tiistai 2. kesäkuuta 2009

Vihreät tekevät vaalimainoksia veronmaksajien rahoilla




Vihreiden kunnallisvaaliehdokkaana ollut Sini Terävä on tehnyt veronmaksajien rahoilla tällaisen punavihreän vaalimainoksen:

Tane & kumppanit






Johanna, 34

Johanna on Liisan puoliso. Johanna työskentelee kirjastonhoitajana. Johanna pitää työstään ja kirjoista, mutta joskus asiakkaat ovat kiukkuisia, kun kirjastosta ei löydykään heidän kaipaamiaan teoksia.

Johanna on opiskellut yliopistolla naistutkimusta ja seuraa tarkkaan, mitä tasa-arvopolitiikan kentällä tapahtuu. Johanna tietää, että kunnalla on velvollisuus tehdä tasa-arvosuunnitelma. Johanna on kysynyt esimieheltään, onko tällainen olemassa ja mistä sen saisi luettavakseen. Esimies naurahti Johannan kysymykselle ja totesi, ettei hän ole sellaisesta suunnitelmasta ikinä kuullutkaan. Eihän heidän työpaikallaan ole ongelmia, vai onko?





Liisa, 37

Liisa on Kaisan pikkusisko. Hän elää yhdessä Johannan kanssa ja yhdessä he harrastavat lukemista ja teatteria. Liisa on huomannut, että viime vuosina kirjastoon ei ole enää tullut riittävästi mielenkiintoisia uutuusteoksia. Parhaat arvostelut saaneet kirjat ovat aina jonotuslistalla.

Ammatiltaan Liisa on toimittaja. Hän on päättänyt tehdä jutun kunnan rahojen käytöstä. Liisa haastattelee kadulla ohikulkijoita. Kaikki esittävät erilaisia toiveita esimerkiksi siitä, että terveyskeskuksissa olisi lyhyemmät jonot, päivähoitopaikkoja olisi enemmän tai että kirjastolla olisi varaa tilata enemmän kirjoja. Kukaan ei kuitenkaan tunnu tietävän, ketkä näistä asioista oikeastaan päättävät.





Kaisa, 40

Kaisa on töissä yläasteen englannin kielen lehtorina. Kaisa on naimisissa Hassanin kanssa ja heillä on kaksi yhteistä lasta, Tane ja Ella. Lisäksi Kaisalla on teini-ikäinen tytär edellisestä avioliitosta, Saija.

Kaisa pitää työstään, mutta kolmen lapsen vaatteet, ruoka ja harrastukset tuntuvat vievän pohjattomasti rahaa. Kaisan ex-mies on insinööri ja he valmistuivat aikoinaan samana vuonna yhtä pitkän opiskelun jälkeen. Kaisa ei ymmärrä, miksi hän on aina tienannut ex-miestään vähemmän, vaikka hänelläkin on pitkä koulutus ja työura.




Hassan, 39

Hassan on muuttanut Suomeen 90-luvun alussa. Opittuaan suomen kielen hän opiskeli lähihoitajaksi. Hassan käy töissä naapurikaupungissa sijaitsevassa sairaalassa. Hassan on naimisissa Kaisan kanssa ja heidän perheeseensä kuuluu kolme lasta.

Kun Hassan käy perheen kuopuksen, Ellan, kanssa lääkärillä, tämä käskee kertomaan hoito-ohjeet kotona Ellan äidille. Hassania suututtaa, koska hän on Ellan vanhempi siinä missä Kaisakin – ja onhan hänellä terveydenhuollon tutkintokin.




Ella, 5

Ella käy kunnan päivähoidossa. Ellan mielestä on kivaa piirtää ja laulaa. Joskus Ella käy äidin kanssa musiikkileikkikoulussa. Aina Ella ei kuitenkaan pääse muskariin, mikä on Ellan mielestä tyhmää. Muskari on kaukana Ellan kotoa ja silloin kun isä on iltavuorossa, äiti ei voi ajaa muskariin autolla. Ellan mielestä bussissa on jännä istua, mutta äiti on kertonut Ellalle, että bussi ei aja muskarin ohi.




Tane, 8

Tane käy peruskoulun toista luokkaa. Tanea jännittää mennä aamuisin kouluun, koska isommat pojat kiusaavat häntä koulun pihalla ennen tuntien alkua. Kaisa ja Hassan ovat käyneet koululla puhumassa Tanen luokanvalvojan kanssa, joka sivuutti asian toteamalla, että pojat ovat poikia.

Tanella ei ole koulussa montaa ystävää, mutta välitunneilla hän leikkii samalla luokalla olevan Katin kanssa. Kun he kulkevat yhdessä koulusta kotiin, isot pojat juoksevat välillä heidän perässään ja huutelevat heille rumia sanoja. Kotona Tane leikkii kissansa kanssa ja toivoo, että voisi vaihtaa koulua.



Saija, 15

Saija käy peruskoulun viimeistä luokkaa. Saija harrastaa jääkiekkoa. Saijaa ei huvittaisi aamuisin herätä kouluun. Saijan jääkiekkoharjoitukset ovat aina myöhään illalla, koska poikien jääkiekkoseuroille on annettu aiemmat harjoitusajat jäähallissa. Saijan mielestä olisi kivaa päästä peruskoulun jälkeen urheilulukioon, koska siellä saisi käydä treeneissä keskellä päivää. Koulun opinto-ohjaajan mielestä Saija voisi kuitenkin ensin käydä tutustumassa eri vaihtoehtoihin. Saijaahan saattaisi kiinnostaa sosiaalialan ammattitutkinto, kun hänellä on niin hyvä tuntuma pikkusisarusten hoitoon.

Koulun jälkeen Saija menee usein nuorisotilalle. Joskus häntä ei huvitakaan jäädä sinne, koska vieraita poikia on kerääntynyt oleskelutilan biljardipöydän ääreen. Saija ei kehtaa kysyä, saisiko hänkin kokeilla biljardin peluuta.




Jouni, 31

Jouni on Kaisan pikkuveli. Jouni on kulkenut pyörätuolilla lapsesta saakka. Jouni opiskelee oikeustiedettä ja toimii aktiivisesti eräässä ympäristöjärjestössä. Jounin mielestä hänen asuinpaikkakunnallaan ei ole kovin toimiva julkinen liikenne. Jouni itse ei aina pääse kulkemaan linja-autolla, jos kyseisessä autossa ei olekaan matalaa lattiaa. Jouni on myös kuullut, että hänen kummityttönsä Ella ei aina pääse musiikkileikkikouluun, koska sinne ei kulje linja-autoa.




Pirkko, 62

Pirkko on Kaisan äiti. Pirkko on eronnut Kaisan isästä, Matista, pari vuotta sitten. Pirkko työskentelee myyjänä. Eron jälkeen Pirkko muutti uuteen asuntoon. Asunnon vuokra on kuitenkin korkea. Pirkko on ollut jonossa kaupungin vuokra-asuntoon jo vuoden, mutta vieläkään ei ole tarjottu hänelle vapaata asuntoa. Pirkkoa harmittaa. Hän haluaisi saada halvemman vuokran, jotta voisi säästää rahaa lomamatkaa varten. Pirkko ihmettelee, miksi kaupunki ei rakenna lisää vuokra-asuntoja.



Matti, 65

Matti on Kaisan isä. Matti on eläkkeellä. Matti ja Pirkko ovat eronneet pari vuotta sitten. Matti on entinen yrittäjä ja käy vanhojen tuttujensa kanssa syksyisin metsästämässä. Matilla on korkea kolesteroli ja lääkäri on neuvonut Mattia harrastamaan liikuntaa säännöllisemmin.

Matti ei kuitenkaan viitsi mennä kunnan liikuntaryhmiin. Joissakin ryhmissä musiikki on liian nopeaa ja sen tahdissa ei Matti jaksa pomppia. Pirkko kuulemma käy jossain iäkkäämmille tarkoitetussa jumpassa, mutta Matin mielestä olisi noloa mennä naisten kanssa samaan ryhmään. Matti muistaa joskus lukeneensa lehdestä äijäjoogasta. Mitähän sekin lie, Matti miettii. Eipä taida meidän kylällä sellaista olla tarjolla.






Terttu, 80

Terttu asuu Kaisan ja Hassanin naapurissa. Terttu on jäänyt vuosia sitten leskeksi ja asuu yksin. Tertulla on monta lasta, jotka ovat muuttaneet töiden perässä kauemmas. Töissä Terttu ei aikanaan käynyt, vaan hoiti lapsia ja kotia perheenemäntänä. Nyt hän elää pienellä kansaneläkkeellään.

Terttu kulkee rollaattorilla. Kerrostalon portaissa on vaikea liikkua eikä hän jaksaisi oikein enää käydä kaupassa ja asioillakaan. Varsinkin talvella on vaikea kulkea liukkaita katuja. Terttu ei raaski maksaa kotihoidon kauppapalvelusta, mutta onneksi Hassan vie Tertun silloin tällöin autolla kauppaan.




Susanna, 45

Susanna on kunnan talouspäällikkö. Susanna itse asuu kuitenkin naapurikaupungissa. Susanna tekee pitkiä työpäiviä. Iltaisin kävellessään parkkipaikalle häntä hieman pelottaa. Susanna on eronnut miesystävästään, mutta tämä on erosta lähtien soitellut Susannalle ja uhkaillut häntä.

Susanna ei oikein tiedä mitä tekisi. Hän ei kehtaa kertoa tilanteestaan edes parhaalle ystävälleen Kaisalle. Susanna on käynyt välillä hakemassa sairaslomaa uupumuksen takia, mutta lääkäri ei ole kertaakaan kysynyt mikä Susannalla oikeastaan on hätänä. Lääkäri on kirjoittanut Susannalle reseptin nukahtamislääkkeitä varten, mutta Susanna itse menisi mieluummin juttelemaan huolistaan terapeutin luokse.




Onko tämä mielestänne sellaista asiallista informaatiota, jota kannattaa tuottaa veronmaksajien rahoilla?

Minun mielestäni ei ole.

Minusta on itsestäänselvää, että tämä on räikeän puoluepoliittista punavihreää propagandaa.

Kuitenkin tämä on tuotettu veronmaksajien rahoilla. Sinun rahoillasi.

Olisitko halunnut maksaa tämän miesvihamielisen lesbofeministi- ja somalipropagandan tuottamisesta? Et varmaankaan.

Jouduit kuitenkin maksamaan. Ottaako päähän?

Muistakaa äänestää sunnuntaina 7.6., jos ette ole vielä äänestäneet.


Ei kommentteja: