lauantai 15. elokuuta 2009

Opetusministeriö: Maahanmuuttajien kouluttaminen tärkeämpää kuin suomalaistenOpetushallitus:

MAAHANMUUTTAJAOPPILAAT JA KOULUTUS
- tutkimus oppimistuloksista, koulutusvalinnoista ja työllistämisestä


Kuusela J., Etelälahti A., Hagman Å., Hievanen R.,
Karppinen K., Nissilä L., Rönnberg U. ja Siniharju M.

Maahanmuuttajaoppilaiden opetuksesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen on yksi keskeisimpiä suomalaisen koulujärjestelmän kehittämisalueita, ellei peräti kaikkein keskeisin.(s. 70, op. cit.)

Opetushallitus

Opetushallitus on opetuksen kehittämisvirasto. Se vastaa esi- ja perusopetuksen, aamu- ja iltapäivätoiminnan, lukiokoulutuksen, ammatillisen peruskoulutuksen, aikuiskoulutuksen, vapaan sivistystyön (mm. kansanopistot, opintokeskukset, kesäyliopistot) sekä taiteen perusopetuksen kehittämisestä.

Mitä Opetushallitus tekee?

Opetushallitus laatii perusopetuksen ja lukiokoulutuksen opetussuunnitelmien perusteet, ammatillisten tutkintojen ja näyttötutkintojen perusteet sekä kehittää koulutusta erilaisin hankkein.

Virasto tekee oppimistulosten arviointeja ja osallistuu koulutuksen tuloksellisuuden kehittämiseen.

Opetushallitus koordinoi koulutuksen tietoverkkoja ja tietopalveluja, tuottaa koulutuksen indikaattoreita ja ennakointitietoa, kerää tietoa opetustoimen rahoitusjärjestelmästä sekä julkaisee koulutusoppaita.

Virasto ylläpitää toisen asteen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijavalintarekisteriä, järjestää kielitutkintoja, järjestää ja rahoittaa jatkokoulutusta opettajille sekä muulle koulutoimen henkilöstölle, vastaa ulkomaisten tutkintojen tunnustamisesta sekä kehittää ja tuottaa oppimateriaalia.

Opetushallitus on myös koulutuksen järjestäjä. Sen vastuulla on kaikkiaan 13 valtion oppilaitosta.

Opetushallitus on toiminut vuodesta 1991, jolloin sen edeltäjävirastot Kouluhallitus ja Ammattikasvatushallitus yhdistettiin. Se on opetusministeriön alainen virasto, jolle valtioneuvosto nimittää johtokunnan. Opetushallituksessa työskentelee noin 300 asiantuntijaa.


1 kommentti:

Kalle kirjoitti...

Taitaa noilla nekruilla olla oppimistulokset heikkoja, vaikka kuinka syydetään rahaa. n. 70 keskiälykkyyttä olevaa porukkaa on vaikea kouluttaa:
http://realismi.blogspot.com/

n. 70% Etelä-Afrikan matematiikan yliopisto-opiskelijoista saa hylätyn arvosanan ensimmäisellä lukukaudella. Lukuja parantaa valkoisten ja intialaisten osuus (n. 12,5% väestöstä).
http://www.zasucks.com/?p=4593
“It is shocking that 26000 maths pupils got between 0 and 29percent during the first assessment,” Mathonsi said.
“On top of the 26000 students who dismally failed, another 6000 maths pupils got between 30 and 39percent, which is also a failing mark.”