maanantai 14. kesäkuuta 2010

Wallin: Suomi tarvitsee egyptiläisiä mummoja ja mustalaiskerjäläisiä, koska työvoimapula uhkaaTeam Thors & Wallin - todellinen torspo, joka maahanmuuttopoliittisilla lausunnoillaan romahduttaa RKP:n kannatuksen parin prosentin hujakoilleHbl:

Wallin vill hellre höja skatterna än skära ner välfärden


I sitt tal till partidagen sa ordförande Stefan Wallin att han tror att vi måste räkna med en höjd totalskattegrad under nästa valperiod hellre än nedskärningar i välfärdsservicen.

Men skattehöjningen ska riktas mot konsumtion inte beskattningen av arbete.

...

Kritik mot invandrardebatten

Wallin tog också upp frågan om asylsökande och speciellt debatten om romerna.

– Bara vi slipper se dem, kastar ut dem eller kriminaliserar deras existens tror vi oss lösa problemet, sa Wallin.

Wallin säger att det är uppenbart att SFP ganska ensamt får gå i bräschen för tolerans och förståelse när det gäller invandrings- och solidaritetspolitiken.

Partiordföranden riktar kritik mot sina politiska kollegers uttalanden när det gäller invandringen.

– Vi hör politikens seriösa aktörer köra med dubbla budskap om invandring. För man vågar inte överlåta napp bland underströmmarna i grummelpolitikens spinnfiskeri till Sannfinländarna.

Han tog också upp mordhotet mot migrationsminister Astrid Thors.

– Astrid vi stöder dig till 100 procent! sa Wallin och fick rungande applåder av partidagsdeltagarna.

Wallin upprepade att behovet av arbetskraft kräver att invandringen ökar.

– Samtidigt har alltför många arbetslösa och SFP vill självfallet att alla, som i dag går utan arbete, ska få jobb.

Det här räcker ändå inte till i alla branscher menar Wallin.

Han kommenterade också frågan om de så kallade far- och mormödrarna och menar att om det bara hade hängt på partiet skulle ett nytt lagförslag ha kommit mycket längre.

– Vi behöver inte ett enda fall till av typen Fadayel eller Antonova. Vi behöver en lag som motsvarar vår uppfattning av vad som är rätt och vad som är kärnfamilj.


Wallin siis haluaa korottaa veroja, jotta Suomella olisi varaa hyysätä bulgarialaisia ja romanialaisia mustalaiskerjäläisiä ja venäläisiä ja egyptiläisiä mummoja.

Tätä Wallin perustelee hokemalla pyörittämällä ikivanhaa, naurettavan typerää työvoimapulamantraa kuin mikäkin tiibetiläinen rukousmylly tai rikkinäinen levysoitin.

Mitähän työvoimaa ne arabi- ja venäläismummot ja mustalaiskerjäläiset ovat?

Mikä on se huutava työvoimapula, jota ne tulevat tänne paikkaamaan?

Mitä on se huippuosaaminen, jota näillä kulttuurinrikastuttajilla on?


Kommentteja Hbl:n yleisökeskustelupalstalta:


Namnlös 12.6 2010 kl. 11.11

"Men skattehöjningen ska riktas mot konsumtion inte beskattningen av arbete. Wallin konstaterade också att arbete och företagsamhet alltid ska löna sig."
Att höja skatten på konsumtion har väl samma negativa effekt på företagsamheten som om man i samma mån skulle höja beskattningen av företag. Båda leder till att priset konsumenten måste betala höjs, vilket sänker konsumtionen. Men man kan ju få det att låta som om man vill företagarnas bästa.


k 12.6 2010 kl. 11.36

Mera bidragstagare

Igen kom osanningen om arbetskraftsinvandringen, visst finns vissa yrken med brist på arbetskraft, men att ta in obegränsade mängder invandrare från Somalien, Mellanöstern och Afrika (80-90% analfabeter) har inga möjligheter att komma in i arbetslivet, blir bidragstagare livet ut, de bidrar endast till ökad kriminalitet samt social oro i landet


Namnlös 12.6 2010 kl. 12.59

S Eykerman

SFP kan inte använda sig av statistik i det här fallet. Tvärtom så gör man allt för att undvika allt tal om kostnader eller siffror. Det är mycket enklare (populistiskt) att röra sig med termer som "rasism" "främlingsfientlighet" eller Wallins numera uttjatade metaforer om "underströmmarna i grummelpolitikens spinnfiskeri". Ett uttryck som jäser i munnen på honom som en ogräddad bulladegsbit.

(lihavointi Mikko Ellilä)


Nils Nilsson 12.6 2010 kl. 13.09

SFP o invandrare

Wallin tror säkert att SFP kommer att uppnå 10 % av väljarkåren genom att vara invandrarvänlig. Tom han borde inse att SFP med denna politik i stället kommer att få det svårt att komma över ens 4 %.

Då det gäller SFP och även andra borgerliga partier har HBL redan för länge sedan visat att tidningen numera står klart till vänster om mittensträcket. Se nu från vilken politisk sida de flesta sk journalister på tidningen kommer. De flesta har sitt ursprung i tokvänstern.

(lihavointi Mikko Ellilä)Dimmu 12.6 2010 kl. 13.35

Vilket skräp..

Och Wallin kallar SF popularistiska..
Vad jag säger är att man ska SÄNKA skatterna för de som arbetar och TVINGA de se inte arbetar att söka jobb... Det är så man lyckas att besegra arbetslösheten.. Göra att det är lönsamt att jobba. Nu är det motsatsen.
Wallin är bara naiv.. Vem kommer att vilja jobba om man ger bort nästan hälften av sitt lön till regeringen som slösar dina pengar på invandrare från Somalien eller Irak som har familjer på 8-9 personer där ingen jobbar.

(lihavointi Mikko Ellilä)kalle 12.6 2010 kl. 13.35

SFP: 10% mål

SFP:s strategi: att ta in massor med ointegrerbara invandrare, ge dem höga bidrag i hopp om att få (köpa) deras röster för att nå 10% målet. Hänsynslöst med tanke på landets framtid.

(lihavointi Mikko Ellilä)Seppo Taalasmaa 12.6 2010 kl. 13.56

Svenskan och invandringen

Varför inser inte Wallin och SFP att det blir svårare att bevara svenskan i ett mångkulturellt samhälle än i vårt nuvarande tvåspråkiga? Flera invandrare har redan inriktat sig på att hota svenskan och finlandssvenskarnas ställning, t.ex. "kulturpersonligheten" Umayya Abu-Hanna. Mig är det egalt om SFP vill undergräva sig själv, men som finländare anser jag svenskan vara en VIKTIGARE del av Finland än arabiska, somaliska, ryska etc.


Evert 12.6 2010 kl. 19.32

Jag ser röda och gula flaggor

Passar ju bra ihop med dylika kommunister som verkar avguda och dyrka radikalvänstertankar i det yttersta. Vad i helvete menar dom med välfärd? Att jobba mindre, fortsätta låna pengar dvs skuldsätta komamnde generationer för att i denna stund locka väljare med allehanda stöd och subventioner. Det är synd att Finland blivit ett kommunistland.


Wallin farlig för SFP 13.6 2010 kl. 8.29

SFP tappar nu verklighetsbilden och trovärdigheten genom att tala enbart för höjda skatter. Det går helt enkelt inte att leva med bara kommunala och statliga tjänster i landet, någon måste producera något säljbart också.
Det märks att Wallin i sin ungdom representerat radikalvänster. Det är inget för SFP.

Ei kommentteja: