perjantai 13. helmikuuta 2009

Streisand-efekti: Johanna Suurpää mainostaa "Neekerit takaisin Afrikkaan"-ryhmää




Streisand-efektiksi sanotaan sitä, että yrittämällä sensuroida internetiä sensuroija tulee tuoneeksi valtavasti lisää julkisuutta sensuurin kohteelle:


Streisandin ilmiö on internetilmiö, jossa julkaistun tiedon poistoyritykset johtavat tiedon saaman julkisuuden räjähdysmäiseen kasvuun.

Ilmiö on nimetty yhdysvaltalaisen Barbra Streisandin mukaan. Vuonna 2003 Streisand yritti juridisin keinoin estää häntä koskevien tietojen esittämisen, mutta seurauksena oli että sinänsä mitätön asia sai runsaasti julkisuutta.

John Gilmore on kuvannut ilmiötä sanomalla: "Verkko tulkitsee sensuurin vaurioksi ja uudelleenreitittää sen ympäri."



Malliesimerkki Streisand-efektistä Suomessa on ollut mm. Mikko Puumalaisen ja Mika Illmanin pyrkimys sensuroida minun blogiani.

Nyt tähän joukkoon liittyy Johanna Suurpää, Puumalaisen seuraaja vähemmistövaltuutettuna:



Vähemmistövaltuutettu on saanut viime päivinä useita yhteydenottoja verkkoyhteisö Facebookin rasistisiksi epäillyistä yhteisöistä.


Eniten yhteydenottoja on tullut ryhmästä, jonka tavoitteena on lähettää maahanmuuttajia takaisin kotimaahansa. Kyseiseen ryhmään on liittynyt jo yli 14 500 Facebookin käyttäjää.


Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpään mukaan nyt selvitetään, syyllistyykö ryhmä kiihotukseen kansanryhmää vastaan.


- Meille on tullut tästä asiasta useita yhteydenottoja viime päivien aikana, ja se on nyt meidän selvityksessä. En ota vielä kantaa siihen, että mitä se (teko) on, Suurpää sanoi MTV:n uutisille.


- Meillähän on jonkin verran niitä tapauksia, missä vedetään rajaa siihen, mikä on ja mikä ei ole kiihottamista kansanryhmää vastaan. Oikeuskäytännön valossa se kynnys on korkealla, että todella voitaisiin puhua kiihotuksesta.


Vähemmistövaltuutetun mukaan tällaiset tapaukset ilmoitetaan yleensä poliisille.


- Viime aikoina meillä on myös muutettu hieman toimintakulttuuria näissä tapauksissa, koska yhteydenottoja on tullut niin paljon. Lähinnä me olemme tehneet tietynlaisia koonteja ja pistäneet niitä eteenpäin poliisille, joille varsinaisesti kuuluu näiden asioiden selvittäminen.


Ilmeisesti kaikkien vähemmistövaltuutettujen toimenkuvaan kuuluu julkisuuden hankkiminen "rasistisille" internetsivuille. Mitenkään muuten ei voida selittää sitä, että Suurpää jatkaa Puumalaisen viitoittamalla tiellä mainostamalla tuota "Neekerit takaisin Afrikkaan"-tyylistä keskusteluryhmää.


Johanna Suurpää



Useimmat suomalaiset facebookin käyttäjät eivät olleet koskaan kuulleetkaan tuosta ryhmästä ennen kuin Johanna Suurpää ryhtyi auliisti mainostamaan sitä puhumalla siitä MTV3:n uutisissa.

Vaikuttaa siltä, että maahanmuuttokritiikin vastustajiksi luulemamme vähemmistövaltuutetut Puumalainen ja Suurpää ovatkin maahanmuuttoon nuivasti suhtautuville tahoille runsaasti ilmaista julkisuutta hankkivia mainosmiehiä ja -naisia.

Homma on kovassa nousussa, kiitos Puumalaisen ja Suurpään! Way to go, morons! Thanx!!!


P.S.

Asiasta on kirjoittanut ansiokkaasti myös Lapinleu’un blogi:

Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää on jälleen huolissaan internetissä kytevästä rasismista, tällä kertaa facebook-yhteisöstä. Eniten yhteydenottoja on tullut ryhmästä, jonka tavoitteena on lähettää maahanmuuttajia (eli somaleja) takaisin kotimaahansa. Ryhmän nimi facebookissa on “Autetaan somaliystävämme takaisin kotiin”.

Haluaisin Suurpään kertovan minulle, mitä rasistista tässä on? Miten tässä kiihotetaan kansanryhmää vastaan? Vaikka tämän ryhmän tarkoitusperiä kaivelisi ja kääntelisi miten suurella lapiolla tahansa, ei tuosta ole löydettävissä yhtään mitään negatiivista, päinvastoin. Ryhmä nimenomaan haluaa auttaa maahamme jumiutuneet somalipakolaiset takaisin rauhantilaan palanneeseen kotimaahansa.

Eikö ole kaikkien yhteinen etu, jos nämä somalit palaavat takaisin rakentamaan omaa yhteiskuntaa kotimaahansa? Jos se ei ole kaikkien etu, niin toivoisin jonkun selventävän minulle, miksei?

Miksi Suomen valtion tulisi kustantaa ylöspito näille pakolaisille, vaikka heidän palauttamisensa on täysin mahdollista? Miksi nämä pakolaiset eivät haluaisi palata takaisin kotimaahansa kylmästä ja nuivasta pohjolasta? Eikö Somalian kansalaisia kiinnosta Somalian jälleenrakennus ja Somalian nostaminen maailman menestyneimpien valtioiden joukkoon?

Suomessa on edelleen sananvapaus ja ihmisten pitää sen nojalla saada sanoa, mitä mieltä he ovat asioista. Vaikka nämä asiat olisivat epämiellyttäviä Johanna Suurpään kaltaisille ihmisille, kuten vaikkapa se, että vaaditaan asiallisesti Somalian kansalaisten palauttamista takaisin Somaliaan, ei niitä voi tukahduttaa.

Niinpä.

Demokratiaan kuuluu, että kansalaisilla on oikeus esittää poliittisia mielipiteitään. Politiikka on valtiollisten asioiden hoitoa. Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle. Kansalla on siis oikeus käydä keskustelua siitä, mitä politiikkaa valtion pitäisi harjoittaa.

Yksi keskeinen osa poliittista päätöksentekoa on maahanmuuttopolitiikka. Jokainen itsenäinen valtio päättää itse, ketkä ulkomaalaiset saavat tulla valtion alueelle ja ketkä eivät. Demokraattisessa valtiossa kansa siis voi käydä keskustelua maahanmuuttopolitiikasta.

Somalien ja muiden Suomeen tulleiden afrikkalaisten maahanmuuttajien palauttaminen Afrikkaan on yksi mahdollinen maahanmuuttopoliittinen toimenpide. Tästä keskusteleminen on demokraattista kansalaiskeskustelua maahanmuuttopolitiikasta.

Tämän keskustelun kieltäminen on demokratian vastustamista eli diktatuurin kannattamista.

Kaikki maahanmuuttopoliittisen keskustelun kieltäjät ovat siis diktatuurin kannattajia.

2 kommenttia:

Jukka Aakula kirjoitti...

"Somalien ja muiden Suomeen tulleiden afrikkalaisten maahanmuuttajien palauttaminen Afrikkaan on yksi mahdollinen maahanmuuttopoliittinen toimenpide. Tästä keskusteleminen on demokraattista kansalaiskeskustelua maahanmuuttopolitiikasta."

Juuri näin. Asiasta voi olla montaa mieltä, mutta kansalaisille pitää antaa oikeus ilmaista omat mielipiteensä.

Sanelupolitiikan aika on ohi.

Sanelijoiden - on sanelija sitten pääministeri, presidentti tai virkamies - pitää ymmärtää että heidän breshneviläiseen touhuunsa ollaan kyllästyneitä.

Vasarahammer kirjoitti...

Montako kertaa Yhteiskunta koostuu ihmisistä -artikkelia on luettu sen jälkeen, kun siitä annettiin tuomio käräjäoikeudessa?