maanantai 26. maaliskuuta 2007

"Suomalaisten asenteissa yhä hävettävää"

Tällä kertaa otsikko on lainassa Aamulehden pääkirjoitussivulle 5.3. lurautetusta päästöstä.

Lukekaa ja päätelkää itse. Huomatkaa myös jutun ansaitusti saamat kommentit!

Tässä pieni näyte itse tekstistä:Enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen pitäisi ottaa lisää maahanmuuttajia, ilmenee Helsingin Sanomien Nyt-liitteen teettämästä kyselystä. Silti yllättävän moni, 36 prosenttia, ei ottaisi enää yhtään maahanmuuttajaa.

Koko vastaajajoukosta jopa 10-12 prosenttia ajattelee rasistisesti. Tuloksista paljastuu tietämättömyys. Myönteisimpiä maahanmuuttajia kohtaan ollaan pääkaupunkiseudulla, missä heitä on eniten.

Monet perustelevat vastustustaan sillä, että Suomen tulisi ensisijaisesti huolehtia omista kansalaisistaan. Samalla unohtuu, että maahanmuuttajat huolehtivat usein suomalaisista, ja tarve kasvaa tulevaisuudessa.

Ruotsissa laskettiin, että ruotsalainen 20-vuotias tulee yhteiskunnalle selvästi kalliimmaksi kuin samanikäinen ja samat kouluasteet käynyt maahanmuuttaja.Tässä on jotain tuttua... aivan kuin olisin kuullut tuon saman ennenkin...

Mikä ihme toimittajia nykyään vaivaa? Milloin maahanmuuton lisäämisestä tuli vastaus kaikkeen? Miksi se, mikä aiheuttaa yhä lisääntyviä katastrofaalisia ongelmia muualla Euroopassa, olisi hyväksi Suomelle? Miten toimittajia oikein koulutetaan ajattelemaan?

Vika taitaakin olla juuri koulutuksessa. Ei kuitenkaan pelkästään toimittajakoulutuksessa, journalistiikan opiskelijoille järjestettävine "moninaisuuden seminaareineen" (katsokaa myös tuon toimittajakoulutuksen viikkolehden muut otsikot!) , vaan monikulttuuripropagandan syöttämisessä pienille toimittajan aluille jo viimeistään ala-asteelta alkaen.

Mitenkään muuten ei voi ymmärtää sitä kritiikittömyyttä, jolla etnistä erilaisuutta mediassa palvotaan ja paapotaan.

Olemmeko näin tulleet moraalisäteilyn alkulähteille? Sen hurskaan, mutta omahyväisesti kieroutuneen rasismifobian juurille, jota "suvaitsevaisuudeksi" kutsutaan, ja joka on kääntymässä nurin, rasismiksi suomalaisia kohtaan?

Vai onko käynnissä vain jonkinlainen perverssi ja kaikki tosiasiat pois sulkeva ja oman ajattelun päältä kytkevä kuka-suvaitsee-sokeimmin -kilpailu?

Miten trendikästä. Toivottavasti se menee nopeasti ohi, ettei tarvitse enää kovin kauaa hävetä - toimittajien puolesta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uudelle blogille - vai pitäisikö sanoa lehdelle;-)

Tuo Aamulehden aivopieru kilpailisi vuoden typerimmän mokutuskirjoituksen tittelistä kärkisijoilla, jos sellainen kisa järjestettäisiin. Hmm... tässähän voisikin olla ideaa? Vapaasti käytettävissä, jos vaan kelpaa.

M