Miksi monesti juuri naiset tuntuvat olevan eniten ihastuksissaan monikulttuurisesta rikkaudesta, vaikka heidän vapautensa on sen ensimmäinen uhri?

Jaketsu82 kirjoitti...

Aluksi kiitoksia hyvästä blogista. Tätä olen mainostanut, niin "meille" kuin Ritan kaltaisillekin. Tsemppiä vaan jatkoon! :)

Kukaan ei kiistä etteikö myös suomalainen raiskaisi. Tilastojen ulkopuolella, myös parisuhteessa, moni suomalainen raiskaa ja sitä ei tilastoida. Vaikka ne tulisivat julki, se ei poista kylmiä faktoja ulkomaalaisten suunnattomasta raiskausvimmasta. Mikä siis lääkkeeksi? Helpointa kai olisi, että

1) Tänne pääseminen vaikeammaksi.
2) Rikolliset pois maasta ilman paperisotaa.

Tässä olisi jo riittävästi viestiä heille. Maassa maan tavalla-viesti toimisi varmasti. Siitä pidän kiinni vaikka hamaan tappiin asti.

Entäs sitten maassa jo olevat ulkomaalaiset raiskaajat? Kiperämpi tilanne. Ei kai meidän pidä opastaa heitä, että täällä ei raiskata! Sehän olisi noloa jo kaikille. Eiköhän linjan tiukentaminen tehoaisi myös heihin. Miettisivät kahdesti.

Ritalla on kyllä pointtia:
"Osa energiasta pitää suunnata tilanteen parantamiseen, ratkaisujen löytämiseen, uhrien auttamiseen, poliisin tukemiseen..."

Poliisit esimerkiksi toimivat resursseilla jotka ovat suuri vitsi. Mutta kyllä sopeutumisen ja raiskauksien loppumisen pitää lähteä ensisijaisesti ulkomaalaisista.

Ja loppujen lopuksi, kaiken takana ovat munattomat päättäjämme. Koska Suomalian Sanomien kaltaisia monikulttuuri-blogeja alkaa tulla tiuhaan, tulen itse luultavasti kohdistamaan kritiikkini ensisijaisesti päättäjiin.

Hyökätään monipuolisesti ja laajalla arsenaalilla. Kyllä ne napinpainajat vielä heräävät! :)

huolestunut kirjoitti...

"KUKAAN ei ole minun tietääkseni korostanut sitä miten tärkeää nyt on varoittaa naisia ja lapsia liikkumasta yksin, liikkumasta lauantai-iltaisin, menemästä treffeille tuntemattomien kanssa tms."

Juuri tuollaisia neuvojahan tiedotusvälineet jakavat. Se, että naiset lukitsevat itsensä sisätiloihin ei ratkaise itse ongelmaa. Kantaväestön ryhtyessä karsimaan omia oikeuksiaan, olemme tappiokierteen alussa. Tapa, jolla tulisi toimia, on julkaista niin tarkat tuntomerkit kuin suinkin mahdollista. Ei peitellä niitä pelkkien "ulkomaalainen"- tai "ihonväriltään eteläeurooppalainen"-ilmaisujen taakse. Tämä olisi nimenomaan sitä poliisin tukemista.

Lyhyellä tähtäimellä rikolliset on saatavat kiinni. Pitkällä tähtäimellä rikollisuuteen taipuvaisen väestön maahanotto on supistettava minimiin tai lakkautettava kokonaan. Joka tapauksessa ihmisiä on varoitettava riskeistä. Nyt jauhettava propaganda on sitä, että "me ollaan kaikki samanlaisia ihonväristä riippumatta". Todellisuudessa vastaantuleva musta tai ruskea mies raiskaa valkoisen naisen huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä kuin valkoinen. Tämä on tilastollinen fakta kuten on jo moneen kertaan todettu.

Tervetuloa monikulttuuriseen todellisuuteen.

Rita kirjoitti...

Päätoimittaja ja Huolestunut

Ette oikeastaan vastanneet minun kommenttiini vaan siihen mitä luulitte minun sanoneen. Jaketsu otti pointtini.

Ehkäiseminen on tehokkaampaa kuin jälkikäteen uhoaminen. Toimiminen on parempaa kuin valittaminen. Valistaminen ja tiedottaminen on ensiarvoista.

Sisu Sapeli kirjoitti...

Joopa joo,Rita!

Ehkäiseminen voi tulevaisuudessa olla lähes ainoa keino vähentää uusien "maahanmuuttajien" lisääntymistä maassamme, ellei poliittinen hännänheiluttjajajohto lopeta "heitä täytyy ymmärtää" -ajattelun jatkamista.

Poliisin tukemiseen eivät tavallisen kansalaisen mahdollisuutet riitä. Lainsäädännön pitää olla se voima, jolla nälkäpalkalla töitään tekevää poliisia tuetaan.

Ellei kukaan valita, ei kukaan poliittinen päättäjä myöskään toimi, valista eikä tiedota.

Rita kirjoitti...

Vielä lisäkomentti:

Kunhan jokainen tekee JOTAKIN KONKREETTISTA eikä pelkästään uhoa ja valita ja selitä.

Itse olen mukana monenlaisessa vapaaehtoistyössä ja hyväntekeväisyydessä ja valistustoiminnassa. En kuulu niihin jotka lässyttävät vaan niihin jotka toimivat. Tosi paljon hatuttaa jengi joka kuluttaa voimavaransa sen selittämiseen mitä EI VOIDA TEHDÄ eikä sitten teekään mitään. Paitsi haittaa muitten toimintaa.

(Tuo ei ollut suunnattu kenellekään tässä laatikossa kirjoittavalle.)

Päätoimittaja kirjoitti...

Kiitos, Jaketsu. Uskon, että näiden blogien kasvava vyöry tulee pulpauttamaan kriittisen maahanmuutto- ja monikulttuurisuus-keskustelun lopulta väkisin pinnalle. Toivottavasti se tapahtuu pian. Kuten uusimmassasi, uutta hallitusta käsittelevässä jutussasi kirjoitit, "ei voida sanoa taivaan tähtien hellivän meitä".

------

Ritalle:

Saatoin tulkita sanojasi väärin. Olen kyllä edelleen lukevinani niistä (siis tuosta ensimmäisestä kommentistasi) vähän sellaista naisten liikkumisvapaudesta luopuvaa henkeä.

Peli on menetetty sitten kun tilanne pääsee niin pahaksi kuin esimerkiksi Norjassa, jossa professoritason ymmärtäjät syyllistävät raiskausepidemiasta naisia itseään. Seuraava pätkä on TUULI-blogin uusimmasta kirjoituksesta (luethan sinä TUULI-blogia?):

"Norjassa raiskausten määrä on kuusinkertainen verrattuna New Yorkin raiskaustilastoihin. Professori Unni Wikan on kertonut julkisesti kuinka maahanmuuttajien aikaansaama raikausepidemia (n. 70% kaikista raiskauksista) saadaan rauhoittumaan: "Norjalaisten naisten täytyy ymmärtää, että elämme monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Norjalaisten naisten täytyy ottaa vastuu raiskauksista, koska he pukeutuvat muslimimiesten mielestä provosoivasti.""

Raiskaukset eivät ole taudin koko kuva, vaan ainoastaan yksi oire. Itse tauti on syvemmällä ja sen kitkemisestä meidän pitää keskustella. Taudin nimi on yltiöhumanismi, kuten tuossa Tainan blogikirjoituksessa niin osuvasti kuvataan.

Ja kyllä minä oikeastaan esitin ratkaisuehdotukseni: ongelman kohtaaminen avoimesti on ensimmäinen askel sen parantamiseksi. Rehellisellä tiedonvälityksellä ja avoimella keskustelulla on varmasti jo sinällään näitä tapauksia vähentävä vaikutus.

Hyssyttely ja naisten kirjoittamaton ulkonaliikkumiskielto vain pahentaa ongelmaa ja tulee ennen pitkää tuottamaan täälläkin lisää yltiöhumanistisia ehdotuksia naisten uudesta monikulttuurisesta pukeutumiskoodista.

huolestunut kirjoitti...

Rita:

Mitä keinoja meillä on vaikuttaa konkreettisesti? Miten se vähentää raiskauksia, että olet mukana hyväntekeväisyydessä? (WWF:n kummi olen minäkin ja maksan kuukausittain muutaman euron Itämeren hyväksi.) Ymmärrän, että tarkoitat hyvää, mutta en usko, että sillä on juurikaan vaikutusta maahanmuuttajarikollisuuteen.

Nykymenetelmien tehottomuus on helppo todeta, kun katsoo joka ikisessä monikulttuurisuutta yrittävässä maassa todistettavan täysin samanlaisia ongelmia kotouttamistoimista riippumatta. Samoin länsimaisen hyväntekeväisyyden vaikutus nähdään Afrikassa. Mitään edistystä ei tapahdu miljardeista ja miljardeista sinne syydetyistä euroista huolimatta.

Niin maahanmuuttajien kuin kehitysmaihin jääneidenkin on itse otettava vastuu eikä sysätä kaikkea vastuuta valkoiselle lihaa syövälle heteromiehelle. Jos joku tulee tänne, hänellä tulee olla vain kaksi vaihtoehtoa: 1) pysyä toimissaan täkäläisten sääntöjen rajoissa 2) mennä jonnekin muualle. Yksinkertaisesta asiasta tehdään länsimaissa liian monimutkainen. Niihin tiettyihin rajoihin pitää tarpeen tullen vaikka pakottaa eikä hokea mantraa kaikkien oikeudesta omaan kulttuuriinsa sen sisällöstä huolimatta. Jos ei maistu niin adiós.

Oma "konkreettinen" toimintani on sitä, etten äänestä vihreitä vaaleissa, kirjoitan netissä antamalla ihmisille edes vähissä määrin signaalia terveellä järjellä ajattelevista muista ihmisistä, puhun lounaspöydässä sopivan tilaisuuden tullen esimerkiksi edellisessä kirjoituksessa käsittelemistäni asioista, ostan pizzani Kotipizzasta veroja kiertävän ja sosiaalirahoja saaneen känkkylän sijaan sekä sanon muslimikämppikselleni hyvää joulua välittämättä siitä, saisiko hänelle uskontonsa vuoksi niin sanoa vai ei. Noiden lisäksi toimin konkreettisesti siten, etten luovu yhdestäkään oikeudestani vapaaehtoisesti monikulttuurisuuden nimissä vaan nostan jonkinlaisen äläkän. Suvaitsevaisuushysteria on liian pitkällä ja sen vastustaminen itsessään on jo toimimista.

Rita kirjoitti...

Tuossa ekassa kommentissani haluasin tuoda julki sen faktan että usein huomio kiinnitetään väärään, toisarvoiseen tai vähemmän tärkeään asiaan.

Jos talo on tulessa se on ihan ensin sammutettava.

Jos raiskaajia on vapaana, ensimmäinen homma on välttää uudet uhrit, varoittaa naapuruston lapsia jne. Ensimmäinen homma ei ole selvittää raiskaajan kultuuritausta.

Naiset ja lapset... LAPSET varsinkin. Minulle on ihan sama rajoitetaanko jonkun liikkumisoikeuksia tms. silloin kun raiskaaja on lähellä. Lapsia on suojeltava kaikin keinoin heti. Ajatellaan oikeuksiamme sitten kun vaara on ohi.

Tuonsuuntaisia ajatuksia minulla oli.

En ole blondi aivokääpiö. Huolestuneen kommentointi kovasti tuntuu minua sellaiseksi luokittelevan. Että mitenkö se vähentää raiskauksia jos minä olen mukana hyväntekeväisyydessä? - Näytäpä missä noin väitin?

Tosi kiva keskustella, joo :)

Päätoimittaja kirjoitti...

Ritalle:

"Jos raiskaajia on vapaana, ensimmäinen homma on välttää uudet uhrit, varoittaa naapuruston lapsia jne. Ensimmäinen homma ei ole selvittää raiskaajan kultuuritausta."

Varoittamisesta samaa mieltä. Ja sen tehtävän Hesari löi laimin yrittäessään alunperin sensuroida koko uutisen. Vasta kun sen omissa keskusteluissa joku alkoi kysellä asiasta, uutinen julkaistiin. Tosin silloinkin vasta kolmen tunnin päästä.
Länsiväylä oli julkistanut asian jo kaksi päivää aiemmin.

Hesarilla olisi jo päälevikkialueensakin puolesta ollut velvollisuus uutisoida asia HETI, reilusti ja kiemurtelematta.

Tekijän etninen tausta liittyy myös tähän varoittamis-asiaan ja se kuuluu ehdottomasti ilmoittaa silloin, kun se on tekijän kaikkein silmiinpistävin tuntomerkki. Sen peittelyn takia meillä on viime kuukausilta lukuisia esimerkkejä "lyhyistä tummista hiuksista" ja "tummahkosta eteläeurooppalaisesta" tai "välimerellisestä" ihonväristä.

Ei ihme, että tekijöitä ei saada kiinni.

(Paitsi Turussa, jossa tosin poliisikaan ei tiennyt jo hallussaan olevasta 10-vuotiaan tytön raiskaajasta muuta kuin että hän on "tummahko eteläeurooppalainen")

Tietenkään tuntomerkiksi ei riitä pelkästään "musta mies", tai niinkuin nykyään niin usein näkee, pelkkä "mies", täytyy olla jotain muutakin, kuten vaatetus, arvio pituudesta ja iästä, parta vai ei jne. Miksi mitään tällaisia tuntomerkkejä ei enää nykyään julkisteta, paitsi silloin kun haetaan selvästi etnisesti kantaeurooppalaisen näköisiä rikollisia?

"Naiset ja lapset... LAPSET varsinkin. Minulle on ihan sama rajoitetaanko jonkun liikkumisoikeuksia tms. silloin kun raiskaaja on lähellä. Lapsia on suojeltava kaikin keinoin heti. Ajatellaan oikeuksiamme sitten kun vaara on ohi."

Miten sinä sitten varoittaisit naapurustoasi lähistöllä liikkuvasta raiskaajasta? Sanoisitko, että varokaa "miestä/miehiä", vaikka tietäisit muitakin tuntomerkkejä?

Otin vasta tähän loppuun tämän:

"Jos talo on tulessa se on ihan ensin sammutettava."

Pistämättömästi sanottu. Sitähän me tässä koko ajan yritämme! Mutta kun jotkut hullut kantavat koko ajan uutta bensaa liekkeihin, toisten hullujen yrittäessä kiertää sammutusvesihanaamme kiinni. :)