torstai 19. elokuuta 2010

Suvaitsevaiston määritelmä

HS:n kolumnisti Perttu Häkkinen:
Suvaitsevaisto

Olen kuulemma suvaitsevainen. Saattaa olla. Mutta olenko suvaitsevaistolainen?

Maahanmuuttokriittiset ovat monissa yhteyksissä mäkättäneet siitä, että heidän vastustajansa ovat pelkistäneet heidän heterogeenisen sielunelämänsä yhden ideologian alle ja leimanneet heidät kaikki rasisteiksi. Saattaa pitää paikkansa.

En usko, että kaikki hommalaiset mittailevat kalloja iltapuhteekseen.

Leimaamisesta on syytetty suvaitsevaisto-nimellä kulkevaa joukkoa, jonka alkioiksi on kelvannut jokainen maahanmuuttoasioista eri mieltä oleva yksilö.

Mitä "suvaitsevaisto" tarkoittaa? Jos satoja nettikeskusteluja on uskominen, kyse on median, punavihreän eliitin ja samettitakkisten lössöhumanistien muodostamasta illuminaatista, jonka pyrkimys on Suomen pakkomonikulttuuristaminen.


Hommaforumilta:

Onko tämä termi mahdotonta määritellä?

Nähdäkseni suvaitsevaistolla voidaan tarkoittaa kaikkia niitä, jotka puheissaan antavat ymmärtää pitävänsä suvaitsevaisuutta korkeimpana mahdollisena hyveenä esimerkiksi vapauden (liberaalit) tai turvallisuuden (konservatiivit) sijaan. Suvaitsevaisto kilpailee suvaitsevaisuudessa esimerkiksi tekemällä suuren numeron siitä, että se suvaitsee kaikkia kulttuureita, koska se pitää kaikkia kulttuureita samanarvoisina. Suvaitsevaisto osoittaa suvaitsevaisuuttaan käytännössä esimerkiksi pidättäytymällä muiden kulttuurien arvostelusta jopa niiltä osin kuin se arvostelee omaa kulttuuriaan ja syyttämällä muita kulttuureita arvostelevia "kulttuurirasisteiksi".

Sanoisin, että suvaitsevaisto on terminä täysin koherentisti määriteltävissä, koska kyseessä oleva ilmiö on todellinen.
1 kommentti:

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://hommaforum.org/index.php/topic,33207.msg439882.html#msg439882

Alun perin maahanmuuttopolitiikkaa johdettiin täysin politiikan punaisesta päästä. Asialla olivat SKDL (=nyk. vasemmistoliitto ja vihreät), Sdp ja Rkp:n vasemmistolainen suvaitsevaisto. Työrukkasena toimi ja toimii edelleen kyseisten tahojen hallitsema SPR.
Keskusta ja Kokoomus tulivat mukaan aktiivisesti vasta myöhemmin, kun humanitaarisesta maahanmuutosta pääsi keräämään poliittisia irtopisteitä (ja valuuttaa).

Vasemmistolle humanitaarinen maahanmuutto on ideologinen valinta. Vasemmiston tavoitteena on sosialismi (=tie totalitarismiin) ja rajaton maailma. Sirppien ja vasaroiden tie, maailma, jossa laulu raikaa ja kaikki hymyilevät onnellisina. Humanitaarinen maahanmuutto tukee ideologian toteutumista. Mitä sekaisempi yhteiskunta, sitä heikompi se on ja sitä helpompi sitä on hallita rautaisella kouralla.