tiistai 1. toukokuuta 2007

Aivopesun uusi taso

Monet tiedotusvälineet uutisoivat eilen Väestöliiton väestöntutkimuslaitoksen kyselytutkimuksesta, joka on osa kahdeksan EU-maan vertailevaa hanketta Maahanmuuttajanaisten tarve ja heidän kotoutumisensa ikääntyvissä yhteiskunnissa (FEMAGE).

Tutkimuksen tuloksena uutisoitiin, että suomalaiset suhtautuvat ulkomaalaisiin selvästi myönteisemmin kuin keskieurooppalaiset. Näin kertoi esimerkiksi Kaleva.

Lehden mukaan ajatukset maahanmuutosta ovat tosin ristiriitaisia; toisaalta ulkomaalaisia ei haluta Suomeen nykyistä enempää, mutta toisaalta tunnustetaan, että "heitä tarvitaan väestön vanhenemisen takia".

Hupaisaa, mutta järkyttävää.

Hupaisaa ensinnäkin siksi, että ei pitäisi olla isojakaan otsikoita aiheuttava uutinen, jos suomalaisten suhtautuminen ulkomaalaisiin ei ole (vielä) niin kielteistä kuin monessa muussa maassa, jossa ulkomaalaisia on huomattavasti enemmän.

Ja toiseksi, mistäköhän se suomalaisten tunnustama "ulkomaalaisten tarve väestön vanhenemisen takia" mahtaa olla peräisin? Ettei vaan johtuisi median vuosikausia syytämästä työvoimapula-aivopesusta?

Mistä keskivertosuomalainen muualtakaan muodostaa käsityksensä maahanmuuttopolitiikan perusteista ja ulkomaalaisista, kuin median piirtämän kuvan perusteella?

Järkyttävää asiassa on tutkimuksen aihe: maahanmuuttajanaisten tarve synnytyskoneina tuottamassa uutta väestöä Eurooppaan, näin omin sanoin ilmaistuna. Eikö tuossa siitä ole kysymys?

Tässä ollaan siis kirkkain silmin vaihtamassa Suomenkin väestöä! Moku-aivopesu on siirtynyt aivan uudelle tasolle - paljastetaan puolihuolimattomasti homman perimmäinen idea ja tarkkaillaan reaktioita.

Voisi myös kysyä, millä perusteella tutkimukseen - jonka nimeksi olisi paremmin sopinut FATIMA - on valittu juuri Tsekki, Saksa, Viro, Unkari, Itävalta, Puola, Slovenia ja Suomi.

Mikä on se näiden maiden yhteinen nimittäjä, joka oikeuttaa erottamaan ne tällaiseen tutkimukseen irti muusta Euroopasta? Aikavyöhyke? Ei, ei se taida olla sekään. Mikä siis?

Ei kommentteja: