keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Huippuosaaja Imms Namaseb, Ali Qassimin kollega

Afrikkalaisten mielestä ryöstöt, raiskaukset, nepotismi, korruptio, klaanisodat, taikausko ja hetken mielijohteesta huvin vuoksi tehdyt murhat ovat tunnetusti normaalia meininkiä, MOT.
Ulkoministeriöltä huijattiin 104 000 euroa
Tiistai 21.7.2009
Suomi käräjöi Namibiassa myöntämistään avustusrahoista, jotka ovat päätyneet täysin eri paikkaan kuin oli alun perin tarkoitus.
Suomen Namibian-suurlähetystö käytti 130 000 euroa paikallisen yhteistyön määrärahojaan vuonna 2005 alkaneeseen hankkeeseen, jolla oli määrä auttaa muun muassa namibialaisia AIDS-orpoja. Summasta katosi kuitenkin 104 000 euroa hankkeen toteuttamisesta vastanneen namibialaisen miehen, Imms Namasebin, taskuihin.
- Namibian korkein oikeus on todennut, että Namaseb on käyttänyt varoja väärin ja että hän on ottanut rahat itselleen, ohjelmakoordinaattori Elise Heikkilä Suomen Namibian-suurlähetystöstä kertoo Iltalehdelle.
Varat jäädytettiin
Nyt lähetystö haluaa väärin käytetyt 104 000 euroa takaisin.
- Oikeus on jo määrännyt Namasebin ja tämän vaimon varat jäädytettäviksi. Seuraavaksi toivomme, että tulee lopullinen tuomio, joka johtaa miehen omaisuuden pakkomyyntiin. Asianajajamme ovat toiveikkaita siitä, että rahat palautetaan lähetystölle, Heikkilä sanoo.
Namaseb johti aiemmin Namibian jalkapalloliittoa ja lähti sen jälkeen mukaan kehitysyhteistyöprojekteihin.
- Tiedossamme ei ollut, että miehen taustoissa olisi mitään hämärää. Näin jälkikäteen tulee kyllä mieleen, että hän lähti avustustyöhön vain saadakseen rahaa. Todella ikävää, että tästä kärsivät HIV-orvot, jotka ovat jo ennestään tyhjän päällä, Namibian-lähetystön väliaikainen asiainhoitaja Asko Luukkainen huokaa Iltalehdelle.
Kirjanpitäjältä väärää tietoa
Väärinkäytös paljastui vuonna 2007 tilintarkastuksessa. Heikkilän mukaan asia ei tullut heti julki, koska paikallinen kirjanpitäjä välitti lähetystöön väärää tietoa.
- Joko hän teki sen huolimattomuuttaan tai sitten tahallaan. Emme kuitenkaan suunnittele oikeustoimia häntä kohtaan, Heikkilä kertoo.
Heikkilä myöntää, että paljastuksen jälkeen lähetystön hankkeita on valvottu tarkemmin.
- Ainakin sen opimme, ettemme ole enää käyttäneet kuin suuria ja kansainvälisiä tilintarkastustoimistoja. Kuitenkin täytyy muistaa, ettei tällaista ole sattunut aiemmin Suomen Namibian-lähetystön hankkeissa.
Joo, ei Namibian-lähetystön hankkeissa. Ali Qassim nimittäin ei ole ollut tekemisissä Suomen Namibian-lähetystön kanssa.
Tosin kehitysapumäärärahoja ovat tietysti väärinkäyttäneet tietysti monet muutkin kuin afrikkalaiset.
Esimerkiksi Afganistanissa suomalaisten veronmaksajien rahoilla rakennettiin vankila, johon teljettiin raiskatuksi joutumisesta vankeustuomion saaneita naisia:

Jo ennen vankilan avajaisia Suomen ulkoministeriö sai tietää, että naisvankeja kaupiteltiin prostituoituina: sutenöörit yrittivät myydä naisvankeja jopa Suomen ulkoministeriön virkamiehille. Tästä huolimatta vankila rakennettiin ja sen toiminta käynnistettiin.

Suomen ulkoministeriön virkamiehet siis ottivat käyttöön vankilan, jonka naisvankeja he tiesivät käytettävän prostituoituina.

Tämä oli tietysti rikos, mutta ei se mitään: viranomaiset rikkovat lakeja rutiininomaisesti eivätkä saa rikoksistaan mitään rangaistuksia.

Suomalaiset viranomaiset myös tiesivät etukäteen, että monet naisvangit olivat saaneet tuomion raiskatuksi joutumisesta. Afganistanissa ei anneta raiskauksesta vankeustuomiota raiskaajalle, vaan raiskatulle. Tämän kaiken suomalaiset viranomaiset tiesivät etukäteen, mutta eivät puuttuneet asiaan mitenkään.

Suomalaisten viranomaisten mielestä oli hyväksyttävää käyttää suomalaisten veronmaksajien rahoja siihen, että raiskattuja naisia pannaan vankilaan rangaistukseksi raiskatuksi joutumisesta.

Mielestäni ulkoministeri Alexander Stubb on rikollinen, jonka pitäisi olla tällä hetkellä vankilassa.
Stubbin mielestä oli oikein antaa suomalaisten veronmaksajien rahoja islamilaiselle valtiolle, jossa raiskauksesta annetaan vankeusrangaistus raiskatulle naiselle, ei siis raiskaajalle.
Stubb siis syyllistyi rikokseen tukemalla raiskattujen naisten vangitsemista. Miksi Stubb ei ole vankilassa?
P.S.
Tuossa Namibian-tapauksessa oli tällaista housut kintuissa kiinni jääneille korruptoituneille byrokraateille tyypillistä epätoivoista selittelyä:

Väärinkäytös paljastui vuonna 2007 tilintarkastuksessa. Heikkilän mukaan asia ei tullut heti julki, koska paikallinen kirjanpitäjä välitti lähetystöön väärää tietoa.

- Joko hän teki sen huolimattomuuttaan tai sitten tahallaan. Emme kuitenkaan suunnittele oikeustoimia häntä kohtaan, Heikkilä kertoo.

Heikkilä myöntää, että paljastuksen jälkeen lähetystön hankkeita on valvottu tarkemmin.

- Ainakin sen opimme, ettemme ole enää käyttäneet kuin suuria ja kansainvälisiä tilintarkastustoimistoja.

Kehitysmaatutkijan mielestä vankilan kohtalo on hyvä muistutus siitä, että kehitysyhteistyössä pelkkä rakennusten pystyttäminen ei auta, vaan myös toimintaa pitää valvoa.
- Sotilastoimijat tekevät yhä enemmän töitä, jotka ovat lähtökohtaisesti olleet siviilitoimijoiden hommia. Puuttuu oppi siitä, että ei pitäisi tehdä kertaluonteista avustustyötä, esimerkiksi pystyttää rakennuksia ilman pitkäjänteistä sitoutumista, tutkija ja Suomen UNIFEMin varapuheenjohtaja Päivi Mattila korostaa.
Tämä on kehitysapupropagandaa, jossa väitetään "toiminnan valvomisen" ja "pitkäjänteistä sitoutumisen" ratkaisevan kaikki kehitysapuprojektien ongelmat. Tämä on tosiasioiden fanaattista kiistämistä uskonnollisin perustein.

Kehitysapu ei toimi koskaan. Siitä on aina haittaa. Se pönkittää aina korruptiota ja diktatuureja.

Ei ole mitään näyttöä mistään toimivasta kehitysavusta, kuten ei ole mitään näyttöä toimivasta kommunismista.
Vanhat stalinistit ("äännntiset stalinistit") selittävät aina, että Neuvostoliitto oli sinänsä ihan hyvä järjestelmä, tyhmät jätkät vain pilasivat sen. Yhtäkään esimerkkiä toimivasta kommunismista ei ole koskaan esitetty. Tästä kannattaisi tietysti vetää se johtopäätös, että kommunismi on järjestelmänä täysin väärä. Sama koskee kehitysapua. Yhtäkään esimerkkiä toimivasta kehitysavusta ei ole koskaan esitetty. Tästä kannattaisi vetää se johtopäätös, että kehitysapu on lähtökohtaisesti väärä idea. Kaikki kehitysapu pitäisi lopettaa välittömästi.

Tämä ei kuitenkaan tietenkään käy niille tuhansille suomalaisille byrokraateille ja "kansalaisjärjestöaktiiveille", jotka saavat palkkansa "kehitysapumäärärahoista". Kaikki kehitysapusektorin työpaikat ovat suojatyöpaikkoja laiskoille ja tyhmille ihmisille, jotka eivät pysty saamaan rehellistä työtä. He nostavat palkkaa siitä, että istuvat toimistolla juomassa yrttiteetä ja syömässä tofua toisten rastapäisten lesbofeministien tai munattomien sivarihippien kanssa. Nämä ihmiset kokevat olevansa valllllltavan tiedostavia ja edistyksellisiä jne. Kaikki normaalit ihmiset ovat näiden suojatyöpaikoissaan notkuvien vähä-älyisten, mistään mitään tietämättömien ja vitun naiivien, uffin vaatteisiin pukeutuvien pilvenpolttelijoiden mielestä hirrrrrrrveitä rrrrassssisteja ja ennakkoluuloisia ja ahdasmielisiä kusipäitä.

Todellisuudessa tietysti ennakkoluuloja on nimenomaan näillä peeloilla, jotka esiintyvät Asiantuntijoina. Heillä ei ole mitään tietoja niistä asioista, joiden Asiantuntijoita he väittävät olevansa. Muutenhan he eivät olisi yllättyneet siitä, että Afghanistanin vankilaviranomaiset harrastavat naisvankien seksuaalista hyväksikäyttöä.
Se ei voi olla yllätys kenellekään täysjärkiselle, että Afghanistanin viranomaiset ovat korruptoituneita rikollisia ja ihmisoikeuksien vastustajia. Eivätkö Stubb ja hänen diplomaattinsa osaa lukea sanomalehtiä?
En minäkään ole koskaan käynyt Afganistanissa, mutta olen ihan jo sanomalehtien ja tv-uutisten perusteella kyennyt muodostamaan Afganistanista itselleni paljon realistisemman kuvan kuin Afganistanissa vuosikausia asuneet suomalaiset diplomaatit ja Afganistanista vähän väliä raportteja työpöydälleen saava Suomen ulkoministeri Alexander Stubb.
Ovatko ulkoministeriön virkamiehet ja ulkoministeri Stubb lukutaidottomia?
Miksi he eivät tajua edes sellaisia asioita, jotka olisivat nähtävissä tv-uutisista ja tv:n ajankohtaisohjelmista?
Miten ulkoministeriön virkamiehet ja ulkoministeri Stubb voivat olla yllättyneitä siitä, että Afganistanin vankiloissa naisvankeja raiskataan?
Seuraavaksi he varmaan sanovat yllättyneensä suuresti siitä tiedosta, että Auschwitzissa tapettiin juutalaisia.
Tämä diplomaattien ja ulkoministerin äärimmäisen naiivi hämmästys naisvankien seksuaalisesta hyväksikäytöstä Afganistanin vankiloissa ei kuitenkaan selitä sitä, miksi he tietoisesti hyväksyivät raiskattujen naisten panemisen vankilaan rangaistuksena raiskatuksi joutumisesta.
Miksi?
Vaadin selitystä Suomen kansalaisena. Miksi Suomen valtio rahoittaa Afghanistanissa vankilaa, johon laitetaan raiskatuksi joutumisesta vankeustuomion saaneita naisia?
Ketkä ovat ne konkreettiset päättäjät, jotka olivat vastuussa kehitysapumäärärahojen myöntämisestä tälle projektille?
Miksi he eivät ole tällä hetkellä rikosoikeudellisessa syytteessä?
Miksi valtamedia ei esitä tällaisia kysymyksiä? Mitä imbesillejä työskentelee esim. Ylen tai HS:n toimittajina, kun tällaiset kysymykset eivät juolahda heille mieleen?