tiistai 10. kesäkuuta 2008

Nykyisten poliittisten päättäjien prioriteetit veronmaksajien rahojen käyttämisessä

Jussi Halla-ahon vieraskirjasta:


Nimi : SJS

Sähköpostini sai annoksen monikulttuuria: Mikkeli etsii tuntiopettajia islamiin ja maahanmuuttajaopetukseen (dari, dinka, burma, karenni ja arabia)...

10. kesäkuuta 2008 13:10:06

Dari on Afganistanissa virallinen kieli (yksi niistä). Dinkaa puhuu 2-3- miljoonaa ihmistä Etelä-Sudanissa. Karenni taas yksi Burman vähemmistökielistä.

10. kesäkuuta 2008 13:32:39Nimi : Octavius
Kotisivu : http://octavius1.wordpress.com

Savossa on siis huutava pula dinkan kielen osaajista. Mikkelissä on myös pohdittu ilmastonmuutosta monikulttuurin säteilyssä. Siis Mikkelissä. Alkaa taas sanat loppua.

Seitsemättä kertaa Mikkelissä järjestettävän Mahdollisuuksien tori-tapahtuman teemana on tänä vuonna kauppa, jota pohditaan erityisesti ilmastonmuutokseen vaikututtavana tekijänä.

Lisäksi saadaan monikulttuurista ohjelmaa mm. sudanilaista tanssia, Jendrek Prusakin Luova musiikkiverstas, burmalainen nukkeakrobatiaesitys, irakilaisen Dhaif AL-Bayatin luuttumusiikkia, Pohjoisten Revontulten laulu- ja tanssiesitys sekä Tanssikoulu laCARMENcitan hiphop- ja streetdance-esitys. Juontajina John Mabil ja Linda Boafo.

Kahvilateltassa voi maistella kupillisen Reilun kaupan kahvia tai teetä ja tutustua Mikkelin monikulttuurikeskus Mimosan toimintaan. Lasten teltassa kuullaan eri maiden satuja ja nautitaan kasvomaalauksesta, hiustenletityksestä ja kansainvälisistä leikeistä. Lapsille lisäksi lelujen vaihtopiste.

Mikkelin poliitikoille pitäisi näköjään olla aivojen vaihtopiste.

10. kesäkuuta 2008 13:53:02

Mikkeli palkkaa siis aasialaisten ja afrikkalaisten sirpalekielien opettajia samaan aikaan, kun kaupungin talous on syöksykierteessä ja kaupungin henkilöstöä ollaan lomauttamassa. Resurssit pitää kohdentaa tietysti sinne, mistä saadaan paras tuotto. Mikkelissäkin luotetaan siis kultamunien ihmeitä tekevään vaikutukseen.

’Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 28.4.2008 § 212 talouden toteutumisen seurantaraporttia 1.1.-31.3.2008. Silloin päätettiin, että virkamiehet valmistelevat 26.5.2008 kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esityksen nopeiksi toimiksi taloustilanteen huonon kehityksen pysäyttämiseksi ja lomautusten välttämiseksi.’

10. kesäkuuta 2008 14:33:32Että semmoista.

On se kummaa tämä priorisointi. Esimerkiksi hammaslääkäreihin ei riitä rahaa, mutta monikulttuurisuusfestivaaleihin kyllä.

Tällaisia ovat nykyisten poliittisten päättäjien prioriteetit veronmaksajien rahojen käyttämisessä.

Muistakaa tämä vaaleissa.

Ei kommentteja: