sunnuntai 25. maaliskuuta 2007

Etnovaali-rumpujen jälkikuminaa

Hesarin ja Ylen maaninen hypetys vihreiden Zahra Abdullan suhteen oli vähällä tuottaa tulosta: Suomi melkein sai ensimmäisen maahanmuuttajataustaisen kansanedustajansa. Näin ainakin Hesari jälleen kerran rummutti.

Ai, ai. Valtamedian johtotähtiemme etnovaali-kiima on hukannut totuuden totaalisesti. Zahra ei todellakaan olisi ollut ensimmäinen.

Kuten Jussi Halla-aho kirjoittaa:
Maininnan ansaitsee se, että eduskuntaan valittiin Zyssen seuraksi yksi etnisen vähemmistön edustaja lisää, nimittäin saamelainen Janne Seurujärvi (kepu). Mikä paneekin ihmettelemään, miksi Hesari ja Yle olivat valinneet viralliseksi vähemmistö- ja maahanmuuttajaehdokkaaksi ja raivoisan hypetyksen kohteeksi juuri Zahra Abdullan.

Siksikö, että tämä käyttäytyy kuten maskottimamun kuuluu käyttäytyä? Eli vaatii kiintiöitä, ruikuttaa rasismista, puhuu kelvotonta suomea 17 maassaolovuoden jälkeen, ratsastaa ihonvärillään ("Väriä eduskuntaan!") ja vetoaa suomalaisten syyllisyydentunteeseen ("On jo aika!").

Vastaavasti SDP:n Zahra Osman-Sovalasta ei puhuttu halaistua sanaa, koska hän osaa suomea, koska hän ei ruikuta, koska hän on integroitunut, koska hän ei julista toiseuttaan ihquilla etnoliinoilla, ja koska hän profiloitui "pikemminkin demariksi kuin maahanmuuttajaksi". Olipa vielä sellaista kerettiläistä mieltä, että "ehdokkaan valitseminen pelkästään maahanmuuttajataustan vuoksi ei ole mielekästä". Tällaista väärinajattelua ei Hesarin toimittaja sulata.

Muistaako kukaan edes kuulleensa sellaisista maahanmuuttajaehdokkaista kuin Freddy van Wonterghem tai Godwin Ikegwuonu? Kuten Osman-Sovala, hekään eivät ymmärtäneet, mikä on maahanmuuttajan tehtävä tiedostavassa maailmankuvassa. Hänen hommansa ei ole integroitua yhdeksi meistä vaan lisätä sopeutumattomuudellaan suomalaisten syyllisyyttä ja siten tarjota kansakunnan eettiselle kermalle loputtomia mahdollisuuksia moraaliseen säteilyyn.

Zahra Abdulla kertoi vaaleja seuraavana päivänä aikovansa pyrkiä eduskuntaan, "kunnes sinne valitaan joku maahanmuuttajataustainen ehdokas". Joku voisi kertoa Zahralle, että tämä on jo tapahtunut. Virolaissyntyinen Jutta Zilliacus valittiin eduskuntaan jo vuonna 1975.

Zyskowiczin vanhemmat ehtivät tulla maahan vain vuotta ennen Benin syntymää.

Ahvenanmaata uudessa eduskunnassa edustava Elisabeth Nauclér on muuttanut maahan Ruotsista. Mikä näissä maahanmuuttajataustaisissa edustajissa on vikana? Ovatko he väärän värisiä?

Vai profiloituvatko he väärin kuten Osman-Sovalakin?Mitä meidän pitäisi ajatella suomalaisen median tasosta, sen suurimpien ja kirkkaimpien tähtien palvoessa ja suorastaan vimmaisesti tyrkyttäessä ehdokkaan ihonväriä ja etnistä taustaa kansalaisille äänestysperusteeksi? Eikö tuollainen haiskahda jo jonkinlaiselta rasismilta?

Yle innostui vielä sinetöimään median etnointoilun aiheuttaman laadullisen sukelluksen, julistaen vaalituloslähetyksessään Zahra Abdullan ennenaikaisesti läpimenneeksi ja onnitellen tätä onnellisesti rähmällään.

Lupamaksunsa kiltisti maksanut katsoja joutui kierimään kotisohvallaan karmean myötähäpeän kourissa. Ja vaihtamaan kanavaa.

Samaan etno-intoiluun innostui myös Ilta-Sanomat, kuten Reinoblog todistaa.

Mutta kuten Zahra sanoi, hän tulee vielä. Viis seuraavien(kaan) vaalien asiakysymyksistä, tärkeintä on äänestää suvaitsevaisesti.Ei kommentteja: