tiistai 17. huhtikuuta 2007

Nyt se alkaa?

Ruotsalainen kansanpuolue ei ole salaillut intoaan haalia maahanmuuttajia Suomeen. Se lienee vihreiden jälkeen heti toiseksi innokkain rajojemme avaaja.

Kun meille nyt uuden hallituksen myötä keksittiin perustaa tarkoitukseen oikein oma ministeriö ja salkun sai juurikin Svenska folkpartiet i Finland r.p. ja sieltä vielä Suomen Pakolaisneuvonnan puheenjohtaja, niin tiedossa lienee säpinää vastaanottokeskuksiin.

Tuore maahanmuuttoministeri esittelikin visioitaan tänään radiouutisten Ajantasan haastattelussa. Lainaus Ylen uutisesta:


Maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin mielestä Suomeen tarvitaan ulkomailta vuosittain vähintään 10 000 uutta työntekijää.

Suomeen tarvitaan? Vähintään 10 000 (kymmenentuhatta) joka vuosi?

Miksi Suomeen tarvitaan työntekijöitä ulkomailta?

Sitä valottaa Jussi Halla-ahon erinomainen kirjoitus Työvoimapulasta ja sen paikkaamisesta.

Suomessa on satojatuhansia työttömiä jo omastakin takaa. Luultavasti luku heiluu vieläkin puolen miljoonan tietämillä, kun mukaan lasketaan kaikki kortistokosmetologien tempputyöllistämät.

Tämän lisäksi Suomessa on jo koko joukko työttömiä ulkomaalaisia.(Tilastoa ulkomaalaisten työttömyysasteesta vuosina 2001-2006 tässä.)

Tähän sopii lainata Sampsa Rydmanin hieno kiteytys "työvoimapulasta":


Työvoimapulasta on nyt puhuttu jo seitsemättä vuotta, eikä sitä ole vieläkään perusteltu millään älyllisellä tavalla. Todellisen työvoimapulan indikaattorit olisivat palkkojen nouseminen ja työehtojen paraneminen. Sen sijaan työehdot tuntuvat koko ajan lähinnä huononevan, "kilpailusyistä".

Työvoimapulaa ei ole. Sen sijaan on pulaa halpatyövoimasta.


Perin outoa siis, että ministeri näissä olosuhteissa puhuu tarpeesta haalia kymmeniä tuhansia työntekijöitä ulkomailta.

Mutta oli hänen puheissaan jotain positiivistakin:


Thors on huolestunut Irakin sodan seurauksista. Hänen mielestään apu pitää suunnata suoraan Irakiin, ei myöntää anteliaammin turvapaikkoja.

Olisikin varsin kohtalokasta seurata Ruotsin esimerkkiä täysin hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan tiellä. On hienoa, jos tämä on oivallettu jo ministeritasollakin.

1 kommentti:

Päätoimittaja kirjoitti...

Kuriositeettina, liittymättä välttämättä itse aiheeseen mitenkään, mainittakoon havainto tuoreesta viikonvaihteen Iltalehdestä.

Selaillessani sitä tänään pizzalla poiketessani, huomasin mielenkiintoisen vertailun uusien ministerien varoista, veloista ja sidonnaisuuksista.

Mieleeni jäi erityisesti maininta maahanmuuttoministeri Thorsista hallituksen arvokkaimman osakesalkun, muistaakseni pitkälti yli 300 000 euroa, haltijana. Tämän lisäksi hänen kerrottiin olevan niitä harvoja, joilla ei ole lainkaan velkaa.

Nyt kun yritän hakea samaa uutista lehden verkkosivuilta, sieltä löytyy vain tällainen juttu, jossa ministeri Thorsia ei mainita lainkaan! Jutun mukaan kaksi varakkainta ovat sisäministeri Anne Holmlund ja ulkoministeri Ilkka Kanerva. Lisäksi ympäristöministeri Paula Lehtomäki mainitaan ainoana, jolla ei ole lainkaan velkaa.

Kummallista.