perjantai 19. elokuuta 2011

Kehitysapu menee Kankkulan kaivoon

Etiopian luoteisosassa sijaitsevaan Shena Menderin kylään rakennettiin uusi kaivo suomalaisten tuella.

Kaleva:

Afrikan kaivoihin tuhlattu turhaan rahaa


Afrikan vesihankkeisiin on hukattu jopa satoja miljoonia euroja, koska kaivojen ja jakelukanavien ulkomaiset rakentajat ja rahoittajat eivät ole piitanneet huollosta, moittii tänään julkaistu tutkimusraportti.

Brittiläinen tutkimuslaitos International Institute for Environment and Development laskee, että koko Afrikan alueella jopa 50 000 vedenjakelupistettä on lakannut toimimasta ylläpidon puutteen takia. Raportti penääkin nopeaa muutosta kehitysavun toimintatapoihin.

- Ei riitä, että porataan kaivo ja lähdetään pois. Vesihankkeet tarvitsevat pitkäaikaista huoltoa ja seurantaa, ja paikalliset yhteisöt on sitoutettava mukaan työhön. Muuten se on kuin heittäisi rahaa kaivoon, sanoi raportin tekijä Jamie Skinner.

Skinner ottaa esimerkiksi Senegalin Kaolackin alueen. Avustusjärjestö Caritas on rakentanut sinne 1980-luvulta lähtien 52 vesipistettä, joista enää kolmisenkymmentä toimii.


STTKommentti Facebookista:

Tyhmyys on niin suurelta osin perinnöllistä, ettei ympäristötekijöiden muuttaminen poista eriarvoisuutta kuin hetkeksi.

Simppeli kuvaava esimerkki on kehitysapuna poratut vesikaivot.

http://www.kaleva.fi/uutiset/afrikan-kaivoihin-tuhlattu-turhaan-rahaa-nayta-kommentit/787459

Niin tyhmiä ja laiskoja, että

a) eivät ole edes keksineet/ratkaiseeet pysyvien yhteisöjen rakentamiseen/miodostamise
en tarvittavaa veden saannin ongelmaa


b) eivät viitsi/osaa edes huoltaa heille porattuja kaivoja


Vastineeksi olemme saaneet vain enemmän avun varassa olevia tyhmiä/laiskoja. On huomattu, että vedenhakumatkan lyhetessä syntyvyys lähtee kasvuun ja edelleen ravintopula.

Luonnonvalinta lähtee siitä, että jälkeläisiä syntyy enemmän kuin tarjolla on elämiseen tarvittavia resursseja. Ihmisten kohdalla voisi laajentaa, että kykyä tuottaa elämiseen tarvittavia resursseja.

Megalomaaninen laboratoriokoe osoittaa, että kun ulkopuolelta annetaan elämiseen tarvittavia resursseja, tadaa, laboratorion asukkien lukumäärä kasvaa, kuten petrimaljassa. Petrimaljan asukit voi hävittää kokeen jälkeen...
Peter Pyykkönen
Erikoista, että toimimattomien kulttuurien edustajat, jotka eivät kykene erottamaan uskomuksia tiedosta, ovat myös keskimäärin tyhmempiä. Älykkäämpi kansa voi sortua tyhmyyksiin (sosialismi/kommunismi/natsismi jne), mutta tyhmempi kansa tuskin koskaan voi luoda/kehittää/ylläpitää länsimaista oikeusvaltiota. Tästä ei ainakaan ole havaintoja, siitäkin huolimatta, että perskulttuureita on yritetty valistaa/opettaa ja niillä on ollut valmiit mallit, pillua on päästävä leikkelemään, neitsyitä raiskaamaan, leskiä polttamaan, pitäväti tiukasti kiinni nepotistisista kleptokratioistaan. Yhteiskunta on enemmän tai vähemmän kansalaistensa summa.

1 kommentti:

Kaarlo kirjoitti...

Neekerit ei pysty 70 keskiälykkyysosamäärällään pitämään yllä muuta kuin keräily-yhteiskuntaa.

Itseasiassa neekerit pitäisi määrittää eri lajiksi kuin euraasialainen ihminen.
http://tinyurl.com/3d6jnk2

Se miksei niin ole tehty johtuu siitä, että tietty poppoo yrittää tuhota valkoiset yhteiskunnat saadakseen ne hallintaan
http://jewishracism.blogspot.com/