torstai 3. joulukuuta 2009

Morrissey: Irish Blood, English HeartJulkaisen tässä Morrisseyn kappaleen Irish Blood, English Heart sanoitukset esimerkkinä asenteesta, jota tarvittaisiin Suomessakin:

Irish blood, English heart, this I'm made of
There is no one on earth I'm afraid of
And no regime can buy or sell me

I've been dreaming of a time when
To be English is not to be baneful
To be standing by the flag not feeling shameful, racist or partial

Irish blood, English heart, this I'm made of
There is no one on earth I'm afraid of
And I will die with both of my hands untied

I've been dreaming of a time when
The English are sick to death of Labour and Tories
And spit upon the name Oliver Cromwell
And denounce this royal line that still salutes him
And will salute him forever

Analysoin näitä hieman.

Irish blood, English heart, this I'm made of

Tämä kertoo ihan kirjaimellisesti laulajan ja lauluntekijän, Steven Patrick Morrisseyn, henkilökohtaisesta taustasta. On jo itsessään hyvä esimerkki kulttuurisesta assimiloitumisesta, että irlantilaistaustainen henkilö katsoo olevansa sydämeltään englantilainen.

Tällainen kulttuurinen assimilaatio on mahdollista eurooppalaisten kesken. Esimerkiksi J.R.R. Tolkienin isoisä oli saksalainen, mutta Tolkienia pidetään täysin englantilaisena kirjailijana. Minun isoäitini oli saksalainen, mutta kaikki pitävät minua täysin suomalaisena. Sen sijaan afrikkalaisten, arabien, turkkilaisten, iranilaisten, pakistanilaisten, intialaisten ym. toisenrotuisten ihmisten assimiloituminen Eurooppaan ei ole mahdollista.

There is no one on earth I'm afraid of

Tätä asennetta tarvittaisiin suomalaisillakin isänmaanystävillä. Suomalaisten miesten on oltava valmiita vaikka kuolemaan Suomen ja länsimaisen sivilisaation puolesta.

Samaa asennetta edustaa mm. Ateenalaisten laulu (säveltänyt Jean Sibelius, sanoitus Viktor Rydberg, suomennos Eino Leino):

Kaunis on kuolla, kun joukkosi eessä urhona kaadut,
taistellen puolesta maas, puolesta heimosikin.
Hehkuvin mielin puoltaan nouse syntymämaatas!
Riemuiten lastesi vuoks uhriksi henkesi suo!

Morrissey:

And no regime can buy or sell me

Tällaista periksiantamatonta asennetta ei voi liiaksi korostaa.

Mikään hallitus ei voi ostaa tai myydä minua
tarkoittaa, että minä en ole myytävänä, minä en myy periaatteitani, minä sanon asiat suoraan, minua ei sensuroida, minä en alistu, I will not submit.

I've been dreaming of a time when
To be English is not to be baneful

Nykyään monet poliitikot, journalistit, "intellektuellit" ja muut sairaan itseinhon vallassa olevat maanpetturit kohdistavat fanaattisen vihansa omaa isänmaataan kohtaan.

Nämä seinähullut maanpetturit ovat nykyään vallassa. Heillä on totaalinen mediahegemonia. Omaa maataan ja kansaansa vihaavat hullut hallitsevat julkista keskustelua.

Unelmoin ajasta, jolloin isänmaan viholliset eivät enää dominoi mielipideilmastoa.To be standing by the flag not feeling shameful, racist or partial

Nykyään kansallislipun tai muiden isänmaallisten symbolien käyttäminen leimataan häpeälliseksi, rasistiseksi tai puolueelliseksi ("äärioikeistolaiseksi"). Englannissa Englannin lippu on julistettu "vihasymboliksi". Ruotsissa on kielletty koululaisia pitämästä yllään Ruotsin lipun sisältäviä paitoja.

Tällaisesta maanpetturien lietsomasta isänmaanvastaisesta vihapropagandasta on päästävä eroon. Ei pidä alistua kansanvihollisten propagandaan. Ei pidä antaa vihollistemme määritellä kansallisia symboleitamme. Suomessa on voitava käyttää esim. Suomen lippua, vaakunaleijonaa ja muita kansallisia symboleita vapaasti, välittämättä maanpetturien negatiivisesta suhtautumisesta.

Irish blood, English heart, this I'm made of
There is no one on earth I'm afraid of
And I will die with both of my hands untied

Tässä toistetaan halukkuus mieluummin kuolla vapaana kuin elää orjana. Minua ei kahlehdita, kaadun saappaat jalassa, taistelen pää pystyssä jne.

I've been dreaming of a time when
The English are sick to death of Labour and Tories

Nykyiset valtapuolueet ovat täynnä maanpettureita. Unelmoin ajasta, jolloin suomalaiset ovat kyllästyneet Kokoomukseen, Keskustaan, SDP:hen jne.

Eduskunta ja hallitus ovat täynnä maanpettureita. Nykyinen tasavallan presidentti, nykyinen pääministeri, kaikki nykyiset ministerit ja kaikki nykyiset kansanedustajat ovat maanpettureita. Yksikään heistä ei millään tavalla vastusta muslimien ym. barbaarien vyöryä Suomeen.

Muslimeihin pitäisi suhtautua samalla tavalla kuin Uuno Kailas suhtautui ryssään:

-- Henget taattojen, autuaat,

kuulkaa poikanne sana

-- jos sen pettäisin, saapukaat

koston armeijana --:

Ei ole polkeva häpäisten

sankarileponne majaa

rauta-antura vihollisen,

-- suojelen maani rajaa!

Ei ota vieraat milloinkaan

kallista perintöänne.

Tulkoot hurttina aroiltaan!

Mahtuvat multaan tänne.

Kontion rinnoin voimakkain

ryntään peitsiä vasten

naisen rukkia puolustain

ynnä kehtoa lasten!

Raja railona aukeaa.

Edessä Aasia, Itä.

Takana Länttä ja Eurooppaa;

varjelen, vartija, sitä.

Morrissey:

And spit upon the name Oliver Cromwell
And denounce this royal line that still salutes him
And will salute him forever


Puhuminen 1600-luvun tapahtumista 2000-luvun rocklaulussa voi tuntua yllättävältä, mutta historia on keskeinen osa kansallista identiteettiä. Oliver Cromwell syyllistyi kansanmurhaan Irlannissa ja ylläpiti tiukkaa puritanismia/kalvinismia Englannissa ja Skotlannissa. Itse en pitäisi Cromwellia niin tärkeänä, että mainitsisin hänet nykyaikaisessa poliittisessa laulussa. Morrissey kuitenkin irlantilais-brittiläisenä laulajana koki Cromwellin merkittäväksi hahmoksi myös nykyajan poliittisen ja kulttuurillisen ilmapiirin kannalta.

Tämä on esimerkki siitä, että eri kansoille hyvin erilaiset asiat ovat tärkeitä. Ulkomaalaisten voi olla hyvin hankalaa tai jopa mahdotonta ymmärtää, mitä suomalaisille merkitsee esim. 30-vuotinen sota, nuijasota tai Lalli. Kansallisuudet ovat identiteetiltään ja historialtaan niin erilaisia, että mikään monikulttuurinen yhteiskunta ei voi toimia. Yhteiskunta voi perustua vain yhteiseen kansalliseen identiteettiin.

Jokaisen Euroopan maan on oltava etnisesti homogeeninen kansallisvaltio. Mikään muu malli ei toimi.


7 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Olet oikeassa. Hyvä kirjoitus.

Kansallisten symbolien häpäiseminen - poliitikkolauman jäsenet ovat eräänlaisia sankarihaudoille kuseskelijoita - on uskomattoman häpeällisyyden osoitus. Suomalainen, ruotsalainen tai englantilainen poliitkko, joka kieltää kansansa ja sen symbolit, on kuin mies joka myy äitinsä, myy tyttärensä huoraksi tms.

IDA kirjoitti...

Aika tiukka teksti.

Oleellinen on sanottu joten kommentoidaan vain, että Morrisey on itselleni uusi tuttavuus. Olen toki kuullut The Smitheissä, mutta olen luullut sen olevan tyhmä popbändi mitä se ei ilmeisesti olekaan. Ainakin tuo laulu on hyvä.

Mikko Sandt kirjoitti...

Kansallisten symbolien häpäiseminen (...) on uskomattoman häpeällisyyden osoitus.

Eh, kai tämä nyt riippuu siitä, mitä ne symbolit edustavat. Kritiikitön ja ällönationalistinen suhtautuminen kansallisiin symboleihin just because on idioottimaista. Kuolisitko sinä sirpin ja vasaran puolesta?

Cpt. D.River kirjoitti...

Abram Petrovich Gannibal (1696-1781) oli afrikkalainen maahanmuuttaja Venäjällä. Hänen pojanpojanpoikansa oli nimeltään Alexander Pushkin (1799-1837), josta kerrotaan mm. seuraavaa: "Alexander Pushkin was a Russian author of the Romantic era who is considered by many to be the greatest Russian poet and the founder of modern Russian literature."

Jossakin vaiheessa on ilmeisesti tapahtunut kulttuurinen assimilaatio, koska Pushkinia ei pidetä afrikkalaisena kirjailijana vaan venäläisenä.

Ehkä asia on niin, että Eurooppa ei pysty assimiloimaan miljoonittain maanosaan muuttavia turkkilaisia ja afrikkalaisia, mutta yksittäinen afrikkalainen tai turkkilainen voi assimiloitua pitkän ajan ja seuraavien sukupolvien kuluessa, kun sukuun tulee eurooppalaista geenistöä.

Turkin pohjoisosassa asuvat eivät välttämättä ole perimältään kovin erilaisia Kreikassa tai Italiassa asuviin eteläeurooppalaisiin verrattuna, sillä ihmisten geenit ovat sekoittuneet Välimeren alueella vuosituhansien aikana. Kreikan saaret ja Turkin rannikkohan ovat monin paikoin näköetäisyydellä toisistaan, joten tuntuisi aika ihmeelliseltä, jos muutaman kilometrin päässä toisistaan olisi tuhansien vuosien ajan asunut ihmisiä, joista toiset ovat etnisiä kreikkalais-eurooppalaisia ja toiset etnisiä turkkilais-aasialaisia.

Keskiafrikkalaisten ja eurooppalaisten välinen geneettinen ero on luonnollisesti suurempi, koska afrikkalaiset asuivat pääasiassa omissa oloissaan aina viime vuosisadoille asti (arabikontakteja ja muitakin kontakteja kuitenkin oli), kunnes eurooppalaiset "löysivät" Afrikan, ja alkoi rotujen sekoittuminen.

Ehkä kannattaa kuuluisan "Yhteiskunta koostuu ihmisistä" -artikkelin hengessä ajatella niin, että jos jollakin alueella asuvat ihmiset eivät ole koskaan historiansa aikana yltäneet samalle tasolle tieteessä ja taiteessa ja kulttuurissa kuin eurooppalaiset, näiden ihmisten massamuutto Eurooppaan ei hyödytä Eurooppaa vaan on Euroopan kehityksen kannalta haitallista. Jos sen sijaan ihmisillä on näyttöjä, vaikka vanhojakin, heidän kansojensa korkeasta älyllisestä ja sivistyksellisestä tasosta, näillä ihmisillä voi olla jotain annettavaa Euroopalle, edellyttäen, etteivät heidän nykyiset uskomuksensa ja uskontonsa ja tapansa ole niin juurtuneita, että ne estävät sopeutumisen ja niistä muodostuu haitta.

Stavrogin kirjoitti...

Minun isoäitini oli saksalainen, mutta kaikki pitävät minua täysin suomalaisena.

Minunkin isoäitini oli kainuulainen, mutta kaikki pitävät minua täysin eteläpohjalaisena... Minusta tosin on myös sanottu, että näytän juutalaiselta viulistilta, mikä on Vaasassa syntyneelle aika hyvä saavutus.

Sen sijaan afrikkalaisten, arabien, turkkilaisten, iranilaisten, pakistanilaisten, intialaisten ym. toisenrotuisten ihmisten assimiloituminen Eurooppaan ei ole mahdollista.

Kyllä se nyt vain valitettavasti on mahdollista. Edellytyksenä se, että maahanmuuton volyymi palautetaan toista maailmansotaa edeltäneelle tasolle. Nykyisten kansainvaellusten sallimisessa ei ole mitään järkeä, koska ne vaarantavat koko planeetan kantokyvyn. Mitä mieltä on muuttaa elämäntapaa ja taloutta länsimaissa vähemmän Maapallon resursseja kuluttavaksi, kun niitä kuluttajia tulee tänne koko ajan lisää.

Ulkomaalaisten voi olla hyvin hankalaa tai jopa mahdotonta ymmärtää, mitä suomalaisille merkitsee esim. 30-vuotinen sota, nuijasota tai Lalli.

Eiväthän ne tavallisille suomalaisille mitään merkitse Big Brotherin tai Idolsin rinnalla.

Oliver Cromwell syyllistyi kansanmurhaan Irlannissa ja ylläpiti tiukkaa puritanismia/kalvinismia Englannissa ja Skotlannissa.

Toisinaan ajattelen, että jos herra Ellilä olisi elänyt 1600-luvun puolivälissä, hän olisi luokitellut englantilaiset kansaksi, joka on rodullisista syistä kykenemätön luomaan ja ylläpitämään liberaalia yhteiskuntaa. Liberaalien myöhemmässä ihannemaassa kun harjoitettiin Cromwellin aikana eräänlaista fundamentalista Taleban-hallintoa. Vielä nykyisinkin toistellaan klisheitä pimeästä keskiajasta, mutta useisiin maihin laskeutui todellinen pimeys vasta protestanttisuuden päästyä valtaan. Suomessa, missä historiasta ei ymmärretä mitään, ajatellaan renessanssi ja uskonpuhdistus rinnakkaisina ilmiöinä, vaikka tosiasiassa uskonpuhdistus oli reaktio renessanssia vastaan. Toinen harhaluulo on se, että renessanssilla olisi ollut jotain tekemistä länsimaisen tieteen kehityksen tai valistuksen kanssa. Oikeasti tieteen kehitys polki renessanssin vuosisatoina pitkälti paikoillaan sydänkeskiajan lupaavan alun jälkeen. Ja valistus on kokonaan renessanssista erillinen, yli 200 vuotta myöhäisempi ilmiö.

Kansallisuudet ovat identiteetiltään ja historialtaan niin erilaisia, että mikään monikulttuurinen yhteiskunta ei voi toimia.

Kuten historia osoittaa, monikulttuurinen yhteiskunta voi toimia satoja vuosia. Eri asia on se, haluaako sellaisessa yhteiskunnassa elää, jos on varaa valita. Meillä ei enää ole, EU:ssa. Ja jos ilmastoasian tai jonkin muun poliittisen uususkonnon varjolla saadaan luoduksi laajempikin maailmanhallinnon järjestelmä, olemme kohta kaikki samanlaisessa vankilassa kuin antiikin ihmiset Rooman monikulttuurisessa valtakunnassa. Pax Romanasta puhutaan, vaikka se imperiumi eli oikeasti suurimman osan historiaansa jatkuvassa sotilasanarkian tilassa.

Jokaisen Euroopan maan on oltava etnisesti homogeeninen kansallisvaltio.

Yksikään Euroopan maa ei sellainen ole koskaan ollut, ei edes Suomi. Onko Sveitsi, jossa kansa äänesti minareetit rakennuskieltoon, etnisesti homogeeninen kansallisvaltio?

Yhteiskunta voi perustua vain yhteiseen kansalliseen identiteettiin.

Mikä ei välttämättä edellytä etnistä homogeenisyyttä. Muuten väite pitää jokseenkin paikkansa. Kansalaisten pitää tunnustaa valtion ja yhteiskunnan legitiimisyys. Muuten alkaa hajoaminen. Tällä hetkellä eurooppalaiset eivät edes tiedä, mihin valtioon he kuuluvat, koska eivät ole lukeneet Lissabonin sopimusta. Yhteiskuntaa heille edustaa median tarjoama väkivalta ja porno. Historia on korvattu elokuvilla ja arvot arvokeskustelulla. Ja taide Morriseylla.

Stavrogin kirjoitti...

Eipä silti, kansallisvaltioiden aika johti kahteen maailmansotaan. Sosiaalidemokratian ja liberalismin aika on johtanut nykyiseen Euroopan itsemurhaan jonka toteutusta valvoo EU. Ns. maahanmuuttokriittiset vastustavat oikeita asioita, mutta puolustavat asioita joilla kenties ei ole mitään elämän edellytyksiä.

Nykyinen seksuaalisesti vapaa, uskonnoton länsimaisuus ei ole sellaista länsimaisuutta, jolla olisi tuhansien vuosien historia takanaan, saatika edes vuosisadan. Materiaalinen rikkaus on mahdollistanut tämän tilapäisen nautinnollisen henkisen köyhyyden.

Resurssien loppuunkuluminen, yleinen kurjistuminen ja sekasorto pakottaa jatkamaan elämää tuonpuoleisella. Uskonnollinen tyhjiömme täyttyy tämän vuosisadan aikana, todennäköisesti islamilla. Brysselissä valmistaudutaan jo tähän. Monikulttuuriset massat tarvitsevat jotakin, kun EU ei pysty takaamaan edes hengen ja omaisuuden turvaa.

Köyhyyteen ja valtataisteluun paremmin tottuneet maahanmuuttajat ovat etulyöntiasetelmassa tulevaisuuden (tai jo nykyhetken) Euroopassa, joiden kaduilla vallitsee anarkia mutta Brysselin ylikansallisen vallan käytävillä rautainen järjestys. Virkamiesaateli tietää mitä tekee eikä tarvitse kansalaisia laillistamaan itseään. Lissabonin sopimukseen mukaan saatu pykälä kuolemanrangaistuksesta kapinan tai levottomuuksien aikana on osoittautuva tarpeelliseksi.

Suomalainen, ruotsalainen tai englantilainen poliitkko, joka kieltää kansansa ja sen symbolit, on kuin mies joka myy äitinsä, myy tyttärensä huoraksi tms.

Euroopan maiden poliitikkojen luokka on löytänyt itsensä ja toisensa, että heillä on enemmän yhteistä keskenään kuin meidän rahvaan kanssa. Eikä tässä ole mitään uutta. Uusi aatelisto on korvannut vanhan. On palattu aikaan ennen kansallisvaltioita, jotka syntyivät oikeastaan siksi, että tietyssä historian vaiheessa koko väestö oli koulutettava ideologisesti ja aseellisesti, koska sitä tarvittiin sodankäyntiin. Massa-armeijan ja kotirintaman jäsenten oli samaistuttava johtajiinsa ja omaan kansaan joka oli suuri ja verilöylyjen arvoinen aate niin kuin nykyään terrorismin vastainen sota. Tänä päivänä kansakunnan kokonaisvaltainen mobilisaatio ei enää ole tarpeellista. Jopa väestö voidaan vaihtaa. Muurein ympäröidyt eliitin asuma-alueet ovat vastine keskiajan linnoille.

Euroopan kansallisvaltiot ja kansakunnat ovat kuin yrityksiä, jotka on päätetty lakkauttaa, kun ne eivät enää tuota voittoa omistajilleen.

Stavrogin kirjoitti...

Euroopan kansallisvaltiot ja kansakunnat ovat kuin yrityksiä, jotka on päätetty lakkauttaa, kun ne eivät enää tuota voittoa omistajilleen.

Ja eikö se ole sellaista hyvää ja rationaalista politiikkaa, jonka päälle kunnon liberaali ymmärtää?