torstai 19. huhtikuuta 2012

Suleyman Osman Mohamed ja Burhan Abdidek Yusuf, "helsinkiläisiä nuorukaisia"


Tuomiolauselma R 12/2136

TÖRKEÄ RAISKAUS

Vireille 5.3.2012

SULJETTU KÄSITTELY JA OIKEUDENKÄYNTIAINEISTON SALAISUUS

Käräjäoikeus on 3.4.2012 pidetyssä pääkäsittelyssä asianomistajien ja syyttäjän pyynnöstä määrännyt oikeudenkäynnin julkisuudesta annetun lain (370/2007) 15 §:n 2- ja 3 -kohtien nojalla, että suullinen istuntokäsittely tässä asiassa, jossa kysymys on alaikäistä asianomistajaa koskevasta seksuaalirikosasiasta ja jossa esitettiin arkaluonteisia tietoja henkilön yksityiselämään sekä terveydentilaan liittyvistä seikoista, toimitetaan kokonaan yleisön läsnä olematta, sekä määrännyt mainitun istunnon pöytäkirjan sekä muut oikeudenkäyntiasiakirjat asiassa annettavaa tuomiota lukuun ottamatta edellä mainitun lain 10 §:n nojalla salaisiksi 60 vuodeksi asian vireilletulopäivästä eli 5.3.2012 saakka. Saman lain 24 §:n nojalla asianomistajien ja syyttäjän esittämästä pyynnöstä käräjäoikeus on määrännyt, että käräjäoikeuden tuomio on ASIANOMISTAJIEN JA SYYTTÄJÄN KUULUSTUTTAMAN TODISTAJAN HENKILÖLLISYYDEN sekä mandollisten muiden asianomistajien henkilöllisyyteen viittaavien tunnistetietojen OSALTA PIDETTÄVÄ SALASSA 60 vuotta eli 5.3.2072 saakka tai kunnes sitä ennen mandollisesti toisin määrätään, sekä ettei asianomistajien ja todistajan nimiä sekä edellä viitattuja muita tunnistetietoja saa tuona aikana mainita julkisessa oikeudenkäyntiaineistossa. MUILTA OSIN TUOMIO ON JULKINEN asianomistajien siihen suostuttua.

(lihavointi M. Ellilä)


SELOSTUS ASIASTA

Syyttäjän rangaistusvaatimus

1. TÖRKEÄ RAISKAUS nuorina henkilöinä
(8010/R10004288111)
Rikoslaki 20 luku 2 §
Rikoslaki 6 luku 8 §

5.8.2010 HELSINKI

Suleyman Osman Mohamed ja Burhan Abdidek Yusuf ovat yhdessä pakottaneet 15-vuotiaan A.n sukupuoliyhteyteen käyttämällä Ahan kohdistuvaa väkivaltaa. Osman Mohamed ja Yusuf ovat houkutelleet A:n mukaansa Malminkartanon juna-aseman lähellä sijaitsevaan metsikköön. Kolmikon päästyä metsikköön Osman Mohamed ja Yusuf ovat ehdottaneet Alle suuseksiä, mihin A ei ole suostunut. A:n lähtiessä kävelemään takaisin Malminkartanon asemalle Osman Mohamed ja Yusuf ovat estäneet A:ta poistumista siten, että toinen on tullut seisomaan A:n eteen ja toinen hänen taakseen. Takana seissyt on myös ottanut A:ta kiinni käsivarresta. Sen jälkeen he ovat vetäneet A:n sivummalle metsikköön. Sitten Osman Mohamed ja Yusuf ovat painaneet A:n maahan polvilleen. A:n edessä ollut on alkanut riisua housujaan toisen pitäessä häntä takaapäin kädestä kiinni. Sen jälkeen A:n edessä seissyt on työntänyt erektiossa olevan siittimensä A:n suuhun pitäen samalla kiinni A:n hiuksista alkaen liikutella siitintään A:n suussa. Takana ollut on koko ajan pitänyt A:sta kiinni kosketellen vaatteiden alta A:n rintaa ja pakaroita. Yhdynnän jatkuttua useita minuutteja takana ja edessä ollut ovat vaihtaneet paikkoja. Nyt A:n eteen tullut on työntänyt siittimensä A:n suuhun alkaen liikutella siitintään A:n suussa takana olevan pitäessä hänestä kiinni. Sen jälkeen Osman Mohamed ja Yusuf ovat taas vaihtaneet paikkaa ja A:n eteen tullut on työntänyt siittimensä A:n suuhun alkaen liikutella siitintään A:n suussa takana olevan pitäessä A.sta kiinni. Molemmat tekijät ovat saaneet siemensyöksyn A:n suuhun.

Rikos on törkeä, koska sen ovat tehneet useat tekijät. Rikos on tehty erityisen julmalla ja nöyryyttävällä tavalla, koska se on kohdistunut huomattavasti pienikokoisempaan uhriin, joka on houkuteltu metsikköön, missä rikoksen täytäntöönpanotoimi on suoritettu. Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Osman Mohamed on teon tehdessään ollut 15-vuotias ja Yusuf 16-vuotias.

Syyttäjän kirjalliset todisteet:

1) Hoitokertomus (etptk:n liite 1, sivut 9 ja 10)
Teema: A:n kertoma

2) Asianomistajan konfirmaatiovalokuva (lisäetptk:n liite 1)
Teema: vammat asianomistajan polvissa

Syyttäjän henkilötodistelu:

1) Asianomistaja A:n kuuleminen todistelutarkoituksessa
Teema: tekijät, metsikköön houkutteleminen, suuseksin vaatiminen, käytetty väkivalta sekä sen laatu ja määrä, suuseksi, aiheutuneet vammat, vammojen peittäminen konfirmaatiota varten, aiheutunut kipu ja särky, aiheutunut kärsimys

2) Asianomistaja B:n kuuleminen todistelutarkoituksessa
Teema: asianomistaja A:n kertoma, Alla havaitut vammat, vammojen peittäminen konfirmaatiota varten, A:n mielentila tekojen jälkeen

3) Vastaaja Suleyman Osman Mohamedin kuuleminen
todistelutarkoituksessa
Teema: A:n tapaaminen Kannelmäessä

4) Todistaja C kuuleminen
Teema: somalipoikien tapaaminen, matkustaminen junalla Kannelmäestä Malminkartanoon, A:n kertoma

...


VASTAAJA

Osman Mohamed, Suleyman
081194-103L
Hopeatie 9 D 25
00440 HELSINKI

TUOMIOLAUSELMA

SYYKSI LUETUT RIKOKSET

1) Nuorena henkilönä raiskaus 5.8.2010

RANGAISTUSSEURAAMUKSET

VANKEUS

Syyksi luettu rikos 1: 1 vuosi 11 kuukautta vankeutta. Vankeusrangaistus on ehdollinen. Koeaika päättyy 13.4.2015.

Ehdollisen vankeuden ohessa yhdyskuntapalvelua 90 tuntia.

LAINKOHDAT

1) Rikoslaki 20 luku 1 § 1. Rikoslaki 6 luku 8 §

KORVAUSVELVOLLISUUS

Valtion varoista maksetaan Osman Mohamedin puolustajalle asianajaja Pentti Lääverille palkkioksi 900 euroa ja arvonlisäverosta 207 euroa eli yhteensä 1.107 euroa, mikä määrä jätetään Osman Mohamedin taloudelliset olot huomioon ottaen valtion vahingoksi. Yhteisvastuullinen korvausvelvollisuus valtiolle sekä yhteisvastuullinen yksityisoikeudellinen korvausvelvollisuus yhteisellä lehdellä.

MUUT LAUSUNNOT

Vastaaja tuomitaan valvontaan yhden vuoden kolmen kuukauden ajaksi. Valvonta-aika päättyy viimeistään, kun ehdollisen vankeuden koeaika loppuu. Ehdollinen rangaistus voidaan määrätä täytäntöönpantavaksi, jos tuomittu tekee koeaikana rikoksen, josta hänet tuomitaan ehdottomaan vankeuteen ja josta syyte on nostettu vuoden kuluessa koeajan päättymisestä.

HELSINGIN KÄRÄJÄOIKEUS 13.4.2012 NO : 3338 TL: 2
OSASTO 7/3 DNO: R 12/2136

VASTAAJA

Yusuf, Burhan Abdidek
020294-171N
Huopalandentie 3 A 6
00330 HELSINKI

TUOMIOLAUSELMA

SYYKSI LUETUT RIKOKSET

1) Nuorena henkilönä raiskaus 5.8.2010

RANGAISTUSSEURAAMUKSET
VANKEUS
Syyksi luettu rikos 1
1 vuosi 11 kuukautta vankeutta
Vankeusrangaistus on ehdollinen.
Koeaika päättyy 13.4.2015.
Ehdollisen vankeuden ohessa yhdyskuntapalvelua
90 tuntia.
LAINKOHDAT
1) Rikoslaki 20 luku 1 § 1
Rikoslaki 6 luku 8 §

KORVAUSVELVOLLISUUS

Valtion varoista maksetaan yleistä oikeusapua saaneen Yusufin avustajalle asianajaja Jarkko Pulkkiselle palkkioksi 900 euroa ja arvonlisäverosta 207 euroa eli yhteensä 1.107 euroa, mikä määrä jätetään valtion vahingoksi. Yhteisvastuullinen korvausvelvollisuus valtiolle sekä yksityisoikeudellinen korvausvelvollisuus yhteisellä lehdellä.

MUUT LAUSUNNOT

Vastaaja tuomitaan valvontaan yhden vuoden kolmen kuukauden ajaksi. Valvonta-aika päättyy viimeistään, kun ehdollisen vankeuden koeaika loppuu. Ehdollinen rangaistus voidaan määrätä täytäntöönpantavaksi, jos tuomittu tekee koeaikana rikoksen, josta hänet tuomitaan ehdottomaan vankeuteen ja josta syyte on nostettu vuoden kuluessa koeajan päättymisestä.

HELSINGIN KÄRÄJÄOIKEUS 13.4.2012 NO : 3338 OSASTO 7/3 DNO: R 12/2136

TUOMIOLAUSELMA

YHTEISET LAUSUNNOT

Valtiolle Osman Mohamed ja Yusuf velvoitetaan yhteisvastuullisesti korvaamaan
-todistelukustannukset 48 euroa sekä
- asianomistajan oikeudenkäyntiavustajalle
maksettu palkkiokorvaus 900 euroa.
Valtion varoista maksetaan asianomistaja A,%n oikeudenkäyntiavustajalle
varatuomari Riitta Silverille palkkioksi tehtävästään 900 euroa.
Osman Mohamed ja Burhan Yusuf velvoitetaan yhteisvastuullisesti suorittamaan lle korvaukseksi kivusta ja särystä 250 euroa, tilapäisestä haitasta (psyykkisestä henkilövahingosta) 3.000 euroa sekä kärsimyksestä 6.000 euroa eli yhteensä 9.250 euroa korkolain 4 §:n 1 momentin mukaisine korkoineen 5.8.2010 lukien.


Siis kaksi somalia nimeltään Suleyman Osman Mohamed ja Burhan Abdidek Yusuf raiskasivat suomalaisen 15-vuotiaan tytön.

Media uutisoi:

IL: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön HelsingissäHelsingin käräjäoikeus on tuominnut kaksi helsinkiläistä nuorukaista liki kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuoren tytön raiskauksesta, kertoo Iltalehti.
5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä löytö, kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Miten tämä materiaali on hankittu?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Tuomiot ovat julkisia. Joku on hankkinut tuon tuomiolauselman ja postannut sen nettiin.

asmodeus kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
asmodeus kirjoitti...

Tässä lähde:

http://pastebin.com/2vg8pAzN