lauantai 24. maaliskuuta 2007

Rummut vaikenivat

Vielä ollaan ajassa ennen vaaleja. Turun Sanomat uutisoi 10.3. vihreiden Heidi Hautalan ehdotelleen maahanmuuttajakiintiöitä työpaikoille, plus "työperäisen" maahanmuuton rekrytointipisteitä Afrikkaan (sic).

Aihe herätti suurta riemastusta eräilläkin keskustelupalstoilla, vaan kuka muistaa kuulleensa asiasta minkään kanavan tv-uutisista tai lukeneensa esimerkiksi Verkko-Hesarista tai Ylen uutissivuilta? En minä ainakaan.

Luulisi tuollaisen ehdotuksen kiinnostavan uutisnälkäistä mediaa varsinkin juuri vaalien alla. Sehän koskettaa koko työtä tekevää väestöä! On aika kummallista, että esimerkiksi muuten maahanmuuttajien asioista mielellään rumpua lyövät Hesari ja Yle sattuivat yhtä aikaa vaikenemaan.

Vaaleihin asia vaikutti joko niin, että vaikeminen oli kultaa, tai sitten tuon vihreiden nerokkaan, suomalaisten etnistä syrjintää omassa maassaan tarkoittaneen ehdotuksen saama liian vähäinen julkisuus vaikutti siten, että heidän ansaittu vaalivoittonsa kutistui vain yhteen lisäpaikkaan...

Mitä itse ehdotukseen tulee, niin minusta on varsin erikoinen ajatus, että ihonväristä tai etnisestä taustasta tehtäisiin työllistymiskriteeri. Se ei mahtaisi juurikaan lisätä sitä niin kutsuttua "suvaitsevaisuutta"?

Mutta ei vihreitä ainakaan likinäköisyydestä voi syyttää. Itselleni ei olisi tullut mieleenkään lähteä laajamittaiseen "työvoiman" rekrytointiin Afrikkaan asti.

Tulee sen sijaan mieleen, että kyse ei ehkä olekaan oikeasti taitavien työntekijöiden hankinnasta, vaan siitä, että tummaihoiset afrikkalaiset ovat paitsi halpaa työvoimaa niin myös tosi ihqja ja kivasti erilaisia. Heidän "kotouttamisessa" ja paijaamisessa riittää paljon hauskaa tekemistä paljon suuremmalle porukalle. Projektiin osallistuneet voivatkin sitten moraalisäteillä kaikki yhdessä tosi suvaitsevasti.

Ei kommentteja: