keskiviikko 25. elokuuta 2010

Eva Biaudet: Muslimien voitava rukoilla kuntosalilla

HS:

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet aikoo tutkia, syyllistyykö espoolainen Lady Fitness-kuntokeskus syrjintään, koska keskus kieltää musliminaisia rukoilemasta pukuhuoneessa. Biaudet aikoo pyytää Espoon keskuksessa Entresse-kauppakeskuksessa toimivalta kuntokeskukselta perusteluja kieltoon.

...

Kuntosalin omistaja P.-C. Nordensved kertoo päätyneensä kieltoon saatuaan valituksia rukoushetkistä monta vuotta. “Niitä tuli jo silloin, kun kuntokeskus oli vielä kadun toisella puolella.”

Espoon keskuksessa asuu poikkeuksellisen paljon maahanmuuttajia, ja heidän joukossaan on paljon muslimeja. Kuntosalilla on asiakkaina kymmeniä musliminaisia.

...

Ovesta pyyhältää sisään mustassa musliminaisen asussa Piia Keskinen, joka on ollut 2,5 vuotta kuntokeskuksen jäsen.

“Olen rukoillut kerran ja olen nähnyt yhden toisen rukoilevan”, hän kertoo. Pukuhuone ei ole Keskisen mielestä sovelias paikka rukoushetkeen, koska ei voi olla rauhassa. “Ymmärrän myös, että jotkut muut voivat hämmentyä.” Nuori nainen viittaa siihen, että puolen kilometrin päässä on moskeija. Kuntosaliyrittäjä toivoo, että Keskinen veisi terveisiä omaan yhteisöönsä. “Yhteisö voisi miettiä keskuudessaan asiaa ja antaa ohjeita, miten pitää käyttäytyä.”

Vähemmistövaltuutettu Biaudet puolestaan toteaa, että uskonnon harjoittaminen kuuluu ihmisoikeuksiin. Saman takaa myös Suomen perustuslaki. Lisäksi Suomessa on laki yhdenvertaisuudesta. “Se koskee yksityisten palvelujen tarjoamista. Se kieltää syrjimästä sekä välittömästi että välillisesti etnisesti eri alkuperää olevia.”


Hbl:


Gym förbjöd bönestunder för muslimer
Publicerad: 23/08 14:08 ›uppdaterad: 23/08 14:25

Ett gym för kvinnor i Esbo centrum har förbjudit bönestunder och måltider i sina lokaler.

Förbudet började i Lady Fitness Entresse förra torsdagen, skriver tidningen Vartti.

Salens ägare P.-C. Nordensved beslöt sig för ett förbud efter att ha fått klagomål om bönestunderna i flera år. Han anser inte att omklädningsrummet är rätt plats för bönestunder.

– Vi har några tiotal muslimska kunder. Bönestunderna som hållits i omklädningsrummet har väckt mycket uppmärksamhet, säger Nordensved till tidningen.

Kvinnorna har enligt honom kommit till salen för att be också då de inte kommit för att träna.

Måltiderna förbjöds, eftersom många gjort heldagsutflykter till gymmet och ätit i omklädningsrummet.

– Att äta mellanmål är förstås inte förbjudet, men det är frågan om riktiga måltider, säger Nordensved.

Det är delvis samma människor som har haft bönestunder som ätit måltider.Kommentteja Hbln yleisönosastosta:


Namnlös 23.8 2010 kl. 14.37

Finns här något problem?

Ett gym är inte en bönelokal. Obegripligt arrogant och intolerant av dessa muslimer att påtvinga andra sin egen vidskepelse.Tanten 23.8 2010 kl. 14.56

Detta måste stoppas i tid! Dessa människor har ingen gräns för vad de gör, de fattar ingenting, det räcker bara att man låter dem komma in och de ockuperar allt, åk till London, Hyde park och se på fredagsbönen där, är det en trevlig framtid? Detta är ignorans utan like, förbjud o stoppa dem i tid!!!copy/paste 23.8 2010 kl. 15.07

Citat

"Slay the unbelievers wherever you find them.” Koran 2:191
“Make war on the infidels living in your neighborhood.” Koran 9:123
“When opportunity arises, kill the infidels wherever you catch them.” Koran 9:5
“Any religion other than Islam is not acceptable.” Koran 3:85
“The Jews and the Christians are perverts; fight them.” Koran 9:30
“Maim and crucify the infidels if they criticize Islam” Koran 5:33


copy/paste 23.8 2010 kl. 15.17

Fler citat:

“Punish the unbelievers with garments of fire, hooked iron rods, boiling water; melt their skin and bellies.” Koran 22:19
“Do not hanker for peace with the infidels; behead them when you catch them.” Koran 47:4
“The unbelievers are stupid; urge the Muslims to fight them.” Koran 8:65
“Muslims must not take the infidels as friends.” Koran 3:28
“Terrorize and behead those who believe in scriptures other than the Qur’an.” Koran 8:12
“Muslims must muster all weapons to terrorize the infidels.” Koran 8:60


S Eykerman 23.8 2010 kl. 15.40

I Sverige

Apropå att " islam tar over samhallet" :
I Sverige ger socialdemokraterna ut en ny tidning:
Islam och politik.
Moderaterna har på sin riksdagslista en erkänd islamist- Abdirizak Waberi.
Läs om detta på
www.politisktinkorrekt.info
Sökord moderat islamist.
Ack Sverige..


Namnlös 23.8 2010 kl. 15.42

Samma skit?

Jo, samma finns i alla monoteistiska religioner. Men medan kristendomen idag är tandlös, så är islam det inte. Vidare anses Bibeln vara skriven av människor och därmed tolkningsbar medan Koran är Allahs ord såsom den ofelbare Muhammed den nedtecknade. Därigenom kan fanatiska islamister alltid motivera sina handlingar med Koranen, utan att moderata muslimer kan säga att de har fel. Därför är Islam långt långt farligare än kristendomen. Farlig på samma sätt som alla dogmatiska ideologier.


Namnlös 23.8 2010 kl. 18.21

Så mycket off topic-smörja här inne!
Nu handlade det - kort och koncist - om att muslimska kvinnor sökt sig till ett gym i tron att det godtyckligt kan användas till vadsomhelst.
Skulle jag driva ett företag, så skulle jag inte vilja att det missbrukades på sådant vis att det skrämmer/tränger bort kunder, inte heller vill jag bedriva någon ofrivillig välgörenhet.
Socialen sköter sådant!Sanningen 23.8 2010 kl. 19.09

Sanningen

kan journalister se sig i spegeln när de bidrar till en förljugen bild av verkligheten? Känner sig jounalister duktiga, när de vaggar in folk, särskilt kvinnor, i en falsk bild av säkerhet? Ingen glömd, ingen nämnd.


Namnlös 23.8 2010 kl. 20.01

fokus på rätt?!

Rubriken är faktiskt ganska konstig. Bättre skulle varit med "muslimer använde gym som böneslokal". Om det hade handlat om finländare som t.ex. intog måltider och spelade kort skulle fokus inte ligga på förbudet utan handlingen!!!


Namnlös 23.8 2010 kl. 20.24

HBLs rubriksättning

borde inte förvåna någon. HBL driver ju konsekvent linjen att vad än en invandrare, i synnerhet en muslimsk sådan, hittar på eller kräver, så har den HBLs stöd. Eventuell opposition eller krav på rimlighet avfärdas galant som rasism eller intolerans. Läs Leif Höckerstedts insändare i dagens (23/8) HBL. HBLs redaktörer verkar alla ha en ideologisk och inte en verklig kontakt med nyfinländare.


Namnlös 24.8 2010 kl. 8.18

Arbetskraftinvandringen

är inte ett problem, bara reglerna vore klara. Tex. om en arbetskraftsinvandrare som inte hittar ett jobb på 3 månader vore tvungen att lämna landet såvida han inte kan bevisa att han har egna medel för sitt uppehälle, så skulle jag inte se några problem med att ha dörrarna på vid gavel. Problemet är den humanitära invandringen som hämtar människor utan utbildning, ofta analfabeter, som aldrig kommer att integreras. Till på köpet har de rätt att hämta hela släkten hit. Vi får ett tudelat samhälle där den ena delen betalar hela kalaset.


bara jag 24.8 2010 kl. 9.57

jag tror våra politiker nu håller på att vakna upp. Invandringen kommer antagligen bli en stor valfråga nästa vår. SDP lanserade nyligen ett förträffligt invandrarpolitiskt program med namnet "maassa maan tavalla", Heinäluomas uttalande i våras som väckte ramaskri, det nya invandringskritiska partiet Muutos 2011, sannfinländarna slår rekord efter rekord i opinionsmätningarna (även om jag inte gillar dem), Wille Rydmans uttalande förra hösten om att Finland inte får bli mångkulturrellt o.s.v. Jag tror inte vi kommer gå Sveriges väg till mötes.


bara jag 24.8 2010 kl. 10.12

och alla ni som klagar om rasism

Vilket är ett av Finlands mest rasistiska partier? Jo: Suomen islamilainen puolue! Kolla deras hemsida http://www.suomenislamilainenpuolue.fi/ Deras partiprogram går ut på särbehandling av muslimer i skolor, arbetsliv, förbjuda alkohol o.s.v., att sakta men säkert förändra samhället mot islam och införa sharialagar! Vad annat är detta än rasism och ett hån mot det finländska folket som tagit emot dem med öppna armar? Undrar när HBL ska basunera ut "Finlands muslimer vill införa sharialagar" med stora rubriker.


bara jag 24.8 2010 kl. 10.17

respekt?

Muslimer kräver att vi ska respektera dem, men de tycks inte ha någon som helst respekt för oss. Saudi-Arabien kräver och finansierar moskéer i Väst men skulle aldrig tillåta en endaste kyrka i Saudi-Arabien. Vi har en stor muslimsk invandring till Väst, vi särbehandlar dem och ger dem allt de vill ha på silverfat, men när har något muslimskt land tillåtit en stor västerländsk inflyttning, gett dem religionsfrihet och t.o.m. anpassat samhället efter västerlänningar? Helt otroligt att folk inte kan se vad som håller på att hända.


Ej-religiös 24.8 2010 kl. 11.32

bara jag> Det behövs inte undras så mycket på, se vad som hände (nyligen) i Libanon eller Jugoslavien, eller se vad som hände med högkulturerna i Persien och Egypten när Islam spred sig dit. Facit finns överallt. Det har redan börjat i Europe, se bara på kravallerna i Grenoble och Milan i år 2010, och Sveriges förorter... Däremot kommer nog inte Islam att få fäste i Europe eftersom vita europeer är väldigt bra på organiserat våld (nazisterna som praktexempel) och när kriget väl kommer så vinner vi precis som i Tours 732 eller Wien 1529.


bara jag 24.8 2010 kl. 12.14

jag hoppas verkligen du har rätt, men dessvärre verkar majoriteten av europeiska folket leva i en total illusion om att fredens religion som spreds över Asien, Arabien och Nordafrika med terror, våld och krig är en tolerant moderat religion som inte vill oss något illa (den vill bara illa i 100% av länder den dominerar). När Europa till slut reser sig upp mot islam kan muslimerna vara så många att det är för sent, eller att vi får ett blodigt europeiskt inbördeskrig som får Andra Världskriget att blekna...


Namnlös 24.8 2010 kl. 13.39

skandal

Att Suomen islamilainen puolue vill införa muslimska lagar är skandal. Ännu värre är medias upprepade brott mot befolkningen genom att inte informera.


Ville 24.8 2010 kl. 17.24

Så är det i dagens Tyskland

I tyskland är muslimerna redan i majoritet flera skolor. Eftersom muslimerna har många fler barn än tyska familjer osv. har det lett till att det är muslimerna som bestämmer i skolorna. Det förekommer hot och påtryckningar mot tyska barn och ungdomar av muslimer. De tycker att det är tyskarna som ska följa deras seder och bruk inte tvärtom.


Ej-religiös 24.8 2010 kl. 17.34

Ville> Tyvärr är det ju så på vissa ställen. Och denna dumsnällhet och white guilt som leder till att man öppnar dörrarna för alla och rättfärdiga precis allt som utlänningar hittar på så kommer endast att leda till att de etniska europerna en dag får nog. Då kommer en ny våg av "nazism" (alltså något som motsvarar NSDAP och deras ideologi, men kanske riktar sig mot t.ex. muslimer) att växa sig stark. Alltså, det man försökt undvika ("nazism") kommer oundvikligen att bli resultatet. Om man inte vore dumtolerant skulle det aldrig hända..


bara jag 24.8 2010 kl. 17.44

till Ej-religiös

dock tror jag att Finland kommer att klara sig undan allt detta eftersom vi har ett väldigt lågt antal muslimer (ca 40.000), och det kommer knappast att växa sig mycket större. Den politiska korrektheten håller på att brytas sönder, invandringskritiska vindar blåser över hela landet och politikerna har sakta men säkert börjat våga diskutera öppet. Jag tror att vi efter valet nästa år kommer att få en förnuftig icke "dumtolerant" invandringspolitik. Sverige däremot börjar jag undra om det inte ren är förlorat.


bara jag 24.8 2010 kl. 17.49

Geert Wilders parti har nyss blivit det tredje största i Holland och kommer fungera som stödparti till regeringen, och stödet växer ännu. 60% av holländarna anser att islam är det största hotet mot landet. Danmark har för länge sen infört en strikt invandringspolitik, Belgien och Frankrike med sina förbud mot burka, Frankrike är i övrigt ett rätt konservativt och patriotiskt land och skulle nog aldrig tillåta att landet blev muslimskt. Det finns hopp att vi kan vakna upp i tid och undvika ett inbördeskrig eller en ny nazism mot muslimer.


Namnlös 24.8 2010 kl. 20.25

Kom ihåg att rösta

Nästa riksdagsval är viktigare än något val på länge. Se till att rösta på personer och partier som lovar att jobba för att förnuftet skall återvända till Finlands invandringspolitik. Tyvärr, måste man väl konstatera som finlandssvensk, betyder det ett annat parti än SFP.


bara jag 24.8 2010 kl. 20.50

t.o.m. till våra kära socialdemokrater har förnuftet börjat återvända, kolla SDP:s hemsida, ett förträffligt invandrarpolitiskt program med namnet "maassa maan tavalla". Tror nog det är främst SFP, Vänsterförbundet och de Gröna som vill ha en invandringspolitik a la Sverige.


Namnlös 24.8 2010 kl. 20.57

xenofobisk våg?

Det är ju SFP och övriga tokar som manar fram den skärpta inställningen till invandringen, med sin linje som sätter Finlands fördel sist. Finlands familjeåterföreningspolitik är ju ur vilken synvinkel som helst fullständigt galen. Människor som inte bidrar med någonting alls till vårt samhälle tillåts hämta tiotals familjemedlemmar av vilka i värsta fall 80-90% är analfabeter. Mångkulturism lär berika, men exakt på vilket sätt berikar denna invandring någons vardag? Och detta var inte en retorisk fråga.


Namnlös 24.8 2010 kl. 21.08

Valmanifest

En grupp sannfinländare kom med ett valmanifest gällande invandring; en nyhet som HBL givetvis tigit ihjäl. Jag tycker manifestet - http://www.vaalimanifesti.fi/index.php/pa-svenska - är långt förnuftigare än något tex. SFP har kommit med. Utan att förenkla alltför mycket handlar det om att sätta Finlands fördel främst. Men tragist är det om jag som högt utbildad medelålders finlandssvensk är tvungen att rösta på sannfinländarna för att få slut på den galenskap SFP håller på med.


Stanley 24.8 2010 kl. 22.00

Är faktiskt trött på HBL:s gullande med islam. Är det inte redaktionen bekant att det handlar om en hyperreaktionär och rent fascistisk ideologi som klär sig i religionens kåpa, men politiskt syftar till prästvälde inom staten? Dessa nänniskor tar alla chanser att bli "kränkta" och skuldbelägga andra. Heder åt gymägaren som vågade säga nej. Även de värsta blindstyrena inom SFP borde nu se vart det barkar för dem i kommande val.


Slö 25.8 2010 kl. 8.30

SFP kommer att få högst 2% i valet om man inte ändrar sig i invandrarfrågan.Kopioin nämä tänne siltä varalta, että ne deletoidaan Hbl:n palstalta. Hbl on ennenkin sensuroinut yleisönosastokeskustelua jälkikäteen, kun ihmiset ovat esittäneet liian maahanmuuttokriittisiä, islam-kriittisiä ja RKP-kriittisiä näkemyksiä.

Suomenruotsalaisen kansan yleiset mielipiteet ovat tyystin toisenlaisia kuin RKP:n johtohahmojen, kuten RKP:n todennäköisenä presidenttiehdokkaana pidetyn Eva Biaudetin. Hbl on samanlainen multikultiregiimia palveleva propagandamedia kuin HS ja Yle, joten Hbl ei halua kansan todellisten mielipiteiden tulevan esille.Ei kommentteja: