keskiviikko 28. maaliskuuta 2007

Pariisissa leimahti taas

Hesari uutisoi pariisilaisella metroasemalla syttyneestä mellakasta, joka sai alkunsa "liputta kulkeneen matkustajan kovakouraisesta kohtelusta". Poliisin mukaan kaksi nuorta pahoinpiteli lipuntarkastajaa.

Yle kertoo mellakoiden laajentuneen lähikaduille, kun poliiseja pulloilla heitelleitä ja paikkoja särkemään alkaneita riehujia oli yritetty taltuttaa kyynelkaasulla.

Yle muistuttaa myös Pariisissa vuonna 2005 viikkoja jatkuneista mellakoista, joissa loukkaantui kymmeniä poliiseja ja satoja "nuoria" pidätettiin.

Tämä onkin mielenkiintoinen näkökulma: olisiko tapauksilla jokin yhteinen nimittäjä?

Kaikkihan muistamme, että mellakointi alkoi silloin kahden nuoren paettua poliisia ja telottuaan itsensä muuntajaan. Viha roihahti nazirasistipoliisin uskallettua loukata noiden nuorten etnistä koskemattomuutta.

Tuloksena oli verisesti loukatun vähemmistön kulttuurinsa mukainen vastareaktio: järjestelmällinen paikkojen paneminen paskaksi ja kymmenentuhatta palanutta autoa.

Uutta Pariisin paloa viriteltiin muuten jo viime vuodenvaihteessakin. Monikulttuurinen harmonia on pelkkä harhainen illuusio, tämä on todellisuutta. Toivottavasti yhä useamman silmät aukeavat näkemään sen.

Luulisi viimeistään tiettyjen tahojen reaktioiden tanskalaisiin sarjakuviin olevan tarpeeksi voimakas herätyssignaali.

Virallinen totuus ei tosin valhettaan myönnä, ennen kuin liput ja lähetystöt palavat ja pommit räjähtelevät vielä monta kertaa. Eläköön Eurabia!

Korostettakoon, että en vielä tiedä onko tämänkertaisen metromellakan alkusyy jälleen kerran se salakavalasti kaikkeen vaikuttamaan hiipinyt etninen muuttuja, joka riisuu viranomaisilta normaalit ja eurooppalaisessa yhteiskuntajärjestyksessä yleisesti hyväksytyt keinot lain ja järjestyksen turvaamiseksi.

Jos etnisiä vähemmistöjä on kohdeltava lainkäytössä silkkihansikkain ja jopa metrossa liputtomana matkustaneen ja lipuntarkastajaa pahoinpidelleen, siis tietoisesti lakia rikkoneen, pidättäminen ilman asiankuuluvia kumarteluja ja nöyristelyjä aiheuttaa laajoja etnisiä vihanpurkauksia ja mellakoita, yhteiskuntarauha on jo mennyttä, Eurooppa on jo antautunut.Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket(Kuva: HS/J.B./AP)

Vaikka uutisissa ei sitä suoraan sanottukaan, niin yhtäläisyydet tapausten välillä ovat ilmeiset.

Kuka kuvittelee, että viikkoja kestävä sisällissota olisi syttynyt valkoisten nuorisohuligaanien paettua poliisia sähkömuuntajaan?

Keskivertoranskalainen luultavasti ajattelisi, että olivatpas tyhmiä kun noin tökerösti itse aiheuttivat oman kuolemansa.

Samoin kuin ilman lippua matkustavan ja lipuntarkastajaa väkivaltaisesti vastustavan valkoisen ranskalaisen pidättämiselle ei suuremmin korvaa lotkautettaisi.

Etninen muuttuja tekee kuitenkin tummempi-ihoisista automaattisesti uhreja, tekivät he mitä tahansa.

Tätä yhteiskuntamoraalia rappeuttavaa sairautta en halua lasteni ja heidän lastensa joutuvan katselemaan Suomessakin.

P.S.

Olisikohan nöyristelyä harrastettu jo hieman liikaa? Jotkut ovat ilmeisesti alkaneet pitää liputta matkustamista ihonvärin tuomana luontoisetuna, kuten juuri silmiini sattunut ja aiheeseen hyvin sopiva kotimainen video-otos osoittaa. Huomatkaa, miten kaveri osaa taitavasti vedota etniseen koskemattomuuteensa:


Touch me... touch me then... oh, you touch me... touch me (something) die!
Ehkä pariisilaismetrossa on sattunut jotain tuon suuntaista. Etnomellakan paikka, ilman muuta. Äärimmäisen suvaitsematonta toimintaa vaatia etnovapaamatkustajaa älyämään, että yhtäkkiä pitäisikin muka maksaa jostain typerästä metro- tai bussimatkasta.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, joo!
Miksi suomalaisen täytyy hävetä suomalaisuuttansa Suomessa maahanmuuttajien edessä? Miksi?
Niin, he ovat ulkomaalaisia ja heitä täytyy ymmärtää! Miksi?
Miksi heitä ei kouluteta tarpeen vaatiessa kovallakin kädellä ymmärtämään sitä, että he ovat tulleet Suomeen ja eri kulttuuriin, kuin mistä ovat lähteneet (jos ovat yleensä mistään kulttuurista lähteneetkään).

Päätoimittaja kirjoitti...

Hyviä kysymyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mainitsenpa vaikka tässä, että blogin värimaailmaa sietäisi harkita, sillä nykyisellään se häiritsee ainakin minua ja sinänsä mielenkiintoisten tekstien lukemisen voi moni jättää sen vuoksi sikseenkin.

Päätoimittaja kirjoitti...

Noista väreistä. Ne ovat osittain tarkoituksellisen huomiotaherättävät ja synkät. Eikö niihin silmä totu kuitenkin aika nopeasti?

Mutta voihan niitä kokeilla muuttaakin. Ehdotuksia ja muita mielipiteitä?

Anonyymi kirjoitti...

Sivuthan oikeastaan pitääkin olla mustat: valkoinenhan erottuu paremmin, eihän se Suomessa muuten erotukaan, vaan aina täytyy olla "mustaa valkoisella"

Sisu Sapeli kirjoitti...

Ihan totta!
Miksi suomalaisen täytyy koko ajan olla varuillaan, ettei "tallo varpaille" jotain neekeriä, mustalaista tai ryssää?
Minkä tähden neekeriä ei voi sanoa neekeriksi, mustalaista mustalaiseksi, ryssää ryssäksi ja miksi perkelettä ei saa yleisellä paikalla lausua ääneen lainkaan.
Sana nimeltä "perkele" on auttanut suomalaisia niin kauan kuin suomalaisia on ollut olemassa ja tulee auttamaankin niin kauan kuin suomalaisia on olemassa.
Näin on! Perkele!

Päätoimittaja kirjoitti...

Vielä väreistä. Kirkuvan punainen blogikuvaus vaihdettu ei-niin-häikäisevään sävyyn ja kirjoitukset ovat hiukan isommalla fontilla.

Toivottavasti nyt on helpompi lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta se alkuperäinen punainen oli PALJON parempi, se sopi hyvin aiheeseenkin. Tuo nykyinen on melkein ruskea. Ihan pliisu.

M

Päätoimittaja kirjoitti...

Vielä löytyi yksi, ainakaan itseäni häikäisemätön punasävy. Tällä mennään nyt toistaiseksi.