sunnuntai 25. maaliskuuta 2007

"Suvaitsevaisuus on kasvussa"

Otsikko on Jukka Paason mielipidekirjoituksesta Turun Sanomista.

Tekisi mieleni epäillä, että kirjoitus on rankkaa parodiaa, mutta katsotaan sitä nyt hiukan varmuuden vuoksi.

Paaso kirjoittaa:


Maahanmuuttajaehdokkaiden entistä parempi menestyminen äskeisissä eduskuntavaaleissa sekä toisaalta Tony Halmeen äänestäjien kotiin jääminen ja Olavi Mäenpään kannatuksen romahtaminen jo toisen kerran peräkkäin viittaavat siihen, että maahanmuuttajiin ollaan suhtautumassa entistä suvaitsevammin. Se on hyvä asia sillä Suomella - Turku mukaan lukien - on edessä monia vaativia ja vakavasti otettavia haasteita.


Suvaitsevan ja Tiedostavan doktriinin ensimmäinen pykälä: mainitse mahdollisimman usein Tony Halmeen ja Olavi Mäenpään nimet. Näin tulet ovelasti antaneeksi väärinajattelijoille mahdollisimman mörököllimäiset kasvot.

Mitä suvaitsevaisuuden haasteisiin tulee, niin siinä Paaso on epäilemättä oikeassa; niitä tulee riittämään. Katsotaan vain, miten naapurimme Ruotsi tulee selviämään "rikastuttuaan" sietokykynsä äärirajoille.

Paaso jatkaa:


Yksi haaste on se, että työikäisen väestön määrä on supistumassa ja uuden työvoiman tarve on kasvamassa. Esimerkiksi vuonna 2010 yli 65 vuotta täyttäneitä henkilöitä on Suomessa jo noin 860 000. Vanhusväestömme palvelutarve kasvaa siksi rajusti.

Ilman uutta työvoimaa nykyisten ja tulevien vanhusten kaikkia palveluja ei voida tuottaa. Maahanmuuttaja on myös hyvä sijoitus maallemme, TS:n pääkirjoitus 2.3. valaisi hyvin tätä tosiasiaa.Juu, tämä "uhkaava työvoimapula" - maassa, jossa on ennestäänkin satoja tuhansia työttömiä ja uusista joukkoirtisanomisista uutisoidaan lähes päivittäin. Mitään laajamittaista työvoimapulaa ei ole, eikä tule. Sille ei ole esitetty minkäänlaista älyllistä perustetta.

"Pulaa" on vain uudesta ulkomaisesta halpatyövoimasta polkemaan palvelusektorin palkkoja ja työehtoja.

Ja maahanmuuttajista "hyvänä sijoituksena" tulikin jo tuolla alempana ensimmäisessä kirjoituksessani.

Paaso:


Turun Sanomat kertoi 9.3. että Varissuon lähiössä asuu maahanmuuttajia suhteessa eniten koko Suomessa. Tämäkään ei ole huono uutinen, sillä Suomihan ei ole yleisesti ottaen erityisen houkutteleva maa maahanmuuttajille.


Suomen "houkuttelemattomuutta" ei voi perustella millään muulla kuin ilmastoasioilla. Sosiaaliturva ja ilmainen elatus lienee takuulla eräs Euroopan parhaita. Houkutus sen piiriin pääsemiseen tulee jatkossa väistämättä lisääntymään, Euroopan kulttuurinrikastumiskeskusten käydessä ahtaiksi.

Tässä olisi muuten hyvä taas tietää minkä lajin maahanmuuttajista puhutaan; pakolaista vai töihin tulijoista. Turvapaikanhakijoita koskevaa numerologiaa tässä.

Paaso:


Monien tutkijoiden mielestä maahanmuuttajien hajasijoittaminen eri kaupunginosiin on todettu monissa maissa virheeksi. Jos huono-osaisuus onnistutaan torjumaan lähiöstä ja alueen palvelut ovat hyvät, maahanmuuttajilla on keskittymissä parhaimmat edellytykset kotoutua.

Maahanmuuttajarikkaasta Itä-Helsingistä ja Itä-Turusta käydään parhaillaan asiantuntijapiireissä keskustelua ja väittelyä, joka saattaa lopuksi purkaa monia ennakkoluuloisia, lukkoon tukkeutuneita näkökulmia maahanmuuttajakeskittymistä. Myös koko maahanmuuttajien tulo ulkomailta Suomeen tulisi pyrkiä keskittämään Helsingin, Turun, Tampereen ja Oulun kaupunkiseuduille. Nykyinen hajasijoitus on virhe. Valtion tulisi tukea samalla suurten kaupunkiseutujen suurlähiöiden kehittämistä voimakkaasti. Kyseiset keskittymät eli maahanmuuttajien "vastaanottoalueet" antaisivat hyvän pohjan heidän kotoutumiselle ja omaehtoiselle muihin kaupunginosiin siirtymiselle.Olen ollut siinä käsityksessä, että nimenomaan etnisten lähiöiden syntyminen, ghettoutuminen, olisi se suurin ja pahin, moneen muuhun riesaan johtava pääongelma, johon on yritetty löytää ratkaisua hajasijoituksella. Ghettoutuminen ei edistä integraatiota, vaan lisää syrjäytymistä ja nuorison jengiytymistä. Siitä johtuvaa etnistä kaupunkisotaa käydään jo Euroopan suurkaupungeissa, esimerkiksi Pariisissa ja Berliinissä.

Suvaitsevaisuus, siinä merkityksessä kuin sitä näytetään käytettävän, eli etnisen erilaisuuden ja länsimaisille arvoillemme vieraan (esim. naisten asema!) kulttuurin kritiikitön hyväksyminen ja jopa ulkomaalaisten tekemien joukkoraiskausten syiden hakeminen suomalaisista itsestään, ei ole kasvussa kuin aatteenhuuruisessa virallisessa tiedotuksessa. Ruohonjuuritasolla se on pikemminkin ajautumassa umpikujaan, ja syystäkin.

***LISÄYS (26.3.)***

Paason mielipidekirjoitus ei ollutkaan parodiaa. Pienellä hakemisella löytyy henkilökuva ja lisää materiaalia.

Elokuussa 2004 hän kirjoitteli tällaista:


Yhteiskunta tulee järjestää siten, että kulttuurien monimuotoisuutta voidaan edistää ja säilyttää (vertaa luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen).

Tämä toteutuu tarjoamalla maahanmuuttajille jonkinasteinen autonomia tai myöntämällä heille erioikeuksia, kuten opetusta omalla äidinkielellä.

Yhdenmukaistaminen ("maassa maan tavalla"-ajattelu) tai eristäminen on paha virhe kuten Gunvor Kronmankin kirjoituksessaan toteaa (TS 26.7.).

Ketään ei saa pakottaa kieltäytymään omasta kulttuurista ja identiteetistä päästäkseen suomalaisen yhteiskunnan osalliseksi.Lukekaa se uudelleen.

Maahanmuuttajille autonomiaa ja erioikeuksia? "Maassa maan tavalla"-ajattelu on paha virhe?? Huh, huh.

Paaso haluaa siis laillistaa esimerkiksi lasten ei-lääketieteellisistä syistä tehtävät ympärileikkaukset (myös tyttöjen!) ja kunniaväkivallan?

Ensinmainitussa ollaan Suomessa tuoreen hovioikeusratkaisun ansiosta jo varsin pitkällä, mutta jälkimmäistä vielä hiukan karsastetaan. Vaan eipä hätää - vetoapua on tulossa Saksasta, jossa eräs naistuomari luki lakia Koraanista.

Lisää kulttuurinrikastusvinkkejä tuosta oikealta löytyvästä moskeijavideosta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen sivu Sinulla. Tsemppiä ja iloa sen ylläpitoon.

Sivuillasi on paljon asiaa.