tiistai 24. marraskuuta 2009

Pravda: Suomi tarvitsee somaleita


HS
22.11.2009, Tommi Nieminen:
Hakunilalaiset kertovat miten maahanmuuttajalähiö syntyy

Hakunilassa on helppo unohtaa, että ulkomaalaisten maahanmuutto on pääsääntöisesti hyvä asia. Ilman sitä Suomi ummehtuisi. Kansa vanhenisi, ja työikäisten osuus pienenisi. Monet innovaatiot, yritykset ja palvelut eivät koskaan syntyisi.

Kysymys onkin nyt se, ketkä Hakunilaan – ja ylipäätään Suomeen – kelpaavat.

Sosiologi Magdalena Jaakkola tutki vuonna 2003 suomalaisten suhtautumista ulkomaalaisiin. Mieluiten suomalainen ottaa maahansa englantilaiset, pohjoismaalaiset ja inkerinsuomalaiset. Virolaiset ovat jo vähemmän suosittuja, sitten tulevat kiinalaiset ja vietnamilaiset, entiset jugoslaavit, mustat afrikkalaiset ja venäläiset.

Vähiten kaivataan kurdeja, arabeja ja somaleja. Heitä Hakunilassa on paljon.

Millä perusteella kurdeja, arabeja ja somaleja jotenkin tarvitaan Suomeen?

Miten somalien, arabien, turkkilaisten, kurdien, iranilaisten, afganistanilaisten, pakistanilaisten ym. islamilaisten kehitysmaalaisten tuleminen Suomeen on perusteltavissa sillä, että Suomen väestö ikääntyy?

Väestön ikääntyminen eli vanhusten määrän lisääntyminen on ongelma vain siksi, että se vähentää työssäkäyvien prosentuaalista osuutta väestöstä. Vanhukset, vammaiset, lapset, kotiäidit, työttömät ja opiskelijat elävät tietysti työssäkäyvien veronmaksajien kustannuksella. Mitä vähemmän Suomessa on työssäkäyviä, sitä vähemmän on varaa elättää passiiviväestöä eli työttömiä, vanhuksia, kotiäitejä, opiskelijoita ja lapsia.

Islamilaisista kehitysmaista Suomeen tulevat maahanmuuttajat ovat enimmäkseen työelämän ulkopuolella olevia työttömiä, opiskelijoita, kotiäitejä ja lapsia.

Työssäkäyvien prosentuaalinen osuus muslimimaahanmuuttajista on paljon pienempi kuin työssäkäyvien prosentuaalinen osuus suomalaisista.

Muuttoliike islamilaisista kehitysmaista Suomeen ei siis lainkaan vähennä Suomen väestön ikääntymisestä aiheutuvia ongelmia, vaan pahentaa niitä.

Miksi Helsingin Sanomien toimittaja Tommi Nieminen ei ymmärrä näin yksinkertaista asiaa?

Miksi toimittaja Tommi Nieminen yrittää epätoivoisesti väittää, että Suomi tarvitsee somaleita?

Helsingin Sanomien toimittaja Tommi Niemisen mielestä "monet innovaatiot, yritykset ja palvelut eivät koskaan syntyisi" ilman maahanmuuttajia". Miten tämä perustelee somalien ja arabien ym. kehitysmaalaisten muslimien päästämistä Suomeen?

Mitä innovaatioita, yrityksiä ja palveluita muslimimaahanmuuttajat ovat synnyttäneet Suomeen?

Kuinka suuri osa muslimimaahanmuuttajista tekee sellaista työtä, jota ei ylläpidetä veronmaksajien rahoilla? Varsin harva.

Muslimit työskentelevät usein esim.

  • islaminuskon opettajina suomalaisissa peruskouluissa suomalaisten veronmaksajien rahoilla,
  • arabian, turkin, kurdin, persian, urdun ja somalin kielen opettajina suomalaisissa peruskouluissa suomalaisten veronmaksajien rahoilla,
  • lastentarhanopettajina arabian-, turkin-, kurdin-, persian-, urdun- ja somalinkielisissä lastentarhoissa suomalaisten veronmaksajien rahoilla,
  • arabian, turkin, kurdin, persian, urdun ja somalin kielen tulkkeina Kelassa, työvoimatoimistossa ja kuntien sosiaalitoimistoissa suomalaisten veronmaksajien rahoilla,
  • "kulttuurivähemmistökoordinaattorina" Valtion taidemuseossa suomalaisten veronmaksajien rahoilla
  • Vähemmistövaltuutetun toimistossa sensuroimassa suomalaisten mielipiteitä suomalaisten veronmaksajien rahoilla
  • jne.


Tällaisista "töistä" ei tietenkään ole mitään hyötyä suomalaisille veronmaksajille, jotka kustantavat tällaiset turhat suojatyöpaikat muslimimaahanmuuttajille.

Kysyn siis Helsingin Sanomien toimittaja Tommi Niemiseltä: mihin Suomi "tarvitsee" somaleita, arabeja ym. islaminuskoisia kehitysmaalaisia?


1 kommentti:

Jokinen kirjoitti...

Hyviä tekstejä sinulla! Koen aina yhtä rakkaan maahanmuuttoministerimme aiheuttaman reaktion kunnissa suurvoittona, kun hän väläytti mahdollisuutta pakolaisten vastaanottamisen pakollisuuteen. Monen kunnan viralliseksi tai epäviralliseksi kannaksi muodostui se, etteivät ne ota elintasopakolaisia muualta kuin Aasiasta, josta tulevat useimmiten tuottavat voittoa. Ironista kyllä, että kuten taisitkin mainita, Suomeen tulee eniten pakolaisia Somaliasta, Irakista ja Afganistanista, vaikka heitä kaikkein epämieluiten otettaisiin vastaan.