torstai 8. toukokuuta 2008

Maahanmuuttajaenemmistöisiä ghettoja on jo Suomessakin

Helsingin Sanomat kertoo tänään:

Ensi syksynä Myllypuron yläasteen tulevista 60:sta seitsemäsluokkalaisesta 50:llä on äidinkielenä joku muu kuin suomi.


Että näin.

Suomalaiset ovat vähemmistönä Suomen pääkaupunkiin kuuluvassa lähiössä.

Vastaavaa kehitystä on aiemmin havaittu mm. Ruotsissa, Englannissa ja Ranskassa, mutta en olisi uskonut tilanteen olevan Suomessa vielä näin hälyttävä.

Miksi tilanteen on annettu kehittyä tällaiseksi? Ketkä saatanan hullut maanpetturit ovat päästäneet tilanteen tällaiseksi?

Miksi Suomen pääkaupungissa on kaupunginosia, joissa etnisesti vierasperäinen väestö on valtaenemmistönä ja suomalaiset pienenä vähemmistönä?

2 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä:

http://www.turunsanomat.fi/ulkomaat

Koulupyromaanit taakka ruotsalaisyhteiskunnalle

JUHANI ROIHA

Ruotsin länsirannikolla, Lerumin kunnan Gråbossa, puolet Hjällnäsin peruskoulun kuudestasadasta oppilaasta aloittivat maanantaiaamun vailla luokkahuonetta.

Heidän koulunsa paloi sunnuntaina aamuvarhaisella, jo kolmannen kerran tämän lukukauden aikana. Koulun kunnostus oli juuri saatu valmiiksi edellisen palon jälkeen.

Koulupalot ovat viime kymmenen vuoden aikana kasvaneet ruotsalaisyhteiskunnassa vitsaukseksi. 2006 pelastuslaitos joutui sammuttamaan yhteensä 505 koulupaloa, joista vähintään puolet todettiin poliisitutkimuksissa pyromaanien tihutyöksi. Koulupalojen määrä kasvoi 13 prosenttia vuodesta 2005.

Rahassa mitattuna taivaan tuuliin koulupoltoissa paloi noin 60 miljoonaa euroa 2006.

Kymmenen vuotta aiemmin pyromaanien sytyttämiä koulupaloja sattui 95.

Hjällnäsin peruskoulun edellisen palon jälkeen kunnanjohto päätti lisätä vartiointia. Kaksi vartiointiautoa koirineen on vartioinut koulukiinteistöjä ja torjunut muuta ilkivaltaa, muun muassa autojen tuhopolttoja.

- Valitettavasti se ei ole auttanut, Lerumin kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Ripa (kok) sanoi ruotsalaiselle uutistoimistolle TT:lle sunnuntaina.

- Vartijat ja valvontakamerat eivät enää riitä. Nyt kyse on ihmisten asenteiden muokkaamisesta. Meidän täytyy luoda siviiliyhdyskunta, joka sanoo ei tällaiselle käytökselle.

Lerumin Gråbossa poliisi tutkii tänä vuonna sattuneita 35 paloa, joista kahdeksaa se selvittää murhapolttona. Yhtäkään ei poliisi ole todisteiden puutteessa kyennyt selvittämään.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://bp0.blogger.com/_PnVKY8b6qIw/SCTugDX64QI/AAAAAAAAAuM/tX3LexWC6II/s1600-h/Skolbr1.jpg