sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Kepa, Kumppani-lehti, Marko Juntunen

Kirjoitin Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry:n julkaisemalle Kumppani-lehdelle pari viikkoa sitten tällaista palautetta:


Marko Juntunen sanoi lainanneensa kolumniinsa nimimerkkien "Vasarahammer", "Mulukku" ja "Paholaisen asianajaja" blogeja. Kuitenkin Juntunen siteerasi lauseet "Kovin heikoilla eväillä tässä maassa näköjään pääsee tohtoriksi" ja "Tyypilliseen vasemmistolaiseen propagandatyyliin Juntunen vähättelee maahanmuuttajien vastuuta omista ongelmistaan ja maahanmuuttajien syyllisyyttä konflikteihin maahanmuuttajien ja kantaväestön välillä" minun blogistani, jota minä kirjoitan omalla nimelläni. En ole koskaan kirjoittanut millään nimimerkillä. Toivottavasti korjaatte lähdeviitteet. Juntunen myös lupasi maksaa osan tekijänoikeuspalkkiostaan siteeraamiensa blogien ylläpitäjille; tämä näyttää olevan tyhjää puhetta, koska hän ilmoitti lähteet väärin.

Koska Kepa ei ole korjannut Juntusen esittämiä vääriä tietoja, lähetin tänään uuden viestin palautelomakkeen kautta:Ette ole vieläkään korjanneet Marko Juntusen kolumnissa 2.6.2008 esitettyjä virheellisiä väitteitä häntä kritisoineista bloggaajista. Juntunen siteeraa minun blogiani ja valehtelee minun kirjoittaneen sitä blogiani jollain nimimerkillä. Minä en kuitenkaan ole koskaan kirjoittanut millään nimimerkillä. Juntunen kyselee kritisoijiensa nimien perään. Minä olen kertonut nimeni täysin julkisesti omassa blogissani. Juntunen olisi voinut kirjoittaa kommenttinsa suoraan minun blogiini sen sijasta, että hän Kumppani-lehden kolumnissaan levittää virheellisiä väitteitä minun blogistani. Valitan lähiaikoina Kumppani-lehden toiminnasta Julkisen sanan neuvostolle, mikäli ette oikaise Juntusen virheellisiä ja kunnianloukkauksen tunnusmerkit täyttäviä väitteitä.


Asiasta menee kantelu Julkisen sanan neuvostolle parin päivän sisällä, mikäli oikaisua ei julkaista.

Lisäksi Marko Juntusen tekemästä kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta menee rikosilmoitus poliisille.

Juntunen voi sitten selitellä poliisille, miksi hän on a) esittänyt valheellisia väitteitä omalla nimellään kirjoittavan bloggaajan muka käyttämistä nimimerkeistä ja b) uhkaillut bloggaajia perinteiseen "mennään kadulle ottamaan matsia"-känniääliötyyliin.

P.S.

Ks. myös muiden asianosaisten kommentit:

Kiitos kysymästä, en halua turpiin

ja

Kepasta kajahtaa.

1 kommentti:

savusilakka kirjoitti...

Ellei tavoitteena ole itse rutistua oikeuden rattaisiin, ei kannata tehdä ilmoitusta poliisille kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta. Ainekset eivät riitä Juntusen tuomitsemiseen.

Juntunen lainaa muutamia satunnaisia lyhyitä otteita eri blogeista esimerkkeinä siitä, millaista palautetta hän saa. Hän ei erittele, mistä tekstit ovat peräisin. Yksi lainauksista on ME:n blogista, mutta Juntunen ei kerro sitä.

Jos blogin analysoiminen lopetetaan tähän, mitään kunnianloukkausta ei voida osoittaa tapahtuneen.

Seuraavaksi Juntunen kertoo lainanneensa kolmen erikseen mainitsemansa nimimerkin "aivoituksia", joista hän lupaa palkkion, mikäli blogien kirjoittajat ilmoittautuvat.

Tämä maininta koskee vain nimimerkeillä kirjoitettuja otteita, mutta ei ME:n blogista otettua lainausta, koska sitä ei ole kirjoitettu nimimerkillä.

ME:n teksti on ollut mukana pelkästään, koska se on sopiva esimerkki Juntusen saamasta kritiikistä.

Juntusen blogista ei siis etsimälläkään voi löytää ME:n kunnian loukkaamista ainakaan siinä määrin, että oikeus tuomitsisi Juntusen.

Mitä taas tulee laittomaan uhkaukseen, niin sen pitäisi olla konkreettisempi, jotta siitä saisi tuomion aikaan. Suomalian Sanomien aikaisemmat maininnat kommentista, jossa sitä kuvataan kapakkauhitteluksi, vesittävät uhkausta entisestään, koska niistä käy ilmi, että uhkausta ei oteta vakavasti.

Jos Juntusen saa näillä eväillä tuomituksi, mitkä mahdollisuudet olisikaan nostaa juttu erästä tunnettua libertarismiin ja tietoturvallisuuteen keskittynyttä kirjoittajaa vastaan - hänhän on peitelty uhkaus koko tyyppi aina ulkonäköä myöten.

Eli tästä ei saa voittoisaa oikeusjuttua millään - ellei onnistu provosoimaan Juntusta uusiin hyökkäyksiin.