maanantai 9. huhtikuuta 2007

Germanistanin uutisia

Turun Sanomat kertoi runsas pari viikkoa sitten 24.3. saksalaistuomarista, joka asetti Koraanin Saksan lakien edelle.

Kyse oli marokkolaissyntyisestä, mutta Saksan kansalaisuuden saaneesta naisesta, jota aviomies hakkasi ja nainen halusi heti eron. Saksalainen naistuomari ei suostunut, koska hänen mielestään Koraani antaa miehelle oikeuden kurittaa vaimoaan. Sharia-laki oli siis hyväksytty saksalaiseen oikeuskäytäntöön, kuten Kansanmedia hauskasti otsikoi.

Tapaus on jälleen meillä otsikoissa. Tänään siitä ovat ehtineet kirjoittaa ainakin MTV3 ja Iltalehti.

Kannattaa verrata noita kahta uutista. Molemmat ilmoittavat lähteekseen STT:n, mutta sisältö ja painotukset - uutisen henki - on aivan erilainen. Maikkarin julkaisemasta tekstistä puuttuvat ainakin seuraavat Iltalehden julkaisemat kohdat:Vieraita arvoja

Monet saksalaiset poliitikot kiistävät oikeusministeri Britgitte Zyprieksen näkemyksen siitä, että kyseessä olisi ollut yksittäistapaus.

- Vastaavia tapauksia on useita, paljasti kristillisdemokraattien liittopäiväryhmän varapuheenjohtaja Wolfgang Bosbach asiasta käydyssä keskustelussa.

Hän uumoili, että saksalaiseen oikeuskäytäntöön ollaan ujuttamassa vieraita arvoja.
Samaa pelätään Saksan naisneuvostossa ja monissa ihmisoikeusjärjestöissä.
- Islamilaiset voimat ovat muuttamassa järjestelmällisesti oikeuskäytäntöämme, arvioi tunnettu naisten oikeuksien puolustaja, kirjailija ja päätoimittaja Alice Schwarzer. Hän viittaa muun muassa musliminaisten kunniamurhista veljille ja aviomiehille langetettuihin lieviin tuomioihin.

Saksassa elävien muslimien, puhumattakaan tuomareista, on Schwarzerin mielestä kunnioitettava ihmisten koskemattomuutta sanoopa Koraani asiasta mitä tahansa.
- Ei yhdelläkään uskonnolla, ei kristinuskolla eikä islamilla, voida puolustaa tekoja, jotka sotivat perustuslakia vastaan, julistaa Saksan sosialidemokraattinen sosiaali- ja työministeri Franz Müntefering.
[...]

Saksassa 82 miljoonan asukkaan joukossa elää kolme ja puoli miljoonaa muslimia. Suurin osa heistä on turkkilaisia.

Maassa ihmisten ilmoille putkahtavista lapsista joka kolmas syntyy pääosin islamilaisista maista kotoisin oleviin maahanmuuttajaperheisiin. Muslimivauvojen osuus nousee nykyisellä väestönkehityksellä vuoteen 2025 mennessä 75 prosenttiin kaikista vastasyntyneistä.
Tämä oli siis Iltalehdestä. Juttu on paljon paremmin taustoitettu kuin Maikkarin vastaava, jossa painopiste oli tiedonvälityksen sijaan huolessa islamin vastustajien myllyvesistä. Poliittinen korrektius näyttää mädättäneen jo Maikkarinkin.

Miksi muuten aina puhutaan "islamin vastustajista"? Miksei puhuta länsimaisen demokratian, lakien, tasa-arvon ja kulttuurimme puolustajista?

Kannattaa muuten lukea vielä kertaalleen myös se Turun Sanomien juttu. Se on kerrassaan nykyisestä "tiedonvälityksestä" positiivisella tavalla poikkeavaa tekstiä. Siinä mennään rehellisesti suoraan asian ytimeen (lihavointi minun):Monet maltilliset muslimit ovat myös sitä mieltä, että itsemurhaiskut on Koraanissa kielletty. Ongelma on kuitenkin se, että ääriainekset määräävät ja ovat viime vuosikymmeninä määritelleet, mikä on koraanin oikea tulkinta.

Saksalaisessa keskustelussa ei kuitenkaan ole etsitty vastausta siihen, miten 50 vuotta täyttävän EU:n olisi tehtävä islamin haasteen edessä. Euroopassa elää jo merkittävä monimiljoonainen islamilainen vähemmistö. Yhden tuomarin siirto tosiin tehtäviin ei riitä.


Tällaista suoraa puhetta toivoisi näkevänsä ja kuulevansa mediassa enemmänkin. Ongelmien sensurointi ja lakaiseminen maton alle ei ole tiedonvälitystä vaan neuvostojournalismia.

Tuskin maltan odottaa miten kotoinen Pravdamme pureutuu aiheeseen.

Ei kommentteja: