keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Hämeen AMK:n mainos: hiphop-bordelliHämeen ammattikorkeakoulu mainostaa itseään monirotuisella hiphop-videolla.

Afrikkalainen mies tanssii kahden suomalaisen tytön, yhden afrikkalaisen naisen ja yhden aasialaisen miehen kanssa.

Suomalaiset tytöt keikuttavat persettään ja hymyilevät kameralle lähennellessään neekerimiestä.

Tämäkö on se imago, jonka suomalainen koulutusjärjestelmä haluaa antaa itsestään?

Mitä hyötyä Suomelle on siitä, että Suomea markkinoidaan afrikkalaisille miehille pillua tyrkyttävien valkoisten tyttöjen maana? Tuollainen mainos houkuttelee lisää neekereitä Afrikasta Suomeen. Mitä helvetin järkeä on siinä, että Suomeen haalitaan lisää neekereitä? Suomessa asuvat afrikkalaiset maahanmuuttajat ovat jo nyt moniongelmainen väestöryhmä. Mitä järkeä on kasvattaa tätä ongelmaväestöä?

Miten tällainen pornahtava monirotuinen hiphop-video vetoaa sellaisiin ihmisiin, joista olisi Suomelle jotain hyötyä? Miksi kukaan älykäs eurooppalainen, amerikkalainen tai japanilainen haluaisi opiskella tuollaisessa monirotuisessa ryhmäseksibordellissa?

Suomen armeijassa käytetään yleisesti termiä häröbordelli puhuttaessa sekavasta varusmiesten rykelmästä. Jotenkin tuosta Hämeen ammattikorkeakoulun mainosvideosta tuli se termi etsimättä mieleen. Se termi sopii tuon videon perusteella Hämeen ammattikorkeakouluun oikein hyvin.

Hämeen ammattikorkeakoulu = häröbordelli. Tuon videon sanoma näyttää olevan: tervetuloa monirotuiseen häröbordelliin!

5 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://hommaforum.org/index.php/topic,19264.msg271593.html#msg271593

Juuh, HAMK:in International Business -linja on oikein tuttu. Olen kertonut oman tarinani pariinkin otteeseen tällä foorumilla, mutta kertaushan on tunnetusti opintojen äiti, joten...

Aloitin IB-linjalla opiskelun syksyllä 2006 tuoreena ylioppilaana. Olin silloin melko vihreä (en poliittisesti) ja naiivi. Ajattelin, että ei ole niin väliä mitä opiskelee, kunhan vain käy koulua. Näiden kolmen vuoden aikana olen kyllä oppinut, että asia ei olekaan niin yksinkertainen.

Vuosina 2006 ja 2007 homma oli vielä jotenkin hanskassa, mutta vuoden 2008 "saapumiserässä" (johon biisinikkari Simon siis myös kuuluu) oli edellisvuosiin verrattuna roimasti enemmän afrikkalaisia opiskelijoita. About samoihin aikoihin meininki alkoi tuntua enemmän mokutukselta kuin kansainvälisyydeltä.

Minulla ei ole tietoa, keillä kaikilla tuo musavideo on hyväksytetty, mutta HAMK:in kotisivuilta löytää suoria linkkejä "HAMK UAS" YouTube-profiiliin (esim. tämän sivun vasemmassa laidassa oleva YouTube-kuvake). Kun katsoo noita muita videoita, mitä tuossa "HAMK UAS" -profiilissa on, saa aika vahvan käsityksen, että tarkoitus on nimenomaan mainostaa HAMK:ia.

Yksi Simonin biisi soi HAMK:in radiomainoksen taustamusiikkina noin vuosi sitten, joten kaverin hengentuotteita on ainakin kerran käytetty virallisessa mainoksessa.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://hommaforum.org/index.php/topic,19264.msg272395.html#msg272395

On täysin ymmärrettävää, että hakijat tulevat ko. "opinahjoon" ihan muin tarkoituksin. Varmaan laitos itsekin tiedostaa tämän, koska mainosvideo oli mitä oli. Tarkoituksenakaan ei ollut hakea määrätietoisia opiskelijoita, vaan steppaajia ja perseenvatkaajia. Pöytään tuodaan yleensä sitä, mitä on tilattukin. Kenties laitos saa valdelta rahaa opiskelijamäärän mukaan. Silloin tärkeintä on nimellinen määrä. Helpointa on tietysti saada nimellisiä opiskelijoita Nigerian tapaisista maista. Tuskin tuo mainos saisi Saksan, Ranskan tai USA:n opiskelijoita ryntäämään häntä pystyssä Hämeen perukoille.

Janne Pihlaja kirjoitti...

Miksi, oi miksi te mokuttajat otitte propagandapesäksenne juuri HÄMEEN ammattikorkeakoulun?

Luokkakavereitten kanssa ollaan useaan otteeseen oltu huvittuneita kyseisen ammattikorkeakoulun mainoksesta, jossa kuvassa taka-alalla on vaalea tyttö ja etualalla stereotyyppinen neekeri, ja alla lukee teksti: "Tavoite."
Sanoisinko, että tuollainen mainostaminen on miltei rasistista, jos pitää joka välissä korostaa rodullista erilaisuutta mainostuksessa.

Juha kirjoitti...

PV:ssä käytetään kylläkin ilmausta häröpallo eikä mikään häröbordelli.

Juha kirjoitti...

HAMK:n "monikulttuuristuminen" liittynee siihen, että pari vuotta sitten sinne ei ole enää yhtäkkiä ollut riittävästi hakijoita.
Tätä on sitten yritetty paikata suuremmalla ulkomaalaisten sisäänotolla. Sillä opiskelupaikathan on täytettävä, koska niistä tulee rahaa. Jos niitä ei täytä, niin kohta OPM vetää osan takaisin. Se taas ei sovi alueille/kunnille.