keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Onko kansalla tietoa maahanmuuttopolitiikasta?

Hommaforumilta:

Pitää olla aikamoinen puupää, jos ei huomaa mitä Ranskassa ja Ruotsissa tapahtuu, eikä tiedä mistä se johtuu. Uusista vastaanottokeskuksista puhutaan mediassa koko ajan. Mitä kansa tekee? Ei mitään. (Hommalaiset on poikkeus, ja heitä on liian vähän.) Vaikuttamistapoja on monta, myös anonyymejä. Jos kansa oikeasti haluaisi ilmaista mielipiteensä, asiasta järjestettäisiin kansanäänestys vaikka ensi kesänä. Jos kansa oikeasti haluaisi, niin YLE järjestäisi jo huomenna tekstiviestiäänestyksen.


Niin, kansalle kyllä on kerrottu, että näissä maissa nuoriso aiheuttaa levottomuuksia. Joskus on jopa kerrottu, että levottomuudet ovat pahimmillaan maahanmuuttajalähiöissä, mutta siihen päälle päättäjät vakuuttelevat, että meillä asiat tehdään toisin, eikä meille tällaisia ongelmia tule.

Tähän päälle vielä uhkaillaan, että jos maahanmuuttajia ei oteta, eläkkeitä ei makseta, vaan makuutetaan vanhuusikä paskavaipoissa terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Asian näkeminen siihen tapaan kuin me sen näemme vaatii jo harrastuneisuutta ja erityistä mielenkiintoa sitä kohtaan. Media on valjastettu maanmuuttajien propagandakoneistoksi. Myös Yle. Ei se järjestä kyselyitä sen mukaan minkä suhteen kansa haluaa ilmaista mielipiteensä, vaan sen mukaan, mistä se haluaa kansan ilmaisevan mielipiteensä.

Samaan tapaan kansanäänestyksiä järjestetään asioista, joista päättäjät tietävät saavansa oikean vastauksen. Eipä niitä kansanäänestyksiä sitten ole paljon ollutkaan.

Jos oikeasti olette sitä mieltä, että maahanmuuton ja monikulttuurin suhteen kansa tietää oikean tiedon pohjalta mitä haluaa ja asiaa hoidetaan kansan tahdon mukaan, niin paskaakos sitten hommailette? Itse en ainakaan ole omasta mielestäni ajamassa Hommaa kansan tahtoa vastaan.


Pääsiäisen Ilta-Pravdassa julkaistusta Sanna Ukkolan Soini-jutusta:

Sanna jatkaa samaa pontevaa "vaikuttavan tiedottamisen" linjaa, jota on koko uransa (venaas ny, olikse jo peräti 10 vuotta?) ajan vetänyt. Sanna on tätä uudempaa sopulilaumaa, jolla ei ole edes alkeellistakaan käsitystä totuudesta, sananvapaudesta ja tiedotusvastuusta. Siis aivan tavallinen agitpropkirjoittelija. Toimittajan hommiin näkyy riittävän aatteen palo, lahjoja tai ammattitaitoa tarvitaan paljon vähemmän kuin mainostoimiston copylta.

Jutukkeen kuvottava imelyys on tarkoitushakuista, ja toisaalta paljastaa Sannan kyvyt. Tuollaisen imelyyden kun väsää kuka tahansa 14-vuotias suosikkibändinsä ihqusta rumpalista.

Ja toimiihan juttu, vaikka sitten huonompikin; Pielaveden mummo ei huomaa hunajalla ja hölynpölysokerilla makeaksi kuorrutetun journalistisen myrkkypillerin todellista propagandistista tarkoitusta. Reportaashin tarkoituksena on asettaa lupsakka ja harras uskovainen, suoraselkäinen sanojensa takana seisoja, opaskoiran taputtelija ja lupsakka kansan mies aivan eri sfääriin kuin Eiran synkän rotutohtori, joka on vallan raastupaankin joutumassa, sussiunakkoon!

Surullisinta Suomen ja sananvapauden kannalta on, että median indoktrinaatiojugend ei ymmärrä puuhastelujaan edes hävetä. Tästä oivana esimerkkinä käy itsensä pääpelsepuupin pullistelu siitä, miten Hyysäri oli agitpropagoimassa Suomen menoa EU:oon. Äijä kun melkein vesissä silmin ylpeili tästä totuuden manipuloimisesta haluttuun tulokseen pääsemiseksi.


Ylläolevan mielipiteen viimeinen kappale tarkoittaa Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkusen 60-vuotishaastattelussaan myöntämäänsä ylpeyttä siitä, että Helsingin Sanomat aktiivisesti muokkasi kansan mielipidettä Suomen EU-jäsenyyden kannalle.

Pravda siis eksplisiittisesti myöntää pyrkivänsä muuttamaan kansan mielipiteitä eikä tarjoamaan kansalle tietoa asioista.

Vielä Sanna Ukkolasta:

Jännä juttu kyllä. Jos vaikka viimeisten kymmenen vuoden ajalta kerättäisiin Soinin ja Perussuomalaisten ulkomaalaislinjaukset aikajärjestyksessä, mukaan lukien ulkomaalaislakikeskustelun puheenvuorot, saataisiin kokoon vähintään yhtä "rasistinen" kokoelma kuin Scripta tai kenen tahansa alkuperäisen netsin blogi konsanaan. Ilta-Sanomia ei voi kuin ihmetellä. Miten kummassa toimituspäällikkö antaa Sanna Ukkolan kirjoittaa jatkuvasti aiheesta, johon hänellä on ilmiselvä henkilökohtainen missio. Veikkaan, että ensimmäinen journalistiikan gradu tästä Ukkolan Halla-aho-fetissistä nähdään jo lähivuosina.


Minä puolestani veikkaan, ettei Ukkolan Halla-aho-fetisismistä nähdä lähivuosina ainakaan kriittistä gradua. Jonkinlainen ylistyslaulu voi sen sijaan olla tulossa siitä, miten journalisti kukisti rasistin. Tarkoitan, että käsittääkseni journalismin opetus on ihan täysin ns. "suvaitsevaisten" hallussa. Toimittajistakin 98 prosenttia on vapaaehtoisesti tai pakosta suvaitsevaisia. Heidän tehtävänään on torjua rasismia. Siinä asiassa he eivät ole puolueettomia, vaan aina "rasismia" vastaan.
Sanna saa vielä prenikan rasistin kukistamisesta.
Tosi on, että takavuosina Soini ja persut olivat mediassa aina epäilyksen alaisia rasismista ja muusta äärioikeistolaisuudesta. Mutta kun näyttämölle astui toimittajien silmin katsottuna varsinainen paholainen, Soini rupesikin näyttämään oikein kiltiltä pojalta. Tämän roolin hän otti ilomielin vastaan. Nyt on sitten hieman ikävä katsella, kun Sanna ja Timppa nuoleskelevat toisiaan.

Yhdyn tähän jälkimmäiseen näkemykseen Ukkolasta, Soinista ja suomalaisen journalismin yleisestä tilasta.

Ei kommentteja: